handdator

Visa fullständig version : Roomsare..


Sunny12
2015-03-03, 15:54
i hamnen på SIFNOS finns de?

Tips om boende i Apollina (utanför booking.com)..?

Jag har helt plötsligt blivit väldigt sugen på SIFNOS en ö som jag tror skulle passa mig efter vad jag läst här!.. Med fina vandringsmöjligheter!

Jag funderar på att hoppa Peloponessos och åka till Sifnos efter 2 veckor på Poros/Hydra,
(kan bli aktuellt med Peloponnessos till hösten ist).

Ja, jag vet jag är velig!.. flabb_flab

Funderar på att ta färjan Adam Korais från Piraeus som jag kunde se har de lägsta priset, någon som åkt med den båten och från vilken gate?

Tacksam för svar!

Sunny :)

kimmen
2015-03-03, 17:34
Jag har bara varit en gång på Sifnos. När vi kom dit i början på juli 2008 fanns det inga "roomsare" i hamnen direkt när vi klev av båten, men det fanns gott om lediga rum i byn (Kamares). Antingen blev man tilltalad när man gick gatan fram eller så knackade man på där det fanns skyltar om lediga rum.

/kimmen

ellada
2015-03-03, 17:47
Vi var på sifnos 2013 i början av september då stod det roomsare vid hamnen

Pyttan
2015-03-03, 18:52
I månadsskiftet juni-juli 2012 stod det inga roomsare i hamnen. Nästa gång jag åker till Sifnos ska jag bo i Vaty eller i Apollonia. 😀

Masse
2015-03-03, 18:58
När vi var på Sifnos i fjol i Juni stod ett gäng roomsare på kajen. Såg dock inte att de "raggade" gäster utan var nog där för att hämta upp gäster som redan var bokade. Men inget hindrar ju att man frågar dem efter boende.

Ett sätt att hitta boende är ju att kolla på Booking.com och andra hotell-sajter. Där hittar man ofta ett helt gäng förslag på platsen man söker på. Om man sen hellre vill boka direkt så kan man ju googla på resp hotell.

:) Masse

Sunny12
2015-03-03, 19:27
Hoppsan här vart det en blandad kompott av svar angående roomsare.. :D...
Får se hur jag gör, om jag ska dit vill jag som sagt bo i Apollonia.. vill inte ha det för lugnt, som jag förstår att det är i de mindre byarna!

Ingen som vet något om de stora båtarna från Piraeus till Sifnos?

Eller har ni endast åkt med snabb-båtarna?

Tack för Era svar iaf!..:)

Pyttan
2015-03-03, 20:45
Hej!

Jag har åkt med Adam Korais, men endast i motsatt riktning. Från Sifnos till Piraeus :) Sista båten på båtluffen.

En äldre, lugn båt (i början av juli). Känns lite som förr i tiden. Kändes bra när man var på hemväg, att det inte gick så fort, eftersom jag inte ville åka hem…
Trivdes bra på den båten kanske för att det var så lite folk på den. Båtluffarna pratade med varandra kors o tvärs om sina upplevelser, alla var på väg hem.

I början av resan brukar jag ta ett inrikesflyg ner till första ön. Då ska det gå fort… MEN jag åker helst inte någon snabbåt, undviker dem. :)

Sunny12
2015-03-03, 21:01
Minns du Pyttan vilken gate i Piraeus färjan Adam Korais kommer in?

Kollade på Ferriesingreece.com och då kom den båten upp, men det står inte från vilken gate den går, kanske någon annan som vet?

Thira
2015-03-03, 21:24
Minns du Pyttan vilken gate i Piraeus färjan Adam Korais kommer in?

Kollade på Ferriesingreece.com och då kom den båten upp, men det står inte från vilken gate den går, kanske någon annan som vet?

Åh jag minns inte vilket nr gaten hade (kanske Pyttan eller någon annan vet) men den ligger en liten bit från "huvudingången" vid kajerna. Om du håller vänster och sen rakt på när du kommer genom själva huvudingången till pirerna och sen går ytterliggare ett par hundra meter så låg den där. Inte det minsta svår att hitta hur som helst. Tyvärr minns jag inte pirnumret.
Kul att du ska åka till Sifnos. Du kommer älska den ön tror jag.

När jag kom dit i mitten av september så tror jag inte det stod några roomsare i hamnen. Men det var på kvällen och mörkt så alldeles säker är jag inte.
Båtresan till Sifnos är väldigt vacker. Du passerar Serifos och kan tydligt se den fina choran. Blev supersugen på att hoppa av där på vägen mot Paros från Sifnos.

Bea
2015-03-03, 21:26
När vi var på Sifnos 2004 & 2006 stod inga roomsare på kajen, men turistinformationen på kajen tog emot alla som anlände utan rum. De frågade efter vad vi önskade och ringde runt lite och vips hade vi rum för natten!

Bea

Sunny12
2015-03-03, 22:00
Thira..jag vet inte exakt vart "huvudingången " till kajen är.. MEN.. vad jag vet är vart Blue Star Naxos utgår från gate E7, har inte rest från någon annan!

