Logga in

Visa fullständig version : Fredag


Birgitta63
2013-10-04, 17:23
Hej mina vänner!
Det var länge sen sist. Hoppas det är bra med alla.

Nyss ätit egen tillagad biffteki :)
Va gott det är med grekisk mat samt lyssna på mysig grekisk musik till .

Hur firar ni er fredag i dag?
Må så gott!
På återsende en dag/ Birgitta

Lissi
2013-10-04, 17:40
Hej Birgitta!
Vi har en fantastisk höstdag i Kalmar som vi utnyttjat väl med utevistelse. Nu har jag börjat förbereda kvällsmaten som bla kommer att innehålla Sesamfröpanerade auberginer som stekts i olivolja. Ugnsrostade potatis och tomater och fetaost till det samt ett gott grekiskt rödvin som vi köpte i våras i Grekland.
Jag experimenterar vilt i kväll efter skafferi-och kylskåpsrensning :D Gissa om Lyckan blev stor när jagpå en hylla långt upp hittade 2 ringar soltorkade tomater från Tinos, som jag trodde var uppätna! Nu har jag sju ringar som ska förtäras innan nästa resa!
Vinet blir i alla fall inte misslyckat ;)

Lissi

Monica P
2013-10-04, 17:42
Hej Birgitta! Tack, vi mår bra och har just ätit pastitsio, revithia och spagetti med god sås, alltihop rester, så nu är kylskåpet rensat.

Fredan firas inte när man är en glad pensionär...helg hela veckan.

Lissi
2013-10-04, 17:44
Fredan firas inte när man är en glad pensionär...helg hela veckan.
Håller inte med där :D Man njuter hela veckan, men fredag-lördag håller vi på med vin och extra god mat:p:p

Lissi

Monica P
2013-10-04, 17:50
Ja, Lissi, man gör som man vill. Vin har vi hemma jämt men det blir inte av att dricka så ofta. I värmen är det vatten och juice som gäller. Nu har vi fått kyligare väder, kanske dags för glögg...

Sunny12
2013-10-04, 18:20
Hej och jag sitter där man ska vara på Malamatenia på Tinos, en underbar och genuin taverna och äter lite goda smårätter som friterade tomat bollar,zuccini,tzatziki och sallad, dricker husets vita vin ..mmmmmm..:p... Så gott! Sen trevligt samtal med ägaren.. Dock inte på grekiska..flabb_flab.. Ha en underbar kväll.. Det har jag!:D

Kalimera
2013-10-04, 18:25
Sen trevligt samtal med ägaren.Hälsa från mig. :)

nilam
2013-10-04, 18:26
Här har jag hela köket fullt i grytor, plåtar och halvfärdig mat... Imorgon ska jag ha en grekisk buffé där två ännu oinvigda greklandsresenärer ska få smaka på diverse delikatesser. De ska nämligen åka till Kreta nästa vecka och har bokat AI och jag ser min chans att visa dem hur det "riktiga" grekiska köket kan se ut :D;)
Eftersom jag alltid lagar för mycket så kan alla som har vägarna förbi komma in på en smakbit...kommer få äta rester resten av veckan antagligen :o
På menyn finns iaf Lammkotletter, squshplättar, fava, xorta, gemista, garides saganaki, rödbetor, feta i ugn, ost saganaki, briam, oliver... och naturligtvis ouzo, mythos och kretensk romeiko :)
Hoppas jag lyckas att få dem att gå ut och äta på kvällarna när de kommer ner ;)
Lyssnar förresten på en spellista på Spotyfi som heter "Grekisk tavernamusik", och den känns passande idag :)

Trevlig fredagkväll alla!

