handdator

Visa fullständig version : Aldrig mer Bella Vista i Batsi


Ingrid Gunilla
2014-06-24, 11:15
Den 14 maj ankom jag och två väninnor Bella Vista i Batsi på Andros. Det var vårt första besök på denna ön, så vi hade valt ställe och hotell efter det vi hade kunnat läsa oss till på Kalimera.

Vi hade sänt flera mail till ägaren, Yannis, på förhand och frågat om han hade en studio stor nog för tre damer i åldern 65 till 72 år. Yannis svarade att det inte var några problem att sätta in en extra säng.

Det första som mötte oss när vi öppnade dörren till vår studio var den kraftiga lukten av fukt och mögel. Upp med balkongdörren och kraftig utvädring! Men lukten försvann inte på tre dagar. Yannis hade mycket riktigt fått in en extrasäng, även om det då blev så trångt att vi måste gå sidlängs mellan sängarna. Extrasängen var så dålig att vi inte hade kunnat använda den om inte en av oss lyckligtvis bara er 160 cm lång och väger 50 kg!

Vi hade läst att det finns allt på Bella Vista. Yannis hade vetat i över en månad att vi skulle bo tre personer i studion. Ândå fanns det bara två tallrikar, två muggar, två teskedar osv, osv. När vi lyckades finna Yannis för att be om var sin, fick vi en tallrik en dag och en mugg nästa dag. Vi upplevde alltså inte Yannis som särskilt hjälpsam eller imötekommande.

Men det värsta var nog i alla fall att detta var det mest ofräscha stället vi har bott på! Toaletten spolade inte ner ordentligt. Det var ingen städning på tre dagar, ingen som tömde sopor eller det använda toapappret. Ingen som bäddade sängar eller sopade golvet, som var så smutsigt att man måste ha skor på inne. Tyvärr var det mesta stängt i Batsi så tidigt i säsongen så det var inte lätt att hitta någon annanstans att bo. Det var med lättnad vi reste vidare till Naxos efter tre nätter.

Sunny12
2014-06-24, 12:03
Åh, vilken tråkig upplevelse för Er..MEN.. det måste väl ändå höra till ovanligheterna att det är så ofräscht på hotellrummen och så usel service som du beskriver i Grekland!?

Jag har aldrig varit med om det iaf..än..:rolleyes:..bra att du berättar för då vet jag vart jag INTE ska bo OM jag besöker Andros någon gång!!

Hoppas Ni fick en fin semester fortsättningsvis!

Sunnybye_bye

Ingrid Gunilla
2014-06-24, 15:10
Efter över 20 besök på minst 15 olika öar kan jag lova att detta inte är vanligt. Och ju äldre man blir dessto större krav ställer man nog till att en studio skall vara ren och fräch och någolunda bekväm.

Men de resterande tre veckorna på Naxos var helt underbara. Där bor vi alltid på Hotel Spiros, som fyller de krav vi har till bra boende.

KR
2014-06-24, 15:17
Så himla trist.
Vill ni ge Andros en andra chans kan jag varmt rekommendera Anemomiloi Studios i Chora som är ett underbart boende med fantastiska ägare.
//
KR

Lissi
2014-06-24, 16:34
Så himla trist.
Vill ni ge Andros en andra chans kan jag varmt rekommendera Anemomiloi Studios i Chora som är ett underbart boende med fantastiska ägare.
//
KR

Vi bodde på Villa Paradise i Batsi och hade en jättefin studio mot solnedgången med bra utrustning och en fantastiskt trevlig och hjälpsam värd...samt två stora flaskor vin att ha till solnedgången som gåva vid incheckning. Vi gav inte ens 25€natten i slutet av september.
Vi gick förbi Bella Vista varje dag och tyckte faktiskt att det såg sunkigt ut, trots allt positivt vi läst av Janne. Men kanske bemötandet blir annorlunda om värden vet att gästerna ska skriva om ön och boendet på Kalimera:rolleyes:

Synd att er upplevelse blev så tråkig!

Lissi

Katitzi
2014-06-24, 16:55
Så tråkigt för er Ingrid! Vi ska också besöka Batsi andra veckan i Juli. Tvekade länge mellan två boenden: Elpida och just Bella Vista. Vi valde till sist Elpida vilket verkar vara tur när man läser din beskrivning.:eek:
Hoppas bara vi blir nöjda med Batsi i övrigt, första veckan på semestern ska vi tillbringa på Tinos på Nikoleta Rooms.