Men får jag inget svar här, får jag väl det när jag köper biljett i någon Travel Agency!
Får se till att vara ute i god tid så ordnar det sig!.. :)

Ja, det ska bli intressant och spännande med en ny ö, eller flera blir det ju!.. :D


Bea, så bra att det finns en turistinformation i hamnen...det var ju länge sen du var där... men det kanske fortfarande finns en!

Tack för Era svar!.. :)

Pyttan
2015-03-03, 22:13
Hej igen!

Nej jag minns inte exakt var den kom in tyvärr.

Men jag minns att det inte var långt att gå till tunnelbana o taxi. Så det måste ha varit i närheten av Blue Star, TROR jag.

Standarden på Adam Korais är äldre o enklare än Blue Star. Vi satt ute i skuggan under hela turen. Vill minnas att den la till vid Kithnos och kanske Kea också.
Blev väldigt nyfiken på de öarna och tänkte att dit ska jag, fast det har ännu inte blivit av :)

Sunny12
2015-03-03, 22:18
OK, Tack för info Pyttan!
Båten till Sifnos går vid 15.00 och jag kommer till Pireus någongång på fm så jag hinner leta, skulle jag tro!.. :D

Masse
2015-03-04, 00:33
Sunny,

Vi åkte med A K tillbaka från Sifnos. Vill minnas att det var vid gate 9 (möjligen 8) som hon lade till. Oavsett vilket så är det mycket korta avstånd mellan gaterna 7 - 9. Det rör sig bara om ett par minuters promenad och du kan säkert få säkert besked om vilken gate när du köper biljetten.

:) Masse

yannis
2015-03-04, 05:10
När vi var på Sifnos 2004 & 2006 stod inga roomsare på kajen, men turistinformationen på kajen tog emot alla som anlände utan rum. De frågade efter vad vi önskade och ringde runt lite och vips hade vi rum för natten!

Bea

Så var det för oss också andra gången vi kom till Sifnos. Pension Dorotea, som vi bodde på första gången hade inte öppnat för säsongen. Vi tipsades då av Henekulls, som vi träffade i hamnen.
Så vi gick till turistbyrån. Damen ringde ett samtal och strax kom det en man med bil som hämtade upp oss. Blev körda cirka 500 meter. Fick en jättestudio till väldigt billigt pris. I det jättestora köket fanns, som vi tyckte, öns huvudförråd av porslin.
En natt blixtrade det så enormt. Det var så vackert så vi måste sätta oss ute på balkongen och bara titta.
Vi bodde i Kamares men tog dagligen bussen till någon by för att utforska. Det är bra med bussförbindelser.
I Apollonia var vi med om ett bröllop där man verkligen sköt i luften för att celebrera.
Sunny, du gör ett bra val om du väljer Sifnos!
Birgitta.

ellada
2015-03-04, 10:50
Du kan ju ändra dej en gång till:D och skjuta in en tripp till Serifos
en underbar chorabye_bye

magnusli
2015-03-04, 11:00
var på sifnos 2014. Kom sent på kvällen såg inga roomsare då.Bodde i Vhati och åker till Vhati även i år. Skickar adress på sida med en del boenden www.sifnos.e-sifnos.com Lycka till i sökandet.

Sunny12
2015-03-04, 11:04
Du kan ju ändra dej en gång till:D och skjuta in en tripp till Serifos
en underbar chorabye_bye

Ja, du.. :D..än är inte sista kortet lagt!..;)

Kanske blir så förtjust i Poros och öarna däromkring så jag inte vill därifrån!
Men ska verkligen försöka ta mig till Sifnos eller Serifos!.. :D

Sunny12
2015-03-04, 11:07
var på sifnos 2014. Kom sent på kvällen såg inga roomsare då.Bodde i Vhati och åker till Vhati även i år. Skickar adress på sida med en del boenden www.sifnos.e-sifnos.com Lycka till i sökandet.

Tack för info, ska kolla på det!
Kanske bäst att förboka en natt iaf, om det blir som jag planerat anländer jag runt 20.30 är det ingen på kajen då och mörkt... känns det ju inget vidare!.. :)

Lissi
2015-03-04, 11:14
Om jag ändå var på Poros, så skulle jag stanna resten av semestern i Saroniska bukten vars öar är så olika sinsemellan....Hydra, Egina, lilla Angistri och även Spetses....(även Salamina skulle locka mig) .... det vore synd att bara vara på en ö i Saroniska bukten.....Tänk Sunny, du kunde ju få med Aten också några dagar...


Sen skulle jag ta Sifnos , Serifos och kanske Milos en annan resa.....;)

...fast vi är ju olika....:D

Lissi

Sunny12
2015-03-04, 11:15
Masse, gate E8 ska jag åka från nu till Poros, gate E9 har jag varit vid när jag skulle promenera till Piraeus Dream Hotel från gate E7.

