handdator

Visa fullständig version : Åter till Cykladerna. Hösten 2013


Arne
2013-09-20, 17:12
Åter till Cykladerna. Hösten 2013.

Fredag 20 september.
Nu har vi nästan packat färdigt. Taxi är beställd till klockan 7 imorgon bitti. Taxin skall föra oss till flygplatsen i Umeå. Vi har en behaglig resa till Athen med kort stopp på Arlanda och anländer flygplatsen i Athen klockan 20.30. Nästa morgon ska vi färdas till Naxos med Blue Star Naxos.

Äntligen Naxos! Förra årets resa till Cykladerna spolierades av att Birgitta hamnade på sjukhuset och vi fick avboka resan. Dock gav Folksam full kompensation i och med hemförsäkringen. Efter dett missöde har vi tecknat bolagets ”resklar” efter Pawiks inrådan.

Vaggelis och Effie möter oss på hamnen i Naxos för vidare färd till hotell Agios Prokopios. Vi träffade Vaggelis när han var 23 år, då var han redan ”hotelldirektör”. Nu är han 38 år. Vad vi se fram emot nu är bland annat hur hans nya ”lyxhotell” ser ut. Vi hjälpte honom för två år sedan att plocka speciella svartglimrande stenar som skulle läggas in i fasaden. Och om dom har fått något barn… Och skaffat mer djur till alla barns glädje….

Vi vill också se hur mycket Fotis tavernas barnbarn har vuxit. Om han redan nu är en riktig fiskare. Naturligtvis blir der flera besök på taverna Gorgona och familjen där. Sen ska vi leta upp taverna Faros.

Vi ska gå till strandklipp-stranden, där en klippa ser ut som en haj. Och bada. Och se om havssköldpaddan finns kvar.

Naturligtvis ska vi också åka in till stan. Arne ska uppsöka frisören, som brukligt. Så ett besök i ost-och kryddbutiken i backen. Något inköp blir det alltid där. Den italienska tavernan (närmast vandringen till Portara) brukar alltid besökas. Vi är välkända där. I byn finns ju även en bokhandel där man kan byta böcker som man redan läst under vistelsen. Suveränt!

Vi har lagt in några gamla bilder från Naxos som finns under vårt album. Nu längtar vi verkligen!

Efter 8 dar drar vi vidare till nästa ö….
Birgitta och Arne

Maria/Micke
2013-09-20, 20:36
Härligt att återigen få följa med på er resa. Vi älskar Naxos och bodde på samma hotell förra året. I år bodde vi mittemot. Önskar er en trevlig resa.klapp_klap

Malina
2013-09-20, 20:38
Hej Birgitta och Arne!
Ha nu en underbar resa och underhåll oss som vanligt med era fina betraktelser - parakalo!
Ser fram emot att se hur ni kommer att ha det hos Titika bl.a!
Sov gott!
Malin

KR
2013-09-20, 20:53
Åh så härligt!
Jag ser fram emot att följa er, alltid lika lustfullt.
Har ni möjlighet får ni gärna hjälpa mig att ta reda på vad det lilla hotellet heter som ligger precis innan bensinstationen om man kommer från Naxos stad. Nedanför hotellet mot havet har de en pool. Detta är givetvis om ni har vägarna förbi.
//
KR

Tom
2013-09-20, 22:43
Kul att följa er !

Har ni testat Taverna " Sunset " i A Prokopios ? , granne med er favvis " Fotis " :

I Agia Anna finns två favoriter...."KABOYPAZ" + "AKROGIALI" mycket säkra kort !


/ Tom & Bodil

LaRose
2013-09-21, 00:48
Önskar er en fin tid på Naxos. Vi ses snart på Titika. Vi anländer natten till den 2:e. Hoppas på god sömn halva den dagen, efter två ansträngande nätter. Så väsnas inte för mycket, Arne!

Lissi
2013-09-21, 09:00
Kalo taxidi!
Hoppas värmen ger sig lite. För oss har värmen varit det tuffaste denna resa. Hälsning från Andros!
Lissi

Mysofix
2013-09-21, 09:28
Ha en riktigt härlig resa! Vi ser fram mot att följa era äventyr. Nästa vecka njuter jag i Paleochora tack vare Birgittas och flera andras rekommendationer.

Alala
2013-09-21, 10:04
Äntligen! Måste medge att jag verkligen har väntat på er resa. Det känns liksom lite tomt om Arne och Birgitta inte är i Grekland. :D

Ha nu en underbar och skön vistelse i Kykladerna!

/ Anne bye_bye

Marianne
2013-09-21, 13:29
Önskar er en underbar resa, Arne och Birgitta!

nekjam
2013-09-21, 13:32
Ha en trevlig resa, ser fram emot era berättelser.bye_bye

Majken

Arne
2013-09-21, 18:02
Norwegiandirekt!




Lördag afton. Vi har just nu kommit in i Bulgariskt luftrum. Marschhöjden är 38.000 fot och vädret vackert. Väl i Athen taga vi oss genastBuss 96 X till Pireus och vårt förbokade Hotel, Phidias.




En godTavernamiddag ska det bli i hotellets omgivningar när vi ossinstallerat.




Detblev en dryg väntan på Arlanda, detta enär vi dit anlände vidniotiden på morgonen, och avreste mot Athen först 15.55. Dock, igoda vänners lag går tiden sällan långsamt. Arlandas ölpriserkunna dock kantänka bringa den mindre bemedlade i vanvett ochförtvivlan... Den nya hybridlaptopen kom väl till pass att fördrivatiden med. Densamma är en juvel, ehuru dyr sådan. 6990 Kr.







Välombord på Norwegianplanet intog vi våra förbokade platser invidnödutgången. Heltvisst kostar det en slant extra, men enligt vårtförmenande är det furstliga benutrymmet värt priset, och det medråge.

Avresaexakt på tidtabell.




Närskylten med säkerhetsbältet släckts kom vännen Bert frånSödertälje fram till oss att hälsa. Bert är på väg till Lesvosdär han sedan tid tillbaka hyr ett hus. Huset är på 120 kvadratoch har egen pool.

Vi harhaft en hel del telefonkontakter genom åren. Det senaste fysiskamötet var för sådär sju år sedan.




EfterBulgarien komma vi så strax in i Grekiskt luftrum.




Arneoch Birgitta

zakka
2013-09-21, 21:42
Ni är så välkomna till Naxos när Blue Star äntligen kommer hit imorgon!!! :) Kanske vi ses på bryggan i Ag Anna när sköldpaddan får sitt dagliga skrovmål klockan 16.50 någon dag...

Idag gick vi förbi "hajen" och vidare på träspången bort mot stranden mot Taverna Paradisio och Maragas. Det var en härlig promenad som vi inte har gjort förut trots att vi varit på Naxos många gånger.

Tamarisken vid tavernan ser nu faktiskt jättefin ut igen! :)

MVH zakka

Arne
2013-09-22, 08:31
Söndag22 September.


Vi landade på tidtabell och noterade att bagaget anlände föredömligt snabbt.
Kvickt ut att inhandla bussbiljetter till X 96 som skulle ta oss tillPireus.
Biljetterna betingade pris av 5,2 € stycket.


Väl framme i Pireus ringde vi hotellet för transferresan. Nu visade det sig emellertid vara vissa problem. Hotellets minibuss var ute på flygplatsen att hämta gäster. Alltnog, vi tog en taxi i stället.Åtta Euro kostade kalaset.

I receptionen fick vi våra två Sifnosostar som god Kalimeravän inhandlat åt oss. Vi erhöllo därtill en halvflaska vitt vin med god kylning som kompensation för den uteblivna transfern.

Efte rgod natts sömn blev vi skjutsade ner till Blue Star Naxos. Biljetter inhandlades i den lilla kiosken och betingade pris av 32 € pp. Färjan avgick 07.25. Vi noterade att det var anmärkningsvärt många turister bland grekpassagerarna.


Nu sitta vi akterdäck i det vackra vädret att skicka dagsrapporten.Fartygets wifi fungerar oklanderligt. Vi noterade för övrigt att det finnes ett publikt wifi i Pireus hamn. Gratis är det likaså.Hamnförvaltningen står för detta arrangemang.


Vi ska anlända till Naxos klockan 12.40, och blir då hämtade av vännen Vaggelis från Hotel Prokopios.


Livet leka

Arne och Birgitta

Netwolf
2013-09-22, 08:58
Det ska bli kul att följa med på resan - ånyo!

/Netwolf

lenapg
2013-09-22, 10:45
Så roligt att få följa med på ytterligare en resa i den grekiska ö-världen! Ha det så bra!
Önskar Lena PG och Nisse

kari
2013-09-22, 11:20
Jeg ønsker dere en herlig ferie på Naxos/ i Kykladene bye_bye

litentuva
2013-09-22, 17:34
Trevlig resa, vad härligt att komma iväg så här i början av hösten :)

Masse
2013-09-22, 22:55
Lutar mig tillbaka framför skärmen och ser fram emot ännu en resa i ert sällskap. Ska bli spännande att se vart vi ska fara den här gången.

Ha en go tur!

:) Masse

Arne
2013-09-23, 09:56
Måndag 23 September. Naxos

Efter skön natts vila vaknade vid halvsjutiden denna morgon. Termometern visade på 22 grader vid vår altan. Vinden har avtagit en smula, men är fortfarande stark. Mjölmannen anlände enligt god sed och vänja till Hotellet vid sjutiden att leverera bröd till frukostmatsalen.

Igår, vid tid strax före 13.00 lämnade vi Blue Star i Naxos hamn. Redan halv två var vi installerade på Hotel Prokopios i favoritstudion nr 14.

Vaggelis och Effie lät förmäla att de haft väldigt god beläggning ända sedan början av Maj detta år, och att bokningsläget nu i September ävenså är väldigt starkt.

Vid halvsextiden igår afton spankulerade vi ner till ”Systrarna Lindbergs” Café att hälsa på systrarna. Endast en syster tillgänglig. Syrran hade nedkommit med tvillingar och var nu barnledig tills vidare. En manlig kypare hade städslats som ersättare.

Middagen avåto vi på ”Öhrns Hörn” dvs Tavernan med hörningång ett hundratal meter bortom Lindbergs. Notan landade på 16 € ett krus vitt inkluderat. Icke en skymt av maskinskrivet kvitto.

Det nya Vaggelisägda Hotellet ska vi nu strax gå över att titta på. Det ska finnas en frisersalong därstädes så vi kan skrinlägga dagens tur till Naxos Stad att klippa Arne.

Nu vid tiotiden har temperaturen stigit till 26 grader, men den sköna Cykladvinden gör att det känns behagligt.

Ett par bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Söndag 22 September”
Enär vårt bildutrymme var fyllt, och Kalimeraservern ej hade kapacitet över, har vi raderat äldre galleribilder från 2009 resp 2010 för att få plats med nya.

Livet leka!

Arne och Birgitta

Eva L
2013-09-23, 10:41
Om de inte slutat med torsdagskonserterna uppe i borgen är det ett bra tips som kanske främst tilltalar Birgitta. Jag har varit där vid två tillfällen och det var väldigt mysigt. Klassisk musik vid båda tillfällena och mingel med vitt vin och finklädda Naxosbor. Bra ljudnivå även för den som är lite känslig för höga ljud.

Eva

Netwolf
2013-09-23, 14:29
Enär vårt bildutrymme var fyllt, och Kalimeraservern ej hade kapacitet över, har vi raderat äldre galleribilder från 2009 resp 2010 för att få plats med nya.

Jag tycker nog att ni bör få lite extra tilldelning. Vad säger du, janne?

/Netwolf

Kalimera
2013-09-23, 16:46
Jag tycker nog att ni bör få lite extra tilldelning. Vad säger du, janne?Skulle önska att det gick, men varje medlem har ett begränsat utrymme på 1500 bilder. Tyvärr är det inget jag kan göra något åt.

Arne
2013-09-24, 07:55
Tisdag 24 September. Naxos

Vindstilla denna morgon. Det har ju annars blåst Cykladvindar sedan hit vi kom i söndags. Vi när en förhoppning att det ej blir en varm dag. Nu klockan halv åtta visar termometern på 22 grader. Viss molnighet kunna förmärkas, och det tackar vi för. Strandserveringarna och solstolsuthyrarna delar nog icke vår uppfattning...

På måndagseftermiddagen erhöllo vi en guidad tur i det nya Hotellet, under ägarparet Vaggelis och Effies ledning. Vi kunde genast notera att detta är ett förstaklasshotell. Intet saknas. I bottenplanet finns frisersalong samt en souvernirbutik, Så är det även ett jättestort akvarium inmurat i väggen. I akvariet finns endast fiskar som fångats runt Naxos kuststräckor.

Två trappor ned är det ett garage med plats för tjugo bilar. Hotellet har inalles femton rum. Vi kunde ej förevisas något rum enär samtliga hade gäster.
Just våningsplanet ovanför garaget innehåller en spaavdelning, en jättestor Jacuzzi samt en nordisk bastu och ett Turkiskt Haham. Spaavdelningen har en heltidsanställd diplomerad massör.

