handdator

Visa fullständig version : Boka hotell??


Tessie
2006-03-22, 22:36
Har läst massor av inlägg här och fått en fin bild av Kreta. Anländer till Chania i slutet av maj för en veckas semester. Vi är två vuxna och tre barn och har bara flygstol. Tror ni man kan chansa på att hitta lägenhet utan att boka från Sverige? Vi kommer 18.30 en lördag. Hade tänkt någonstans på Chaniakusten. Vad rekommenderas? Barnen är 7, 7 och 10 år
Tessie

inkfish
2006-03-22, 22:38
Har aldrig varit på Kreta - men i slutet av maj behöver man inte boka någonstans i ö-världen (om man inte bestämt sig för enbart hotellet X som är pyttelitet och har många stammisar)

Elisabet
2006-03-22, 23:33
Som inkfish säger så är det ingen risk att det inte finns rum. Däremot är ju Chaniaområdet stort och inbjuder inte precis till att "gå runt och leta". Särskilt den tiden på kvällen när ni kanske börjar bli hungriga och snabbt vill ut och äta.

Hade det varit en mindre ort skulle jag inte boka i förväg, men leta hotell i och runt Chania en lördagkväll... Nej det låter inte som nån höjdare för mig.

wilda
2006-03-23, 08:21
Instämmer med ovanstående. På Chania flygplats finns inte direkt några rumsraggare, och Chaniaområdet är ju jättestort. Men visst finns det gott om rum och lägenheter.

Tips är att fundera på vart ni vill bo (nära stranden, hotell med pool, nära stan etc etc). Leta sedan runt efter boende på nätet (och fråga oss här på Kalimera om tips, kanske) och boka i förväg. Vill ni kan ni ju boka endast en natt, tex inne i Chania, och sen börja leta dagen efter.

/anna
(längtar sååå till Kreta, men får nog vänta till hösten...)

Arne
2006-03-23, 15:52
Vi har anlänt till Chania vid flera tillfällen och rest med flygstol.

Vid första tillfället tog vi helt sonika en taxi ut mot Platanias. Vi klev av vid Agia Marina och såg en liten skylt "Nikos" rooms to let. Stegade in i butiken belägen i bottenplanet och diskuterade pris med madame. Upp att kolla in studion. Magnifik!!! Stort vardagsrum med bord för fyra, hörnsoffa samt utmärkt köksavdelning. Lägg till detta ett separat sovrum samt badrum i jätteformat. Det hela avslutades med en vinkelaltan med utsikt över havet och getön strax nedanför samt bergen i fjärran. I omräknat pris gav vi 25€ per natt. Datumet var runt 15 Maj. Vi har sedan bott där många gånger.

Stället har bara sju studios. Vi var säsongens allra första gäster!!!

En annan gång anlände vi sent. Vill till minnet mig draga att planet landade cirka 22.30 nånting. Taxi in till Chania old town. In på första bästa taverna i gränden. Rum för natten?? Visst, kyparen genast ut och återvände en minut senare med en madame som hade några vackra studios bara ett femtiotal meter från tavernan. 30€. Vi bodde där bara en natt eftersom vi sedan skulle taga morgonbussen till Agios Nikolaos via Heraklion.

Men, såklart, vi har inga barn med oss. Kanske det kan vara värt att förhandsboka. Lite dyrare, men då kan hotellägaren oftast fixa resan in till staden gratis. Massor av hemsidor om rum i Chaniaområdet finns på nätet.

Arne

Tessie
2006-03-23, 22:22
Tack för svar och tips. Vi har tre badtokiga barn så en pool på hotellet är bra, promenadväg till stranden och till någon form av "stad" med restauranger och affärer. Så behöver vi ju kök/pentry i lägenheten. Har någon något förslag på ort och kanske på hotell?

Tessie

Tessie
2006-03-23, 22:30
Magnifik!!! Stort vardagsrum med bord för fyra, hörnsoffa samt utmärkt köksavdelning. Lägg till detta ett separat sovrum samt badrum i jätteformat. Det hela avslutades med en vinkelaltan med utsikt över havet och getön strax nedanför samt bergen i fjärran.

Arne[/quote]

Agia Marina har vi tittat lite närmare på. Har det en liten stadskärna ?
Er studio verkade ju helt fantastisk. Har du några tips på hotell med större studios för vår familj på 5 pers?

Tessie