Visa fullständig version : Oxtapodi xidato
Petridis
2016-07-25, 12:32
Hej, är det någon som sitter på ett grymt recept på "inlagd bläckfisk" oxtapodi xidato?
1 bläckfisk ca 1 kg
Vinäger
Oregano, paprika pulver
Olivolja
3 vitlöksklyftor ( eller mer..)
några lagerblad.
Rengör bläckfisken om den är färsk ta bort ögon, tand etc... Lägg i kastrull utan vatten och koka på låg värme ca 1 timme tills den blir mjuk ( vatten behövs inte då bläckfisken avger vätska) häll på vinäger och paprika pulver låt sjuda ett tag till. När den är klar häll av all vätska och skär sen i småbitar. Lägg i en glasburk och lägg i Oregano, vitlöken olivolja samt lagerbladen och vinäger.
Lycka till!
Camilla
Petridis
2016-07-25, 13:49
Tack så jättemycket :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.