Så tog vi hissen upp till The roof garden. Där finns en pool med tillhörande barndito. En restaurang öppen från frukost till sena kvällen. Utsikten är formidabel. Man skådar hela byn samt stranden. Hotellet har egen hemsida.

Efter att Arne fått sitt hår klippt tog vi promenaden bort till Fotis taverna att hälsa samt klyva ett krus vitt. Fotis har utökat utedelen från tre till sex bord samt ordnat till ett spjälstaket mot stranden. Det är ett tvåmetersstalp ner till stranden.

Så vid sextiden tog vi strandvägen bort till den Italienska Tavernan att spisa middag. Det fick enligt god sed och vänja bli en pork schnitzel till Arne och cheece balls till Birgitta. Vi informerades om att det eventuellt skulle bli Live Music på tisdagskvällen. Notan landade på blygsamma 15 € inklusive ett krus vitt och dricks.

Kantänka vi återvänder i afton att spisa middag och lyssna på musiken?

Bilder från gårdagen ligga så strax inne i galleriet under ”Måndag 23 September”

Arne och Birgitta

Lissi
2013-09-24, 10:27
Ha det fortsatt bra. Vi tar idag färjan från Andros till Rafina och är jättenöjda med vår resa. Hoppas ni blir det också. Nu ser vi fram emot Barcelona och hinner väl med det medan ni fortfarande njuter sensommarluffen i Kykladerna. Ha det gott!

Lissi o Claes

yannis
2013-09-24, 11:38
Fast vi har det för varmt just nu. Sitter inne på rummet med AC. Det bli en tidig siesta.
Birgitta.

Lissi
2013-09-24, 12:18
Här i Gavrio där vi inväntar båten med en greksallad och en Fix är det 31 grader nu. För varmt för oss också.
Lissi

Marianne
2013-09-24, 21:42
Efter att Arne fått sitt hår klippt...

Undrar så om du fick din vanliga ouzo till hårklippningen, Arne? ;)

Arne
2013-09-25, 09:00
Onsdag 25 September. Naxos

En sedvanligt vacker morgon även denna dag. Lite kyligare, med 18 grader vid halv sju.

Under gårdagen var det lite väl varmt för vårt vidkommande med 29 grader. Morgonmolnen skingrades allredan vid niotiden och vinden var mycket svag.

Värmen och solen på vår altan blev alltför hård, och därav följde att vi snabbt flydde ner till strandtavernan att i markisens skugga och havsbrisens svalka klyva ett krus vitt. Vi informerades om att man på aftonen kunde bjuda Live music. Det är Bouzookiekvillibristen ”The hawk nose” ja, han heter egentligen Dimitris, och hans kompanjon gitarrspelaren Kostas. Vi lovade att spisa middag på den fina tavernan vid namn Colosseo.

Vid lunchtid åter till hotellet att efter ett dopp i poolen taga skön siesta i studion. Det var nu 30 grader ute och därför brassade vi AC att kylning i studion erhålla,

Vid fyratiden efter skön siestasömn vandrade vi till Agia Anna via ett kort stopp på Fotis. Vi närde ju en förhoppning att få skåda den omtalade vattensköldpaddan vid halv fem. Vi inväntade sköldpaddans ankomst på Taverna Gorgona i sällskap av ett krus vitt. Pappa Kapris kom genast fram att hälsa oss välkomna tillbaka till Naxos.

Strax ner till hamnbryggan nedanför att skåda sköldpaddans ankomst. Ett femtontal turister voro redan på plats ivrigt spanande ner i vattnet. Icke en skymt av någon sköldpadda. Vi gav upp efter femton minuter.

Så dags att vandra längs kustvägen fram till Taverna Colosseo för middag. Vi beställde ”Chef´s Pizza” En välmatad dito att dela på två.
En väldigt god och matig rätt att skölja ner med ett krus vitt.

Vid halv åtta anlände musikanterna att bjuda god grekmusik och sång.
Kyparen kom med notan samt trakterade oss med ytterligare ett krus ”On the house”
Hemåt vid niotiden att draga fart på AC-n samt natta oss. Termometern på altanen visade 27 grader.

Nu på förmiddagen idag är det en för oss mera behaglig temperatur med 22 grader. Icke ett moln att skymta och en svag vind.
Vi ska idag fara in till Naxos Stad att plundra en bankomat. Den bankomat som tidigare fanns vid Zas Travel i Agia Anna har dragits in.

Vi har noterat att Hotellets frukostmatsal här på Hot Prokopios är omåttligt populär. Flertalet hotelgäster frekventerar matsalen var morgon och låter sig väl smaka av den fina buffén.

Hotellets åsna väsnas var morgon i väntan på utfodring. Gässen likaså.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Tisdag 24 September”
Nu strax ner till strandtavernans skugga och svalka. Termometern visar nu 27 grader och altanen måste vi nu utrymma...

Arne och Birgitta

inkfish
2013-09-25, 09:20
Tittade på era bilder nu. Roligt att se åsnan, den ser betydligt mer välskött ut än många andra man ser.

yannis
2013-09-25, 12:28
Någon ouzo fick inte Arne. Däremot en trevlig, kvinnlig friserare.
Birgitta.

pollebosse
2013-09-25, 20:06
Det är fantastiskt hur ni hittar rätt.
Härligt att läsa raderna om dagens händelser.
Värmen är ju helt otrolig, idag fick vi skrapa bilrutorna fria från is, tänk hur fint ni har det!
Ha det jättebra, tills näst!

Paul

Arne
2013-09-26, 08:57
Torsdag 26 September. Naxos

Ånyo en vacker morgon. AC-n fick dock jobba hela natten eftersom det varit stark värme hela dagen. När vi nattade oss i går afton vid niotiden var det 28 grader och nästintill vindstilla.

Onsdagen gick i lugnets tecken.

Efter långfrukost på balkongen var det dags att fly värmen vid halvelvatiden. Termometern visade då på 30 grader och en obarmhärtig sol lyste över oss. Kvickt promenaden ner till den Italienska Tavernan Colosseo att under markisens skugga och havsbrisens svalka klyva ett krus vitt a 2, 5 €.

Stranden var packad av solpressande turister. Att de bara orkar ligga att pressa i dryga sex timmar var dag… För oss är det en gåta.

Lite om vår nya hybridlaptop nu. Lapen inhandlades för en månad sedan. Det nya operativsystemet Windows 8 orsakade stora problem inledningsvis. Så väsensskillt från gamla hederliga Win XP. Arne hade göra en hel vecka innan han blev någorlunda vän med Win 8.

Bildskärmen är vridbar i 360 grader vilket innebär att lapen kan användas som en reguljär surfplatta, alternativt som en ordinarie laptop med tangentbord. Skärmen är på 11,6 tum och har en perfekt upplösning.
Hårddisken är av den nya SSD-typen och hypersnabb. 125 GB. Från det man startar lapen till dess operativet ligger uppe tar det under tio sekunder.

Arbetsminnet är av DDR-3 modell med 4 GB arbetsminne. Kan utökas till åtta för den som så önskar. Så finnes ett USB-3 uttag och tvenne USB-2 dito. Batteritiden ligger på sex timmar. Vikt 1,2 kilo för lapen.

Skärmen är av touchtyp och reagerar hypersnabbt. Det tog dock sin tid att rensa skärmen från en massa bråteappar och annat krafs, samt att lägga in användbara ikoner.
Dyr, men prisvärd, det är Arnes omdöme. 6990 Kr kostade kalaset.

Vi noterade att det skulle bli Live Musik på onsdagens afton borta vid Öhrns Hörn. Dit ställde vi stegen vid sjutiden på kvällen. Längs promenaden dit hittade vi en fungerande bankomat som plundrades på sexhundra Euro. Därmed slapp vi fara in till Town.
Det fick bli schnitzel a la creme samt ett fat kokta rödbetor med vitlökssmak. Notan hamnade på femton Euro inklusive ett krus vitt.

I morse anlände hotellkattorna att erhålla varsitt fat tonfisk i olja. Kattorna hittade oss redan i måndagens morgon, och kommer var morgon och kväll att erhålla sin goda mat.

Lite kattbilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Onsdag 25 September”

Arne och Birgitta

I tjugosjugradig värme på Naxos. Vi flyr nu strax ner till Trottoarian vid havet att svalka samt ett krus vitt erhålla.

Alala
2013-09-26, 10:31
Trots hettan, njut av värmen så länge ni kan. Här är det kallt.

Ha det fortsatt bra på Naxos!

/ Anne bye_bye

Kalimera
2013-09-26, 15:05
På måndagseftermiddagen erhöllo vi en guidad tur i det nya Hotellet, under ägarparet Vaggelis och Effies ledning. Vi kunde genast notera att detta är ett förstaklasshotell. Intet saknas.Vet ni hur priserna på rum är där?

Arne
2013-09-26, 15:55
Vi frågade aldrig om rumspriserna, men helt billigt är det nog ej. Priserna ska finnas på hotellets hemsida.
Naxos Island hotel

Arne

Kalimera
2013-09-26, 15:57
Vi frågade aldrig om rumspriserna, men helt billigt är det nog ej. Priserna ska finnas på hotellets hemsida. Såg inga priser där, men av döma av bilderna så är det nog inte helt billigt. :)

zakka
2013-09-26, 17:23
...Vid fyratiden efter skön siestasömn vandrade vi till Agia Anna via ett kort stopp på Fotis. Vi närde ju en förhoppning att få skåda den omtalade vattensköldpaddan vid halv fem. Vi inväntade sköldpaddans ankomst på Taverna Gorgona i sällskap av ett krus vitt. Pappa Kapris kom genast fram att hälsa oss välkomna tillbaka till Naxos.[/FONT]

Strax ner till hamnbryggan nedanför att skåda sköldpaddans ankomst. Ett femtontal turister voro redan på plats ivrigt spanande ner i vattnet. Icke en skymt av någon sköldpadda. Vi gav upp efter femton minuter...Arne och Birgitta

Åh så synd att ni gav upp!!! Den dök allt upp till slut och eftersom havet var så stilla pga svag vind kunde man se henne (jag har bestämt att det är en hon...) jättetydligt både under och ibland över vattnet. Jag tror att ni var lite tidiga... De två ggr vi varit där har hon varit inne mellan 16.50 och 17.10 ungefär. Gör gärna ett nytt försök! Det är helt fantastiskt att få se henne simma omkring så nära bryggan i lugn och ro och äta fiskrens med god aptit... ;-)

MVH zakka

KR
2013-09-26, 22:32
Härligt att ni har det så gott och värmen tacklas ju bra med skugga o ett krus vitt. Fortsätt så!
//
KR

Arne
2013-09-27, 09:08
Fredag 27 September. Naxos

Ånyo en vacker morgon här på Naxos. Kantänka det blir lite svalare idag. Klockan halv sju hade vi 18 grader på altanen. Mjölmannen kommer vid denna tid att med bageribilen leverera färskt bröd till Ioanna Studios samt Hotel Prokopios.

Just ja, till KR kan vi meddela att namnet på det hotell som är beläget strax innan bensinmacken är Perla.

Vaggelis berättade på vår förfrågan att den gamla röda utrangerade minibussen som evighetsparkerats nere vid vändplanen fungerar som ladugård för hotellets djur. Ankorna, hönsen samt kaninerna har fått inrett varsin avdelning. Djuren huserar där året runt, och Vaggelis kommer var dag ner att traktera vännerna med mat och vatten.

Gårdagen blev mycket varm. Vi flydde ner till strandtavernan redan vid tid strax efter tio. Då utvisade termometern 29 grader på vår altan. Ere på strandtavernan kunde vi avnjuta havsbrisen i markisens skugga tillsammans med ett krus vitt.

Vi noterade att antalet solpressande turister markant reducerats liksom antalet solstolar. Var dag kunna vi skåda en eller två privata lustyatcher som ankrat upp på redden. Det är inga små flytetyg direkt.

Vid lunchtid dags att vandra hemåt att intaga siestavilan med AC-n påslagen.

Middagen hade vi planerat intaga på Roof Garden vid Vaggelis nya Hotel, men där var det på tok för blåsigt denna afton, så det fick i stället bli Öhrns Hörn. Där hade man vevat ner vindskydden så man kunde intaga middagen i lugn och ro utan enerverande vind. Notan stannade på femton Euro inklusive ett krus vitt.

Hem att natta oss vid niotiden.

Idag har vi planerat fara in till Naxos Town för att besöka ost- och kryddbutiken samt därefter ta lokalbussen upp till den lilla trivsamma byn med Kitrondestilleriet Vallindras. Chalki heter byn. Vi får se, är det för varmt skrinlägger vi denna plan.

Nej, nej, vi lägga alla planer på is gällande besöket i Staden samt Chalki. Termometern utvisar nu 29 grader och en obarmhärtig sol strålar från klarblå himmel...
Det blir ånyo att fly ner till Colosseos trottoaria att svalka finna. Märkligt att det är så varmt nu i den sista Septemberveckan.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Torsdag 26 September”

Arne och Birgitta

inkfish
2013-09-27, 09:39
Imponerande mängd rätter i köket för att vara så sent på säsongen! I Faros på Sifnos möttes jag ofta av "Du får ursäkta men vi har inte så mycket mat nu, det är så sent..." Säsongen på Sifnos verkar kortare än på många andra öar, de verkar satsa helt på slutet juli och augusti.