Snart kommer jag att känna mig säker och trygg i Piraeus hamn, tror jag!.. :D
Jag frågar när jag köper biljetten helt enkelt!


Yannis, frågan är ju om turistbyrån har öppet även på kvällen?

maji
2015-03-04, 11:25
Sifnos är en underbar ö och du som gillar att vandra tror jag skulle gilla den Sunny:)
Roomsare finns ibland och ibland inte.
Första gången vi var där, 1994, fanns det inga roomsare och vi tog oss till Apollonia med bussen och vandrade upp i gränderna. Till slut hamnade vi hos en liten underbar farbror som hade enkla men fina studios. Stället hette Irinis. Det var där och då jag verkligen blev kär i Grekland och lite i gubben också!flabb_flab
Senast vi var på Sifnos 2010, gick vi in på resebyrån nere i Kamares och dom fixade snabbt ett fantastiskt boende på Eleonas. Ett eget litet hus/studio med fin utsikt mot Kastro. Lummigt och fint var det. Kommer inte ihåg vad vi betalade men eftersom vi var där i slutet av maj-början av juni så var det inte jättemycket. Det visade sig också vara ett lyckokast eftersom jag skadade min fot senare och då var glad att jag inte hade några trappor att gå i.
Jag har lagt in några bilder i dag bland mina album om du vill kika;)

//majibye_bye som älskar Sifnos

Sunny12
2015-03-04, 11:26
Om jag ändå var på Poros, så skulle jag stanna resten av semestern i Saroniska bukten vars öar är så olika sinsemellan....Hydra, Egina, lilla Angistri

...fast vi är ju olika....:D

Lissi

Ja, vi är olika.. :)...jag hade ju tänkt besöka Hydra nu när jag är på Poros och även åka över till Galatas på fastlandet, det är spikat och klart.. MEN.. jag vet ju inte hur jag kommer att trivas där, därför funderar jag på att avsluta semestern på Sifnos!

Låter kanske som en omständig resrutt, men tänk vilken känsla att åka tillbaka till Piraeus och sen veta att jag ska INTE hem utan fortsätta till fina Sifnos, härligt!.._B-anana

Sunny12
2015-03-04, 11:32
Tack, Maji för din fantastiska berättelse om Sifnos, viken lycka att få ett så bra boende!.. :)

Ja, jag tror att Sifnos skulle passa mig utmärkt.. mycket pga vandringsmöjligheterna..

Tror du att turistbyrån har öppet sent på kvällarna också?
Eller vet någon annan här något om det?

Ps. Ska kika på dina bilder, tack!.. :)

maji
2015-03-04, 11:33
Yannis, frågan är ju om turistbyrån har öppet även på kvällen?

Tror nog att den är öppen vid den tiden. Det är ju då som grekerna är vakna;)

//majibye_bye

Sunny12
2015-03-04, 11:34
Tror nog att den är öppen vid den tiden. Det är ju då som grekerna är vakna;)

//majibye_bye

:D:D....ja, så är det ju!

Sunny12
2015-03-04, 11:44
Maji, vilka underbara bilder från Apollonia... nu ska jag bara dit alltså!..:D

Eleonas apt. såg fantastiskt ut, vilken utsikt..
Ska kontakta dom och höra om de har något ledigt!

(otur med din fot där såg inget vidare ut)

TACK igen för bra info!.. klapp_klap

Sunny12
2015-03-04, 12:17
Skickar adress på sida med en del boenden www.sifnos.e-sifnos.com Lycka till i sökandet.

Det var en mycket bra sida med nyttig och användbar info, tack!.. :)

Sunny12
2015-03-10, 22:06
Inkfish och Mette.. är det detta hotell ni menar i Apollonia?
http://hotelanthousa-sifnos.gr/en/accommodation.html

Ser fint ut!

inkfish
2015-03-10, 22:14
Ja, det är det. Fint förutom det där med bussarna utanför.

Sunny12
2015-03-10, 22:19
Ja, det är det. Fint förutom det där med bussarna utanför.

Men kanske det inte går så mycket bussar i lågsäsong?

inkfish
2015-03-10, 22:23
Men kanske det inte går så mycket bussar i lågsäsong?



Mindre än under högsäsong, förstås. Men hur många turer det innebär vet jag inte.


Inne i Apollonia finns två bussknutpunkter, beroende på i vilken riktning man ska. Anthousa ligger lite oturligt vid den ena. Men det kanske inte stör om man bor åt baksidan.


En annan sak när du googlar boenden: i en del fall kan du hamna på turistbyrån Thesaurus sajt. Jag hade en hård mailförhandling med dem när jag skulle bo i Vathy, de hade hand om uthyrning av ett litet fantastiskt eget hus i strandkanten. De gick ner i pris något men jag hoppade av för att det var rätt hårda villkor för förhandsbetalning (och så såg huset ut som en finsk bastu inuti, det störde min grekiska dröm).


