handdator

Visa fullständig version : taxipriser


Apsi88
2014-05-08, 16:50
Hej. Funderar på att åka till karpathos med min mamma i augusti. Vi har tittat på hotell i amopi. Undrar om det är någon som har koll på hur det går med bussar mellan amopi och karpathos stad eller vad en taxiresa kostar. Läste också här i forumet att det kan vara bra att ta en egen taxi istället för transfer. Stämmer detta. Andra tips mottages tacksamt :) mvh Amanda

Niaas
2014-05-08, 22:31
Det går flere busser daglig mellom Amopi og Pigadia. Taxi koster ca EUR 10.
Taxi fra flyplassen koster EUR 25.

Masse
2014-05-09, 00:02
Det går flere busser daglig mellom Amopi og Pigadia. Taxi koster ca EUR 10.
Taxi fra flyplassen koster EUR 25.

Dock är det så (om det inte har ändrats de senaste åren) att buss mellan Amopi och Pigadia endast går på dagtid. På kvällarna är det i så fall taxi som gäller.

:) Masse

karinafp
2014-05-09, 08:55
Dock är det så (om det inte har ändrats de senaste åren) att buss mellan Amopi och Pigadia endast går på dagtid. På kvällarna är det i så fall taxi som gäller.

Jo, det stämmer. Därför kan det vara bra att tänka över hur man egentligen vill spendera sin tid på Karpathos. Om man är helt nöjd med att bara ligga vid stranden, gå och äta något gott till middag och sedan gå hem passar det utmärkt att bo i Ammoopi. Men man bör vara medveten om att det inte finns mycket annat att göra än just det. Det är ingen by med gator man kan flanera på och butiker man kan titta in i; det är en massa hotell utspridda i en backe. ;)

Vill man kunna göra något annat utan att spendera en massa pengar på taxi är det bättre att bo i Pigadia. Det är där man hittar hamnpromenaden med caféer och restauranger, det är därifrån alla båtar utgår, till t ex Olympos och de fina stränderna längs östkusten, och det är därifrån alla bussar utgår så man kan komma till de andra byarna på ön om man inte vill hyra sig ett fordon för att komma runt. Både badbåtar och bussar avgår dessutom innan den första bussen från Ammoopi kommit in till staden, så vill man ta någon av dessa blir det till att stiga upp tidigt och ta taxi.

Det är även i Pigadia du hittar bl a bankomater, affärer, glassbarer, mysiga caféer, ouzerior, mängder av tavernor, musikuppträdanden och folkliv. :) Samtidigt är det en stad med lugn och behaglig stämning. Det mesta går i promenadtakt. (Ja, man kan ju undvika själva cafégatan på kvällarna, där är det en sträcka på knappa 200 meter mellan Acropolis och La Corte där det kan vara en smula livligt... ;))

Karin
som bara informerar Ang_elx

Ören
2014-05-09, 15:12
Kan bara hålla med dig Karin med vad du skrev, vilken semester vill man ha. Jag bor alltid i Pigadia
5 gången olika hotell varje gång. Åker om 19 dagar, pärlor som Spoa Mesoochori kvar att besöka. _B-anana_B-anana_B-anana

Apsi88
2014-05-09, 16:24
Tack för svaren. Vi är ute efter lugn och ro, sol och bad samt god mat så amopi blir nog ett bra alternativ för oss. Och så finns ju möjligheten att ta sig till den större staden också.