Visa fullständig version : Kreta i Vinterskrud 2013 - 2014
Torsdag 16 Januari. Nea Chora.
Igenmulet var ordet. Denna morgon är det molnigt. Det ser ut att förbli så hela dagen.
Men, det kan ju kvickt förändras här på Kreta, det vet vi av erfarenhet. Nu klockan åtta är det 14,2 grader.
Igår vid elvatiden ner till Hotellets café att umgås med de grekiska stamgästerna. Så upp för sedvanlig siestavila innan vi vid tretiden tog promenaden in till Chania att beskåda de öde gatorna och parkerna.
Vi brukar ha göra sådär 15 minuters lugn promenad till Centrum.
Nog var det öde allt. Trots det vackra vädret var det icke många turister att skymta. Som framgår av bilderna i dagens galleri är det en dyster syn i jämförelse med turistsäsong.
Vi gick upp till den vackra saluhallen och den var lika öde. Kanske lite mer aktiviteter under förmiddagen?. Nu var det bara ett par butiker och några småtavernor öppna. Städare fejade golven rena från diverse skräp. Några duvor struttade runt i jakt på något ätbart.
Efter en timmeslång Ouzosittning på ett av de öppna caféerna gick vi ut och fram till den stora IN.KA-butiken att handla förnödenheter. Handlar man i strandbutiken här i Nea Chora, då blir man ruinerad, Uppskörtarpriser var ordet.
Ett besök vid Bankomaten gjordes även för att förstärka reskassan .
Vi tog så vid femtiden en taxi åter till Nea Chora. Fem Euro ville föraren ha.
Middagen avåts på den trivsamma Tavernan Ouzythino just invid hamnpiren. Denna taverna har även hand om serveringen på piren.
Vi har ätit på denna taverna vid ett flertal tillfällen under tidigare besök i Nea Chora. God mat, rikligt utbud och bra priser kännetecknar denna taverna. Det var gott om Grekiska gäster på piren, men vi valde att sitta inomhus.
Arne valde en Schnitzel medan Birgitta stannade för en portion Nötlever. Maten smakade väldigt bra. Portionerna var rikliga så vi tog en doggybag att sprida bland kvarterets strykarkattor.
Notan stannade på 15,7 € inklusive kruset vitt.
Bilder från gårdagen ligga inne i galleriet under "Torsdag 16 Januari”
Arne och Birgitta
Kalimera
2014-01-16, 09:08
Nog var det öde allt. Trots det vackra vädret var det icke många turister att skymta. Som framgår av bilderna i dagens galleri är det en dyster syn i jämförelse med turistsäsong.Ja, det var attans vad det såg öde ut.
http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=1253&pictureid=12385
Här brukar det sjuda av liv.
I morgon väntas snöstorm i södra Sverige. Bara så ni vet. :)
Vintern har kommit även till Norrland även om vi får köra snökanonerna dygnet runt och köpa snö från Jukkasjärvi till kulturhuvudstadsinvigningen. Vi har inte mycket vanligt snö. Kanske 1 dm eller högst 2 fluffig lätt snö. Sista "höstdagen" efter julhelgerna blev jag bjuden på kantarelltoast av en grannne i kvarteret som plockat kantareller den morgonen. Så har vår vinter sett ut. Den varmaste och grönaste december månad jag varit med om. Även om jag själv snart åker till riktig värme känns vintern just nu ganska härlig.
Eva
Arne...Jag tycker det ser helt underbart ut med de öde gatorna. Det skulle passa mig perfekt! Då hinner man ju verkligen se husen och gränderna!
Lissi
Fredag 17 Januari. Nea Chora.
Oj, en mycket vacker morgon med sol och endast spridda moln. De första fiskebåtarna har nu anlänt till hamnen med sin under natten infångade fisk. 13 Grader nu klockan halv åtta, men det tar nog upp sig framåt lunch.
Idag är det avresedag från Nea Chora. Vi ska taga den korta taxituren över till lyxhotellet Porto Veneziano i den Venetianska hamnen i Chania för de tre sista nätternas boende på denna resa.