Katitzi:)

Lotti
2014-06-24, 19:54
Så trist att höra, jag har bokat tre nätter där i juli. Men det känns ju väldigt märkligt att Janne rekommenderar det om det är så sunkigt. Hmmm funderar på att avboka men det känns så himla trist, har luffat flera gånger i Grekland och aldrig råkat ut för detta.
Tips på bra boende i Batsi mottages tacksamt.

Aina
2014-06-24, 22:43
Vi bodde på...ja, var det Bella Vista...? något av Jannis boenden i somras. Det var det som ligger något före själva Batsi. Tog 10-15 minuter att knata in till byn. Vårt boende var inte sunkigt. Däremot ganska trångt. Jag hade mejlat om att vi behövde en studio för fyra och det skulle gå att ordna. Det blev en studio för två med två extrasängar, i princip bara sängar i rummet, och trångt på balkongen förstås.

"Men det känns ju väldigt märkligt att Janne rekommenderar det om det är så sunkigt," skrev Lotti. Inte så märkligt, tänker jag. Yannis som har stället är inte purung och Janne som skriver guiderna skriver ju inte nya till varje säsong - skulle bli ett hiskligt massa resande och boende. Det som är bra en säsong behöver nödvändigtvis inte vara det nästa.

Om jag reste off-season, vilket jag inte har möjlighet att göra, skulle jag nog inte boka i förväg utan leta rätt på ett fräscht boende på plats. Då kan man ju titta på rummet och säga nej tack om det inte motsvarar förväntningarna.

Men förstår besvikelsen om man gått via bokningssajt eller rekommendationer och det inte alls stämmer.

Aina

Eva L
2014-06-25, 09:37
Om jag reste off-season, vilket jag inte har möjlighet att göra, skulle jag nog inte boka i förväg utan leta rätt på ett fräscht boende på plats. Då kan man ju titta på rummet och säga nej tack om det inte motsvarar förväntningarna.

Men förstår besvikelsen om man gått via bokningssajt eller rekommendationer och det inte alls stämmer.

Aina

Jag tycker att det låter som ett väldigt bra råd för den som inte reser i högsäsong. Väjer man på plats ser man ju direkt om allt verkar stämma och pengarna hamnar inte hos bokningssajterna.

Eva

Tomas N
2014-06-25, 13:25
Vi bodde där för tre somrar sedan och kan bara hålla med om att ofräschare ställe har vi aldrig bott på. Yannis verkade totalt ointresserat av både oss och hur det såg ut både inomhus och utomhus. Aldrig mer. Tilläggas kan att vi också bokade efter Jannes rekommendationer.

Lotti
2014-06-25, 17:11
Nu är det ju så att jag har aldrig bokat i förväg på en båtluff, anledningen till att jag gjorde det denna gången är att vi kommer dit på kvällen och har aldrig varit på Andros innan. Kändes skönt att ha boende första nätterna, men jag håller helt med det är bäst och roligast att boka på plats.
Nu kanske jag tänker om helt och struntar i Andros tyvärr. Ska avboka och bli nästan 700SEK fattigare! Och Janne kan ju knappast rekommendera det här stället till någon får jag hoppas. :mad:

Lotti
2014-06-25, 17:12
Jag tycker att det låter som ett väldigt bra råd för den som inte reser i högsäsong. Väjer man på plats ser man ju direkt om allt verkar stämma och pengarna hamnar inte hos bokningssajterna.

Eva

Håller helt med första och sista gången jag gör detta.

Kalimera
2014-06-25, 17:33
Trist att läsa om era upplevelser. Jag får ta tag i det när jag kommer hem.

Gunilla: jag såg din sallad på Naxos. ;)

Lissi
2014-06-25, 17:34
Ska avboka och bli nästan 700SEK fattigare!

Hur har Du bokat då med så dyr avbokningsavgift?

Jag skulle skriva till Bella Vista och berätta vad Du hört om boendet och kräva att INTE betala avgift för avbokning om ägaren inte kan garantera ett fräscht boende. Det är väl det han har utgett sig för att sälja antar jag....

Lissi

Lotti
2014-06-25, 17:42
ja booking.com

Lissi
2014-06-25, 19:15
Jag skulle kontakta booking och berätta! Var det verkligen positiva rescensioner på det boendet? Jag såg bara 2 st, en utan kommentarer och en där det stod att rummen var små. (Det syns också på bilderna)

Vi bokar alltid rum med kostnadsfri avbeställning tills bara ett par dagar före. Fast en del boenden har ju inte det....Kanske just av skäl som ovan.

