handdator

Visa fullständig version : Bad nära Katapola


Apelsina
2006-03-14, 16:01
Hej på er!

Jag har läst mig till i andra trådar att det verkar finnas en strand på gångavstånd från Katapola. Stämmer det? Hittade aldrig någon sådan (om man inte räknar den där lilla plätten nedanför Eleni Rooms;) ) när jag var där senast. Visste å andra sidan inte var jag skulle leta heller. Vi hyrde moppe och åkte till Agia Anna och Egiali, och det gör vi kanske i år oxå, men det är alltid trevligt att ha alternativ!

Så vart hittar jag den där stranden - gissar att det är någonstans på andra sidan bukten från Eleni räknat? Och är den fin?

bye_bye

Arne
2006-03-14, 16:41
Jodå!!! Du har helt rätt!!!

Det finnes små fina stränder på motsatta sidan från Eleni Rooms. Dit tager man sig endera per vandring aternativt med inhyrd badbåt. (Snabbgående gummibåt) Prisläge för fyra pers cirka 1,5 € pp. Hämtning ingår...

Dessa stränder äro rent delikata, men därstädes finnes ej taverna eller market!!

Allt må medbringas!!! Vatten, läsk, samt öl och eventuell lunch!!!


Arne

Apelsina
2006-03-14, 17:13
Det låter ju jättebra! Om man skulle vilja promenera - är det lätt att hitta då? Går man tills bebyggelsen tar slut där, eller viker man av någonstans tidigare?

Är det sandstrand eller klippor?

Hälsn från Apelsina med många frågor;)

swede
2006-03-14, 17:19
Hej!
Det finns på strand och klippbad som jag minns. Var där förra året.
Vi provade stranden. Som är ganska liten. Vi tog badbåten och det fungerar perfekt. Det fanns en bar på stranden där man kunde köpa mackor och öl/läsk. Väldigt enkelt men helt OK!.

ramses
2006-03-14, 18:07
Om man vill gå till stranden går man från X sidan, motsatt sida från Eleni. Du går upp mellan husen, längst en väg mot kyrkogården. Då har du kommit upp på höjden. Efter en liten bit går det ner en stig ner mot vattnet. gå ner där, du kommer då att gå på stranden, inte fin, under en stund. Du kommer att komma fram till ett litet, litet klippbad, gå förbi. Nu går du upp på klippor, stigarna letar sig fram i vegetationen, men du svänger liksom mot höger. Det lilla kapellet har du på vänster sida. Såsmåningom går det grant ner, då ser du stranden. Det är ganska brant ner. Denna vandring tar ganska precis en halvtimme.

Apelsina
2006-03-15, 10:04
Strålande beskrivning, ramses! Nu kommer vi absolut att hitta.

Tusen tack!

/A

Ann
2006-03-15, 12:35
Efter stranden kan du fortsätta till en liten strand, då får du gå utmed klipporna. Men den nämnda stranden är jättefin, med lagom av badgäster. Från slutet av juni kör badbåtarna flera turer per dag. Båtarna tar dig ut till en klippstrand också, om du hellre väljer det.

En som bara längtar till juni, då underbara Amorgos ska återses!!

/Ann