Lissi
2013-09-27, 09:54
Jag tycker också det är många rätter....där hade man ju kunnat variera sina intag rejält!

Lissi

Eva L
2013-09-27, 11:37
Imponerande mängd rätter i köket för att vara så sent på säsongen! I Faros på Sifnos möttes jag ofta av "Du får ursäkta men vi har inte så mycket mat nu, det är så sent..." Säsongen på Sifnos verkar kortare än på många andra öar, de verkar satsa helt på slutet juli och augusti.

Så var det även för 10 år sedan. Vi var där dagarna runt den 11 sept och tavernorna i Kastro hade börjat stänga och i Faros var det inget vidare utbud alls. Jag kräver inte så mycket utan nöjer mig med vanlig grekisk husmanskost bara dom har zucchini i någon form i någon av rätterna.:)

Eva

inkfish
2013-09-27, 11:41
Nu finns det hela fem tavernor i själva Faros (alltså förutom taverna Apokofto, Chrysopigi och Fasolou).

Den nyaste, To Limanaki, hade det mesta på sin meny (som iofs inte var så stor ens från början, de satsar på kvalité istället för kvantitet). I övrigt var det Gorgona som var mest "välsorterad".

Taverna Chrysopigi, som jag gillar, stängde kl 19 redan fr o m andra veckan i september. Det var en liten missräkning.

Eva L
2013-09-27, 13:33
Gorgona det är väl stället nedanför Pension Irene där vi bodde. Vi satt ofta där nere till sent på kvällen. Jag gick väl hem i tid men sonen satt länge och pratade med kaptenen och de andra. Låter som det finns fler ställen än när vi var där.

Eva

inkfish
2013-09-27, 13:39
Aha, är det det som är Pension Irene. Jag har inte sett något ställe med en sådan skylt. Antingen finns det inte kvar eller så har de bara ingen skylt.

Ja, Gorgona är det som ligger precis där trappan mot Aperanto och Thalatta börjar/slutar. De har faktiskt ruskigt god mat, trots att de bara marknadsför sig som snackbar. De har full meny och jag åt många vällagade rätter där.

Kalimera
2013-09-27, 13:55
Den nyaste, To Limanaki.Var ligger den?

inkfish
2013-09-27, 14:49
Där bussen vänder, allra först när man kommer ner till Faros, på höger sida.

Det är en finare taverna med betoning på fisk, pappan i familjen fiskar all fisk själv. Jag åt mycket gott där men var i slutändan lite besviken på bemötandet, det är första stället jag känt att jag nog fått sämre service för att jag äter ensam (och då åt jag ändå en del middagar som spräckte 30€-gränsen).

Bilden på fisksoppan kakavia i kameratråden är från To Limanaki.

Eva L
2013-09-27, 15:52
Aha, är det det som är Pension Irene. Jag har inte sett något ställe med en sådan skylt. Antingen finns det inte kvar eller så har de bara ingen skylt.

Ja, Gorgona är det som ligger precis där trappan mot Aperanto och Thalatta börjar/slutar. De har faktiskt ruskigt god mat, trots att de bara marknadsför sig som snackbar. De har full meny och jag åt många vällagade rätter där.

Jag vet inte om det fanns någon skylt när vi bodde där. Paret som ägde stället bodde nere och gästerna uppe. Vi delade på terassen med den härliga utsikten. Kanske det fanns en lägenhet under oss med egen balkong. De som hade stället pratade ingen engelska och min grekiska är ju inte så bra. Brukar luta mig mot dottern men hon hade åkt hem så det var bara sonen och jag kvar den sista veckan på resan. Tror att ägarparet bodde i Aten på vintern och i Faros över säsongen. Vi gillade också maten på Gorgona och åt alltid frukost där samt även lunch eller middag ibland.

Eva

aussie
2013-09-27, 19:59
Jättekul att läsa om eran resan till Naxos. Vi var där i somras och bodde också på Agios Prokopios Hotell hos Effie och Vaggelis. Vilka fantastiska trevliga människor dom är! Vi var och åt på deras nya hotells Roof top restaurang och hade en underbar kväll! Vilken utsikt och fantastisk service. Maten var väldigt gott och inte alls dyrt. Servitören hjälpte även barnen att titta på månen och stjärnorna i deras telescope. :)

Arne
2013-09-28, 08:23
Lördag 28 September. Naxos

Samma oförskämt vackra väder denna lördag. 20 grader vid pass klockan sju, och därtill vindstilla.

Vid tretiden igår eftermiddag äntrade vi lokalbussen att fara in till Town. Busstickets måste inhandlas i market enär ingen försäljning sker ombord. Biljetterna betingade pris av 1,6 € pp enkel resa. Väl inne i staden uppsökte vi först krydd-och ostbutiken uppe i backen att botanisera i det enorma utbudet.

Så promenaden ner till ”The Waffle House” att köpa strutglass. Butiken gräddar sina egna strutar samt tillreder själva sin glass. Det finns ett stort utbud av olika smaker och kulörer.

Så var det dags att stega in på den fina tavernan nästgårds. Nu vidtog hårda förhandlingar mellan Arne och Birgitta, förhandlingar där saker kallades vid sina rätta namn. Vi hade att i samförstånd lösa frågan om måndagens transport med färja till Katapola/ Amorgos.

Tvenne alternativ fanns för handen. Dels en highspeedfärja vid namn Aqua Spirit som för 13 € pp skulle ta oss till Amorgos med avgång 10.10 och ankomst 12.30, dels fanns en gammelfärja, en veritabel rostburk vid namn Express Scopelitis, som avgick vid tvåtiden och skulle – om Gud ville- vara framme vid halvniotiden på kvällen. Biljettpriset på rostburken var hälften gentemot snabbfärjan.

Förhandlingen avlöpte sålunda att vi inhandlade biljetter till Aqua Spirit… Nöjd Arne genast ut att inhandla tvenne biljetter i Travel Agency vid hamnstråket


Vi hade ju planer på att ta trebussen upp till Chalki, men den hårda värmen parad med nästintill vindstilla gjorde att vi avblåste den turen.

Hem till Hotellet med fembussen. Aftonens middag fick bli på Öhrns Hörn. Nu glesar det ut alltmer med turister i området. Vi var i princip ensamma på tavernan. Middagen inklusive ett krus vitt stannade på femton Euro.
Öhrns Taverna är rena menageriet. Tvenne prydliga tavernahundar, trenne ankungar under uppfödning i en fågelbur. Kantänka det nästa år finnes roasted Duck på matsedeln? Så finnes de obligatoriska, och ständigt hungriga tavernakattorna.

Hem för balkongsittning i den ljumma sensommarkvällen. Behagliga 24 grader visade termometern vid pass klockan 20.00.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Fredag 27 September”

Nu klockan nio denna dags förmiddag visar altantermometern behagliga 24 grader. Kanske det är en övergång till lite svalare väder? Vi hoppas på det. Strax ner till strandtavernan att söka havsbris och ett krus vitt.

Arne och Birgitta

Lissi
2013-09-28, 09:05
[FONT=Arial]Så promenaden ner till ”The Waffle House” att köpa strutglass. Butiken gräddar sina egna strutar samt tillreder själva sin glass. Det finns ett stort utbud av olika smaker och kulörer.

Arne och Birgitta

Precis som Glassiären i Karlskrona då!:D:p

Lissi

yannis
2013-09-28, 09:31
JAG INGER MITT VOTO MOT ORDET "ROSTBURK" när det gäller Express Skopelitis!!!!! Men jag fick ge beroende på bättre båttider.

Tyvärr hade ost - och kryddbutiken ingen havssalt. Någon som vet var man kan köpa det på Naxos? Inget inköp av kryddor, då dom flesta vi har hemma (och kvar) är inköpt därstädes.

Glassen på glasseriet var bara SÅ GOD! Våfflan också.
Birgitta.

Carina
2013-09-28, 20:02
Härligt att följa er resa. Vilken härlig värme också. Vi är sådana personer som älskar att vara på stranden i många timmar och bada och bada hur mycket som helst. Längtar när ni beskriver hur varmt och skönt ni har det.

Ha det fortsatt bra.

Carina

Malina
2013-09-28, 20:23
Synd att ni missade Madame Sköldpadd.Ser verkligen fram emot era beskrivningar av Titika och Amorgos! Kramar!

Arne
2013-09-29, 09:05
Söndag 29 September. Naxos

Vacker men småkylig morgon. Ynka 17 grader vid pass halv sju denna morgon. Alltfort klar himmel och en livgivande sol som nu arbetar sig upp över Naxos höga berg.

Under gårdagen kunde vi konstatera att det uppenbarligen denna sommar utgått ett påbud – om icke från Pontius Pilatus – så i alla fall från Prefekturan i Naxos Stad att nasarna får begränsa sina försäljningsrutiner. De nordafrikaner som kränger DVD-filmer och CD-skivor samt annat bråte bland tavernagästerna, har i princip helt försvunnit från stadsbilden och stränderna.

Här vid Ag Prokopiosstranden och dess tavernor har vi endast sett tre kinesiska massörer, därtill en nordafrikan som kränger piratkopierade märkesväskor samt en klockskojare. Alla dessa håller dock uteslutande till på stranden. Inga säljförsök på tavernorna.

Vi såg att det inne i Naxos Town var kemiskt rent på ambulerande nasare. Det är en välgärning.

Igår vid tiotiden på förmiddagen nödgades vi ånyo fly från altanen. Den småkyliga morgonen hade snabbt ersatts av hård sol och stark värme. Det fick bli en rask promenad ner till trottoarian att finna svalka. Inledningsvis fungerade havsbrisen, men vid tolvtiden försvann även brisen, och det blev hett under markisen också. Det blev att hemåt vanka och dra fart på studions AC att taga tidig siestavila. AC-n är en välsignelse i dagar som dessa.

Vid fyratiden när hettan lagt sig en smula och vinden återkommit gick vi upp till Fotis att ett krus klyva vid ett av uteborden. Nu blåste en skön havsbris. Vi passade även på att samtala med Herr Fotis samt hans dotter och barnet. Dotterns tama gås hade olyckligtvis blivit manglad av en lastbil i våras.

Tavernan hade denna sommar haft god beläggning avseende såväl tavernabesökare som hyresgäster i rummen. Dock var det betydligt färre grekiska turister än normalt.

Vid sextiden tog vi femminuterspromenaden till Öhrns Hörn att dinera.
Birgitta valde en bakad potatis med fyllning av bacon, ost och svamp. Arne tog en köttgryta med mycket möra och goda köttbitar. Notan landade på 15 € inklusive kruset vitt.

Nu trappas säsongen ned. Vi var de enda gästerna från klockan sex till åtta, när vi gick hem att fixa mat åt våra väntande hotellkattor. Tidig nattning med AC redan klockan 20.30.

Under söndagens eftermiddag är det sista chansen att fara upp till Chalki, men prognosen är svagare än en kommunal budget. Detta enär det även idag är vindstilla och termometern redan nu vid halv tio visar på dryga 28 grader. Det får strax bliva en promenad ner till vår trottoaria att förhoppningsvis finna svalka.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Lördag 28 September”

Arne och Birgitta

Eva L
2013-09-29, 12:29
Fast Arne ni äter så tidigt att de flesta har nog inte kommit vid 20-tiden eller är det väldigt annorlunda numera när det inte är så många grekiska turister?

Eva

Arne
2013-09-29, 14:52
http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=1164&pictureid=11674

Söndag 29 September . Second opinion

Enär vi i morgon måndag ska avresa i arla morgonstund skickar vi här i förskott dagsrapporten för i morgon.

Vi gick ut att svalka finna vid tiotiden idag. Olidligt hett på vår altan med 29 grader allredan klockan tio!

Ner till vår livgivande Trottoaria att svalka från havsbrisen erhålla. Nu börjar det verkligen se ödsligt ut på stranden. Kan det vara ett femtiotal strandstorar utställda? Turisterna äro fåtaliga. På vår trottoaria lade man ej ens ut menyböckerna inför lunchen.

Hemåt vid ettiden att snabbt dra fart på AC-n. Termometern på altanen visade på 30,9 grader!

Efter vederbörlig skön siesta ut att i altanens skugga njuta hotellvyn samt samspråka med Vaggelis, Effie och Vaggelis föräldrar. Vi eforo att Vaggelis nu stänger ”The roof garden” på nya hotellet i afton, och vi inbjöds att intaga ett finalglas Ouzo vid halvsjutiden.

Då går vi först till Öhrns Hörn att äta middag. Vi när en förhoppning att Cykladvinden hittar upp till såväl Öhrns Hörn som Vaggelis Roof Garden i afton.

Vaggelis syster, Ioanna verkar hålla på att höststänga sitt Hotel nu.

