handdator

Visa fullständig version : tilos april


turkos
2013-11-27, 15:39
Vi funderar på att åka till Tilos i april. Hur är vädret då? Är det extra blåsigt? Krångligt att hitta någon färja? Tänkte att det vore en bra tid att vandra på? Hört att det skall vara mer mygg tidigt på säsongen? Finns det några stolstolar framtagna så tidigt? Några restauranger öppna? Hotell öppna? Ja det var många frågor men vi är oerhört tacksamma för svar!!:)

KR
2013-11-27, 21:33
Vi var där några dagar i slutet av april för några år sedan. Det var mest soligt någon kort regnskur lite kyligt på kvällen.
Inga solstolar fanns framme men många tavernor var öppna.
Det var väldigt lugnt o skönt o jag skulle kunna tänka mig att åka vid den tiden igen.
//
KR

Bluesea
2013-11-28, 07:40
Googlar du på "stefanakis travel tilos" så bör du få fram aktuella färjetider.

sjöborren
2013-11-28, 10:17
Vi kom dit i slutet av april, och hade under två veckor toppenväder. :) De flesta tavernor hade öppnat - några öppnade första maj. Solstolar bars fram så for de såg oss. Jag kan varmt rekommendera Tilos - både under våren och hösten.

Hälsningar! Sjöborren. bye_bye

Annki
2013-11-28, 15:45
Jag har varit på Tilos i april flera gånger, och det är en perfekt tid, speciellt om ni planerar att vandra. Det är otroligt vackert med alla blommor, och alldeles lagom temperatur. Visst kan det vara enstaka lite kyliga och blåsiga dagar, och visst kan det komma någon kort regnskur, men mestadels är det soligt och alldeles lagom varmt, som en svensk sommardag.
Så gott som alla tavernor öppnar under veckan före Påsk, och i år infaller den grekiska påsken samtidigt som vår, d.v.s. 20 april. Öppna hotell är inget problem att hitta, däremot brukar inte solstolar vara framtagna så tidigt, men det klarar ni er utan, det finns gott om skuggande tamarisker utefter stranden i Livadia.
Lite mer mygg tidigt än sent på säsongen, men ta med myggmedel och undvik att sätta er nära växtlighet när ni går ut på kvällen, så är det inget problem.
Blue Star Diagoras, Dodekanisos Express och oftast även Sea Star trafikerar Rhodos-Tilos under april, och nästan varje dag går någon av dem.

Vill ni se lite av hur det kan se ut i mitten av april, så skrev jag ett resebrev då vi var där den tiden 2011:
http://www.kalimera.se/resebrev/2011/tilos.htm (http://www.kalimera.se/resebrev/2011/tilos.html)

Ann-Kristin bye_bye

sjöborren
2013-11-28, 23:36
Vill bara säga att den 29:e april fanns det solstolar på stranden. Så fort restaurangägarna såg oss komma - med badhandduk under armen - bar de fram stolar.

Kalimera
2013-11-29, 11:09
Vi funderar på att åka till Tilos i april.Här (http://www.kalimera.se/oar/dodekan/tilos_blogg.html) finns länkar till mina blogginlägg från april och maj förra året. April och maj är två underbara månader.