handdator

Visa fullständig version : färja


kenta
2015-02-27, 11:57
är det någon som vet hur färjorna går mellan kos och leros? När jag är inne på en sida där det finns information om färjor så står det att blue ferries har biljetter men att dodekanis (eller liknande) inte har släppt sina biljetter för sommaren än. Tiderna för blue ferries var inte optimala och undrar därför om den andra färjelinjen brukar ha andra tider?

Netwolf
2015-02-27, 12:04
Tidtabellerna är nog inte klara än, men det går bra med färjor mellan Kos-Leros. Bl a flying dolphins (om de inte är nedlagda). En sak jag iofs råka ut för, var när vi anlände till Kos en gg. Vi hade några timmar att slå ihjäl innan båten skulle gå till Leros. Vi knallade iväg för att köpa biljetter, men fick bara svaret "There is no boat". TROTS att det stod att det skulle gå en båt, så fick jag ingen vettig förklaring. Den vara bara inställd. Vädret var lugnt, så det hade inte med det att göra.. Crazy Greece! :D

/Netwolf

Monica P
2015-02-27, 15:03
Kenta, lugn bara lugn. Lite tidigt att publicera tidtabeller...och tyvärr tror jag inte att det kommer att gå någon Flying Dolphin i år heller.

Det finns förbindelse med de stora linjebåtarna Blue Star och med katamaraner som tillhör Dodekanesos Seaways.

Men som sagt, ta det lugnt. Risken att du blir utan biljett är minimal även i högsäsong.

Smultron
2015-02-28, 05:25
Det brukar gå en båt från Kos kl 11.00 de flesta (alla?) dagar, så jag utgår från att det gör det i sommar också, men man vet förstås inte säkert förrän tidtabellerna kommer.:) Och någon förbokning är som sagt inte nödvändig.

Inger-Mariann
2015-02-28, 12:29
Katamaran bruker å gå omtrent hver dag fra Kos kl 1100. Vi tok den tidlig i mai 2014. Så den gode forbindelsen starter gjerne tidlig i sesongen. Lykke til!!