handdator

Visa fullständig version : Karpathos - Hotell Romantica


Maria M
2006-03-20, 19:56
Hej!

Kul att den här sidan finns! Vi har bokat resa nu, 2 veckor med avresa i slutet av maj. Vi har vår 5-åriga dotter med oss så strandliv, lugn och avslappning är vad vi vill ha ut av den här resan. Vi tar tacksamt emot tips om:

1. Restauranger (obs! en av oss är vegetarian)
2. Sevärdheter
3. Saker att hitta på om det blir lite sämre väder
4. Shopping

Och allt annat som ni vill dela med er!

Tack på förhand

mvh
Maria:cool:

karinafp
2006-03-22, 21:00
Kul att du tänker besöka Karpathos! Det finns massor att läsa om ön, titta på de tidigare trådarna i det här forumet, så hittar du svar på flera av dina frågor. Sedan finns det ett flertal mycket detaljerade resebrev från Karp, om du går in på Läsarhörna, Resebrev 2006 och sedan klickar dig bakåt i tiden genom att följa länkarna längst ner på varje sida. Där finns det mängder av bra information. Både under 2005, 2004 och 2003 blev det en hel del resebrev skrivna från Karpathos. ;)

Dåligt väder behöver du knappast oroa dig för i slutet av maj, det kan jag inte tänka mig. :D

Att vara vegetarian är inget som helst problem i Grekland, det finns massor av delikata grönsaksrätter att välja bland på varje restaurang, framför allt bland förrätterna. Beställ in några sådana och prova på, eller be att de gör en pikilia, dvs litet av varje. Det går alldeles utmärkt.

Från Romantica har ni bara ett stenkast ner till stranden, så strandliv, lugn och avslappning lär inte bli några problem. Dessutom är det bara ett stenkast därifrån till Taverna Pelagos, där ni bör tillbringa åtminstone en kväll med att avnjuta härlig livemusik och dans! _B-anana_B-anana_B-anana

Det tar väl tio minuter - en kvart att gå in till centrum av Pigadia, där ni hittar massor av matställen av olika slag, och där man kan strosa omkring och titta i små affärer. Eftersom Pigadia är en levande stad och inte enbart en utpräglad turistort, hittar du precis alla slags butiker här, från turistkrimskrams till fullproppade järnaffärer med pryttlar från golv till tak... Ang_elx

Lyckliga ni som får åka redan i maj! Själva har vi hela 105 dagar kvar...snyft_drop

Karin
som har längtat ner sedan i somras!!!