handdator

Visa fullständig version : Lefkos (Lefkos Village/Apollo)


giggsan
2014-05-02, 09:55
I sommar bär det av till Lefkos, och vi åker med Apollo och bor på Lefkos Village.

Alla erfarenheter mottages tacksamt! Insett att det är avkoppling sol mat och bad som gäller = perfekt! Era bästa tips ?

Ni som bott på hotellet: de rum med terass är de enrums eller tvårums? Fick bara tag i minsta rummen, men vill ju gärna bo längst ner....

Är poolen bra?

Och ni som åkt med apollo - om man ska åka med ngn utflykt kommer de och hämtar på hotellet? Då inga utflykter utgår från själva Lefkos.

Köra själv upp till Olympos, hur fungerar det? Med vanlig bil ;)

Lise-Lotte
2014-05-03, 16:06
Lefkos är underbart och det verkar som om du är inställd på lugn och ro, vilket är bra. Hotellet känner jag inte till, vet bara var det ligger. Pool har vi aldrig saknat när vi varit där (det bli elfte gången i sommar). Har man barn tror jag det är perfekt att t ex efter lunchen tillbringa ett par eftermiddagstimmar vid poolen med lek och plask. Vi bor på Golden Sands och bokar enbart flyget ner.

Det bästa med Lefkos är de underbara stränderna, de trevliga människorna och att det är relativt lätt att hitta en taverna med god mat. Dramountana, Central, Blue Sea (pizza och gyros) och busschaufförens taverna är våra favoriter. En annan bra sak med Lefkos är att det finns bra vägar för promenader.

Olymbos är värt ett besök, men var beredd på att det väldigt turistiskt - man bli formligen anfallen av försäljare. Det gäller att hålla sig "off" huvudgatan. Å andra sidan hade väl inte byn funnits kvar om inte turisterna hade kommit. Hyr en bil och åk dit en dag.

Det finns många små byar och stränder att besöka, men inga organiserade turer Lokalbussen kan man ta, men turerna är ganska glesa, så det är bil som gäller