Vi har trivits något så rent förträffligt här på Arocaria Hotel. Det finnes nio rum varav sex med havsutsikt från balkongerna. I priset 45 € natten ingår AC . Alla rummen är nyligen renoverade och håller hög klass. Hiss finns liksom utmärkt fungerande wlan med en accesspunkt per våningsplan.
Ett litet Café på bottenvåningen serverar kaffe och kylda drycker samt på begäran enklare rätter.
Vädret igår, som inleddes murrigt tog sig under dagen och allredan vid lunchtid var solen återkommen och det var dryga 20 grader med svag vind.
Vi tillbringade hela dagen i byn. Efter långsiesta var det så dags att gå ut på byn att spisa middag.
Vi bestämde oss för Taverna Akrogiali, en restaurang vi bevistat ett par gånger förra året, Tavernan har erkänt god mat och rikligt utbud. Lägg därtill en service i en klass för sig. På denna taverna råder absolut rökförbud inomhus, men det finns ju utebord där rökarna kan husera.
Vi valde dock att ta ett bord inomhus i den goda stugvärmen, men en hel del greker hade parkerat sig vid pirens utebord.
Birgitta fastnade för hemlagade skaldjurscrepés med en krispig sallad därtill. Arne fann sin grillade kycklingfilé.
Båda rätterna smakade väldigt gott. Enligt Birgitta var det denna resas allra godaste middag.
De rikliga portionerna motiverade en doggybag att serveras områdets strykarkatter. Notan gick på strax under 20 €, men då ingick kaffe och Metaxa förutom det obligatoriska kruset vitt.
Innan hemgång stannade vi till på Nicoletas taverna att taga farväl för denna gång. Det sprakade muntert i den fina pelletskaminen.
Nu idag på förmiddagen ska vi ånyo packa våra ränslar samt gå ner och betala för vår vistelse här på Arocaria. Fyra nätter X 45 €. Vid lunchtid blir det taxi till Porto Veneziano där vi aldrig tidigare bott. Vi har fått information om att det är ett lyxhotell med bästa läge och utsikt över hela den Venetianska hamnen.
Frukost ingår i priset, 85 € per natt. Men, smakar det så kostar det. Så är det bara.
Bilder från gårdagen ligga inne i galleriet under ”Fredag 17 Januari”
Arne och Birgitta
Kalimera
2014-01-17, 08:54
[FONT=Arial]Vid lunchtid blir det taxi till Porto Veneziano där vi aldrig tidigare bott. Vi har fått information om att det är ett lyxhotell med bästa läge och utsikt över hela den Venetianska hamnen.Det ska bli väldigt intressant att höra vad ni tycker om Porto Veneziano. Nilam bodde ju där och var mer än nöjd, och det ser fantastiskt ut på bilderna. Skulle gärna vilja bo där några nätter jag också. :)
Taverna Akrogiali, en restaurang vi bevistat ett par gånger förra året, Tavernan har erkänt god mat och rikligt utbud. Lägg därtill en service i en klass för sig. På denna taverna råder absolut rökförbud inomhus, men det finns ju utebord där rökarna kan husera.[/FONT]
Arne och Birgitta
Den tavernan är en favorit för oss också....det finns ju många bra
tavernor i Nea Chora och en del har man säkert inte upptäckt ännu :p
Lissi
http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=1254&pictureid=12396
Anlänt till Hotel Porto Veneziano. Lyxhotell var ordet. Vi trivas förträffligt här, men det är alltför varmt i solen på vår balkong. Det får bli siestavila i den sköna AC-anläggningens svalka.
Vi har fått tips på flera bra Tavernor här i
närheten. Svarta Fåret ligga endast några minuters promenad bort.
Arne och Birgitta
Det ska bli väldigt intressant att höra vad ni tycker om Porto Veneziano. Nilam bodde ju där och var mer än nöjd, och det ser fantastiskt ut på bilderna. Skulle gärna vilja bo där några nätter jag också. :)
Jag har redan bokat in nästa vistelse där...det blir under påsken :) Det kommer bli svårt att välja något annat inne i Chania när man väl bott här.