Det är de som har kontor i Apollonia och i Kamares. Men du slipper ju hela depositproblemet om du går direkt dit när du kommer av båten, som några föreslog.

inkfish
2015-03-10, 22:30
Här ser du. Jag tog bilden 2010. Bussen stannar precis där huset försvinner ur högerkant, sedan kör den framåt förbi hotellet. Att sitta på balkongen då är säkert sådär.


Men som sagt, de har säkert rum åt baksidan också, då slipper man ju det problemet.


http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=1585&pictureid=16302

Sunny12
2015-03-10, 22:35
Ja, kanske det inte stör så mycket om jag bor på baksidan...

Vill nog slippa förhandsbetalning om det går.. får se vad som gäller när jag bestämt mig för vilka hotel jag ska kontakta..

Kan vara skönt att ha något bokat då jag anländer sent på kvällen, runt 20.30..

Sunny12
2015-03-10, 22:37
Fin bild på hotellet.. vad kan det vara för utsikt på baksidan tro?

inkfish
2015-03-10, 22:39
Gissar mot berg. Kolla på deras sajt om det inte framgår där.


Måste bara visa, för skojs skull, huset i Vathy som jag var så sugen på att bo i. Kolla avståndet till vattnet :o


http://www.greecetravel.com/aegean/hotels/sifnos/vathi/yialos_cottage/gallery/index.php

inkfish
2015-03-10, 22:41
På bilderna i deras galleri ser utsikten bakåt ut att bara vara mot innergården. Det såg inte såg så kul ut.

Sunny12
2015-03-10, 22:43
Oj, vilket drömläge..:p..men inredningen var inte trevlig.. som en finsk bastu verkligen!.. flabb_flab(inte för att det är något fel med finsk bastu men i Grekland.. nej..)

Sunny12
2015-03-10, 22:45
På bilderna i deras galleri ser utsikten bakåt ut att bara vara mot innergården. Det såg inte såg så kul ut.

Nej, det är ju inte så kul, får nog leta vidare.. framsidan är ju inte heller bra om det går en hel del trafik där!

inkfish
2015-03-10, 22:47
Nej, korsningen där är knutpunkt även för biltrafiken. Så idealiskt läge skulle det inte vara för mig i alla fall.

Sunny12
2015-03-10, 22:52
Inkfish, du som kan Sifnos bra.. hur är prisnivån på tavernorna?
Klart det beror på vad man äter, men är det dyrare på Sifnos än på andra öar?

inkfish
2015-03-10, 22:56
Ja, något, skulle jag säga. Det finns definitivt dyrare restauranger men dem kan man ju välja bort. Jag har varit där tre gånger 2010-13 och under den tiden verkade priserna i alla fall ligga still. Jag betalade oftast 5.50-6.50 för en greksallad, som jag kanske betalar 4.50-5.50 för på andra öar.


(Möjligen är prisnivån lite lägre i Kamares där det är mer turism, där har jag bara ätit gyros eller pizza så jag kan inte riktigt svara för prisnivån där).


Men vråldyrt à la t ex Mykonos har jag inte upplevt det som på Sifnos.


Jag tror inte att du behöver vara rädd för prisnivån, du kan säkert hitta bra och prisvärd mat.

Sunny12
2015-03-10, 23:01
Låter bra, då vet jag!.. :)

inkfish
2015-03-10, 23:02
För 6.50 på ett lite bättre ställe har då greksalladen sett ut så här, kan jag ju tillägga. Fräscha grönsaker, både gröna och svarta oliver, kapris och krämig mizithra istället för feta.


http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=1585&pictureid=16303

Sunny12
2015-03-10, 23:04
Mmm...ser gott ut.. det var ju billigt!

Thira
2015-03-11, 06:41
Jag bodde på Anthousa i höstas. Det är stort och rent. Som Ink också nämner, det är ett chict ställe (för chict om du frågar mig men då gillar jag små och personliga pensionat.
Jag tyckte snarare det påminner mer om ett litet hotell än pensionat förresten (lite opersonligt tyckte jag det var) och för min smak var det liksom lite för fint och för stort (aldrig är man nöjd). Inne i huset mellan trapporna till de olika våningarna finns det en jättefin sittyta med bord och stolar och värdparet driver ett litet konditori och café. De har även en fin uteplats där man kan sitta och äta frukost (om man köper till sådan) eller bara en kaffe ifall man vill. Utsikten är fin och man blir inte störd av bussarna som åker utanför, inte då åtminstone och ändå vette min balkong ut mot gatan på första våningen.Men då ska man minnas att jag åkte i lågsäsong och stan var nästan helt avfolkad på turister.
Sunny, jag tänker lite på den känslan du fick på Amorgos av ödslighet i höstas när vi var ute och for (fast på varsitt håll). Jag var faktiskt på väg att flytta ned i Kamares för jag tyckte det var lite mer liv och rörelse där än i Appollonia. Nu åker du ju i maj och förmodligen är det helt annat då.
Sifnos är en jättefin ö och du kommer träffa så många trevliga människor där.
PM:ar dig lite extra info om boendet som jag inte vill skriva här.

