handdator

Visa fullständig version : Lesvos i snöstorm


Mikael B
2014-12-31, 17:58
Ett Gott Nytt År, tillönskar vi alla Lesvos-vänner !


I vanlig ordning har vi rest till Lesvos för att under januari månad undfly den svenska vintern och njuta av sol och värme. Men den globala klimatförändringen visar sig även här, nu i form av århundradets snöstorm!


Vi är alltså strandsatta på Hotell Heliotrope i Mytilini, i avvaktan på att vägen till Sigri skall bli farbar. Men här bjuds på nyårsgfirande med Bouzokimusik och god mat, så vi klagar inte.


Hoppas få se många av er i Sigri till sommaren. Som en aptitretare rekommenderas vår bok "Ett nytt liv vid vägens ände", vilken kommenterats flitigt under "Film & Litteratur" på den här hemsidan.


Eftersom förläggaren gått i konkurs och bara efterlämnat ett restlager av boken till oss, så finns den numera bara att beställa genom ett mail till: mikael.backman@iiiee.lu.se


"Its worth reaching the end", är Sigris slogan. Vi hoppas det blir i morgonklapp_klap


Mikael & Joanna

Rolf
2014-12-31, 18:31
Hej!
Gott slut och Gott Nytt år!
Som det ka bli!
Hoppas att det bättra sig och att ni får en fin januari, här i södra Sverige lite sol regn och 7 grader kan bli en fin kväll ned mycket raketer över Danmark.
Rolf

Alala
2015-01-01, 08:37
Ojdå, men snön ligger säkert inte kvar en lång tid. Gjorde en snabbvisit till Sigri i maj. En trevlig liten by! Skulle gärna bo några nätter där nån gång.

Gott Nytt År till er och Sigri!

/ Anne :)

Claes på Lesvos
2015-01-01, 16:45
Gott Nytt År på er också.
Vi ses i Sigri framåt sommaren.
Carin och Claes

Mikael B
2015-01-16, 20:44
Bästa Vänner,


För att kontrastera mitt förra inlägg kan jag nu meddela att vi de senaste dagarna haft rent sommarväder i Sigri. 17-18 grader varmt, ingen vind och strålande sol. Äldsta barnbarnet som är och hälsar på, tillsammans med sina föräldrar, förslog att vi skulle bada, när vi var på skattjakt efter förstenade träd på stranden. Vi hittade en hel del flisor av träd, men avstod att bada. Dottern har dock lovat att hoppa i plurret om värmen håller i sig. Min erfarenhet från tidigare år är att det aldrig blir särskilt kallt i vattnet. 15 grader är nog det lägsta jag uppmätt. Så, vi kan än en gång konstatera att januarivädret i Sigri är ungefär som aprilväder i Sverige.


Mikael

Lissi
2015-01-16, 22:50
Härligt Mikael! Jag förstår egentligen fortfarande inte varför vi aldrig kommit till Lesvos....och Sigri, men Tinos kom emellan!:o
I senaste numret av Allt om resor finns en stor fin artikel om Lesvos. Men två Tinosresor, en Kretaresa och en Thessalonikiresa har spräckt även 2015.....Men vi kommer kanske nästa år. Ljusstaken av den polske glaskonstnären njuter vi av och minns Abbekås!! Gott nytt 2015 önskar Lisa och Claes!

Lissi

Eva L
2015-01-17, 07:40
Vad härligt det låter med strandpromenader. När jag var i Molyvos i början av sommaren hade ängsblommorna torkat bort lite men den regniga veckan gjorde att grönskan var fantastisk när jag åkte hem. Den som gillar en grön grekisk ö hamnar inte fel här. Eva

Gita
2015-01-18, 21:48
Så spännande det låter med vädrets nycker på denna ö! Drömmer om vår resa i september...