Hoppas alla andra som bor här blir lika nöjda som vi var...ibland kan det vara farligt att rekommendera ett hotell eftersom alla har olika tycke och smak.
// Malin
Alla blir säkert nöjda om det är ett fint hotell med bra läge. Själv får jag nog bara drömma om att bo i den prisklassen.
Eva
Alla blir säkert nöjda om det är ett fint hotell med bra läge. Själv får jag nog bara drömma om att bo i den prisklassen.
Eva
Man kan ju välja en natt bara...kanske sista natten!
Vi bor aldrig så flott heller, men det beror i första hand på att vi är så himla lite på rummet så det skulle vara bortkastade pengar. Är man mycket på rummet är det säkert värt pengarna...Har inte kollat vad en natt kostar.
NJUT Arne och Birgitta!! Frukosten , vad jag förstod på Nilam var ju extraordinaär!:p:p
Ha det så jättegott!!
Lissi
Två rest tips inte så långt ifr er Kariatis bästa biffarna i Chania prisklass c:a 20 euro r varmrätt Kousina trad Grek mat nästan bästa i Chania ,Ni kan ju fråga på hotellet efter adr.
Trivelige "To Doloma" ligger heller ikke langt fra hotellet deres :)
Det er et enkelt sted med veldig god mat, der kan Birgitta se hva som finnes i disken :)
- og kanskje har de flere Vykort av stedet, tegnet av Mikke for ca 15 år siden:)
Uansett hvor dere spiser, n y t luksushotellet, og dagene framover bye_bye
Nja Lissi mycket på rummet är nog inte jag heller däremot brukar det bli lite balkongsittning på morgonen, en stund före middagen och kanske sent på kvällen om det är varmt. Eva
Trivelige "To Doloma" ligger heller ikke langt fra hotellet deres :)
Det er et enkelt sted med veldig god mat, der kan Birgitta se hva som finnes i disken :)
- og kanskje har de flere Vykort av stedet, tegnet av Mikke for ca 15 år siden:)
Uansett hvor dere spiser, n y t luksushotellet, og dagene framover bye_bye
Precis det jag rekommenderat :)
Trivelige "To Doloma" ligger heller ikke langt fra hotellet deres :)
Det er et enkelt sted med veldig god mat, der kan Birgitta se hva som finnes i disken :)
- og kanskje har de flere Vykort av stedet, tegnet av Mikke for ca 15 år siden:)
Uansett hvor dere spiser, n y t luksushotellet, og dagene framover bye_bye
Det hade jag också rekommenderat ,men de har stängt till 6mars
Nja Lissi mycket på rummet är nog inte jag heller däremot brukar det bli lite balkongsittning på morgonen, en stund före middagen och kanske sent på kvällen om det är varmt. Eva
Balkongsittningen är trevlig på Porto Veneziano :) För att inte tala om frukostsittningen på kullerstensgatan i hamnen. Visst det är ett högt pris men vi bor inte här i flera veckor... 3-4 dygn inne i Chania brukar räcka sen far vi vidare :)
// Malin
Det hade jag också rekommenderat ,men de har stängt till 6mars
Bra du visste det, og skriver her :)
- jeg ville jo ikke at A&B skulle gå bomtur dit :eek:
Fordi de sa til meg at de hadde åpent hele året, da jeg var der 30.nov, anbefalte jeg "To Doloma" med de "beste hensikter" :)
Bra du visste det, og skriver her :)
- jeg ville jo ikke at A&B skulle gå bomtur dit :eek:
Fordi de sa til meg at de hadde åpent hele året, da jeg var der 30.nov, anbefalte jeg "To Doloma" med de "beste hensikter" :)
Jag trodde också att de hade helårsöppet :o
// Malin
Lördag 18 Januari. Chania.
En grandiost vacker morgon här i Chania på Lyxhotellet Porto Veneziano. Vi hängde på låset till frrukostmatsalen vid sjutiden. Som vi fått oss beskrivet lämnade denna frukostbuffé intet i övrigt att önska.
