handdator

Visa fullständig version : Asterousia


Ayelet
2014-03-09, 11:49
Hej! Är det någon som känner till området Asterousia väl? Finns det vägar att köra en vanlig hyrbil på? Ställen att bo på en natt eller två? Tänkte, då vi letade efter nya pärlor på ön, att det ser väldigt "bergigt" och otillgängligt ut. Ser bilder på den lilla byn Miamou och undrar om det kan vara något att åka till? Så nyfiken om någon av er vet något om denna delen av Kreta!
En månad kvar till resan_B-anana

Kalimera
2014-03-10, 13:52
Hej! Är det någon som känner till området Asterousia väl? Finns det vägar att köra en vanlig hyrbil på? Ställen att bo på en natt eller två?Om jag inte är helt ute hör Lendas till Asterousia. Där finns det gott om hotell och pensionat. Du kan se några bilder från Lendas här (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=31748).

Agiofaragoravinen ligger i närheten. Bilder finns här (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=31778).

Ayelet
2014-03-11, 22:25
Tack, har bokat några nätter i Lentas (Lendas)! Trodde jag hade varit överallt på Kreta - men så är det, det finns ständigt nya platser att komma till.

lars
2014-03-12, 11:37
Asteroussiaområdet med sina många små byar har fördelen att det fortfarande är ganska orört och opåverkat av turism.Kusten är brant och otillgänglig på många håll. Kusten härnere användes ofta under andra världskriget för att få ut allierade via ubåtar till Egypten.
Vägarna har blivit bättre men fortfarande finns det gott om grusvägar (och de är ju extra spännande).
Vi försökte för några år sedan ta oss ned till Tris Ekklisies söder om Pirgos med en vanlig bil men vi blev avrådda. Nu var detta tidigt på våren och då kan grusvägarna p g a regnet under vintern vara rätt risiga, särskilt de som går ned mot kusten. Det är ett härligt område att botanisera i och då även österut mot Tsoutsouros och Keratogambos där det också finns bra övernattningsmöjligheter.
Ha en god tur!!

Bilden nedan tagen strax intill byn Ethiá österut.
lars
Kriti stin kardia mou


http://i214.photobucket.com/albums/cc39/larsax/Ethiautsiktoumlsterut_zps0c6c41a4.jpg

Ayelet
2014-03-19, 22:59
Tack Lars!