Smultron
2015-03-11, 07:27
Ja, det stora (enda?:D) problemet med fina Sifnos är att välja var man ska bo. Har själv bott i Apollonia och det var fantastiskt som utgångspunkt för vandringar och dessutom utgår bussarna därifrån. Får dock hålla med Thira om att det inte är speciellt mycket folkliv på kvällarna och så. Tror detta är bättre i Kamares men då har man å andra sidan lite sämre utgångspunkt för att vandra och upptäcka stränder och ön i övrigt. Dessutom är stranden väldigt långgrund och tråkig (fast säkert bra om man har riktigt små barn).

Själv bodde jag på Sofia Hotel, mycket centralt i Apollonia. Enkla rum (med kylskåp) till bra pris (enkelrum finns/fanns) och fantastisk utsikt!:)
Fick rummet via resebyrån Thesaurus i Kamares. På deras hemsida kan finns olika boenden, även sådana som inte finns på "Booking":)

http://www.thesaurus.gr/

Smultron
2015-03-11, 07:31
För 6.50 på ett lite bättre ställe har då greksalladen sett ut så här, kan jag ju tillägga. Fräscha grönsaker, både gröna och svarta oliver, kapris och krämig mizithra istället för feta.


http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=1585&pictureid=16303

Härlig bild Inkfish! Känner mig direkt förflyttad till Sifnos och Apokofto! Är bilden tagen där? Hur som helst blev min längtan till Sifnos STOR!:)

Sunny12
2015-03-11, 09:36
Ja, det stora (enda?:D) problemet med fina Sifnos är att välja var man ska bo. Har själv bott i Apollonia och det var fantastiskt som utgångspunkt för vandringar och dessutom utgår bussarna därifrån. Får dock hålla med Thira om att det inte är speciellt mycket folkliv på kvällarna och så. Tror detta är bättre i Kamares men då har man å andra sidan lite sämre utgångspunkt för att vandra och upptäcka stränder och ön i övrigt. Dessutom är stranden väldigt långgrund och tråkig (fast säkert bra om man har riktigt små barn).

Själv bodde jag på Sofia Hotel, mycket centralt i Apollonia. Enkla rum (med kylskåp) till bra pris (enkelrum finns/fanns) och fantastisk utsikt!:)
Fick rummet via resebyrån Thesaurus i Kamares. På deras hemsida kan finns olika boenden, även sådana som inte finns på "Booking":)

http://www.thesaurus.gr/

Bra info, Tack!

At jag valt att åka till SIFNOS är för de fina vandringsmöjligheterna och det är prio nr.1 för min vistelse där!
Från Apollonia utgår de flesta av dem, därför ett självklart val för mig när det nu är vandringar jag ska lägga min tid på!

Långgrunda stränder som i Kamares är inget för mig...sen kan det säkert vara trevligt där ändå och kanske lite mer turister.. men det stör mig inte om det är lugnt heller, ska ju ändå vara aktiv och vandra, äta gott och bara må gott!.. :p

Vad mer kan jag behöva?

Ska kolla upp Sofia Hotel!..bye_bye

Har kollat nu.. såg jättemysigt ut, fantastisk utsikt.. fanns det Wi-Fi där?
Vilket är viktigt för mig!.. :o

Sunny12
2015-03-11, 14:06
Det finns flera mysiga små pensionat när jag tittar på sidan.. thesaurus.gr..MEN.. inte på något av dem står det något om Wi-fi..

Är det bara de lyxiga hotellen som har internet?

Det är viktigt för mig eftersom jag måste hålla koll på flyg hem och kunna boka snabbt om det dyker upp ett bra pris..drygt om jag måste till en taverna varje gång jag vill ut på internet!

Sunny :)

Smultron
2015-03-11, 14:20
Tyvärr minns jag inte alls om det fanns Wifi på Sofia Hotel:(
Eventuellt skulle du ju kunna mejla Thesarus och kolla om de vet.:)

Sunny12
2015-03-11, 14:26
Tyvärr minns jag inte alls om det fanns Wifi på Sofia Hotel:(
Eventuellt skulle du ju kunna mejla Thesarus och kolla om de vet.:)


Ja, det skulle jag ju kunna göra!

Wi-fi brukar ju finnas även på små pensionat numera.. eftersom många gäster efterfrågar detta.. och gärna vill ha det!

I lilla Katapola på Pension Amorgos fanns ju Wi-fi, tror dom flesta pensionat och hotell hade det där!

(Men finns det inte så, får jag väl gå till någon taverna och hoppas på att de har det, har nog blivit lite för beroende av internet..).. flabb_flab

Sunny12
2015-03-12, 14:46
Ni som kan Sifnos bra.. som jag läst så är det cirka 5 km till Apollonia från Kamares..

Går det någon vandringsled dit som eventuellt är lite kortare?

Kalimera
2015-03-12, 15:32
Går det någon vandringsled dit som eventuellt är lite kortare?Det går en led ner, men kortare lär den inte vara. Vägen går ganska rakt ner, fast lite slingrigt.