Det fanns allt, och lite till för den hungrige gästen.
Speciell känsla var det att trycka på knappen framför den stora juicemaskinen och skåda hurusom apelsinerna rullade ner i pressen och ut kom sedan den färska juicen.
Rummet här på Hotellet är mycket bra. Sängarna äro himmelskt sköna och från balkongen har vi utsikt såväl mot den Venetianska hamnen som mot de snöklädda bergen ovanför Chania.
Vi tog en taxi hit från Arocaria. Droskägaren ville ha sex Euro. Så upp till rummet att taga detsamma i besittning. Rum 314 på våningsplan tre. Hiss finnes.
Internetaccess erhölls vid incheckningen. Separat användarnamn och lösenord kräves för varje medförd laptop. Wlan fungerar perfekt och med mycket god bandbredd.
Efter siestavila gick vi ut att spisa middag. Vi gick till vänster från hotellentrén och fann Glossitses Taverna där en stor skylt förkunnade att man denna afton serverade stekt ungnötslever. Arnes sandaler gjorde svarta bromsspår i gatubeläggningen.
Vi stegade in och fann att Tavernan även hade fem olika sorters soppor att erbjuda. Saken var klar. Middagen smakade utmärkt bra och notan stannade på sådär 13 € inklusive ett krus vitt. Någon doggybag var ej att tänka på eftersom Arne snikigt åt upp all lever.
Så gick vi vidare upp i gränden att ta oss varsin grekkaffe med miniglas Metaxa. Vi fann genast ett etabissement som mera troligt frekventerades av sjömän. Arne fann likheter med ”Skeppare Sjöstrands Farväl” Slagdängan med Harry Brandelius där han beskriver Reval American Bar i nuvarande Tallinn. Några Scandal Beauties voro dock ej att skåda vid denna tidiga aftontid.
Så den korta promenaden åter till lyxhotellet att natta oss. Lite bilder ligga nu inne i galleriet under ”Lördag 18 Januari”
Nu vid niotiden visar termometern på svaga 16 grader, men det är soligt och nästintill vindstilla.
Vi ska strax gå över till den gamla saluhallen att iakttaga folkliv samt insupa såväl atmosfär som ett krus väl kylt vitt med tilltugg.
Denna dag ska vi också sammanträffa med "Lugnagatan" (Stefan)för samtal om livet i Chania för den åretruntboende. Vi har överenskommit att träffasm klockan fyra på Galini i den venetianska hamnen,
Arne och Birgitta
Sitat Arne:
Speciell var det att trycka på knappen framför den stora juicemaskinen och skåda hurusom apelsinerna rullade ner i pressen och ut kom sedan den färska juicen.
Om flere vil ha den opplevelsen, litt billigere, kan jeg anbefale Hotell Arkadia ved 1866 torget:)
Vi bodde der 2 netter da vi kom fra Paleochora i høst, og kommer til å avslutte med ei natt eller to der til høsten og:)
- som i fjor starter vi med 1 uke på Arocaria/Nea Chora:D - men synes det er praktisk å bo så supersentralt før hjemreisen! "2min" å gå både til Saluhallen og busstasjonen. Vi merket ikke noe trafikk/støy på vårt rom i 5.etg ( heis)- fra den store balkongen vår hadde vi en FANTASTISK flott utsikt over "hele" Chania, den Venezianske havna og havet :)
På Arkadia er det ikke luksus, som på Porto V, men veldig bra:)
Deilige senger, spesielt hyggelig personale
og tilbake til frokosten, den b e s t e Rizogalo jeg har smakt, hjemmelaget :)
Vi betalte 54 eurobye_bye
Söndag 19 Januari. Chania.
En kylig morgon. Tidig frukost allredan 07.00.
Denna morgon fanns ytterligare en gäst i matsalen. En Engelsman.
Under förmiddagen igår gick vi ånyo tillbaka till saluhallen. Denna lördagsförmiddag var det liv och rörelse i hallen. Alla butikerna var öppna och besökarna många. Vi inhandlade en del förnödenheter att medbringa hem.