Jag läser alltid väldigt noga vad resenärer i vår ålder tyckt om boendena och tycker vi att det låter ok och VI känner att det verkar ok för oss för det pris vi ska betala så bokar vi och vi har aldrig blivit särskilt besvikna på booking. Tvärtom! På nästan alla ställen har det VERKLIGEN varit bra rum för en liten peng. På Villa Paradise i Batsi hade vi jättebra rum som jag skrev tidigare och där hade jag försäkrat mig om via mail till ägaren att vi skulle få havsutsikt. Sen låg det en bar under oss som enbart störde med att det inte var GREKISK musik som spelades de första kvällarna :D Men vi var där i slutet på säsongen så det var lugnt och skönt, nästan lite dött...


Lissi

Lotti
2014-06-25, 22:28
Ja då var det avbokat!! Utan kostnad, hotellet gick med på det direkt.
Känns bra att det ordande sig. Tur att Kalimera finns. flabb_flab

Lotti
2014-06-25, 22:29
En till fråga. Nån som har erfarenhet av Villa Dora1 i Batsi?

Lissi
2014-06-25, 22:34
Ja då var det avbokat!! Utan kostnad, hotellet gick med på det direkt.


Men så bra!! Det svåra med Andros är ju att färjan lägger till i Gavrion där det inte finns boenden och 6 km åker inte roomsare för att stå vid färjan. Därför är man ju lite tvungen att förboka. På grannöarna Tinos och Syros finns ju roomsare i hamnen. det gör det lättare. Men det FINNS jättemånga fina boenden i Batsi så ge inte upp! Fortsätt leta och läs rescensionerna noga.
Lycka till!

Lissi

Ia
2014-06-26, 07:52
Ojjsann , nå er jeg glad det ikke ble noe Andros og Bella vista på meg da reiseplaner ble totalt endret. Jeg stoså mellom Elpida og Bella vista og endte opp på Bella vista... Avbookede for 2 mnd. siden.

Jeg fikk med meg mannen min en uke og vi har vært på Tinos nå i 6 netter og skal videre til Santorini om en snau time.

Jeg er så fornøyd m Tinos, har leid bil i 3 dager og sett mange små herlige landsbyer...tom. min mann er positivt overrasket :)

Vi har bodd på Agali bay og har vært veldig fornøyd med det...mangler bare ettermiddag/sol på balkonger...men nå kom varmen så det er like greit. ;)

Lissi
2014-06-26, 13:53
Jeg er så fornøyd m Tinos, har leid bil i 3 dager og sett mange små herlige landsbyer...tom. min mann er positivt overrasket :)

Vi har bodd på Agali bay og har vært veldig fornøyd med det...mangler bare ettermiddag/sol på balkonger...men nå kom varmen så det er like greit. ;)

Men så kul att ni gillade Tinos!
Jag stannade ju med maken en knapp vecka på Andros förra året efter att alltid ha åkt förbi och jag satt och undrade många gånger när jag såg båten till Tinos från balkongen varför jag egentligen alls åkte till Andros....Man ska nog FÖRST till Andros, inte sist....för då förlorar Andros i jämförelse, i alla fall för oss ;)

Lissi

Katitzi
2014-06-26, 15:00
Men så kul att ni gillade Tinos!
Jag stannade ju med maken en knapp vecka på Andros förra året efter att alltid ha åkt förbi och jag satt och undrade många gånger när jag såg båten till Tinos från balkongen varför jag egentligen alls åkte till Andros....Man ska nog FÖRST till Andros, inte sist....för då förlorar Andros i jämförelse, i alla fall för oss ;)

Lissi

Vi ska ju som du vet Lissi vara först på Tinos och sen på Andros. Tänkte ta det lite lugnt och mest ligga på stranden i Batsi. Den ser ju fin ut. Har fått för mig att Agios Fokias på Tinos ligger en bit bort från stan? Tänkte att man kanske kan hyra cyklar på Tinos, annars får det väl bli scooter. Hur långt är det att gå om man vill ha en solsäng?

Katitzi:)

Lissi
2014-06-26, 16:57
Från Nikoleta tar det 20 min max.att gå till den bästa delen av Ag. Fokas;)
Där finns solstolar nedanför både Golden Beach och Marathia, som ligger bredvid varandra. F ö de enda solstolarna som finns där. De har aldrig kostat något hittills men det förväntas ju att man beställer något antingen från serveringen eller av servitören som går runt på stranden. Så kan man utnyttja fina toaletter på tavernan och det finns även omklädningshytt.
En liten bit på väg finns ett jättefint badställe efter vägen för morgonbad. Man går ner vid en trappa med blått räcke och man kan gå i mellan stenarna. Perfekt för morgonbad innan man går till bageriet som ligger 50 m från Nikoleta Rooms. ;)

Lissi

ps Vidalis biluthyrning hyr även ut cyklar.