Sunny12
2015-03-12, 16:17
Det går en led ner, men kortare lär den inte vara. Vägen går ganska rakt ner, fast lite slingrigt.

Ja, jag såg det på en karta jag hittade när jag googlade.. men då vet jag! Tack!. :)

inkfish
2015-03-12, 19:00
Härlig bild Inkfish! Känner mig direkt förflyttad till Sifnos och Apokofto! Är bilden tagen där? Hur som helst blev min längtan till Sifnos STOR!:)

Hur katten kunde du se det? klapp_klapflabb_flab


Ja, det är taverna Chrysopigi på Apokoftostranden. En av mina favoriter (tavernan alltså, inte stranden :))

inkfish
2015-03-12, 19:01
Det finns flera mysiga små pensionat när jag tittar på sidan.. thesaurus.gr..MEN.. inte på något av dem står det något om Wi-fi..
:)



Kolla upp ett ställe som heter Letta, såg det när jag googlade. De verkar också ligga väldigt nära bussarna - men de skrev att de hade wifi.

inkfish
2015-03-12, 19:03
Ni som kan Sifnos bra.. som jag läst så är det cirka 5 km till Apollonia från Kamares..

Går det någon vandringsled dit som eventuellt är lite kortare?



På vandringssajten som jag länkade till beskrivs en bautavandring från Apollonia via Artemonas (mycket vacker by som gränsar till Apollonia) till Agios Symeon ovanför Kamares, på andra sidan viken. Den är förmodligen magnifik! Jag har varit upp till Agios Symeon med moppe, så brant upp som sista biten där har jag nog aldrig kört innan. Fick nästan liten svindel, det var jävulskt högt.


Men som sagt, det verkar vara en bautavandring.

Sunny12
2015-03-12, 19:10
Ja, jag får studera den sidan lite mer noga, tror jag!..:)

Finns ju många bra vandringstips där, men jag tror det blir enklare när jag är på plats och får en bättre överblick!
Ser verkligen fram emot att besöka ön!.. :)

inkfish
2015-03-12, 19:57
Ja, Sifnos är en grymt bra ö. Den har liksom allt. Utom den där mystiken som finns på Amorgos, den har jag inte känt på Sifnos. Men den är ändå en ö att bli kär i (för mig, då :))


Om man vandrar kan man alltid ta sikte på kyrkor och kapell. Det finns hur många fina sådana som helst på ön. Storslagna, mäktiga, gamla, nya, pyttesmå, ömsint byggda ...


Och byarna är ljuvliga. När jag stod trappan i Apollonia första gången minns jag att jag messade till Janne: "Apollonia måste vara Kykladernas vackraste by!"


Han svarade: "Vänta då tills du kommer till Kastro..." Ja, den ska vi bara inte tala om ...


Byarna runt Apollonia är också värda att utforska, inte minst vackra Artemonas. Och så det lilla fiskeläget Cheronissos längst uppe i norr ... Så otroligt pittoreskt i en liten smal vik. Jag träffade en svensk kvinna som bodde där, hon är gift med en fiskare. I september varje år flyttar de till Artemonas för under vintern slår vågorna upp över huset i Cheronissos så att det inte går att bo där, dessutom skulle hon få köra barnen långt till skolan varje dag om de inte bott i Artemonas också.


Sifnos har faktiskt det mesta!

inkfish
2015-03-12, 20:03
Förresten, om du kikar på vandringar, missa inte Panagia Poulati. Jag har bara vandrat dit från Kastro, men det går att komma ner över berget från Apollonia också.


Panagia Poulati är en vackert belägen kyrka med en rätt brant trappa/stig nere genom vassruggar till en riktig stenöken där det är helt fantastiskt att bada, om det är stilla. Vattnet är kristallklart, det är stenigt som fan och ändå otroligt vackert. Vid ena sidan reser sig en bergvägg ur vattnet som påminner om en sån där thailändsk klippa som kommer från ingenstans upp ur vattnet. Fantastiskt ställe.

Sunny12
2015-03-12, 20:23
Men Ink..som du svär..flabb_flab..samtidigt som du pratar om kyrkor.. ;)

Bra tips där, ska försöka hitta den "steniga stranden"..

Tänkte försöka mig på den långa vandringen till Faros också!

Ja, ön är säkert fantastiskt vacker!
Ska bli intressant att jämföra med Amorgos (som är den ö jag gillar bäst av de jag besökt hittills, magisk!).. :)

inkfish
2015-03-12, 20:25
Om du är i Faros måste du pinna den fina stigen över berget bort till Chrysopigi, det underbara lilla klostret på den kluvna klippan. Det är Sifnos stolthet och öns viktigaste religiösa plats. Underbart vackert och med förstklassiga badklippor :)

Sunny12
2015-03-12, 20:29
Om du är i Faros måste du pinna den fina stigen över berget bort till Chrysopigi, det underbara lilla klostret på den kluvna klippan. Det är Sifnos stolthet och öns viktigaste religiösa plats. Underbart vackert och med förstklassiga badklippor :)

fb_gilla..hmm..det låter som om jag kommer att tillbringa lång tid på Sifnos.. så mycket att se och uppleva!..:rolleyes:

inkfish
2015-03-12, 20:30
Eller hur flabb_flab Men där finns faktiskt jättemycket att uppleva, trots att ön inte är jättestor. Du som brukar ha bil när du tar dig runt kommer att se att det liksom är nära till allt.