Vi har lagt in dagens bilder i galleriet under ”Söndag 29 September”

Bilden på statyn av fiskarhustrun vid inseglingen till Katapola kan skådas här ovan. Bilden är tagen för dryga femton år sedan när Arne jagade upp Birgitta vid halvsjutiden på morgonen att i den uppgående solens strålar fånga en vacker bild av statyn…

Arne och Birgitta

KR
2013-09-29, 17:33
Tusen tack för hjälpen med hotellnamnet!
Har varit på resande fot några dagar med dålig uppkoppling, därför har tacket dröjt.
Tack också för dom fina rapporterna o fotona, det värmer här i höstkylan.
Ha en fortsatt underbar resa!
//
KR

Netwolf
2013-09-29, 19:50
Ja, ni verkar då ha det härligt. Hade gärna haft 30 grader nu!

/Netwolf

Kalimera
2013-09-30, 11:03
Där bussen vänder, allra först när man kommer ner till Faros, på höger sida.Då vet jag var den ligger. Ska testa vid nästa resa till Faros.

Bilden på fisksoppan kakavia i kameratråden är från To Limanaki.
Det ser vädligt gott ut. :p

Arne
2013-09-30, 18:56
Måndag 30 September. Katapola

Vi avseglade från Naxos klockkan 10.10 med Aqua Spirit. Icke var det en highspeed! Nix, det handlade om en trettio år gammal reguljärfärja som sett bättre dagar.

Efter korta stopp på Iraklia, Chinoussa och Koufonissi anlände vi till Katapola strax efter klockan ett. Pensionatsvärden hämtade vid hamnen och körde oss till vår studio. En bra studio med en balkong på dryga femton kvadrat. Pension Titika heter stället.

Dock, smolk i glädjebägaren, Internetaccessen är svagare än vinden. Kanske är det ett tillfälligt fel i området, vad vet vi? Det får kollas upp i morgon förmiddag.

Nu sitta vi balkong med 24 behagliga grader att njuta utsikten över hamnområdet.

Arne och Birgitta

Netwolf
2013-09-30, 19:58
Vi avseglade från Naxos klockkan 10.10 med Aqua Spirit. Icke var det en highspeed! Nix, det handlade om en trettio år gammal reguljärfärja som sett bättre dagar.

Det är ju gamla Göteborgsbekantingen Mr Shoppy One. Hon gick i Sverige några år. Ja, den har nog sett bättre dar. Ni kanske skulle tagit Scopan. :D

/Netwolf

http://www.faktaomfartyg.se/foton/mr_shoppy_one_2001_8.jpg

Arne
2013-10-01, 08:06
Tisdag 1 Oktober. Katapola Amorgos

Vid halvsjutiden denna morgon blåste rostburken Express Scopelitis igång motorerna i ett dån som kunnat väcka de döda. Strax efter klockan sju kunde vi skåda när fartyget avseglade. Vi har en mycket bra kontroll på vad som sig tilldrager här i byn och hamnen.

De hårda vindarna indikerar en skakig resa till Naxos för de stackars passagerarna...

Nu förefaller det tacknämligt nog som om vädret är på väg att återgå till det för årstiden normala. 23 grader och tämligen mulet denna morgon. Det tackar vi för.

Under natten blåste det friskt här i området. Vi varseblev detta i nattens timmar enär vi missat att ”låsa” fönsterluckorna samt de yttre trädörrarna till balkongen. Luckorna slog och väsnades något så okristligt. Det blev att gå upp och säkra dessa för att få lugn och frid.

Internetaccessen fungerar, men går på kryckor. Att ladda upp bilder till galleriet är icke att tänka på, men vi kan i alla fall lyssna till Västerbottensradions morgonutsändning samt morgonekot i P 1. Surfning på dagstidningarnas hemsidor fungerar, ehuru i begränsad omfattning,

Vi trivs bra här på Pension Titika, detta trots att vi ej fick den fina sviten. 25 Euro natten är ett bra pris för den här standarden och att AC samt trevligt värdpar ingår. Heltvisst är det en bra bit att promenera ner till hamnområdet, men det finns ett antal tavernor här just intill.

Vi ska idag vandra ner till hamnområdet att besöka ”Gubben i boden” den lilla viktualieaffäären, att där efterhöra huruvida det finns havssalt från Amorgos till avsalu. Vi samlar numera på havssalt från övärlden. Smaken är olika från ö till ö.
Ävenså ska vi försöka finna en butik som säljer refillkort för vår Vodafonedongel, så vi kan få ett fungerande mobilt bredband.


Arne och Birgitta
Direkt från ett mulet och blåsigt Amorgos med 23 graders värme.

Arne
2013-10-01, 10:45
Ja nu har vi varit nere i byn att inhandla ett refillkort för vår Vodafonedongel. Då kunna vi lämna det trilskande wlan-et på pensionatet därhän.
Nu småregnar det här i byn, något vi sätter värde på efter en dryg vecka med obarmhärtig sol och hård värme. Nu är det mulet och behagliga 23 grader. Lite smådugg då och då genera oss alls icke.

Lite bilder ligga nu inne i galleriet under "Tisdag 1 Oktober" Det är dels bilder från The Roof Garden på Vaggelis nya Hotel, dels några bilder härifrån Katapola tagna nyss.

Arne och Birgitta

Arne
2013-10-02, 08:40
Onsdag 2 Oktober. Katapola Amorgos

Prick klockan sex i morse avgick Blue Star från hamnen i Katapola. Ankarkättingar halades samt hördes oväsen från högtalarna. Vi känner för besättningarna på segelbåtarna intill. Det måste vara kärvt att få detta uppvaknande ur den sköna nattsömnen.

En kvart senare kom en regnskur. Vi äro emellertid så lyckligt lottade att ha ett skärmtak över vår balkong, så regnet giva oss icke harm.

Vid sjutiden, just i gryningen och den uppåtgående solens första strålar , då tuffar fiskaren "Danielsson" ut på sin morgontur.
Danielssons fru är en elak kvinna, ett hår av hin. Så snart Danielssons skuta kommer ur synhåll för frun, då tar Danielsson fram en bleckmugg och en flaska ouzo ur skruffen att den ädla drycken avnjuta.

Termometern visar på behagliga 24 grader. Molnen far snabbt fram över havet och förefaller vilja parkera sig uppe vid det höga berget vid Chora.

Vid lunchtid igår promenerade vi ner till hamnen att i viktualieaffären spörja om dey fanns lokalt havssalt till avsalu.
Ick så, men köpmannen skulle undersöka var vi kunde hitta en butik som salufförde detta salt. Vi inhandlade däremot en helflaska ”Amorgos Raki” öns egenproducerade starka likör. Femton Euro kostade likören. Vi ska även inhandla en flaska att ta med hem.

En regnskur hann upp oss när vi gick åter till pensionatet, men det var bara duggregn. Precis när vi kom hem började det dock störtregna.

Efter skön siestasömn och balkongsittande var det dags att gå ner till Taverna Corner att äta middag. Birgitta tog en Zuccinirätt och Arne Pork Souvlaki. Maten smakade väldigt gott. Notan hamnade på 15 Euro. Vi var dock de enda matgästerna.

Det är ej många turister i byn, undantagandes båtfolket. Ett tjugotal stora segelbåtar ligga vid kaj tillsammans med tre stora motorbåtar.

Vi kollade upp busstiderna inför en dagstur till Egiali och Chora. Det är i sanning glesa turer så här års. Får bli buss och Taxi i kombination.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Tisdag 1 Oktober”

Nu vid halv tio på förmiddagen skiner solen ånyo och det är 25 grader med svag havsbris. Ett väder som passa oss två likt handen i handsken.

Arne och Birgitta

Athanasia
2013-10-02, 09:06
Fortsätt och njut,här fick bilrutorna skrapas i morse.

Eva L
2013-10-02, 09:10
Ingen frost här hemma och de närmaste dagran utlovas lite varmare vindar så Arne får nog ta fram gräsklipparen när ni kommer hem. ;)

Eva

inkfish
2013-10-02, 09:55
Men Arne, inte har din Danielsson haft en Olympiakosbåt tidigare, han har haft en vanlig och lite större båt. Den du plåtat tillhör nog hans fotbollstokige svärson:cool:

Malina
2013-10-02, 10:13
Hej Birgitta och Arne!

Inte "lyxsviten"?? Det är väl den enda med en stor balkong.
Underbart att följa er fö.
Hälsa Titika och de andra jättemycket från Malin och Emilio!

Alala
2013-10-02, 10:53
Danielssons fru är en elak kvinna, ett hår av hin. Så snart Danielssons skuta kommer ur synhåll för frun, då tar Danielsson fram en bleckmugg och en flaska ouzo ur skruffen att den ädla drycken avnjuta.



Tur att det finns medicin mot elaka fruar! flabb_flab

/ Anne

yannis
2013-10-02, 14:54
Malina, det är nog lyxsviten, för jag älskar den! Rummet är inte så stort som den vi brukar ha hos Vaggelis o Effi på Naxos. Men otroligt vackert möblerad med speciella detaljer. Vi sitter mest på altanen, som är lika stor som studionen. Imorse satt vi på altanen i mörkret och hörde det underbara regnet falla på altanens plåttak.
Duschplatsen har UNDERBART golv, ingen halkrisk alls!
Nu bara njuter vi.
Birgitta.

Malina
2013-10-02, 15:09
Gud ske pris! O,så glad jag blir! Nej, rummet är verkligen inte stort - men visst ÄR det mysigt!
Jag är så glad att ni har det bra!
Har ni hälsat på Eftechia(denna lilla söta varelse) och Michailis?Alltså Titikas moster och morbror som bor i gröna huset på framsidan?
Är åsninnan med sitt föl kvar?

Ha det nu fortsatt underbart!

inkfish
2013-10-02, 17:38
Även jag är VÄLDIGT glad för att ni trivs, eftersom det var jag som föreslog att ni skulle kika på Titika. Har ju inte bott där själv men räknade med att det kunde passa er:o

Malina
2013-10-02, 21:07
Bra gjort Inkfish!

inkfish
2013-10-02, 21:17
Det var inte minst pga dina goda recensioner Malin:)

I Katapola bor man ju ofta många trappor upp, vilket Arne och Birgitta inte gillar. Titika ligger ju "i markplan". Lägg till ett trevligt värdpar och en trädgård till Birgitta så borde saken vara biff(tecki):)

Arne
2013-10-03, 09:47
Torsdag 3 Oktober. Katapola Amorgos

Denna morgon inleds kyligt. Endast 18,5 grader vid halvsjutiden när Scopelitis blåste igång motorerna inför dagens färd till Naxos via småöarna.
Mörka regnfyllda moln på himlen och en sol som då och då skymtar fram mellan molnen.

Vid lunchtid igår blev det promenaden ner till byn att folkliv samt ett krus vitt iakttaga. Nu glesnar det alltmer i segelbåtsraden. De fåtaliga turisterna äro lätt räknade. Nu har ett antal hamntavernor bommat igen sina lokaler för säsongen.

Fordonsuthyrarna har fortfarande öppet, men efterfrågan är lindrigt uttryckt minimal. En liten bil kan nu förhyras för halva dygnskostnaden gentemot högsäsongspriset.

Vi hittade en liten kombinerad ouzeria och konditori i en gränd. Där salufördes en förädlad variant av ”Amorgos röda guld” Vackra flaskor med snygga etiketter. Priset var därefter. 15 € för en halvliterspava.

Kvällens middag avåts som vanligt vid Corner Taverna. Vi två samt ytterligare fyra turister, det var allt. Birgitta tog Carbonara i halvportion och fick en tallrik med jätteportion. Hade hon tagit fullportion då hade anrättningen mera troligt serverats i ett handfat… Arne valde den goda Pork souvlakin. När notan på 14 € anlände kom tavernaägaren med ett extra bjudkrus att oss traktera.

För Malinas kännedom; Åsnan med trivsamt föl huserar alltfort i hagen intill Pensionatet. Fölet värdesätter att gästerna medbringar ett knippe morötter inhandlade i byns grönsaksbutik.

När vi kom åter till pensionatet vid halvniotiden då blev vi anropade av tvenne kalimeravänner. Det var La Rose och Gunilla som nu anlänt till byn och pensionatet. De hade uppenbara problem med att få sina hypermoderna smartphones att fungera i Grekland. Vi försökte hjälpa till, men våra kunskaper om dessa extremtelefoner var noll och intet.

Vi ska nu idag på förmiddagen gå över och erbjuda dem att låna vår reservmobil av fabrikat Ericsson. Den mobilen har ett kontantkort och fungerar precis perfekt i övärlden.

Nu klockan tio på förmiddagen har flertalet moln skingrats och solen kommit åter. 24 grader på balkongen nu.

