Visa fullständig version : Öva på Grekisk mat
Bara 2 v kvar till sommarens resa
Skall öva i kväll. Dubbelpanerad Saganaki med citron till förrätt´, varmrätten blir färsbiffar med souvlakikrydda o grekisk köttfärskrydda. Till detta grekisk ungspotatis med potatiskryddor, citron olja o vitt vin. En klick tzalsiki på biffen.
Sköljs mer Mythos och en slurk Ouzo
Glasen i frysen
Låter gott, smaklig måltid! :p
/ Anne :)
Mmm..det vattnas i munnen! Hur tillagar du saganakin och med vilken ost? Jag har provat olika varianter med varierande resultat 😰 Brukar även fräsa på zucchini i olivolja vänd i mjöl och låtsas att det smakar lika bra som i Grekland😅
Trevlig resa!
/Kajja bye_bye
Jag köper grekisk hårdhost i en saluhall i Stockholm. Kefarotiri.
en vänder jag den i mjöl
vispar upp ett ägg. Låter osten rulla runt i ägget
sen ner i het panna! Det skall nästan rinna om den när den är klar , dock med frasigt skal.
Jag köper grekisk hårdhost i en saluhall i Stockholm. Kefarotiri.
en vänder jag den i mjöl
vispar upp ett ägg. Låter osten rulla runt i ägget
sen ner i het panna! Det skall nästan rinna om den när den är klar , dock med frasigt skal.
Tack för tips! Måste prova!_B-anana
/Kajja bye_bye
elisabethk
2016-07-08, 18:17
Hej!
Hur gör du potatisen?
Med vänlig hälsning,
ElisabethK
Jag köper grekisk hårdhost i en saluhall i Stockholm. Kefarotiri.
en vänder jag den i mjöl
vispar upp ett ägg. Låter osten rulla runt i ägget
sen ner i het panna! Det skall nästan rinna om den när den är klar , dock med frasigt skal.
Vi har försökt ett antal gånger utan att få till det riktigt lika gott som i Grekland. Nu är det ju förvisso väldigt varierande kvalité även där. Godaste saganakin har vi ätit i Phytagorio på Samos. Den var precis sådan som det känns i din beskrivning. Fast och frasigt skal och nästan rinnande inuti. Uj så gott det låter! Måste prövas, om/när vi får tag på Kefarotiri.
Masse
Den godaste Saganakin åt vi på Korfu!
Den flamberades i liten stekpanna vid bordet och
var knaprig på utsidan, rinnig innuti och flöt ut i stekpannan.
Helt underbar och säkert med kalorier för en hel dag!! ;):p
/Kajja bye_bye
Det finns redan en saganaki tråd i forumet. jag svarar igen: Lambi på Patmos
Köper potatiskryddor i Grekland. Annars dragon, timjan , salt o peppar
Skivar hård potatis eller bak potatis, en halv cm tjock
Olivolja i en ungssäker form, i med potatisen
ressa över citron, häll i vitt vin, på med kyddor
in i 225 grader i 45 min till en timme
rör om efter 35 min
Gärna lite citron över
Inte illa alls
Så ni frågar efter rätt ost så heter den Kefalotiri:) om man använder en välagrad Greve så blir resultatet toppen ;)
Monica P
2016-07-11, 12:17
...och "saganaki" är just den lilla stekpannan man använder...
Helena S
2016-07-16, 00:00
Jag köper grekisk hårdhost i en saluhall i Stockholm. Kefarotiri. Hötorgshallen? :rolleyes: :confused:
...och "saganaki" är just den lilla stekpannan man använder...
Jag har alltid trott att osten eller rätten heter Saganaki :confused: Stort tack för klargörande av hur det ligger till klapp_klap
[QUOTE=Helena S;388927]Hötorgshallen? :rolleyes: :confused:
Du hittar kefalotiri I Hötorgshallen hos Grekerna, är de som ligger I mitten och säljer för övrigt en massa olika torkad frukt och nötter.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.