handdator

Visa fullständig version : Nyår på Kreta, köp av begagnad bil och tips på vandringar


Kalimera
2014-01-20, 14:54
Årets andra resebrev är publicerat.

Ni kan läsa resebrevet här. (http://www.kalimera.se/resebrev/2014/kreta-kyrianna.html)

Pnyx
2014-01-20, 16:50
Tack för ett välskrivet, livfullt och mycket intressant resebrev!

Ylva A
2014-01-20, 17:31
Välkomna till Paradiset, dvs. Kreta! Ni har redan stött på de byråkratiska problemen och klarat av dem! Kom ni ihåg att pruta på bilen? Det missar man alltid första gången i ett annat land! Ni njuter av natur och vandringar. Det är en god utgångspunkt för långtidsboende. Dessutom läser ni grekiska. Fortsätt! Ge aldrig upp, om ni vill komma Kretensarna nära! Jag ser fram emot nya brev och upplevelser från ert Kretaområde!
/ Jannis, som bor nära Europas sydligaste stad men som "flyttfågel".

Monica P
2014-01-20, 17:52
Det var mycket att läsa och begrunda! Jag tror att ni kommer att bli helgreker/kretensare , så som ni acklimatiserat er redan!!!

Alla byråkratiska problem...men folk är vänliga och hjälpsamma...naturen lockande men kräver uppmärksamhet...jag vill understryka det som handlade om att inte lämna telefon och sånt när man går ut på tur. Inte bara det, lägg in telefonnummer till såna som kan hjälpa också, bättre än att ångra sig när man vrickat fötterna eller liknande.

Här på vår lilla ö kan man knappast gå vilse. Däremot är det lätt att bedöma sina krafter fel och det har hänt mer än en gång att öns jaktlag har fått agera räddningskår och hjälpa ner folk från berget. Det blir ju så fort mörkt, om inte annat. Att sitta i nattkylan med urladdad mobil och slut på matsäcken är ju inte kul.

jan c
2014-01-21, 13:19
Ja ett Grekiskt samhälle skiljer sig fr det Svenska ,det är det första man måste förstå och acceptera .Visade ni ett sådant tålamod eller ? I så fall är ni att gratulera ,det lär ni behöva i framtiden också .Men när man minst anar det får man ett vänligt ord eller gest fr en Grek och plötsligt så tycker man att allt är ok igen .Lycka till med er framtida vistelse ,boende .

tomnil
2014-01-24, 17:46
Ett sån't trevligt resebrev och mycket upplysande för den som drömmer om en längre tillvaro på Kreta. Och mycket upplysande om er själva som efter ett antal dagars administrativa äventyr, ut och in hos myndigheter, försäkringsbolag och andra sedan kan konstatera att det var "Inga problem alls tack vare att man under hela proceduren ledsagas av vänliga, trevliga och hjälpsamma människor."
Man kommer ofelbart att tänka på Karin Boyes kloka ord att "det är vägen, som är mödan värd" sedan må vägen gå över byråkratiens skrivbord eller Kretas vackra berg.
Det värmde i ett snöigt Värmland!

KR
2014-01-25, 02:09
Spännande o lärorikt!
Hoppas vi får följa med på en fortsättning på era äventyr.
//
KR