// Malin - som också åker till Kreta på torsdag :)

Sunny12
2013-10-04, 18:28
Hälsa från mig. :)

Det ska jag göra Janne!:)

Sunny12
2013-10-04, 18:46
Det ska jag göra Janne!:)
Pavlovs hälsar så gott tillbaka till dig och Camilla.:)

IRSA
2013-10-04, 18:57
// Malin - som också åker till Kreta på torsdag :)


Ha det gott, jag åker till "mitt" Rhodos samma dag _B-anana

Irene

Tom
2013-10-04, 19:34
Lyssnar förresten på en spellista på Spotyfi som heter "Grekisk tavernamusik", och den känns passande idag :)



Så perfekt alltihop , men ett tips , lyssna här :
http://open.spotify.com/user/tomgubodilgu/playlist/5zNBNdDULNvEU2mRYFeutP
/Tom

nilam
2013-10-04, 19:49
Lyssnar förresten på en spellista på Spotyfi som heter "Grekisk tavernamusik", och den känns passande idag :)



Så perfekt alltihop , men ett tips , lyssna här :
http://open.spotify.com/user/tomgubodilgu/playlist/5zNBNdDULNvEU2mRYFeutP
/Tom

Tack den ska vi lyssna på :)

MortenJ
2013-10-04, 20:27
Lyssnar förresten på en spellista på Spotyfi som heter "Grekisk tavernamusik", och den känns passande idag :)



Så perfekt alltihop , men ett tips , lyssna här :
http://open.spotify.com/user/tomgubodilgu/playlist/5zNBNdDULNvEU2mRYFeutP
/Tom

Tusen takk !!! Nå kom jeg i gresk stemning. Misunner dere med gresk mat :) Her sitter jeg å ser på bilder fra Chania + en god vin. Kom fra Chania for en uke siden. Der var det full sommer enda.

Tom
2013-10-04, 20:44
Här har vi mer för den envetne : http://open.spotify.com/user/tomgubodilgu/playlist/6FGtjGGRBtFlYSEEApenQW

Lyssna & njut !!!

Tom: som älskar Tragoudiamusik !

Sunny12
2013-10-04, 21:21
Hej Birgitta!
Vi har en fantastisk höstdag i Kalmar som vi utnyttjat väl med utevistelse. Nu har jag börjat förbereda kvällsmaten som bla kommer att innehålla Sesamfröpanerade auberginer som stekts i olivolja. Ugnsrostade potatis och tomater och fetaost till det samt ett gott grekiskt rödvin som vi köpte i våras i Grekland.
Jag experimenterar vilt i kväll efter skafferi-och kylskåpsrensning :D Gissa om Lyckan blev stor när jagpå en hylla långt upp hittade 2 ringar soltorkade tomater från Tinos, som jag trodde var uppätna! Nu har jag sju ringar som ska förtäras innan nästa resa!
Vinet blir i alla fall inte misslyckat ;)

Lissi
Mmm... så gott Lissi det måste jag prova och laga till när jag kommer hem!:p:):)

Sunny12
2013-10-04, 21:49
Hälsa från mig. :)

Pavlovs hälsar så gott tillbaka till dig och Camilla.:)

Sen visade han mig även KALIMERA-dekalen som han hade på väggen, kul!

yannis
2013-10-05, 15:29
Ja, nu är det visserligen lördag. Men vi ska gå ner till centrum i Katapola och ta en stifado. Hoppas vi hittar ett lugnt ställe där det inte blåser (stormar). I annat fall får vi sitta inne.
Här på Amorgos hittar inte Arne schnitzel på någon meny,,,

Men jag hittar mina "gorätter". Äntligen får jag äta spenat, som jag aldrig tillagar hemma sedan 27 år.
Birgitta.

Lissi
2013-10-05, 15:38
Men jag hittar mina "gorätter". Äntligen får jag äta spenat, som jag aldrig tillagar hemma sedan 27 år.[/SIZE][/FONT][/B]
Birgitta.

Ha, ha, var det då du träffade Arne?:D Han tycker ju att det är djävulens föda.