Vi fick oväntat besök när vi satt på hörncafeterian i saluhallen. Det var Dettis och hennes man Per. De var ute på en shoppingrond. Vi har träffats tidigare vid en Kalimeraträff på Svarta Fåret här i Chania.
Efter siestavila gick vi vid fyratiden iväg till Taverna Gallini belägen vid hamnpromenaden. Vår vän ”Lugnagatan” ,Stefan, väntade vid ett bord.
Vi hade bett om ett sammanträffande för att få veta hur det ser ut med tiggare, nasare och fattiga människor i Chaniaområdet.
Det blev ett mycket givande samtal under det vi åt den goda middagen. Birgitta kunde särskilt glädjas åt att Tavernan kunde servera hemlagad tomatsoppa.
Middag och samtal tog tvenne timmar. Vi två tog hela notan som stannade på prick 50 € inklusive två krus vitt och ett bjudkrus från huset.
Hem för tidig nattning. Av de fyllda tavernorna längs vår sida av hamnpromenaden kunde ingen grekkris förmärkas. Fullt med greker på varenda taverna.
Bilder från gårdagen återfinnes i galleriet under ”Söndag 19 Jaanuari”
Nu vid elvatiden har solen och värmen återkommit. Vi noterar 22 grader ute på balkongen.
Mera troligt ska vi i afton gå och spisa middag på Svarta Fåret. Tavernan ligga ej långt från vårt hotell.
Taxi till flyget är beställd till 08.00 måndag morgon.
Arne och Birgitta
Hem i morgon? Tiden har gått så fort, man skulle ju önska att ni var på resande fot hela tiden så att man här hemma kan njuta av era rapporter. Men, som man säger: borta bra, men hemma bäst! :)
I väntan på nästa resa önskar jag er en bekväm och trygg hemresa.
Tack Arne och Birgitta!
/ Anne bye_bye
Hem i morgon? Tiden har gått så fort, man skulle ju önska att ni var på resande fot hela tiden så att man här hemma kan njuta av era rapporter. Men, som man säger: borta bra, men hemma bäst! :)
I väntan på nästa resa önskar jag er en bekväm och trygg hemresa.
Tack Arne och Birgitta!
/ Anne bye_bye
Jag instämmer helt och fullt med Anne ovan. Det är väldigt trivsamt att få vara med på era resor. Hoppas att ni får en kalasgod avslutningsmiddag på Svarta Fåret och som sagt, en fin hemresa.
Stort tack för allt jobb ni lägger ned på att släpa med oss på resan.
Ha det gott!
:) Masse
Athanasia
2014-01-19, 13:57
Tack för att vi fått följa!Kran P o T
...Stort tack för allt jobb ni lägger ned på att släpa med oss på resan... :) Masse
Kan bara hålla med Masse! Önskar er en riktigt trevlig kväll och en smidig hemresa imorgon! Och ha det gott till nästa resa!
MVH zakka
Trevligt att fått följa Er resa i både text och bild!
Ha, en fin hemresa!..bye_bye
Jag önskar er en trevlig hemresa och tackar för trevlig läsning under er resa. Även ett tack till våra möten under julen. Som jag skrivit tidigare, kul att träffa er.
Lena
Jätte mycket Tack! :) för era dagliga dagsrapporter om Kreta och Paleochora framförallt och med fina bilder.
Det har betytt så mycket för mig att kunna följa er var dag i er vardag. Det har förhöjt min tillvaro här i vinter - regn Sverige.
Håller med de tidigare svaren från Sanny12, Zakka, Massa, Alala, Athanasia, osv.... med flera!
fb_gilla
God Hemresa till Er Arne och Birgitta! bye_bye
Allt Gott! :)
Marja
Tusen tack för denna resan!
Jag önskar er allt gott o det inkluderar en behaglig resa hem.
//
KR
Monica C
2014-01-19, 18:39
Arne och Birgitta tusen tack för denna resa,kommer att bli lite tomt nu när det inte finns en dagsrapport att läsa.