I Batsi badade vi från klipporna ut mot udden vid den lilla hamnen. Vi bodde ju alldeles nära på Paradise. När vi var i september 2013 så var stranden SÅ skräpig och inbjöd verkligen inte till bad.

evawic
2014-06-28, 22:01
Tyvärr, måste jag ge dig rätt. Bor just nu på Bella Vista (28 juni-14) och vi är lite förvånade över att Janne rekommenderat just detta boende. Det går tex inte att spola och soporna töms inte och Yannis verkar inte tycka att det är något problem! Han är oengagerad på ett sätt som vi aldrig upplevt tidigare här i Grekiska övärlden, även om han inte är otrevlig på något sätt. Så tyvärr måste jag rekommendera annat boende för er som planerar att komma hit till Andros.

Lotti
2014-06-28, 22:29
Usch så trist för er, vi hann ju bki varnade här och avboka. Åker nästa söndag. Trivs ni för övrigt på Andros?

evawic
2014-06-29, 07:22
Andros är en mycket vacker ö med fantastisk natur. Vi har hyrt bil och jag skulle inte vilja vara utan. Med bil kan vi ta oss runt på ön och till alla dessa fina stränder. Jag skulle inte vilja vara hänvisad till enbart Batsi i flera dagar så hyrbil (inte moppe eftersom ön är stor och avstånden långa) är för oss ett måste. Just nu blommar och doftar hedarna i gult och lila (timjan) och oleander i rosa och vitt överallt.

parga
2014-06-29, 08:17
Blir lite orolig, är det inte samme Yannis, som äger Elpida också? Ska dit med min mamma i september. Är det någon som vet hur det är där?
Jenny

evawic
2014-06-29, 08:40
Jag vill påpeka att Yannis inte på något sätt varit otrevlig, tvärtom, men han är som sagt ganska oengagerad och verkar inte bry sig särskilt mycket om det som inte fungerar så bra med hans boende. Vi var tex helt utan vatten en morgon och det fortsatte så under resten av dagen. Vi kunde själva se att hantverkare jobbade med rören i marken. Efter några timmar frågade vi Yannis som stod och pratade utanför om han visste hur länge avbrottet skulle vara. Han ryckte på axlarna och svarade att det var inte bara hans hus som var utan vatten. Han tillade att det finns en kran på gatan en bit bort där man kunde hämta vatten om man behövde. Vi tyckte nog att han hade kunnat knackat på hos de 3 studios han hyr ut och informerat om detta om han brytt sig om sina gäster.
Vill också lägga till att Batsi är en fin liten by, även om turismen är koncentrerad hit, med husen klistrade på sluttningarna runt hamnbukten. Fina små gränder som slingrar sig upp längs berget ovanför hamnen där invånarnas vardagsliv äger rum.

Lotti
2014-06-29, 10:58
Intresannt att höra, vi ska absolut hyra bil. Tack för alla tips

Lissi
2014-06-29, 11:17
Vår hotellägare hyrde bil åt oss från Gavrion som levererades vid hotellet och den fick vi ha ända till färjan gick när vi skulle hem och vi lämnade den åter i Gavrion då. Sista dagen gratis eftersom VI återlämnade bilen och de slapp hämta....
Tyvärr så var det avstängningar in och ut från Chora när vi var där så det var jätteknöliga omvägar att ta sig på.
Vore kul att höra om ni som åkt runt sett av alla sopor efter vägarna som fanns förra hösten. Annars var Andros mäktigt! Men som sagt, för mig passar Tinos bättre med alla byar.....och mer livat Chora!

Lissi

Lotti
2014-06-29, 11:45
Ska bli spännande, första gången vi ska besöka Andros och Tinos men det verkar ju att vara trevliga öar. Åtrekommer med rapport när jag kommit hem.:)

kari
2014-06-29, 12:30
Jag vill påpeka att Yannis inte på något sätt varit otrevlig, tvärtom, men han är som sagt ganska oengagerad och verkar inte bry sig särskilt mycket om det som inte fungerar så bra med hans boende. Vi var tex helt utan vatten en morgon och det fortsatte så under resten av dagen. Vi kunde själva se att hantverkare jobbade med rören i marken. Efter några timmar frågade vi Yannis som stod och pratade utanför om han visste hur länge avbrottet skulle vara. Han ryckte på axlarna och svarade att det var inte bara hans hus som var utan vatten. Han tillade att det finns en kran på gatan en bit bort där man kunde hämta vatten om man behövde. Vi tyckte nog att han hade kunnat knackat på hos de 3 studios han hyr ut och informerat om detta om han brytt sig om sina gäster.
Vill också lägga till att Batsi är en fin liten by, även om turismen är koncentrerad hit, med husen klistrade på sluttningarna runt hamnbukten. Fina små gränder som slingrar sig upp längs berget ovanför hamnen där invånarnas vardagsliv äger rum.

