handdator

Visa fullständig version : Någon som hyrt lägenhet/hus i grekland?


ford prefect
2006-03-21, 12:07
Hej.

Surfade runt på nätet och hittade en förmedlare av lägenheter och hus i Grekland. Då vi alltid tidgare åkt charter så vore det intressant att prova på detta alternativ och är nyfiken på om det är några kalimerare som har erfarenhet av denna variant?

Hur har det fungerat för er?
Har förväntningarna (standard, läge m.m.) uppfyllts?
Krångligt med kommunikationer till- och från m.m?

Tiden som skulle vara aktuell är kring midsommarveckan (ca. en vecka) och riktigt vars vet jag inte ännu. Vill inte lägga ut länken på forumet då det blir konflikt med länkreglerna.

Kostnaden är allt mellan knappt fyra tusen till drygt åtta tusen beroende på läge m.m. resan tillkommer givetvis.

//Åke

Arne
2006-03-21, 14:44
Ja faktiskt!! Vi hyrde ett stort hus på Antiparos i slutet av 90-talet. Vi fick kontakt via en norsk hemsida och efter några telefonsamtal var allt klart.

Nu var det emellertid i värsta högsäsong, dvs i månadsskiftet Juli-Augusti så priset blev därefter, 120.000 Drachmer för en vecka..... Tänk vilka fina studios vi skulle kunnat få för den summan....

Alltnog, huset var beläget högt upp över Soros-stranden på cirka dryga milens avstånd från Antiparos By. Läget tarvade fortskaffningsmedel så vi hyrde genast en vespa.

Nu var emellertid såväl huset som läget charmant. Huset var i etagé och omfattade förutom ett jättekök även fem sovrum samt matrum och bibliotek. Altaner runt hela huset.

Tvenne trivsamma kattor ingick i hyran. Kattorna hade egen ingång via lucka i väggen. En välmatad get i inhägnad ingick ävenså. Tomtarealen var på dryga 3000 kvadrat så det var gott om svängrum.

Utsikten var heller ej att klaga på. Från altanerna kunde man blicka ned mot Sorosstranden, och sundet mellan Antiparos och Paros. I baggrunden såg vi de höga bergen på Naxos.

Men,, i huset hade två stora barnfamiljer gott fått rum. Vi var ju bara två personer.

Lite knepigt var det att få fart på husets hydrofor som försåg oss med vatten från en gigantisk tank under huset. Sak samma med varmvattenberedaren.

Annars fungerade det rätt så bra det hela.
I hyran ingick att ge kattorna samt geten mat och vatten, och därtill skulle blommor och blader utomhus vattnas enligt schema.

Arne

lenapg
2006-03-21, 18:41
Hej! Vi har hyrt hus på Kos för två år sedan. Det är en svensk kvinna som äger det. Ligger uppe i bergen, helt underbart! Att hyra bil är nog ett måste, men det kan det vara värt. Jag mailar länken till dig. Vi betalade 3000 för en vecka.
Hälsningar Lena Pg