Pensionatets wlan är om möjligt skakigare än en tur med rälsbuss på Inlandsbanan. Det är en välsignelse att vi har tillgång till vår Vodafonedongel med 4G-kapacitet.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Torsdag 3 Oktober”

Arne och Birgitta

yannis
2013-10-03, 10:18
Det var inte minst pga dina goda recensioner Malin:)

I Katapola bor man ju ofta många trappor upp, vilket Arne och Birgitta inte gillar. Titika ligger ju "i markplan". Lägg till ett trevligt värdpar och en trädgård till Birgitta så borde saken vara biff(tecki):)

Just precis, Inkfish! klapp_klap
Birgitta,

inkfish
2013-10-03, 10:26
Tänkte väl det Birgitta :-)

Arne: deras mobiler ska fungera som vanligt. Men säg för guds skull till dem att stänga av dataroaming/datatrafik/mobildata - vad det nu heter i deras telefoner - och bara använda wifi när de surfar. Annars blir det dyrt.

Om det behövs kan du visa dem det här (från IT vid Uppsala universitet):

Så här stänger du av utlandssurf/dataroaming

Android: Inställningar > Trådlöst och nätverk > Mobila nätverk > Avmarkera "Dataroaming, anslut till datatjänster vid roaming"
iPhone: Inställningar > Allmänt > Nätverk > Inaktivera dataroaming

Så här stoppar du automatiska uppdateringar/synkroniseringar

Android: Inställningar > Konton och synkroniseringar > Avmarkera "Bakgrundsdata och Automatiska synkroniseringar". Se även till att synkroniseringen är avstängd under "Hantera konton".
iPhone: Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar > Hämta nya data > Stäng av Push-funktionen

(Arne - om de har iphone bör dataroamingen vara avaktiverad som default. Jag brukar nöja mig med det PLUS att jag stänger av Mobildata. Pushfunktionen har jag då aldrig behövt stänga av)

Malina
2013-10-03, 10:33
Tack för vackra ord Inkfish!
Det är så roligt att läsa om Birgitta och Arnes äventyr.Underbara bilder och det lilla fölet är bedårande!
Hälsa så mycket till LaRose &co!

Arne
2013-10-04, 09:07
Fredag 4 Oktober. Katapola Amorgos

Oj, nu förefaller det som om hösten kommit till Amorgos. Enkom 15 grader på balkongen vid pass halv sju. Det verkar dock bli en vacker dag med endast lätta höghöjdsmoln.

Igår vid lunchtid sammanträffade vi med Kalimeravännerna La Rose och Gunilla nere vid Corner Taverna. Vi hade medbringat vår reservmobil av märket Ericsson samt laddare. Vännerna tog tacksamt emot mobilen enär de ännu ej lyckats finna ut hur de skulle få sina smartphones att fungera i övärlden.

Iväg till grönsaksbutiken att inhandla ett kilo morötter till åsnefölet. 90 Cent för ett kilo Carrots är en försumbar summa. Fölet älskar morötter!

Så dags för siestavila under avlyssning av lunchekot. Vi lyssnar såväl morgon som kväll på nyheterna hemifrån. Med Vodafonedongeln fungerar accessen perfekt.

Vid sextiden gick vi ner till Taverna To Kamari att spisa middag. Denna taverna kan vi varmt rekommendera. Tavernan är belägen just där Skopan ankrar upp. Arne valde en delikat grillad kycklingfilé med citronsås. Birgitta fann tycke för en spenatpaj. (Spenat är djävulens föda enligt Arne)

Fartyget anlände strax efter klockan sex. Strax innan kom rumsraggarna, inalles elva till antal, medförande hotellskyltar samt broschyrer i fyrfärgstryck utvisande respektive etablissemangs förträfflighet.

När akterporten fälldes ner visade det sig att det endast var nio passagerare som skulle gå iland. Sju bofasta greker samt tvenne turister medförande rullväskor. Turisterna hade emellertid förbokat härbärge och begåvo sig genast till en bil som väntade på kajen. Besvikna rumsraggare fingo återvända med oförrättat ärende. Säsongen går mot sitt slut…

Avslutningsvis måste vi korrigera en tidigare uppgift. Bilden på Danielssons fiskebåt är i själva verket Scopelitis Kaptens båt. Herrarna hade bytt båtplats med varandra förra året, därav missen. Bild på Danielssons skuta inlägges i galleriet så snart vi fått en bild på densamma.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Fredag 4 Oktober”

Nu vid tiotiden visar termometern ynka 17 grader i balkongens skugga trots strålande sol över nejden. Hösten på ingång?

Arne och Birgitta

Eva L
2013-10-04, 09:11
Konstigt att deras telefoner inte fungerar. Vi hade inte några problem med våra smartphones på Skopelos förra sommaren och jag tycker att de flesta verkar ha smartphones numera. Även en så tekniskt outvecklad person som jag är har en.

Eva

Malina
2013-10-04, 10:29
Fint att ni matar lilla fölet!
Jag lade märke till att de flesta taverna och hotellägare och taxichaufförer fortfarande använder sig av gamla mobiler.Jag antar att de är lättare att hantera.
Har ni sett samma sak?
Ha det så bra!

kari
2013-10-04, 11:27
Konstigt att deras telefoner inte fungerar. Vi hade inte några problem med våra smartphones på Skopelos förra sommaren och jag tycker att de flesta verkar ha smartphones numera. Även en så tekniskt outvecklad person som jag är har en.

Eva

Jeg er og blant dem :o - men min Iphone fungerer utmerket den og, heldigvis :)
Her hjemme har jeg g o d tilgang på datakompetanse i nærmeste familie :)
- men ute..., er det verre ;)

- jeg legger inn koden jeg får der jeg bor, + evt på kafeer/tavernaer, mer gjør jeg ikke :confused:
Men om LaRose's telefon er n y , kanskje det er noen innstillinger som ikke er valgt, som "familien" har gjort for meg ?

Jeg håper problemet løser seg for LaRose og Gunilla :)

Sunny12
2013-10-04, 14:49
Konstigt att deras telefoner inte fungerar. Vi hade inte några problem med våra smartphones på Skopelos förra sommaren och jag tycker att de flesta verkar ha smartphones numera. Även en så tekniskt outvecklad person som jag är har en.

Eva
Håller med verkligen underligt...:eek:... Jag har inga problem med min smartphone, funkar att ringa,sms:a, och vara uppkopplad på Wifi här på Tinos.

Kalimera
2013-10-04, 15:57
Jag har inga problem med min smartphone, funkar att ringa,sms:a, och vara uppkopplad på Wifi här på Tinos.Tycker också att det är konstigt. De måste ha stängt av någon eller några funktioner som gör att de inte fungerar. Min iPhone funkar överallt, det är som vilken telefon som helst, smart eller inte så går det att ringa.

Jag också tacka Arne och Birgitta för de dagliga rapporterna. Har läst i kapp nu. Skulle gärna vilja vara där för jag gillar verkligen Amorgos under lågsäsong. Jag gillar Amorgos alltid, men mest under lågsäsong. :)

Malina
2013-10-04, 22:29
Jag tror att de har tryckt på fel knapp...

Arne
2013-10-05, 09:30
Lördag 5 Oktober. Katapola Amorgos

Kylig morgon med hårda vindar. Termometern visade på 13 grader vid halv sju. Mera troligt ligger Skopan kvar vid kajen här denna dag.
Solen lyser dock från en närmast molnfri himmel.

Vår planerade tur upp till Chora idag får kantänka skrinläggas därest vindarna ej lugnar ner sig.
Vi valde att frukostera inomhus denna morgon. Trångt om saligheten är det, men vi hämtade in en av balkongstolarna som komplement till den befintliga pinnstolen. Som frukostbord fick spegelskåpet fungera.

Igår vid lunchtid gick vi ner till byn att iakttaga folkliv. Så in i konditoriet att inhandla lite läckra småkakor samt tvenne små glasburkar med okänt innehåll till vår granne hemmavid. Grannen pysslar om Blommor och blader när vi är på resande fot.
Innehållet i burkarna vill vi ha hjälp med att tyda av grekkunniga Kalimeror. Bild kommer i galleriet.

Efter långsiesta ner att spisa middag. Först mellanlandade vi hos getterna i hagen nästgårds att traktera de hungriga djuren med goda morötter.

Middagen intog vi på Taverna To Kamari. Medan vi väntade på maten anlände Scopelitis. Antalet rumsraggare hade nu decimerats till fem personer. Till allas stora överraskning kommo inalles 22 turister med packning gångande ner genom akterporten.
Nu blev det fart på raggarna. Emellertid föreföll det som att alla turisterna fick sina boenden trots visst kaos.

Vi hade denna afton valt att ta oss ett bord på tavernans innerdel enär kvällen var rätt så kylig. Maten smakade som vanligt rent förträffligt. Notan stannade på 16 € inklusive kruset vitt.
Hemåt vandrade vi vid niotden, och då var det kyligt värre. I småfrös och önskade vi haft våra jackor med oss i stället för de tunna tröjorna.

Någon balkongsittning var ej att tänka på. Snabb nattning lyssnande på sportextra. Studiogrannen kom över att återlämna vår utlånade reservmobil. Detta indikerar att våra Kalimeravänner nu fått fart på sina smartphones.

Lite bilder komma strax i galleriet under ”Lördag 5 Oktober”

Arne och Birgitta

inkfish
2013-10-05, 10:00
Fint att ni matar lilla fölet!
Jag lade märke till att de flesta taverna och hotellägare och taxichaufförer fortfarande använder sig av gamla mobiler.Jag antar att de är lättare att hantera.
Har ni sett samma sak?
Ha det så bra!

Jag tror att det beror på att de är billigare, helt enkelt. De smartphones jag sett på öarna har ofta varit usla Kinakopior av t ex iphone. Billiga men dåliga. Då står sig en äldre knapptelefon av känt märke mycket bättre.

Arne: To Kamari... Det var där jag beställde vin och arni, lamm, som var kvällens specialité. In kom en kvarts karaff vin och ett rejält dricksglas klar, finkeldoftande vätska.. Jag tyckte att det verkade märkligt att man fick bjudspriten före maten istället för efter men sippade artigt på den vedervärdiga spriten.

Maten dök dock aldrig upp. När jag till slut efterlyste den stod servitören som en fågelholk. Arni? Men ni beställde ju raki?

Han hade hört fel. Helt utan att röra en min tog han emot turistens märkliga beställning på vin och sprit till middag. Och när detta till slut uppdagades var lammet slut, jag vrålhungrig - men vi skrattade gott båda två.

kari
2013-10-05, 10:18
Arne: To Kamari... Det var där jag beställde vin och arni, lamm, som var kvällens specialité. In kom en kvarts karaff vin och ett rejält dricksglas klar, finkeldoftande vätska.. Jag tyckte att det verkade märkligt att man fick bjudspriten före maten istället för efter men sippade artigt på den vedervärdiga spriten.

Maten dök dock aldrig upp. När jag till slut efterlyste den stod servitören som en fågelholk. Arni? Men ni beställde ju raki?

Han hade hört fel. Helt utan att röra en min tog han emot turistens märkliga beställning på vin och sprit till middag. Och när detta till slut uppdagades var lammet slut, jag vrålhungrig - men vi skrattade gott båda två.

flabb_flab
- men..;)- det sies jo at "det er mye mat i godt drikke" :rolleyes:
Stemmer det?

inkfish
2013-10-05, 10:21
Ytterst tveksamt Kari! Men det är klart, jag kanske hade blivit mätt om jag hällt i mig HELA glaset otäck starksprit på fastande mage. Det gjorde jag dock inte, isåfall hade Katapola förmodligen fortfarande pratat om konsekvenserna:o

kari
2013-10-05, 10:24
Takk for trivelige rapporter og fine bilder hittil , Arne & Birgitta :)

- jeg håper temperaturen stiger igjen, og at vinden løjer , og ønsker dere ( og naboene) en fortsatt herlig ferie bye_bye

Malina
2013-10-05, 10:59
Kamari gillar vi också! Gulliga mormor och mamma och pappan som alltid hälsar glatt när man kliver av båten.Maten är god och deras cremepajer är gudomliga!

kari
2013-10-05, 11:52
Ytterst tveksamt Kari! Men det är klart, jag kanske hade blivit mätt om jag hällt i mig HELA glaset otäck starksprit på fastande mage. Det gjorde jag dock inte, isåfall hade Katapola förmodligen fortfarande pratat om konsekvenserna:o
:Dklapp_klap

kari
2013-10-05, 11:55
Kamari gillar vi också! Gulliga mormor och mamma och pappan som alltid hälsar glatt när man kliver av båten.Maten är god och deras cremepajer är gudomliga!

Da blir det et ( eller flere) besøk på Kamari neste gang :)
Mouragio ble vår favoritt i Katapola, suverent god mat og trivelig bye_bye

Arne
2013-10-05, 16:04
Här kommer den saknade bilden av de tvenne burkarna med mystiskt innehåll vi under gårdagen inhandlade här i byn,

Vad kunna innehållet vara?

http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=1175&pictureid=11745

Malina
2013-10-05, 16:25
Syltade nånting...

inkfish
2013-10-05, 16:36
T v är det marmelad på kaktusfikon (heter de där röda så?)

På burken t h står det honung och kanel men det verkar vara namnet på tillverkaren... Det ser väl ut som apelsinmarmelad med syltade skal i?