Välkomna tillbaka till Sverige och kylan,här i Boden är det just i detta nu
-32,8 grader.Frågar du mig så tycker jag att det ONÖDIGT kallt:D
Än en gång tack för denna resa!!
Monica:)
Jag tackar också så mycket för era dagliga rapporter! Era vinterresor har fått mig att allvarligt fundera på att göra en lågsäsongsresa till Kreta någon gång. Ha en trevlig hemresa och välkommen till ett kylslaget Norrland bye_bye
Maria, från ett Norrbotten i -30 grader
ingegerd46
2014-01-19, 20:30
Varmt tack för en spännande resa!
Tack för denna tur och välkommen hem till kalla nord -31 ikväll. Fina bilder och intressant läsning :)
A och B! Jag är inte lika morgonpigg som ni är, utan har därför börjat dagen med att, fortfarande under duntäcket, läsa den senaste rapporten från Kreta. Sämre uppvaknande kan man ju ha, så det blir lite trist att det nu blir ett uppehåll till er nästa greklandsresa. Tack för den här tiden och välkomna hem till en temperaturskillnad om närmare 50 grader! :eek:
Riktigt så hemskt som 50 graders temperaturskillnad är det inte. Vi har -15 men även det kan ju kännas kallt men lindring i kylan väntas. Det är Norrbotten och norra Västerbotten som har haft riktigt kallt. Här i Umeå har det varit ganska normalt den sista tiden men mindre snö än vanligt. Eva
Kalimera
2014-01-20, 10:32
Stort, stort tack för alla rapporter och alla bilder. klapp_klap
Det är otroligt så fort tiden går. Nu sitter ni på planet hem, och jag ser redan fram emot när ni sitter på planet ner till Grekland igen. :)
Välkomna hem! bye_bye
Tusinde tak for rejsen. En trøst, at I snart skal afsted igen
Måndag 20 Januari. Athen Airport
En vacker morgon även idag, men lite blåsigt på morgonen.
Vår förbokade taxi hämtade oss vid hotellet prick klockan åtta för färden ut till flygplatsen. Resan tog 20 minuter och föraren äskade 21 Euro i åkdonslega. Han fick 25 för lugn och säker körning.
Våra tvenne ränslar incheckades på genomgående bokning och tar vägen till Stockholm utan vår medverkan. Så skönt.
Igår vid femtiden gick vi ut att finna Taverna <svarta Fåret, belägen endast ett par hundra meter från hotellet. Vi (Arne) lyckades ändock med konststycket att styr stegen fel. Vi hamnade vid en stor fotbollsstadion men kunde via att följa strandvägen trassla oss tillbaka till området bakom hotellet.
Där fann vi en liten Taverna, men de serverade bara ekologiskt odlad mat, så det fick i stället bli ett vederkvickande krus vitt vin. Vinet var säkerligen ekologiskt det också, det smakade som Gubben Carléns snabbvinsats, färdig på 14 dagar…
Så rundade vi vårt Hotel och gick in på den fina tavernan Glossitses där vi spisade för ett par dagar sedan.
Arne fick sin goda lever och Birgitta sin goda soppa. Arne ömmade för en smutsig och luggsliten strykarkatt som lagt sig under en parkbänk vid kajen. Genast beställdes ett stort fat med ”Small Fishes” de där grillade småfirrarna vi aldrig äter att traktera katten med.
Fiskfatet kom snabbt in och Arne agerade kypare och bar ut fatet till den hungriga katten. Åtgärden var nog mera behjärtansvärd än väl genomtänkt. Från ingenstans dök det upp ytterligare ett tiotal strykarkatter och ett vilt slagsmål uppstod. Tallriken välte och firrarna for åt alla håll.
Nog om detta nu.
Hem till Hotellet att natta vid niotiden
Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Måndag 20 Januari” Nja, strax och strax,, Vi får försöka när vi kommer till Copenhagen om ett par timmar. Nätet här har segat ner sig...
Arne och Birgitta
pollebosse
2014-01-20, 13:03
Tack för alla stunder, därnere och hemifrån här.
