handdator

Visa fullständig version : Årets utvik?


Ivi
2005-03-26, 20:21
Egentligen borde väl detta ha hamnat under "Mat och dryck", men nu blev det som det blev.

Ett par timmar sedan lagade jag en liten lammstek (HAR gjort detta förr ;)). I vår favorithandel fanns det en lagom stor stek, nätad och klar. Vet inte var tankarna fanns då jag klippte BORT nätet runt steken innan jag stoppade den i ugnen. Efter en kvart kollade jag läget i ugnen. PANIK! :eek:, steken hade vikit ut sig likt en vårkrokus!! Vad göra? Jo, fiska upp nätet från soporna, skölja det och klippa ut två långa remsor att ombinda runt steken så gott det gick. Efter en och en halv timma (kött-termometern var det ju ingen idé att lita på efter detta) var det bara att chansa och ta ut steken ur ugnen och hoppas på det bästa :o.

Hur smakade det? Efter omständigheterna helt OK! Tillbehören, klyftpotatis och tsatsiki hade jag som tur var lyckats riktigt bra med :). Och visst skrattade vi också... efteråt :D.

/Ivi
-som nu kan stoltsera med ett helt nytt recept till påsken, nämligen "sprängd lammstek"

Mikke
2005-03-26, 21:07
Grattis, Ivi!
Det fixade du fint......Ad hoc, som man säger....;)
Man tar vad man haver just då i den skälvande sekund det behövs.....Improvisatorisk talang, med andra ord.Hoppas du fick vederbörligt beröm för anrättningen??
Jag ser också fram emot att avsmaka diverse Påsklamm samt andra lokala specialiteér på Karpathos om 28 dar å sju timmar....
Vi ses på öa !!!:)
Mikke
(Konsul för Karpathos)

Ivi
2005-03-26, 22:08
Grattis, Ivi!
Det fixade du fint......Ad hoc, som man säger....;)
Man tar vad man haver just då i den skälvande sekund det behövs.....Improvisatorisk talang, med andra ord.Hoppas du fick vederbörligt beröm för anrättningen??
Jag ser också fram emot att avsmaka diverse Påsklamm samt andra lokala specialiteér på Karpathos om 28 dar å sju timmar....
Vi ses på öa !!!:)
Mikke
(Konsul för Karpathos)

Jadå! Sambon tyckte att allt smakade alldeles utmärkt ändå (han är inte kräsen när det gäller mat som tur är).

Och tänk att vi ses på Karpathos om ca 38 dagar, känns bara sååå härligt!
Kommer nog att skicka en och en annan fråga till din inbox innan dess ;).

/ivi

Riitta
2005-03-26, 22:14
Ni får det jättetrevligt på Karpathos:) Jag skall bli myggmat på Kalymnos:)
Brukar klara mig bra med hjälp av myggapparaten (den som man stoppar i väggen över natten) Det är mest benen som får sitt när man är ute och äter.

Riitta

karinafp
2005-03-26, 22:55
Det är mest benen som får sitt när man är ute och äter.

Då tar man till apotekets myggstift, MyggA. Ett drag utmed fram- och baksidan av ben och armar, och man blir lämnad ifred. På Korfu preparerade vi hela familjen varje kväll innan vi gick ut och åt middag, för där fanns det minsann mygg!!! På Karpathos var det bara mig som myggen hittade... :(

Karin
söt och god...

Eva L
2005-03-27, 12:01
Egentligen borde väl detta ha hamnat under "Mat och dryck", men nu blev det som det blev.

Ett par timmar sedan lagade jag en liten lammstek (HAR gjort detta förr ;)). I vår favorithandel fanns det en lagom stor stek, nätad och klar. Vet inte var tankarna fanns då jag klippte BORT nätet runt steken innan jag stoppade den i ugnen. Efter en kvart kollade jag läget i ugnen. PANIK! :eek:, steken hade vikit ut sig likt en vårkrokus!! Vad göra? Jo, fiska upp nätet från soporna, skölja det och klippa ut två långa remsor att ombinda runt steken så gott det gick. Efter en och en halv timma (kött-termometern var det ju ingen idé att lita på efter detta) var det bara att chansa och ta ut steken ur ugnen och hoppas på det bästa :o.

Hur smakade det? Efter omständigheterna helt OK! Tillbehören, klyftpotatis och tsatsiki hade jag som tur var lyckats riktigt bra med :). Och visst skrattade vi också... efteråt :D.

/Ivi
-som nu kan stoltsera med ett helt nytt recept till påsken, nämligen "sprängd lammstek"

Jag brukar ofta vara lite misstänksam mot uppbindna stekar då man inte riktigt vet vad som döljer sig däri. Tur det fixade sig. :)

Eva