handdator

Visa fullständig version : Workaway


Elisabet
2015-03-17, 19:26
Workaway är en världsomspännande organisation som sammanför personer som vill jobba i ett annat land en tid med personer som behöver hjälp med något. Arbetsinsatsen kan vara till exempel djur- och trädgårdsskötsel, målning- och snickeriarbeten, hushållsarbete, receptionsarbete eller konst- och musikutövande - och en massa annat. Man jobbar 4-5 timmar per dag och "lönen" är kost och logi under den tid man är där.

De som har varit på ett visst ställe skriver en kort recension om hur det var och arbetsgivaren skriver något om den som kom och arbetade. På så sätt slipper man förhoppningsvis grisen i säcken.

Jag ser på workaways host-lista att det finns 117 stycken i Grekland, på fastlandet och på olika öar. Vad sägs om att sköta Skyroshästar? Eller jobba i en barnhage på Skiathos? Eller kanske på en ekologisk gård på Chios? Detta och mycket mer finns här: http://www.workaway.info/18279957924e-en.html

Admirala
2015-03-17, 19:55
Jeg må si jeg er skeptisk til noe av dette. Servere i bar, vedlikehold av hotell, legge fliser i villaer osv. Er det noe grekerne trenger så er det JOBB, da får jeg litt dårlig smak i munnen av at mennesker som er priviligerte nok til å ha råd til å jobbe for kost og losji en stund skal "kuppe" arbeidsmarkedet.

Dyrevelferd, f.eks, er jo ofte basert på frivillighet, så det er jo greit, men mye av det andre synes jeg altså er svært ugreit.

Elisabet
2015-03-17, 20:24
Er det noe grekerne trenger så er det JOBBJa, visst är det så, och det gäller ju också många av de andra länderna där det finns workaway-värdar. En del av arbetsuppgifterna är sådana som "borde" vara "riktiga" arbeten, men jag tror att de mesta är sådant som värdfolket skulle göra själva om de inte tog emot en arbetande gäst. Vanligt volontärarbete med andra ord, och ett sätt att uppleva vardagen bland dem som bor där.