Ingen tvil om at både Andros og Tinos er herlige øyer, v e l verdt å besøke, både en og f l e r e ganger fb_gilla

Men, denne Yannis :eek: - i tillegg til andre graverende forhold jeg har lest om han/BellaVista i denne tråden, BEKREFTER det at han i k k e banket på døren, da vannet ble borte og informerte om denne VANNKRANEN, hvor t o t a l hans mangel på interesse/omsorg for gjestene er !!! Helt utrolig!

Er han trivelig ? Hva er det verdt :confused:
Jeg synes det hadde passet bedre at han var/er UTRIVELIG, når han ikke vet hva service er!
S y n d EvaWic, Ingrid Gunilla og evt andre, som har vært utsatt for disse forholdene, som jeg ikke har hørt om noe sted ellers bye_bye

Admirala
2014-06-29, 14:08
Vi var tex helt utan vatten en morgon och det fortsatte så under resten av dagen. Vi kunde själva se att hantverkare jobbade med rören i marken. Efter några timmar frågade vi Yannis som stod och pratade utanför om han visste hur länge avbrottet skulle vara. Han ryckte på axlarna och svarade att det var inte bara hans hus som var utan vatten.

Det eneste jeg skal kommentere i denne tråden er dette :D For resten kan jeg ikke uttale meg om.

Men altså, at kranvannet forsvinner en time eller ti er så vanlig i Hellas at folk flest tar det med et skuldertrekk. Og med folk flest mener jeg grekere, vi snakker jo om Hellas, eller hva ;)
Rørene er ofte gamle og utdaterte, de sprekker kanskje pga for høyt vanntrykk, et lite jordskjelv eller tilsynelatende uten grunn. Og det er ingen målere som viser hvor skaden er, så det må ofte graves mange hull for å finne det skadde røret. Derfor er kan det også være umulig å si hvor lang tid reparasjonen tar. Og så er jo ikke grekerne så sykt opptatt av tid heller, da.

Nå vet jeg selvsagt ikke det spøtt om hva som var skaden, eller skadeomfanget her, så dette bare til generell opplysning.

kari
2014-06-29, 16:22
Det eneste jeg skal kommentere i denne tråden er dette :D For resten kan jeg ikke uttale meg om.

Men altså, at kranvannet forsvinner en time eller ti er så vanlig i Hellas at folk flest tar det med et skuldertrekk. Og med folk flest mener jeg grekere, vi snakker jo om Hellas, eller hva ;)
Rørene er ofte gamle og utdaterte, de sprekker kanskje pga for høyt vanntrykk, et lite jordskjelv eller tilsynelatende uten grunn. Og det er ingen målere som viser hvor skaden er, så det må ofte graves mange hull for å finne det skadde røret. Derfor er kan det også være umulig å si hvor lang tid reparasjonen tar. Og så er jo ikke grekerne så sykt opptatt av tid heller, da.

Nå vet jeg selvsagt ikke det spøtt om hva som var skaden, eller skadeomfanget her, så dette bare til generell opplysning.

Det er fint med generell info, Admirala :)

Og, de kan jo bare trekke på skuldrene "Ti ta kanoume" :)
M e n når man leier ut rom synes jeg det å informere gjestene, og i dette tilfellet, fortelle om denne vannkrana er noe Yannis ( og evt andre utleiere) både kan og skal gjøre.
Synes ikke du?

Turister flest vet vel ikke at det er s å vanlig at vannet forsvinner i timesvis på denne måten i Hellas:confused:
Jeg har tilsammen tilbrakt mer enn 2 år i Hellas, har nok vært heldig, for bortsett i fra varierende trykk i dusjen har vi ikke manglet vann noe sted :)

Admirala
2014-06-29, 17:31
Som sagt, jeg uttaler meg bare om vannet og rørskadene ;) Mange hoteller har montert egne vanntanker, så da merker ofte ikke turistene at et rør er lekk. Annet enn at det kanskje blir dårlig tryk flabb_flab

Men jo, det er vanlig med vannstopp. Grekerkjæresten jobber i vannverket, ser du, så jeg har inside information.