Superkul i vanlig ordning.
Ha set gott!
Hälsar Paul
Birgitta63
2014-01-20, 13:17
Tack för trevlig läsning från greklandet .
Från värme till kyla kommer ni hem. Solhatt till pälsmössa :D
Trevlig tripp hem!
Birgitta
Tack för att vi fått resa med er! Jättetrevligt
Carina
Nu bara -9 så ni kommer hem till rena januarivärmeböljan. ;)
Eva
Den ekologiska tavernan ligger strax efter svarta fåret så ni passerade tavernan på er väg från stadion till hotellet. :) Hoppas ni nu har en behaglig hemresa! Jag ser fram emot er nästa resa till Kreta... eftersom det är samtidigt som min nästa resa :D
// Malin
Ja, nu har vi anlänt till Arlanda. Alla bilderna från gårdagen ligga nu inne i galleriet. "Måndagsgalleriet"
Våra ränslar äro emellertid på driven. De fanns ej med på bagagebandet när vi till Arlanda anlände för dryga timmen sedan. Vi reklamerade ränslarna och sitta nu på inrikes å bottenvåningen att dela en dyr öl av märket Eriksberg.
Vårt flyg hem till Umeå avgår vid niotiden i afton. Hela resan hem har gått väldigt bra. Vi har från Athen till Copenhagen samt Copenhagen - Arlanda haft förbokade platser med extra benutrymme.
End and Out
Arne och Birgitta
Välkomna till Sverige igen. Undrar om era väskor tog samma resa hem, via Österike som våra gjorde på vägen ner. Vi har ännu inte fått svar från SAS. Väntar med spänning:)
Lena
nickelena
2014-01-20, 22:17
Osis med bagaget, men det kommer väl så småningom... Stort TACK att vi fått följa med er på ännu en resa. Väntar med spänning på nästa.flabb_flab
Nickelena tackar och bockarbye_byefb_gilla
Ha det bra nu hemma och tack för en underbar resesberätttelse!
Ha det bra nu hemma och tack för en underbar resesberätttelse!
Instämmer!!
Cyrene
Tusen tack för trevlig text och fina bilder från min favoritö.
Era reseskildringar är verkligen underbara.
/Tobias
Våra ränslar anlände i förmiddags med budbil hem till huset.
Oskadade därtill. Nu lägrar sig friden ånyo i hemmet.
Allt innehåll oskadat. Gud vete var bagaget varit innan det hem till oss anlände.
Arne och Birgitta
Våra ränslar anlände i förmiddags med budbil hem till huset.
Oskadade därtill. Nu lägrar sig friden ånyo i hemmet.
Allt innehåll oskadat. Gud vete var bagaget varit innan det hem till oss anlände.
Arne och Birgitta
Jag tror att de stannande lite i Aten. De ville inte hem till kylan! Eller mellanlandade ni inte där?
Lissi
Jodå, vi for med Aegan Airlines från Chania till Athens. Sedan vidare med SAS till Copenhagen. Trettio minuters väntan för resan till Arlanda.
I Copenhagen fastnade uppenbarligen våra ränslar, men de kommo till slut hem till Umeå under förmiddagen idag via Budbil.
Livet leka!
Arne och Birgitta
Maria/Micke
2014-01-22, 11:02
klapp_klapVi vill också TACKA så mycket för att vi fått följa er resa. Hoppas att ni snart ska iväg igen.bye_bye
Ja, nu dröjer det ett par månader till nästa grektur. Vi far till Kreta och sydkusten den 19 April. Vi blir där tio dagar. Så blir det tvenne veckor hemma att somra upp Stugan på Skäret innan vi far till Övärlden i mitten av Maj för en femveckorsresa till Dodekaneserna. Samos, Ikaria samt Fourni.
Ja, sedan blir det sommarvistelse hemma på stugan på Skäret att njuta den svenska sommaren. I September bär det ånyo av till Grekland Mera troligt blir det fem veckor i Cykladerna.
Arne och Birgitta
FEM veckor i Cykladerna! Vajert,som vi sa i Stockholm när vi var små!