Lissi - som ska äta lax med ett av barnbarnen

piam
2013-10-05, 15:48
Lördag här också,allting är packat å klart för hemfärd efter 3 veckor på Samos.
Två veckor med kanonväder och sen kom nordanblåsten å det vart rent ut sagt
skitkallt men vi har varit ute ändå fast vi hade behövt varmare kläder.God mat
har vi ätit,trevliga människor har vi träffat.

Pia

Sunny12
2013-10-05, 16:24
Lika här på Tinos, blåser ruskigt kallt, nu får man få gå till de tavernor där man kan sitta inne, annars blåser man bort.. flabb_flab

KR
2013-10-06, 03:56
Fredag blev till lördag o nu har lördag blivit till söndag. Allt går i en rasande fart.
Lördagen blev inte Grekisk utan fyllt av Italienska delikatesser. Både kallskuret och olika ostar. Vansinnigt gott det med.
//
KR

Birgitta63
2013-10-06, 19:36
bye_bye
BirgittaHär har jag hela köket fullt i grytor, plåtar och halvfärdig mat... Imorgon ska jag ha en grekisk buffé där två ännu oinvigda greklandsresenärer ska få smaka på diverse delikatesser. De ska nämligen åka till Kreta nästa vecka och har bokat AI och jag ser min chans att visa dem hur det "riktiga" grekiska köket kan se ut :D;)
Eftersom jag alltid lagar för mycket så kan alla som har vägarna förbi komma in på en smakbit...kommer få äta rester resten av veckan antagligen :o
På menyn finns iaf Lammkotletter, squshplättar, fava, xorta, gemista, garides saganaki, rödbetor, feta i ugn, ost saganaki, briam, oliver... och naturligtvis ouzo, mythos och kretensk romeiko :)
Hoppas jag lyckas att få dem att gå ut och äta på kvällarna när de kommer ner ;)
Lyssnar förresten på en spellista på Spotyfi som heter "Grekisk tavernamusik", och den känns passande idag :)

Trevlig fredagkväll alla!

// Malin - som också åker till Kreta på torsdag :)
Hej Malin
Så underbart gott allt låter. Hade jag bott nära dig så hade jag inte tvekat rusa dit .
Skön tid önskar jag dig när du åker ner igen till ditt PARADIS

Birgitta63
2013-10-06, 19:44
Hej Birgitta!
Vi har en fantastisk höstdag i Kalmar som vi utnyttjat väl med utevistelse. Nu har jag börjat förbereda kvällsmaten som bla kommer att innehålla Sesamfröpanerade auberginer som stekts i olivolja. Ugnsrostade potatis och tomater och fetaost till det samt ett gott grekiskt rödvin som vi köpte i våras i Grekland.
Jag experimenterar vilt i kväll efter skafferi-och kylskåpsrensning :D Gissa om Lyckan blev stor när jagpå en hylla långt upp hittade 2 ringar soltorkade tomater från Tinos, som jag trodde var uppätna! Nu har jag sju ringar som ska förtäras innan nästa resa!
Vinet blir i alla fall inte misslyckat ;)

Lissi

Hej Lissi
Sesamfröpanerad auberginer klapp_klap. Det är som det blev sagt. Grekisk mat är underbart gott .
Birgitta som nyss skickat efter sembilder från vackra Parga. Här ska sättas in bilder samt lite annat roligt att kika på. Hösten behövs piggas upp med värmande bilder från semestern :)
Birgittta

Malina
2013-10-06, 21:53
Fint att höra alla goda menyer!
Ikväll har jag lagat Papoutsakia- små skor.
Jag gör det på mitt sätt.Är inte så förtjust i bechamel.
Gröper ur auberginerna,hackar en del av inkråmet.Steker lamm el. köttfärs.Steker lök,vitlök,persilja,lite färsk tomat,inkromet av auberginerna och tomatpure.Läggger till oregano, salt och peppar och lite xa olilvolja.
Steker auberginerna med olivolja och salt i ugnen och tillsätter sen röran.Ovanpå lägger jag fetaost och vanlig gratängost.Låter det vara i ugnen tills det får färg.
Det blir GOTT!