handdator

Visa fullständig version : Loutraki, Skopelos just nu


Arasil
2015-07-05, 20:43
Jag sitter på balkongen på hotell Selenunda och ser hur himlen liksom magiskt tonar över från blåsvart till gulrosa, den sista sucken av solnedgången.
Jag hör vågskvalp och syrsor. Minnet av den pinfärska grillade fisken vi just åt på restaurang Flisvos dröjer sig kvar på tungan. Har jag någonsin ätit en godare fisk? Jag tror faktiskt inte det. Är det här den finaste hotellutsikt jag någonsin haft? Frågan är om det inte är det. Trapporna upp var sanslösa. Men oj, så värt!

Eftersom wifi finns var jag förstås tvungen att koppla upp mig och se hur det hade gått med folkomröstningen. Så det verkar bli ett nej. Jaha. Jag vet varken ut eller in om vad som är ett önskvärt resultat, allt jag vet är att jag hoppas att grekerna hittar en väg ut ur krisen.

Det är svårt att fatta att det bara är sex timmar sen vi kom hit. Bad, god mat och en vacker solnedgång har en förunderlig inverkan. Stressen liksom bara rinner av en.

Och hur är det då med krisen? Pengabrist? Matbrist och annalkande inbördeskrig om man får tro somliga? Nä. Nåt sånt har jag inte sett. Ingenting alls. De som avbokar till följd av överdriven medierapportering gör ett stort misstag.

Jag ska försöka skriva ett resebrev vad det lider, men jag ville nu ge en snabb dagsrapport från Skopelos eftersom jag själv oroligt tittade efter såna innan jag for. Och jag säger bara detta: om du är på väg hit så finns det absolut ingenting att oroa dig för (mer än möjligen det faktum att du så småningom måste åka härifrån igen).

Och NU tändes de första stjärnorna på natthimlen!

Kalimera
2015-07-05, 21:29
Och NU tändes de första stjärnorna på natthimlen!Det var ett av de vackraste inlägg jag har läst i år. klapp_klap


Tack snälla, och njut av Skopelos för mig också!

Lissi
2015-07-05, 22:15
Det var ett av de vackraste inlägg jag har läst i år. klapp_klap



Instämmer!! Hur sorglig än situationen är i Grekland så finns solen, havet och stjärnorna. Det kan ingen ta ifrån dem.

Lissi

MariaJ
2015-07-05, 22:52
Åh, så fint skrivet om den vackraste ön jag varit på! Stort tack för de orden! klapp_klap

Ser fram mot ett resebrev sedan. Fortsätt och njut av Skopelos nu. :)

Maria

KR
2015-07-05, 22:58
Underbart!
//
KR

Monica C
2015-07-05, 23:34
Jag sitter på balkongen på hotell Selenunda och ser hur himlen liksom magiskt tonar över från blåsvart till gulrosa, den sista sucken av solnedgången.
Jag hör vågskvalp och syrsor.

Och NU tändes de första stjärnorna på natthimlen!

Så poetiskt och vackert beskrivet!!!
Monica:)

Arasil
2015-07-06, 20:45
Tack alla, vad snälla ni är. Resebrev får nog vänta tills jag kommer hem men jag kan berätta för vår forumvärd att vi idag besökte Agnontas, och det var verkligen precis så fint som du beskriver i guiden. Vilket guldkorn! Där borde man definitivt bo några nätter och lapa in vågskvalp och frid.

Fast just i kväll är vågskvalpet svagt. Vattnet ligger spegelklart!

Kalimera
2015-07-07, 09:03
men jag kan berätta för vår forumvärd att vi idag besökte Agnontas, och det var verkligen precis så fint som du beskriver i guiden. Vilket guldkorn! Där borde man definitivt bo några nätter och lapa in vågskvalp och frid.Visst är där underbart! Jag skulle också vilja bo några nätter där någon gång, och så kanske det blir i framtiden.

Ha det fortsatt gott på Skopelos. bye_bye

ouzakia
2015-07-07, 09:29
Åh en sån vacker beskrivelse, Skopolos står högt på besöka listan.
Ha en fortsatt härlig semester !!