Nektaria
2014-01-22, 22:04
FEM veckor i Cykladerna! Vajert,som vi sa i Stockholm när vi var små!
Varianten kanske var Vajurt!
flabb_flab
Varianten kanske var Vajurt!
flabb_flab
Kommer den av att man ätit mycket youghurt ?flabb_flab
Kalimera
2014-01-23, 17:30
Ja, nu dröjer det ett par månader till nästa grektur. Vi far till Kreta och sydkusten den 19 April. Vi blir där tio dagar.Vad har ni planerat in?
Ja, vi anländer Kreta/Chania den 19 April. Tvenne nätter är inbokade på Arocaria i Nea Chora. Därefter buss till Chora Sfakion och tre nätter på Hotel därstädes. Sedan blir det kustfärjan till Ag Roumeli för en natt där. Vidare med kustfärjan till Paleochora med fyra nätter på Haris Hotel. Förhoppningsvis i studio nr 3.
Åter till Chania morgonen den 29 April med en övernattning innan vi far hem den 30 April.
Arne och Birgitta
Men Arne, ska inte Birgitta få ta färjan till Gavdos den här gången heller? :D
Men Arne, ska inte Birgitta få ta färjan till Gavdos den här gången heller? :D
fb_gillaflabb_flab
Birgitta
soleanti
2014-01-27, 14:15
Hej Arne.
Vi åker fyra pensionärer till Samos den 27 maj och åker direkt till Samos stad och planerar att ta en färja som vi har sett gå 16.00 till Fourni. Tror du det går en färja på tisdagar till Fourni i Maj. Tacksam för svar.
Ja, vi anländer Kreta/Chania den 19 April. Tvenne nätter är inbokade på Arocaria i Nea Chora. Därefter buss till Chora Sfakion och tre nätter på Hotel därstädes. Sedan blir det kustfärjan till Ag Roumeli för en natt där. Vidare med kustfärjan till Paleochora med fyra nätter på Haris Hotel. Förhoppningsvis i studio nr 3.
Åter till Chania morgonen den 29 April med en övernattning innan vi far hem den 30 April.
Arne och Birgitta
Då kanske vi ses på Arocaria före vi drar hem därifrån på lördag eftermiddag :)
Till Soleanti. Vänta till i slutet av April. Då brukar det vara klart med sommarens tidtabell. Innan dess är det lite rörigt med färjor och tider.
Normalt går färjan till Fourni sex dagar i veckan. Oftast från Samos Town men ibland från Karlovassi. Dolfinen går från Pythagorion.
Arne och Birgitta
Ouzakia;
tyrvärr blir det inget möte på Arocaria, vi kommer dit vid 20-tiden.
Ni kommer tydligen att åka hem med det plan vi och Nilam med sambo kommer med från Gardemo. Så det blir i bästa fall en snabbträff på flygplatsen.
Men ha det så bra på Arocaria, Fotis och den trevliga städerskan tar väl hand om er.
Birgitta.
Yannis: ja, det är därför vi trivs så gott på Arocaria för alla är så trevliga och vi börjar bli "Jassu" med det flesta stammisar som vankar där, som gjör det ändå mer kul att komma tillbaka flabb_flab
Men det var synd att vi inte hinner å ses. Det hade varit roligt å slå av en prat över ett krus vitt...
Carin
NilsHåkan
2014-02-03, 10:58
Hej där!
Mycket informativ, trevlig blogg Du driver Arne, dessutom mysigt välformulerad på något "gammelkännerigensigsvensktvis" som vi gillar och med intresse följer.
Har bara en liten fråga: Var hitta "bildgalleriet" som hänvisas till?
Tummenupp,
Håkan
Du trycker bara på "Arne". Sedan på "allmän profil".
Du går ner lite och då ser du till höger "album".
Där finns massor, det är bara att välja.
Hustru Birgitta. (Som också hjälper till att skriva bloggen).
NilsHåkan
2014-02-11, 16:32
Tack för svaret!
klapp_klap
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.