Kalimera
2014-06-30, 14:35
Trist att läsa om era upplevelser. Jag får ta tag i det när jag kommer hem. Det är verkligen jättetråkigt att flera som bott på Bella Vista är missnöjda. Jag förstår inte vad som har hänt med stället, och jag förstår inte heller vad som kan ha hänt med Yannis. Om vi upplevt det ni har gjort så hade vi naturligtvis inte skrivit om stället. Det konstiga är att vi har träffat andra gäster som bott där många gånger. Ett par vi träffade bodde där tre veckor varje år. Dessutom har vi fått mejl från folk som bott där och tackat för tipset. Mycket märkligt.

Jag bort sidan om Bella Vista i onsdags.

Lissi
2014-06-30, 17:17
Janne, DU ska inte ta åt Dig....
Nu är det ju självklart så att den Yannis och det boende som ni hade för ett antal år sen inte är densamma som det är nu.. Yannis har väl blivit äldre och tröttare och kanske också har fått så många gäster genom Kalimera efter ert besök, att han trott att nu går allt av sig själv....???
Du har ju inget personligt ansvar för detta och det är ju inte ditt fel....;)

Det är ju alltid så med rekommendationer att man sen tycker olika , både med öar, mat och boenden . Vi är ju alla så att vi rekommenderar det vi tycker är bra som matställen mm men så byts kocken och någon annan i personalen till det sämre och så är stället inte alls detsamma! Boenden blir slitnare och sköts det inte så är det ju inte samma som tidigare.

Jag har ju ett färskt exempel från Marina Studios på Tilos, där de rum man ser i annonsen för stället inte alls är det man får om man hamnar i bakersta huset som verkar ha helt annan , sämre inredning och möblemang.
Vad gäller Bella Vista så är det ju mest synd om Yannis, som helt plötsligt blir av med många ev gäster från Kalimera.

Lissi

Katitzi
2014-06-30, 17:34
Blir lite orolig, är det inte samme Yannis, som äger Elpida också? Ska dit med min mamma i september. Är det någon som vet hur det är där?
Jenny

Jenny, jag är just nu på Tinos och ska till Andros nästa vecka. Vi ska bo på Elpida och jag lovar att återkomma med rapport därifrån. Skulle det visa sig vara dåligt hinner ni ju boka om.:cool: Fast jag hoppas för vår skull att det är bra. Det har i alla fall fått 8,5 i betyg från gästerna på Booking.com.

Katitzi:)

Lotti
2014-06-30, 22:13
Håller med Lissie, du ska inte ta åt dig Janne. Jag blev mest förvånad över att du tyckte det var så bra men tänkte sen att det måste ha förändrats sen du bodde där. Allting kan ju ändra sig till det sämre tyvärr men det är ju väldigt ovanligt i Grekland att man har så negativa upplevelser av ett boende. Jag tycker det är tur att vi har Kalimera så kunde man boka om och slippa bli beskviken på Bella Vista när man kommer kommer till Andros.
Vi längtar till söndag för då bär det av på båtluff.bye_bye

parga
2014-06-30, 22:43
Å så snällt av dig, Katitzi!!☺
Hoppas för er skull att Elpida lever upp till ratingen på Booking, så ni får en härlig vistelse när ni är där! På återhörande då. Ha det ljuvligt!
Jenny

Sunny12
2014-06-30, 23:05
Janne, DU ska inte ta åt Dig....
Nu är det ju självklart så att den Yannis och det boende som ni hade för ett antal år sen inte är densamma som det är nu.. Yannis har väl blivit äldre och tröttare och kanske också har fått så många gäster genom Kalimera efter ert besök, att han trott att nu går allt av sig själv....???
Du har ju inget personligt ansvar för detta och det är ju inte ditt fel....;)

Det är ju alltid så med rekommendationer att man sen tycker olika , både med öar, mat och boenden . Vi är ju alla så att vi rekommenderar det vi tycker är bra som matställen mm men så byts kocken och någon annan i personalen till det sämre och så är stället inte alls detsamma! Boenden blir slitnare och sköts det inte så är det ju inte samma som tidigare.

Jag har ju ett färskt exempel från Marina Studios på Tilos, där de rum man ser i annonsen för stället inte alls är det man får om man hamnar i bakersta huset som verkar ha helt annan , sämre inredning och möblemang.
Vad gäller Bella Vista så är det ju mest synd om Yannis, som helt plötsligt blir av med många ev gäster från Kalimera.

Lissi

Marinas studios på Tilos är ett mycket bra boende, MEN då ska man bo i det nedersta huset, där var det fräscht och modernt.. trivdes mycket bra där 2012.
Tråkigt att ni inte fick ett boende i det andra huset, då hade ni trivs bättre kan jag lova!