En stillsam undran är ju varför ni inte frågade:)

Carina
2013-10-05, 18:10
Om de hade frågat hade det väl inte varit så spännande

Carina

Arne
2013-10-06, 09:10
Söndag 6 Oktober. Katapola Amorgos

Kylig morgon även idag. Femton grader vid sjutiden. Vackert väder med sol. Vinden har avtagit en del, och det tackar vi för.

Låt oss inledningsvis tacka så varmt för hjälpen med identifiering av innehållet i våra presentburkar.

Vi tog en lunchrunda ner till byn vid tolvtiden. Vinden var mer än hård så vi hade klätt oss i våra medförda höstjackor. Befolkningen på Amorgos har nu noterat att det är vinterklimat. Långbyxor, grova skor samt täckjackor gäller överlag.

Turisterna har samma mundering, ofta kompletterad med en stickad mössa i skrikiga färger. Alla hamntavernorna har vevat ner sina genomskinliga vindskydd för uteserveringarna. Många gäster valde dock att sitta på inomhusdelen.

Hemåt i blåsten vid tvåtiden i den elaka vinden att vila siesta.

Vid sextiden ut att spisa middag. Eftersom det var lördagskväll hade vi letat upp en finare Taverna i hamnområdet. Tavernan heter Capetan Dimos. Ett hemtrevligt familjeägt etablissemang med sober inredning. Vi valde av förklarliga skäl innedelen där det fanns plats för ett tjugotal gäster. Nu i tidiga kvällen var det bara vi två samt ett medelålders franskt par som gäster.

Arne valde en Pork steak in lemon sauce. En mycket delikat rätt så mör att köttet föll sönder när man satte gaffeln i detsamma. Birgitta tog en spaghettirätt av typen tortellini med blue cheese.

Maten var så fulländat god att Göteborgspostens ”Krogkollen” skulle gett densamma fem fyrar. Notan blev lite högre än vanligt, och stannade på 22,5 € . Väl värt varje Euro!
Ett prydligt maskinstämplat kvitto ingick. Ett av de fåtaliga kvitton från Tavernor vi erhållit denna resa. Tavernan har egen hemsida www.capetandimos.gr (http://www.capetandimos.gr/) Vi fick med notan även varsitt glas vit och mycket god likör av lokal tillverkning.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Söndag 6 Oktober”
Nu börjar värmen tacknämligt nog återvända och vi avläser nitton grader klockan halv tio på förmiddagen.

Arne och Birgitta

Sunny12
2013-10-06, 09:25
Jag ler igenkännande när jag läser om befolkningens klädsel, lika här på Tinos igår då det blåste elakt kyligt och i stort sett alla gick i jackor långbyxor och en del även i kängor... Bara jag som trotsade vädrets makter och gick i shorts och sandaler..:eek:.. dock en tjockare tröja... Solen värmer ändå något, bara kvällarna som är riktigt kalla nu. Men ändå härligt, för det finns väl inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Ha en fortsatt fin semester! Jag ska åka hem om ett par dagar..snyft_drop

inkfish
2013-10-06, 16:27
Så mycket till hjälp var det ju inte med högerburken, Arne.

Ni skulle ju kunna skärskåda etiketterna på den och se om ni någonstans hittar ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ / μαρμελάδα. Det är marmelad.

Och ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ / πορτοκάλι är apelsin.

Förresten: ser ni vad det står med de svarta bokstäverna uppepå den lilla blåvita duken? Skulle kunna vara lemoni, citron. Men det syns inte bra på bilden.

Lissi
2013-10-06, 18:41
Den tv är ju marmelad av något slag och den th skulle jag gissa på syltad ingefära:D

Lissi

inkfish
2013-10-06, 19:08
Ja till vänster är ju redan löst, det står på etiketten att det är marmelad på kaktusfikon (om det är vad de röda frukterna på kaktus kallas).

Arne
2013-10-07, 09:18
Måndag 7 Oktober. Färden går vidare.

En vacker och nästan vindstilla morgon. Plus 17 grader i arla morgonstund indikerar att viss medelhavsvärme återkommit till Amorgos.

Vi ska idag helt enligt vår i förväg fastställda färdplan ta oss till Egiali och Hotel Galaxy, där vi förbokat en studio i tre nätter.

I går afton var vi nere hos pensionatsvärdinnan att betala för detta eminenta boende. 175 € för sju nätter är enligt vårt förmenande ett mycket facilt pris. Vi erhöllo som gåva en helflaska Amorgoslikör.
Dock icke en skymt av kvitto. Nu ankommer det ju ändock ej på oss turister att agera skattekontrollanter. Det får grekerna själva på sikt ta tag i.

Lite om pensionatet nu. Huvudintrycket är att det är ett mycket välskött familjedrivet pensionat med hemkänsla. Den fina innerträdgården fungerar som frukostmatsal samt träffpunkt för de gäster som vill umgås med varandra. Drycker för småglas finnes till avsalu för den som så önskar.

Vår studio nr 14 har den största balkongen av alla, och detta har vi värdesatt. Nu denna morgon vid halv tio är temperaturen 20 grader och sol från molnfri himmel flödar.

Vi är idag på förmiddagen inviterade på fika av La Rose och Gunilla, de som lånade vår reservmobil innan de fick fart på sina smartphones.

Igår kväll visiterade vi ånyo Kaptenstavernan att spisa middag. Lika god mat denna kväll. Notan stannade på 17 Euro.
Längs hemvägen inhandlade vi ytterligare en burk med den troligen syltade frukten.

Vår pensionatsvärdinna har beställt en taxi hit till pensionatet klockan 12 idag. Det är cirka 20 kilometer till Egiali och Hotel Galaxy. Vi förbokade Galaxy via Booking.Com och fick pris på 81 € för tre nätter.

Våra vänner åsnorna och getterna lär sakna cateringleveranserna av färska morötter morgon och kväll, men de vänjer sig nog.

Lite bilder från gårdagen ligga så strax inne i galleriet under ”Måndag 7 Oktober” Där återfinnes en bild på det mystiska burkinnehållet. Handtextat på duken.

Arne och Birgitta

inkfish
2013-10-07, 10:11
Oj, det stod faktiskt lemoni på den blårutiga duken! Mitt nyopererade öga verkar då vara på bättringsvägenflabb_flab

Och det ser ut att stå lemoni även på den gröna duken, fast med gemener.

Citron, alltså. Förmodligen hur gott som helst.

Kalimera
2013-10-07, 16:22
Vår pensionatsvärdinna har beställt en taxi hit till pensionatet klockan 12 idag. Det är cirka 20 kilometer till Egiali och Hotel Galaxy. Jag är väldigt nyfiken på hur det är i Egiali nu. Jag antar att det är ännu färre turister där än i Katapola.

Malina
2013-10-07, 20:55
Det glädjer mig enormt att ni har haft en bra vistelse hos Titika!
Det är så roligt att läsa era rapporter!
Ska bli spännande att höra från Aegali också!
Emilio och jag tog en tur till Aegali och gick längs stranden och uppför kullen till den UNDERBARA stranden Levrossi(a).Där hade vi en fin dag med god lunch på tavernan och underbara bad.
Ha det så bra!

Arne
2013-10-08, 08:26
Tisdag 8 Oktober. Egiali Amorgos

Morgonen inleds vackert men lite kylig. Femton grader vid sjutiden.
Vi fick fint boende här på Hotel Galaxy. En stor balkong, högt belägen, samt tvenne sovrum. Galaxys wlan är om möjligt ännu skakigare än det på Titika. Vi hittade dock ett oskyddat fritt wlan med hjälp av vår signalantennförstärkare. Med längsta antennen påskruvad kunde vi få access även på Birgittas laptop. (Level One)

Prick klockan tolv igår kom droskägaren att hämta oss och våra två ränslar för färden till Egiali och Galaxy. Färden längs serpentinvägen är alltid lika vacker. Getter i mängd längs vägen, men de verkade vara bilvana och höllo sig prydligt i vägrenen.
Resan tog 25 minuter och droskägaren äskade åkdonslega på 25,8 €.
Han fick 30 för fin kurvtagning.

Aftonpromenaden ner till hamnområdet visade sig vara brant, ordentligt brant till och med, så vi enades om att vi på hemvägen skulle städsla en taxi för Birgittas elaka ben.

Först gick vi till Tavernan just ovanför hamngatan. En liten isad Ouzo satt fint. Priset likaså, 1,5 € stycket. En hemtrevlig kolsvart kattvalp anslöt genast till vårt bord. Arne snabbt iväg till närbelägen Market att inhandla en burk tonfisk i olja. Kattstackarn var verkligen hungrig och drog i sig merparten av burkinnehållet.

Middagen avåt vi på Taverna To Limani. Vi valde att sitta inomhus. Det var ett femtontal matgäster. Vi har noterat att det är mer turister här i byn än det var i Katapola. Mera troligt pågår det några mystiska kurser här just nu. Kanske Chi Gong eller så. En kurs där deltagarna går omkring och flaxar med armar och ben i ultrarapid, vad det nu ska tjäna för syfte?.

Tavernan serverade utmärkt god mat till nota som landade på 18 € inklusive det obligatoriska kruset vitt. Så ner att vidtala en taxidriver att köra oss de tvåhundra metrarna upp till Hotellet. Inga problem med det. Föraren ville ha 2,5 €. Han fick fyra.

Så ska vi korrigera en punkt i gårdagenss snabbdagbok. Det var rum 12 vi bodde i, icke nr 14 som felaktigt angavs.

Idag har vi planer på att ta en lunchtur med taxi upp till den högt belägna byn Lagana.
Solen börjar nu leta sig upp över den höga bergkammen att livgivande värme utstråla. Det är så bra ordnat här att vår hotellbalkong har morgonsol, och därtill finnes det en kollektivbalkong med eftermiddagssol. Precis perfekt.

Vi tackar Inkfish för att hon löste burkinnehållets gåta.

Lite bilder från Egiali ligga strax inne i galleriet under ”Måndag 7 Oktober”

Nu klockan halv tio har vi 20 grader och sol på balkongen.

Arne och Birgitta

Netwolf
2013-10-08, 09:45
Nämen, så trevligt att ni bor på Galaxy. Där bodde vi sist när vi var i Egiali. Himla trevligt och fräscht ställe, om än inte helt billigt. Vi var dock där i högsäsong.

/Netwolf

Kalimera
2013-10-08, 09:46
Vi har noterat att det är mer turister här i byn än det var i Katapola. Mera troligt pågår det några mystiska kurser här just nu. Kanske Chi Gong eller så.Intressant att det är fler turister i Egiali än i Katapola. De kan säkert bero på att många åker dit för att gå på diverse kurser. Det är bland annat en svenska tjej som heter Karin Oscarson som har kurser i Yoga, Tai Chi , Qi Gong och en massa andra saker. Hälsa Dimitris i Langade om ni käkar lunch på Tavera Loza, som ligger på första torget.

Eva L
2013-10-08, 09:52
Intressant att det är fler turister i Egiali än i Katapola. De kan säkert bero på att många åker dit för att gå på diverse kurser. Det är bland annat en svenska tjej som heter Karin Oscarson som har kurser i Yoga, Tai Chi , Qi Gong och en massa andra saker. Hälsa Dimitris i Langade om ni käkar lunch på Tavera Loza, som ligger på första torget.

Underbar ö att lägga de kurserna på. Lättare yoga och pilatesövningar är underbart för oss som har artros. Tio minuter på morgonen får snabbt igång lederna. Fungerar även för mig som har svår artros.

Eva

monica
2013-10-08, 10:20
Hej Arne!

Vilken trevlig resa ni gör, undrar vart jag kan se bilderna?

Monica

Kalimera
2013-10-08, 10:59
Vilken trevlig resa ni gör, undrar vart jag kan se bilderna?Klicka på Arnes namn så kommer du till hans sida, och där finns länkar till alla bilder. Här är en direktlänk till profilen (http://www.kalimera.nu/forums/member.php?u=93). (Kan bara ses när man är inloggad.)

monica
2013-10-08, 14:27
Tack Janne!

Arne
2013-10-09, 08:07
Onsdag 9 Oktober. Egiali Amorgos

Lite varmare denna morgon. 16,4 grader redan vid sjutiden. Solen tager dock tid på sig att komma upp över bergkammen.

Vid lunchtid igår gick vi ner till hamntavernan att folkliv iakttaga samt förnödenheter inhandla. Vi hade ju bespetsat oss på en taxitur upp till den högt belägna byn Lagana, med det sprack. Alla Egialis taxibilar, fyra till antalet, var i Katapola av någon för oss obekant anledning.

Det blev att hemåt vandra den branta backen upp till Galaxy. Birgitta klarade sträckan med hjälp av ett par pauser. Så in att vila siesta lyssnande på lunchekot via streamad utsändning.

Vid femtiden ner till byn igen. Vi inhandlade färjebiljetter till Blue Stars tidiga torsdagsavgång 06.55. Lite okristlig tid, men det får man ta när det gäller de mindre öarna. Pris 19€ pp enkel resa.
Middagen avåts på favorittavernan.

