handdator

Visa fullständig version : "fängelseön"


Riitta
2016-03-23, 13:21
Nu kan man se hur "flyktingön" Lesbos blir en "fängelseö" :( Alla dom som har kommit dit efter midnatt i söndags tvingas och registrera sig och låses därefter in i väntan på att skickas tillbaka till Turkiet:mad: En radioreporter pratade med några i smyg genom ståltrådsstaketet och flyktingarna visste inte något om dom nya reglerna eller vad som skulle hända dom:(


Nu skall Läkare utan gränser lämna ön pga den nya omänskliga flyktingpolitiken! Tycker att det är bra att dom visar, att man kan inte behandla människor på detta viset i dagens Europa!!


Riitta

eija
2016-03-23, 15:51
Jag har läst Riitta, att Läkare utan gränser inte lämnar ön, men kliniken på HotSpot i Moria blir stängd och dom flyttar sig till transitcentret i Mantamados på norra kusten. Där ska dom ge första hjälp till nyss komna flyktingar coh ta del i sjöräddningstjänsten.

Situationen i Idiomeni på makedoniska gränsen blir allt sämre! Flyktingarna har börjat där hunger- och törststrejker, nån har tänt eld på sig och NGO (non-govermental organizations) slutar där av säkerhetsskäl.
Ingen vet säkert, vad som ska hända där :(!