handdator

Visa fullständig version : Sensommarsemester med verklighetskrock


Kalimera
2015-10-01, 10:05
Ett nytt resebrev är publicerat. Det handlar om en öluff till Kos, Leros, Lipsi, Agathonissi och Samos. En del handlar om flyktingkatastrofen, som inte minst är tragiskt för flyktingarna, men även för (bland annat) de som bor på Agathonissi, en ö som ingen verkar bry sig om.

Ni kan läsa resebrevet här (http://www.kalimera.se/resebrev/2015/resa-till-kos-leros-lipsi-agathonisi-och-samos.html).

Monica P
2015-10-01, 13:59
Sansat och fint skrivet. Viktigt att se verkliga livet och inte bara via media.

LenaochJanis
2015-10-01, 14:31
Sansat och fint skrivet. Viktigt att se verkliga livet och inte bara via media.

Man kan inte göra annat än hålla med dig och att man som boende i Sverige har väldigt mycket att vara tacksam över.
/Lena

Kalimera
2015-10-02, 08:47
och att man som boende i Sverige har väldigt mycket att vara tacksam över.Exakt så är det!

yannis
2015-10-02, 09:00
Tack Åke och Christina för resebrevet!
Vi var på Agathonisi innan vi träffade er i Pyt på Samos. Vi pratade då med Giannis och Voula på Seagull (Glaros) angående flyktingarna. Vi tyckte vi inte hade sett många detta år i förhållande till förra året. Giannis, som också är allt i allo på ön, sa att det hade ebbat av. Bara ett 100-tal flyktingar per månad och i princip bara män. Men detta var i senare delen av maj,,,,, Nu verkar det helt ha exploderat

En liten ö som Agathonisi (och även Tilos) med bara 200 invånare måste få ytterligare hjälp utifrån! Jag blir alldeles förtvivlad över situationen. Vill så gärna åka tillbaka till Agathonisi, när ni berättar över den nuvarande situationen. Flyktingarnas situation är fruktansvärd men också invånarnas, som tydligen tappar inkomster när turisterna drar sig för att komma dit. Och jag skulle vilja dra mitt strå till stacken.
Jag fick en tår i ögat när ni skrev om Voula, en underbar person.

Så tack för brevet och tack för träffen i Pyt. PS: Jag HAR köpt gåstavar.
Birgitta.

Kalimera
2015-10-02, 11:02
Jag blir alldeles förtvivlad över situationen. Vill så gärna åka tillbaka till Agathonisi, när ni berättar över den nuvarande situationen. Flyktingarnas situation är fruktansvärd men också invånarnas, som tydligen tappar inkomster när turisterna drar sig för att komma dit. Charleston skrev om sin resa till Agathonissi i den här tråden (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=39245). Det handlar också om flyktingarna.

The Guardian har skrivit om flyktingsituationen på Agathonissi här (http://www.theguardian.com/world/2015/aug/20/small-greek-islands-are-also-struggling-amid-migrant-surge).