Sunny12
2015-03-12, 20:40
Tack för tips om hotellet, Letta.. ska kolla upp det! (du har skrivet så mycket bra här, så jag såg inte det inlägget förrän nu!.). :)

Wifi verkar inte vara standard på hotellen på Sifnos.. står inget om det på deras hemsidor iaf!
Fast jag kanske överlever ändå.. :D..MEN då kan det inte bli så många rapporter från ön..tyvärr!

Sunny12
2015-03-12, 21:07
Kolla upp ett ställe som heter Letta, såg det när jag googlade. De verkar också ligga väldigt nära bussarna - men de skrev att de hade wifi.

Är du säkert på att det var Letta?

Hotellet finns på booking.com och det står att de inte har internetuppkoppling!
Eller vilken sida kollade du på?

inkfish
2015-03-12, 21:59
Här såg jag det: http://sifnos.e-sifnos.com/ads/sifnos-hotels-rooms/apollonia/rooms-leta/rooms-leta.php

Sunny12
2015-03-12, 22:21
Ok, ja här står det ju att de har wifi, men inte på Booking.com, kan inte se att de har en egen hemsida.. ska man gå genom resebyrån tar de väl en avgift vid bokning?
Hade varit bra om man kunde kontakta hotellet direkt!

inkfish
2015-03-12, 22:22
Du har ju både telefon och mail till ägaren längre ner på sidan.

Sunny12
2015-03-12, 22:26
Du har ju både telefon och mail till ägaren längre ner på sidan.

:D..kollade inte så noga, tack.. så bra!

inkfish
2015-03-12, 22:28
Sidan verkar dock inte uppdaterad sedan 2013, det är ju inte säkert att kontaktuppgifterna gäller.

Kikade på booking också, där står faktiskt såhär: Please note that WiFi is available from 1 June until 30 September free of charge.

Ta bara med i beräkningen att läget är precis vid huvudvägen, det kan vara trafikstört.

inkfish
2015-03-12, 22:38
Du skulle också kunna kika på Marana/Maranna på booking. Det ligger nån km innan Apollonia när man kommer från Faroshållet, det har fin utsikt. Ägarfamiljen är samma som har "mitt" kära Aperanto i Faros.

(Men maila direkt om du är intresserad, skippa booking).

Här är deras egen sajt: http://maranasifnos.gr/en/index.html

Sunny12
2015-03-12, 22:40
Tror jag får strunta i det där med wifi, boendet i övrigt är viktigare.. får söka vidare!

Det är ju jättesvårt att välja ett hotell på en ö jag aldrig besökt.. klart man får chansa lite också.. kan ju alltid byta till något annat om jag inte trivs!

Sunny12
2015-03-12, 22:43
Tack för tips om Marana, ska kolla på det!.. :)

Sunny12
2015-03-12, 22:54
Marana verkar fint, fantastisk utsikt... men ligger kanske lite avsides.. men kan ju höra om pris.. det står från 40 euro.. kanske går att förhandla om det!

inkfish
2015-03-12, 23:02
Det gör det nog, i synnerhet när man kommer ensam och offseason. Jag betraktar oftast priserna på webben som förslag ;)

Sunny12
2015-03-12, 23:05
Det gör det nog, i synnerhet när man kommer ensam och offseason. Jag betraktar oftast priserna på webben som förslag ;)


OK, vad bra!.. :D

Sunny12
2015-03-12, 23:12
Margarita verkar också bra..

Smultron
2015-03-13, 07:06
Om du är i Faros måste du pinna den fina stigen över berget bort till Chrysopigi, det underbara lilla klostret på den kluvna klippan. Det är Sifnos stolthet och öns viktigaste religiösa plats. Underbart vackert och med förstklassiga badklippor :)

fb_gilla

Och glöm inte att äta lunch på tavernan! :)

Sunny12
2015-03-13, 11:03
fb_gilla

Och glöm inte att äta lunch på tavernan! :)

Det ska jag inte glömma!.. :)

inkfish
2015-03-13, 11:10
Det var därifrån min salladsbild var, Sunny. Det finns två tavernor på stranden, den närmast klostret Chrysopigi är det. Spännande rätter och underbart läge.

Hittade förresten ett boende som hette Katerina, det såg fint ut. Ligger lite i utkanten men ändå inte helt off. Finns både på booking och med egen sajt.