Vi gör nog mera troligt ett nytt försök att nå Laganas idag vid lunchtid. Då under förutsättning att byns taxibilar finns på plats i Egiali och icke på irrfärder till grannbyar…

Lite bilder från gårdagen ligga så strax inne i galleriet under "Onsdag 9 Oktober."

Vi har nu exakt en vecka kvar tilll hemresan. En inventering ger vid handen att Arnes förråd av piptobak mer än väl räcker hela resan. Samma med Birgittas snusförpackningar. En halv kaviartub samt lika mycket baconost skramlar i kylskåpet.

Någon frågade var det går att inhandla antennsignalförstärkaren. Vi inhandlade vår på Kjell o Co för ett par år sedan. Prisläge strax under 200 Sek.

Nu klockan nio har temperaturen gått upp till 20,4 grader och solen strålq åter så skönt på vår balkong.

Arne och Birgitta

Kalimera
2013-10-09, 10:06
Vi inhandlade färjebiljetter till Blue Stars tidiga torsdagsavgång 06.55.Är det Paros som blir nästa ö? Vill minnas att ni pratade om Schinoussa innan ni åkte.

Hälsa Langada, om taxi finns. :)

yannis
2013-10-09, 15:24
Amorgos är Amorgos!
Ni, som är återvändare: Åk hit nästa år!
För er som aldrig varit här, rekommenderar vi ön å det bästa! (Visserligen lite bökigt att åka hit, men Skopan finns ju alltid).

Ön är perfekt att vandra och jogga på, men nu är vi inga stora entusiaster av vandringar och strapatser. Här finns god grekisk mat och ett fullständigt lugn.

Om man nu ska jämföra Katapola och Eigiali? Vi har bott många gånger på Katapola men nu har vi även bott på Egiali för första gången. Bägge byarna har sina fördelar. Katapola är lite mer flackt, Egiali lite mer att gå i backar. (Puh!)

Så här i lågsäsong ser man vardagslivet i bägge byarna. Karlarna går och hämtar sina barn på dagis! I Eigili säger man jazso till oss alla både barn och vuxna. Innan ett dygn var man en ”inventarie” på byn. Man charmas både av barn, vuxna och djur, alla är bedårande här. Lite mer reserverad är man på Katapola.

Så slutsatsen är ändå; vi rekommenderar bägge byarna. Det är ju inte så många Kalimeravänner som har bott i Egiali, men det rekommenderas!

Prisnivån på Amorgos är generande låg i för – respektive eftersäsong. Lägg till detta att det är gott om boeenden till verkligt bra priser.

Birgitta

Malina
2013-10-09, 15:30
Ja,just det! EGIALI ska det ju stavas!

Malina
2013-10-09, 15:32
Fast AEGIALI går också bra tydligen...

Arne
2013-10-10, 07:51
Torsdag 10 Oktober. Blue Star Paros, Akterdäck

Det blev en okristligt tidig avfärd från Pension Galaxy. Prick halv sju blev vi körda ner till hamnen. Städerskan agerade chaufför.
På tidtabell 06.55 anlände Blue Star. Inga avstigande men ett fyrtiotal öluffare gick ombord. Det är ingen direkt trängsel på fartyget.

Arne snabbt in till receptionen att inhandla Internetaccess. En € per timme kostar kalaset. Utmärkt bandbredd ombord.

Ska vi så sammanfatta vår vistelse på Galaxy. Det är ett i alla avseenden välskött pensionat med fina rum. Det verkar som om alla rummen är kombirum med tvenne separata sovrum. Kyl och toalett finns i de bägge rummen som har gemensam balkong. Nu finns emellertid icke tillstymmelse till trinett eller köksutrustning.
Det är nog meningen att gästerna ska använda sig av frukostmatsalen.
Nu medför vi ju alltid en liten vattenboiler med plastkoppar så morgonkaffet fixade vi enkelt.

Vi gav inalles 81 € för våra tre nätter, ett pris som vi fann väldigt bra.
Visserligen var backen från hamnen och upp till pensionatet brant, det var den verkligen, och i överkant för Birgittas förmåga. Nu löste vi detta med att ta taxi upp de tvåhundra metrarna. Pris 2,5 € men vi gav alltid fyra.

Vi missade förvisso det planerade besöket i Langada på grund av klen taxitillförsel, men byn ligger ju kvar att invänta vårt nästa Amorgosbesök…

Nu efter 45 minuters fär har vi anlöpt Donoussa i det vackra soliga vädret. Det är en varm och skön morgon med allredan 23 grader här på akterdäcket.

Vi ska anlända till vår destination Paros vid tid strax efter klockan tio där minibussen från vårt pensionat i Naoussa ska möta upp. Vi har fyra nätter inbokade på Petros P nånting.

Gårdagens middag avåts enligt god sed och vänja på vår favorittaverna.
Den kolsvarta kattvalpen kom genast att pocka på en burk tonfisk i olja vilken snabbt inhandlades och utdelades. Kantänka kattkraken kände på sig att detta var sista tonfiskburken för året?

Lite bilder från igår samt dagens resa ligga strax inne i galleriet under ”Torsdag 10 Oktober”

Arne och Birgitta

Blue Stars akterdäck direkt

Alala
2013-10-10, 18:42
Och så var det ännu en ö för er! Hoppas resan till Paros gick bra. Nu väntar man bara på Parosrapporter. :D

Ha det skönt!

/ Anne :)

Arne
2013-10-11, 09:05
Fredag 11 Oktober. Naoussa Paros

En vacker morgon med 20 grader allredan vid halv sju. Endast några höghöjdsmoln på himlen. Vi trivs förträffligt i vårt pensionatsrum här på Petros Polios.

Dock hade Birgitta ånyo lyckats pricka in ett boende högt över hamnområdet. Icke så branta backar och trappor som i Egiali, men nära inpå.

Vi anlände till Parikia Paros vid halv elva igår och letade efter pensionatsvärdens minibuss. Icke en värd eller buss att skåda. Det enda som fanns var de allestädes närvarande rumsraggarna som med aggressiva metoder försökte få kunder.

Vi ignorerade raggarna och gick över till hamnfiket att ett krus vitt klyva. Vi är på turistort nu så kruset kostade fyra Euro, men det får man ta.

Arne ut på jakt efter ett refillkort för Vodafone bredband. Det behövde fyllas på. Intet napp. Det skulle heltvisst enligt vanligtvis välunderrättad källa finnas en Vodafonebutik i pereferin någon dryg kilometer från centrum, men den skippade vi.

Vi kollade upp taxipris till Naoussa, och det visade sig vara tämligen överkomligt. 13 € för en resa på åtta kilometer. Sagt och gjort. Vid pensionatet mötte herr Petros upp att visa oss till vårt rum. Ett prydligt rum med rymlig balkong och havsutsikt.

Herr Petros kan icke ett ord Engelska, men vi gjorde oss förstådda medelst kroppsspråket. Arne sedan ut till byn att leta upp en butik där Vodafone refillkort kunde inhandlas. Efter visst hirrande in och ut ur market fann Arne slutligen lösningen. Byns bokhandel saluförde refillkort till Vodafone Mobile Broadband. Ett kort för 20 € inhandlades.

Lite synd att Arnes kodknäckarprogramvara ej lyckades ta sig in på grannpensionatet Senias utmärkta wlan. Detta wlan har fyra stolpar här i vårt rum.

Efter siestavila letade vi oss ner till Naoussas hamnområde att spisa middag samt inhandla förnödenheter i områdets supermarket. Ett flertal tavernor hade bommat igen för säsongen, men några voro öppna.

Vi stegade på måfå in på en taverna som visade sig ha ett rikligt utbud på mat och dryck. Som vanligt voro vi de enda gästerna enär vi ju äter middag så tidigt.
Vi noterade en detalj i hamnområdet. En gångbro i natursten höjde sig över en vattensamling som icke såg mycket ut för världen. Nu vet ju alla vi Kalimeror som vistas på öarna off season att broarna är ett måste när vårfloden från de höga bergen forsar ner på sin väg till havet

Arne valde sin vana trogen en Pork schnitzel medan Birgitta fann tycke för Succhinibollar. Maten smakade perfekt. Notan landade på 18 € inklusive kruset vitt.

Vi sporde kyparen om det fanns någon taxi i byn. Jodå, en taxi skulle rekvireras för vår hemfärd upp till Pensionatet. Taxin kom och tog oss hem fär åkdonslegan 5 €. Färden tog tre minuter...

Efter balkongsittning att blicka ut över Naoussabukten var det så dags att natta oss.

Nu vid tiotiden denna fredagsförmiddag har termometern på altanen raskt stigit till 24 grader.

Lite bilder från gårdagen ligga strax inne i galleriet under ”Fredag 11 Oktober”

Arne och Birgitta

Netwolf
2013-10-11, 10:47
Lite synd att Arnes kodknäckarprogramvara ej lyckades ta sig in på grannpensionatet Senias utmärkta wlan. Detta wlan har fyra stolpar här i vårt rum.

Ni får väl besöka panget och lite fräckt fråga om ni får nyttja deras WLAN, för ett ögonblick. Sen har ni ju uppkoppling.
Jag gjorde precis samma manöver i somras, då grannstället hade förträfflig täckning vid vårt boende. Kanske Senia har en liten servering, så att man kan förfriska sig och samtidigt fråga om lösenordet till Wifi:n

/Netwolf

Birgitta63
2013-10-11, 11:23
Hej semesterfirare :)
Härligt allt låter ni hittar på samt ni har det bra .

Birgittas val på menyn ....Suscchinibollar . Dem är så enormt goda så man blir sugen .Bara i Grekland smakar det .
Väljer alltid Suscchinibollar samt Tzatziki +pommes .
Önskar man satt på er axel som en líten fågel . Fast vi har så trevligt när vi följer er på Kalimera.
Önskar er många fina dagar !
Birgitta

Arne
2013-10-11, 11:56
Till Netwolf. Jag tror att du och jag ofta tänker i parallella tankebanor. Jag hade som plan B om det misslyckades med refillkortsköpet, då skulle jag spatsera över till grannpensionatets poolbar att beställa en liten Mythos samt efterfråga accesskoden till pensionatets wlan...

Arne och Birgitta

Sitta lunch å hamntaverna att folkliv avnjuta

Netwolf
2013-10-11, 22:53
Till Netwolf. Jag tror att du och jag ofta tänker i parallella tankebanor. Jag hade som plan B om det misslyckades med refillkortsköpet, då skulle jag spatsera över till grannpensionatets poolbar att beställa en liten Mythos samt efterfråga accesskoden till pensionatets wlan...
Jag hör att även du är en lurig räv :D

/Wolfen

Arne
2013-10-12, 08:14
Ånyo en varm och vacker morgon över Naoussabukten. Vi sitta långfrukost på balkongen att lyssna till Ring så spelar vi. Redan vid halv sju hade vi 21 grader.

Igår afton avseglade den stora turistkryssaren som legat här på redden hela dagen. Vi kunde beskåda avfärden från vår hamntaverna. Middagen lika god och prisvärd som alltid på denna taverna. Taxi hem till pensionatet vid åttatiden. Vi överenskom med taxiföraren att han skulle hämta upp oss på måndag morgon vid niotiden för färden in till Parikia.

Föraren noterade nogsamt vår beställning i en liten svart anteckningsbok han förvarade i handskfacket. Varje körning är så här i lågsäsong en lycka för envar verksam i taxibranschen.

Vi ska på måndag avsegla med Blue Star strax efter klockan tio. Biljetter inhandlades igår afton till pris av 32 € pp. Vi har via Booking.com bokat in oss en natt på Hotel Adonis inför tisdagens hemresa vid lunchtid. Priset för rummet stannade på strax under 600 Sek inklusive frukost.

Vi erfor att vår pensionatsägare ligga i en grannfejd med den som för några år sedan uppförde ett bostadshus på granntomten just nedanför pensionatet. Bygglovet gav rätt för grannen att uppföra huset med en suterrängvåning samt en bottenvåning.

I den storleken stör byggnaden ej pensionetsgästernas utsikt, men så bedrev grannen svågerpolitik med kommunens tjänstemän. Plötsligt gavs tillstånd till ytterligare en våning som helt skulle spoliera utsikten. Ingen turist trånar efter en utsikt bestående av en kompakt vägg i natursten..

Ärendet har nu efter tre års dividerande hamnat i förvaltningsdomstol. Detta förfarande kommer att ta flera år, och under tiden får ingen utbyggnad ske.

Några bilder från gårdagen blir det troligen ej på grund av att vi har trassel med bildöverföringen denna morgon.

Arne och Birgitta

inkfish
2013-10-12, 09:39
Herr Petros kan icke ett ord Engelska, men vi gjorde oss förstådda medelst kroppsspråket. Arne sedan ut till byn att leta upp en butik där Vodafone refillkort kunde inhandlas. Efter visst hirrande in och ut ur market fann Arne slutligen lösningen. Byns bokhandel saluförde refillkort till Vodafone Mobile Broadband. Ett kort för 20 € inhandlades.