Sunny(som gärna skulle bo där igen)

evawic
2014-07-01, 07:03
Janne, DU ska inte ta åt Dig....
Nu är det ju självklart så att den Yannis och det boende som ni hade för ett antal år sen inte är densamma som det är nu.. Yannis har väl blivit äldre och tröttare och kanske också har fått så många gäster genom Kalimera efter ert besök, att han trott att nu går allt av sig själv....???
Du har ju inget personligt ansvar för detta och det är ju inte ditt fel....;)

Det är ju alltid så med rekommendationer att man sen tycker olika , både med öar, mat och boenden . Vi är ju alla så att vi rekommenderar det vi tycker är bra som matställen mm men så byts kocken och någon annan i personalen till det sämre och så är stället inte alls detsamma! Boenden blir slitnare och sköts det inte så är det ju inte samma som tidigare.

Jag har ju ett färskt exempel från Marina Studios på Tilos, där de rum man ser i annonsen för stället inte alls är det man får om man hamnar i bakersta huset som verkar ha helt annan , sämre inredning och möblemang.
Vad gäller Bella Vista så är det ju mest synd om Yannis, som helt plötsligt blir av med många ev gäster från Kalimera.

Lissi
Hej!
Håller absolut med Lissi, du ska inte ta illa upp Janne, och jag tror också att Yiannis nog blivit lite trött och tycker att det mesta sköter sig av sig självt. Hoppas att han skärper sig lite, det vore trist om han förlorar sina gäster. Vår vistelse här på Andros och i Batsi på Bella Vista har varit mycket trevlig (förutom en del praktiska problem) och vi fixar det mesta och är vana vid enkelhet och trivs med det. Andros är en fantastiskt vacker ö!! Idag har vi vår sista dag här och imorgon åker vi vidare till Tinos.

Syster Sigrid
2014-07-06, 17:33
Ja, vi har ju olika förväntningar så klart. Vi har varit i Batsi i en vecka och åker hemåt i morgon. De första två nätterna bodde vi i Villa Eleonora, 200 m bakom biografen. Rent, fräscht, lantligt och tyst om man bortser från morgonpigg tupp i grannträdgården. Fin utsikt med morgonsol. Sen flyttade vi till Bella Vista. Yannis mötte oss med "welcome home". Visst, det är ju lite slitet (det var det redan i fjol), avloppssystemet har lite övrigt att önska, men det är rent och efter två nätter blev det städat inkl. nya lakan och handdukar. Och utsikten och terrassen är oslagbara! Vill tillägga att villa Eleonora bokades genom Yannis, att han hämtade oss vid båten och att han fixade så att en hyrbil stod utanför dörren första morgonen. Just nu njuter vi av kvällssolen, härligt! Dock är det lite trist att vi är de enda gästerna här.

eija
2014-07-08, 22:27
Jag är också säker på att Yannis har nu blivit lite trött, kanske går det inte så bra med hans affärer. Vi bodde ju tio dagar på hans Nora-Norita på udden (såsom jag har skrivit tidigare) i maj 2014 och var verkligen hemskt nöjda med boendet och den lilla stranden där nere. Yannis hämtade oss på hamnen i Gavrion och förde oss tillbaka dit. Han besökte varje dag N-N, men vi bara hälsade honom, för vi hade ingenting att beklagas klapp_klap. Om vi bad om nånting, fick vi det också, åtminstone nästa dag :D. Jag minns inte ens, om nån städade där. Vi människor är ju så olika. Vi (69 år) för vår del vill inte, att nån städar och springer på vårt "hem" varje dag.
Vi gick ju många gånger förbi Bella Vista. Stället såg inte så lockande ut och vi var glada över att vi väljde Nora-Norita. Inte vet jag hur det ser ut där i dag, men jag kunde nog välja samma boende, om jag ville besöka Batsi. Kanske till Tinos i höst, om vi hittar förmånliga flygbiljetter och boende.

PS. Jag var mycket glad när jag fick till och med en julhälsning från Yannis :D!

Eva L
2014-07-08, 23:02
Ja där ser man vad olika vi är nog vill jag ha städat de flesta av veckans dagar på semestern i Grekland. Eva

eija
2014-07-09, 19:15
Dock bytte dom handdukar och tömde sop många gånger under vår vistelse, sop säkert varje dag om jag minns rätt :-)! Men i alla fall, jag tycker att det är bra om man kan sätta en skylt på ytterdörren om man inte vill städning den dagen och inte vill bli störda.