Sunny12
2015-03-13, 11:29
Låter intressant!.. fb_gilla

Katerina kollade jag på igår och ja det ser trevligt ut, hittills är det Margarita eller Katerina som lockar mest!.. :)

Sunny12
2015-03-13, 12:00
Så där ja, nu har jag skickat mejl till Katerina med en rumsförfrågan, spännande och höra vad hon svarar.. _B-anana

inkfish
2015-03-13, 16:38
Intressant!

När jag mailade 3 för mig nya boenden i Aegiali på Amorgos för att boka 4 nätter erbjöd två av dem 30€, medan de på sina sajter tog 35. Även det tredje erbjöd 30, det tog 36-45 på sin egen sajt och 45 på booking. Så det lönade det sig helt klart för mig att själv fråga efter prisuppgifter.

Sunny12
2015-03-13, 16:51
Intressant!

När jag mailade 3 för mig nya boenden i Aegiali på Amorgos för att boka 4 nätter erbjöd två av dem 30€, medan de på sina sajter tog 35. Även det tredje erbjöd 30, det tog 36-45 på sin egen sajt och 45 på booking. Så det lönade det sig helt klart för mig att själv fråga efter prisuppgifter.

Ja, det lönar sig ju, eller varför inte göra som jag gjorde när jag var i Egiali, gå runt och besöka olika hotel, då kan man t.o.m få ner priset än mer.. ;)

inkfish
2015-03-13, 16:55
Ja självklart, men det gäller andra veckan i juni när turismen börjar komma igång = mer folk. Och jag ville kunna välja ställe noggrant, utan att riskera att det är fullt när jag kommer.

Sunny12
2015-03-13, 16:57
Ja självklart, men det gäller andra veckan i juni när turismen börjar komma igång = mer folk. Och jag ville kunna välja ställe noggrant, utan att riskera att det är fullt när jag kommer.

OK, ja det är nog säkrast!.. :)

Sunny12
2015-03-15, 19:51
Du skulle också kunna kika på Marana/Maranna på booking. Det ligger nån km innan Apollonia när man kommer från Faroshållet, det har fin utsikt. Ägarfamiljen är samma som har "mitt" kära Aperanto i Faros.

(Men maila direkt om du är intresserad, skippa booking).

Här är deras egen sajt: http://maranasifnos.gr/en/index.html

Tack igen för tipset Ink..fick svar från Maria värdinnan på Marana och har nu bokat 4 veckor där.._B-anana..trots att hotellet inte skulle öppna förrän i mitten på maj har hon gjort ett undantag för mig och ska fixa någon som städar var tredje dag (jag är ju enda gästen)så mer kan jag inte begära.

Toppenläge och bäst av ALLT nära till alla fina vandringarna!.. :)
Priset dessutom oslagbart, inget jag tänker nämna här!.. _B-anana

Tjoho livet leker!.. :D

inkfish
2015-03-16, 14:31
Så spännande, Sunny fb_gilla


Hoppas du får det jättefint där. Jag kan tänka mig att Apollonia är lugnt när du kommer. Men om du tycker det känns ödsligt så tror jag i alla fall att det kommer att fyllas på med folk medan du är där, det känns inte lika dystert på våren som det kan göra på hösten när byar/öar avfolkas i stället.


Och många Sifnosbor bor i de angränsande byarna som är väldigt fina att promenera omkring i, inte minst Katavati med den fina livsmedelsaffären och Artemonas.

inkfish
2015-03-16, 14:51
Det här är en rätt meninglös bild med en buss i fokus, men det viktiga är på sidorna. (Ursäkta storleken, försökte ladda upp den i album men det gick inte så jag fick använda photobucket).


Ingången längst t v, där man ser vykortsställ m m, är till bookshopen jag nämnde när vi PM:ade. De är rusktigt välsorterade på kartor och guider.


Och när man köpt sin karta kan man gå tvärs över gatan till konditoriet med stenbänkarna som syns på bilden. Det är lyxfika, dyrt, men de har galet goda bakverk. Jag brukar köpa en bougatsa, vaniljpaj, och en cappuccino, slå mig ner utanför och sedan vika ut kartan och studera den (om det inte blåser för mycket :))http://i17.photobucket.com/albums/b74/mandalaki/Sifnossept13%20049_zpsgdiicbzt.jpg (http://s17.photobucket.com/user/mandalaki/media/Sifnossept13%20049_zpsgdiicbzt.jpg.html)

Sunny12
2015-03-16, 15:14
Tack för mer info Ink..fb_gilla

Tror inte jag kommer att få något problem med att det är lugnt i början på säsongen, kommer nog ha fullt upp med att ränna runt på alla vandringar och utforska ön!..flabb_flab

Var ju på Amorgos i början på maj förra året och det var stendött ett tag, men inget som jag led av, tvärtom.. kändes som jag hade hela ön för mig själv!.. :p

Bokshopen ska jag besöka och köpa mig en bra karta!.. :)

Har läst och beställt Kalimeras trevliga e-guide om Sifnos, intressant läsning och många längtansfulla bilder.. :p..TACK för den Janne!.. klapp_klap