Man hade ju gärna velat se hur du gestaltade "Vodafone refillkort" med hjälp av kroppsspråk;)flabb_flab

Arne
2013-10-12, 10:23
Nja, Inkfish, låt mig beskriva hur det gick till. I min ungdom - jag var nog yngre än de flesta- så var jag medlem i "Idéteatern" Vi spelade bland annat för döva åskådare, och på så sätt lärde vi oss en hel del matnyttigt angående kroppsspråket.

Hur gjorde jag då? Enkelt. Jag tog fram Vodafonedongeln, visade på firmamärket, och sedan stoppade jag dongeln i munnen samt viftade med öronen samtidigt som jag hamrade på ett tänkt tangentbord och stirrade intensivt in i en lika fiktiv dataskärm...

Arne

"Ultimus Optimus Est"

inkfish
2013-10-12, 10:25
:flabb_flabflabb_flabflabb_flab

ciakoohler
2013-10-12, 10:52
klapp_klapklapp_klap

Arne
2013-10-12, 15:59
Sådär, nu har en tekniker skrämt igång sändarmasten uppe på berget. Repeatern här i byn har sedan åttatiden i morse gått med reducerad effekt och endast släppt igenom mobilsamtal och sms.

Nu ligga bilderna från gårdagen inne i galleriet under "Lördag 12 Oktober "

Arne och Birgitta

Direkt från hamområdet med 27 grader i väntan på middag

Arne
2013-10-13, 07:44
Söndag 13 Oktober. Naoussa Paros

Vacker morgon med 20 grader 06.30. Vinden har nu tilltagit och det bådar gott inför denna dag. Det är alltid skönt att under dagen kunna sig svalka finna.
Vi ska nu på förmiddagen gå ner till Petros Poulios att betala för vårt härbärge. Via Booking.Com erhöllo vi priset 30 € natten. Det blir inalles 120 € för våra fyra nätter här. Då ingår såväl AC som branta trappor ner till hamngatan i priset.

I morgon måndag far vi med Taxi till Parikia att äntra Blue Star för resan tillbaka till fastlandets Pireus. Vi taga sedan bussen till Syntagmaplatsen och vårt Hotel Adonis. Förbokat för strax under 600 Sek för en natt inkl frukost.

Vid lunchtid igår promenaden ner via de branta trapporna till hamnen att folkliv iakttaga samt ett krus vitt avnjuta. Det fick bli skuggsittning enär solen stekte alltför häftigt. Termometern vid apoteket visade 27,6 grader.

Taxi åter till pensionatet vid tvåtiden förr siestavila. Byns tre taxibilar värdesätta våra korta resor. Eljest sitta förarna sysslolösa mest hela tiden på en parkbänk invid taxistationen.

Vid femtiden trapporna ner igen till hamnområdet. Birgitta ville gärna äta Pizza. Vi gick upp ett hundratal meter mot centrum och hittade en Italiensk/ Grekisk taverna. Nu skulle tavernan öppna först klockan 18.00 så vi satte oss ned vid ett utebord att tiden bida. Ryktet gick emellertid pilsnabbt. Två matgäster väntar utanför stängd taverna.

Tavernaägaren anlände redan tio minuter över fem att låsa upp samt dra fart på pizzaugnen. Ett bjudkrus vitt langades ut till oss. Vi beställde en grekvariant av Quattro Stagione. Notan stannade på blygsamma 15 €.

Taxi hem vid åttatiden att lyssna på sportnyheterna hemifrån. AC-n fick dras igång eftersom det var tämligen så varmt i rummet.

Lite bilder ligga så strax inne i galleriet under ”Söndag 13 Oktober”

Antalet turister tunna nu ut alltmer för var dag som går. Flera tavernor vintrar upp sina lokaler.


Arne och Birgitta

Netwolf
2013-10-13, 12:10
Ryktet gick emellertid pilsnabbt. Två matgäster väntar utanför stängd taverna.
flabb_flabflabb_flabflabb_flab

Sunny12
2013-10-13, 12:46
Nja, Inkfish, låt mig beskriva hur det gick till. I min ungdom - jag var nog yngre än de flesta- så var jag medlem i "Idéteatern" Vi spelade bland annat för döva åskådare, och på så sätt lärde vi oss en hel del matnyttigt angående kroppsspråket.

Hur gjorde jag då? Enkelt. Jag tog fram Vodafonedongeln, visade på firmamärket, och sedan stoppade jag dongeln i munnen samt viftade med öronen samtidigt som jag hamrade på ett tänkt tangentbord och stirrade intensivt in i en lika fiktiv dataskärm...

Arne

"Ultimus Optimus Est"

flabb_flabflabb_flab...Visst är kroppsspråket ett mycket bra hjälpmedel när man inte kan göra sig förstådd med språket..fick själv erfara detta när jag var på Tinos.

Lissi
2013-10-13, 12:51
Då önskar jag er en fin resa hem. Ni hinner väl lagom packa om till nästa resa som väl blir till Tallin om ni följer era traditioner? Sen blir ju långresan till Pal.

Lissi

Arne
2013-10-13, 15:06
Här kommer en söndagsrapport nr 2 enär vi i morgon bittida far med Taxi till Parikia att äntra Blue Star för resan till Pireus.

Varm dag även denna söndag med 26 grader. Turligt nog finnes en frisk havsbris som oss svalka giva. Strax ut att spisa middag på favorittavernan.

När vi vid lunchtid idag gick ner till hamnbyn att ett krus vitt klyva visade det sig att krustavernan var ockuperad av ett större barnkalas. Vi fick dock ett bord i skymundan. Barnen hade väldigt roligt och föräldrarna öste på mezestallrikar till barnen och sig själva.

Lite extra bilder från idag ligga nu inne under "Söndag 13 Oktober 2"

Arne och Birgitta

Arne
2013-10-13, 15:14
Dublettinlägg

Alala
2013-10-14, 07:34
Trevlig Atenvistelse och hemresa! Tack för alla rapporter och bilder. klapp_klap

/ Anne

Arne
2013-10-14, 09:47
Då har hemresan påbörjats. Taxidrivern hämtade upp oss prick klockan nio vid vårt pensionat för färden till hamnfiket i Parikia. Femton Euro kostade den resan.

Det är lite blåsigt idag, och endast 22 graders utetemperatur, och därför sitta vi innesalong på färjan. Endast ett tjugotal turister klev iland från färjan medan vi nog var ett sextiotal turister som lämnade ön. Säsongen går mot sitt avslut.

När vi till Pireus anländer vid tvåtiden i eftermiddag taga vi genast oss en taxi in till Athen city och Hotel Adonis där vårt förbokade hotellrum oss väntar. Vi när en förhoppning att erhålla ett rum på plan fyra med balkong och utsikt emot Akropolis.


Arne och Birgitta

Kalimera
2013-10-14, 09:48
När vi till Pireus anländer vid tvåtiden i eftermiddag taga vi genast oss en taxi in till Athen city och Hotel Adonis där vårt förbokade hotellrum oss väntar. Vi när en förhoppning att erhålla ett rum på plan fyra med balkong och utsikt emot Akropolis.Ha en trevlig båtresa! Hur länge stannar ni i Aten?

Lissi
2013-10-14, 09:51
Som återkommande gäster får ni säkert rum 401 om det är ledigt!

Ha en fin sista kväll i Plaka.

Lissi - som i kväll flyger från Kalmar på sommarens/höstens andra resa till Girona.

Arne
2013-10-15, 12:12
Tisdag 15 Oktober. Hemåt det bär.

Även denna sista morgon i Grekland den här turen inleds med varmt och vackert väder. Vi hängde på låset när Roof Garden öppnade sin frukostservering vid pass 06.30. Hotel Adonis serverar för övrigt en rent utmärkt frukost. Icke överdådig, men väl passande en turist.

Igår vid femtiden ner till Plakaområdets ytterkant där vi sedan tidigare funnit oss en utmärkt Taverna. Intill Tavernan hittade vi en liten kryddbutik med vinsortiment i hyllorna. Därtill upptäckte vi att man hade havssalt från trakterna av Peleponessos till avsalu. Vi inhandlade genast ett halvt kilo för att hembringa till vår nu tämligen digra samling av havssalt.

Middagen var som sig brukar välsmakande. Notan hamnade på 18 Euro turistområdet till trots.

Hem de trehundra meterna till Adonis för Roof Gardensittning att avnjuta Akropolisklippan i fasadbelysning. En liten flaska välkylt vin från Makedonien förhöjde upplevelsen. Vinflaskan kostade bara 7,5 Euro. Mycket bra pris för detta kvalitetsvin.

Till rummet att sova. Nummer 401 var icke att tänka på. Det hade en annan familj bokat för tvenne veckors boende. Bokningen skedde i slutat av Januari…

Vi förbeställde en taxi för dagens resa till Airport. Prick klockan nio hämtades vi utanför Hotellet. Färden till flygplatsen tog strax under 40 minuter och betingade pris av 40 €.

Nu sitta vi Norwegians flight till Stockholm. Höjd 37200 fot, och vi har just lämnat Grekiskt luftrum och kommit in i Bulgariskt dito.

Vi har några bilder från gårdagen. Ims Allah (Om Gud vill) ligga de inne i galleriet strax, men det verkar som om Norwegian har en spärr mot uppladdning av tunga bildfiler.

Vi får tvenne timmars väntan innan flyget hem till Umeå avgår. Vi kommer hem vid pass halv sju.

Arne och Birgitta

Kalimera
2013-10-15, 13:00
Hem de trehundra meterna till Adonis för Roof Gardensittning att avnjuta Akropolisklippan i fasadbelysning.Den utsikten är verkligen något utöver det vanliga!

Vi har några bilder från gårdagen. Ims Allah (Om Gud vill) ligga de inne i galleriet strax, men det verkar som om Norwegian har en spärr mot uppladdning av tunga bildfiler.Tyvärr ville inte Norwegian idag.

Stort tack för alla rapporter! klapp_klap

Nu ser jag fram emot nästa resa. :)

Välkomna hem till kylan! bye_bye

Bea
2013-10-15, 15:12
Välkomna hem till ett höstkallt men klart Umeå! Det ska tydligen snöa på torsdag... Jag lämnar dock hösten tillfälligt för en helg i Barcelona!
Bea

Skoglund
2013-10-15, 16:31
Tack så mycket för att vi får följa med på era resor!_B-anana
Annika Helsingborg

Lissi
2013-10-15, 18:11
Välkomna hem till ett höstkallt men klart Umeå! Det ska tydligen snöa på torsdag... Jag lämnar dock hösten tillfälligt för en helg i Barcelona!
Bea
Ja det gör du rätt i. 24grader i Girona i dag.
Lissi - på minisemester!

Arne
2013-10-15, 19:04
Åter vid hemmets härd. Nu har vi lagt in de två bilderna av Akropolisklippan vi fotade igår kväll från Roof Garden på Hotel Adonis.

Arne och Birgitta

Monica P
2013-10-15, 19:14
På återseende i elektroniska världsrymden!

Masse
2013-10-15, 19:18
Man höjer hatten och böjer nacken att i tacksamhet framföra uppskattning för att vi på er resa medbringats! :)

:) Masse

merlot
2013-10-15, 20:53
Tack för ännu en trevlig resa ihop med er. Ha det nu så bra i swedala tills det är dags för en go resa igen.

KR
2013-10-15, 23:46
Tusen tack för att vi fick följa med på denna resan också.
Det har varit dagens höjdpunkt.
//
KR

Malina
2013-10-16, 09:21
Tack Birgitta och Arne! Ha det bra nu!!!!

Athanasia
2013-10-16, 09:24
Välkomna hem!Det dröjer ju inte så himla länge tills Ni packar och åker ner igen.Ha det bra så länge.

Netwolf
2013-10-16, 09:25
Tusen tack för att vi fick följa med på denna resan också.
Det har varit dagens höjdpunkt.
//
KR
Kan bara instämma med föregående talare (eller vad man nu kallar "talare" i ett forum?)

/Netwolf klapp_klap

dromprinsen
2013-10-16, 11:55
Tack, kommer i vanlig ordning ha abstinens när jag inte får följa er resa på ett tag. Nu ser vi fram emot ett Paleochora i vinterskrud (utan snö). Lev väl!

Maria/Micke
2013-10-16, 12:08
:) Vi tackar också för alla härliga rapporter. Längtar redan till er nästa resa.bye_bye

Arne
2013-10-16, 17:23
Vid aftonens middag öppnade vi burken med de syltade citronerna samt Kaprisbladen. De syltade citronerna voro mer än delikata. Citronskalen var hårt rullade innan inläggningen och slutresultatet blev hårda rullar av citron med en kryddning icke av denna världen. Gudomligt gott!

Vi komma nogsamt att ransonera innehållet i våra tvenne burkar så de räcka tills vi i December på Kretas sydkust kanske finna mer till påfyllning.

Burken med Kaprisblad var även den en upplevelse. Smaken var gudomligt god, med stark vinägersmak. Linda sig likt handen i handsken runt vissa maträtter.

Arne och Birgitta

ingegerd46
2013-10-16, 18:32
Låter som gudagott! Tack för era berättelser och längtar redan till december!