Eva L
2014-07-09, 21:36
Dock bytte dom handdukar och tömde sop många gånger under vår vistelse, sop säkert varje dag om jag minns rätt :-)! Men i alla fall, jag tycker att det är bra om man kan sätta en skylt på ytterdörren om man inte vill städning den dagen och inte vill bli störda.

Ja det är ju normalt att man tillfälligtvis kan avsäga sig städning men du skrev att du inte visste om de städade alls. Att tömma sopor och byta handdukar är en del av städrutinerna för mig. Mina erfarenheter från grekiska pensionat och hotell är att de vanligtvis är väldigt noggranna med städningen.

Eva

evawic
2014-07-10, 20:51
Bodde 8 nätter hos Yiannis i Bella Vista i slutet av juni i år. Det dröjde 4 dagar innan vi fick vår toahink tömd och soporna hämtade första gången. Jag tycker inte att det måste städas och bytas handdukar varje dag men toahinken och soporna behöver tömmas/hämtas. Vi blev inte hämtade av Yiannis vid båten trots att vi bokat vårt boende i januari och påmint honom om att vi skulle komma veckan innan. Så nog verkar det vara lite olika. Vi hade en fin vecka på Andros och med hyrbil åkte vi runt och njöt av naturen och stränderna och det var fint med kvällssolen på terrassen.

Katitzi
2014-07-11, 16:15
Känns bra nu när vi är i Batsi och kan jämföra hur de olika boendena verkar. Vi bor på Elpida och är jättenöjda med det. Rent och fräscht, städning varje dag. Det ni skrivit om Bella Vista låter ju inte så kul. Nu håller de också på att öppna en bar i undervåningen, så jag kan tänka mig att det blir livat där framöver. Känns ännu mer som vi gjorde rätt val med Elpida!

Katitzi:)

Lissi
2014-07-11, 17:03
Låter härligt!
Vi var också mer än nöjda över Villa Paradise ute på den motsatta udden från er.

Lissi

Lotti
2014-07-21, 22:08
Hej igen1
Nu är vi hemma igen efter vår luffning då besökte vi bl.a Andros. Vi bodde på Villa Dora studios 1. Jättbra boende supertrevliga tant som kom med tomater till oss från sin trädgård. Fin utsikt över vattnet, rena fina rum.
Vi gick förbi Bella Vista och det boendet har nog sett sina bästa dagar. Är så tacksam att jag läste om det här och kunde avboka. För övrigt var Andros en trevlig liten ö.

Mia62
2014-08-24, 19:19
Var på Andros 10 dagar i maj/juni iår och hade en toppenresa. Tänkte boka Bella-Vista men det var fullt när vi ville så det blev Villa Rena högst uppe i byn. Ägaren Irini var en fantastiskt omtänksam kvinna i 60 årsåldern som snabbt fixade om det skulle vara problem.
Men samma där som många skrivit om, dåligt tryck i toaletten ja det gick inte att spola om du gjorde 2an! Så det är nog inte ovanligt. Annars ett toppenhotell med pool (som dock var tom när vi kom trots löfte om att den skulle vara badbar). Fylldes på med hjälp av 2 trädgårdsslangar vilket tog 3 dagar och under tiden kunde ingen duscha!!
Vi hyrde bil i 2 dagar som Irini fixade, toppen och billigt. Inte alls skräpigt på Andros tvärtom renare än många andra öar. Och i Batsi fanns det bara fräscha toaletter att låna på tavernorna (åtmindstone de vi lånade)Dock var stranden skräpig en dag efter att det stormat men dröm om min förvåning när ett gäng män gick ut i vattnet och plockade upp allt de kunde för att vi som låg på deras stolar skulle kunna bada. Kan varmt rekomendera VillaRena till er som ska dit.

Lissi
2014-08-24, 19:28
Vi var ju i Batsi på eftersäsong och Irini träffade jag flera morgnar nere vid klippbadet nedanför vårt hotell. Hon bjöd in på kaffe på sitt hotel, men det blev aldrig att vi såg henne när vi gick förbi. Hon var väldigt trevlig och Villa Reina såg fint ut. Men det ligger högt!

Sopor efter vägarna fanns mycket av i slutet av september

Lissi

xenos
2014-08-25, 06:02
Ingrid Gunilla;336426][FONT=&quot]Den 14 maj ankom jag och två väninnor Bella Vista i Batsi på Andros. Det var vårt första besök på denna ön, så vi hade valt ställe och hotell efter det vi hade kunnat läsa oss till på Kalimera.

Varför har ett grekiskt hotell/pension ett italienskt namn. (Det är inte ens på de joniska öarna det här?)
Jag vill bara vidga tråden en aning. Tänk på saken och säg sedan om jag spårat ur eller ej.;)