handdator

Visa fullständig version : Resa från kalla Lasithi till varma Mochlos på Kreta


Kalimera
2013-09-08, 19:37
Här kommer ännu en dag från vår långresa.

Denna dag är vi på Kreta och vi tar oss från Tzermiado på Lasithiplatån till den lilla gulliga byn Mochlos.

Läs om dagen här... (http://www.kalimera.se/grekland/kreta-lasithi.html)

Alala
2013-09-10, 16:36
Håller just på att läsa, och är snart klar med, Victoria Hislops bok "The Island" så det var kul att läsa just om att ni besökte bl.a Plaka. Synd att ni inte besökte Spinalonga, men det blir säkert en annan gång. :)

/ Anne

Ylva A
2013-09-11, 09:02
Det är bra Janne, att du slår ett slag för att stanna en natt i Lasithi. De flesta turister, som åker upp till platån, gör ju bara ett race runt och säger: det här var ju ingenting och åker tillbaka till stranden. Naturen, ljuset, de vänliga människorna, den goda maten och den varierande temperaturen är värt minst en övernattning. Det har vi gjort flera gånger. Grottbesöket är bara för turister!
Fortsätt med dina reseutlägg hoppas / Jannis

Kalimera
2013-09-12, 10:58
så det var kul att läsa just om att ni besökte bl.a Plaka. Synd att ni inte besökte Spinalonga, men det blir säkert en annan gång.Vi har varit i Plaka en gång till, fast ett annat år. Inte heller då åkte vi över till Spinalonga. Det får bli en annan gång. :)

Det är bra Janne, att du slår ett slag för att stanna en natt i Lasithi. De flesta turister, som åker upp till platån, gör ju bara ett race runt och säger: det här var ju ingenting och åker tillbaka till stranden. Naturen, ljuset, de vänliga människorna, den goda maten och den varierande temperaturen är värt minst en övernattning.Du har helt rätt. Det är något mycket speciellt med Lasithiplatån, och det kan man bara uppleva om man stannar över natten. Vi har sovit över där flera gånger. Där finns en taverna som måste vara en av de bästa på Kreta.

Fortsätt med dina reseutlägg hoppasJag skriver för fullt. :)

pollebosse
2013-09-12, 11:08
Vi har varit i Plaka en gång till, fast ett annat år. Inte heller då åkte vi över till Spinalonga. Det får bli en annan gång. :)

Du har helt rätt. Det är något mycket speciellt med Lasithiplatån, och det kan man bara uppleva om man stannar över natten. Vi har sovit över där flera gånger. Där finns en taverna som måste vara en av de bästa på Kreta.

Jag skriver för fullt. :)

Kan du berätta lite mer om tavernan där ni övernattar. Finns den på "nätet" (troligen inte, men måste fråga.

Ha det gott.

Paul

Kalimera
2013-09-12, 15:29
Kan du berätta lite mer om tavernan där ni övernattar.lDet är inte den taverna som finns där vi brukar övernatta. Den här tavernan heter Kronio och ligger i centrala Tzermiado. Det är en liten by så det är inga avstånd att tala om. Kronio drivs av Vassilis och hans franska hustru Christine. Det är hon som står för maten. Maten är mycket god och kan beskrivas som bra grekisk mat, med en fransk touch. Någon hemsida har de inte så vitt jag känner till.


http://www.kalimera.se/bilder/bilder/tzermiado_kronio.jpg

Taverna Kronio i Tzermiado på Lasithiplatån.

pollebosse
2013-09-12, 15:51
Tack!
Det låter jättefint och ser härligt ut.
Ligger från och med nu i planeringen.
Ja, det är så otroligt spännande med Kreta, alltid något nytt runt hörnet.

Ha en fortsatt fin resa!

Paul