handdator

Visa fullständig version : Naxos bästa strand


Kalimera
2006-02-28, 19:59
Jag fick en förfrågan om vi inte kunde ha en omröstning om stränderna på Naxos. Och visst kan vi väl det. :)

Ni som inte hittar er favoritstrand i listan kan rösta på ”Annan strand”, skriv gärna vilken strand.

mkh
2006-02-28, 21:15
Jag röstade just på Aliko. Jag tror det var där jag hittade en underbar strand, gömd bakom enorma (3 - 4 meter) sanddyner - för 17 år sedan. :rolleyes: Har inte varit på Naxos sen dess - ska försöka hitta den i sommar igen.
Verkar inte beskrivningen stämma med Aliko ändra gärna till Annan strand :confused:

/Marianne

Kalimera
2006-02-28, 21:29
Verkar inte beskrivningen stämma med Aliko ändra gärna till Annan strand
Aliko ligger på sydvästra Naxos vid ett hotell som aldrig byggdes klart. Stora sandyner så det stämmer nog. Du får leta dig dit igen, där är fint. Jag röstade också på Aliko. :)

FrazzeTiger2
2006-03-07, 13:42
Oj då, då är det den stranden jag också menar fast jag råkade rösta på Plaka. Fick för mig att det var den jag var på. Men går inte Plaka och Aliko ihop??

MVH Annette

Kalimera
2006-03-08, 07:28
Fick för mig att det var den jag var på. Men går inte Plaka och Aliko ihop??
Aliko ligger längre ner, efter Mikri Vigla, Plaka går däremot ihop med bland annat Kiradhes och Orkos.

Ella
2006-03-08, 10:44
Jag är mycket förtjust i den icke-windsurfiga delen av Mikri Viglia - klipporna och stranden bakom berget, med den lilla tavernan. Där är vattnet alltid sådär hysteriskt och overkligt ljusblått. Dessutom tycker jag om klippor.

Kalimera
2006-03-10, 08:41
Jag är mycket förtjust i den icke-windsurfiga delen av Mikri Viglia - klipporna och stranden bakom berget, med den lilla tavernan.
Det har du helt rätt i, den stranden glömde jag helt bort. Där är verkligen fint, och klipporna är underbara att ligga på och dyka ifrån.

stenake
2006-03-14, 15:41
Skulle kanske kunnat svara Alyko, men vår favorit ligger nästan längst ner och bör heta Pyrgaki.
Sten-Åke

Orust-Tobbe
2006-07-25, 10:21
Röstade precis på Agia Anna. Lite mainstream, jag vet:) !
Beror på att jag bara arit på Agia Anna och Agios Georgios. Nästa gång ska jag utforska fler! flabb_flab

Peterkj
2006-10-08, 16:39
Jag säger bara - Alyko - helt gudomligt. Vilket vatten och så ensam man är. Där kan man bada näck även om man inte är naturist bland andra.
Att kalla det sanddyner håller jag inte med om. Det är ju klippor och man får ju leta efter ställen att komma ner på, men det är det värt. Synd bara att det är så långt till någon Taverna, men å andra sidan är man ju helt oskyddad för solen så man kanske inte stannar en hel dag.
Peter_B-anana

Kulle
2007-03-02, 17:11
I sommar får jag väl testa dem när jag för första gången besöker Naxos, kan man längta ihjäl sig?

vance
2007-03-25, 19:03
Jag är benägen att tro det. Varje dag, 10 gånger längtar jag något fruktansvärt

Ma-Pia
2007-08-10, 09:03
Hej har inte varit på Naxos än men imorron 11/8 är vi där gubben o jag för första gången ska bo i Agia Anna så vi får väl prova lite av alla stränder som det finns tips om här. Snart hemma i grekland igen.

Lissi
2007-08-21, 16:36
Jag var på många av Naxos stränder förrförra veckan, men om man inte gillar sand så är ju utbudet inte så stort..Aliko /Pyrgagi var jättefina men inte i blåsten!!! Ag. Anna och Ag. Prokopios var inte mysiga alls i vårt tycke..alldeles på tok för mycket folk och på tok för många försäljare av olika slag som sprang runt på stranden..
Appolonia blev vår favorit..inte den lilla sandstranden precis nedanför tavernorna i hamnen utan stenstranden längre bort..Även stenstranden på andra sidan byn var jättefin och där var man nästan ensam, men där fanns ingen taverna eller toalett...
Jag tycker faktiskt att Naxos stränder är VÄLDIGT överreklamerade!!

Lissi

Andriotissa
2007-08-21, 20:43
Håller helt med Lissibye_bye

Eva L
2007-08-21, 20:45
Jag älskar Naxos långsträckta stränder. Underbart att promenera efter stranden och folktomma bitar finns överallt om man inte väljer att stanna redan vid Prokopios stranden utan fortsätter betydligt längre bort. Klart för den som gillar klippor kanske utbudet inte är lika stort som på en del andra öar.

Eva

Marie & Thore Marmin
2007-08-22, 10:04
Vi älskar stränderna på Propokios vi åker i september och då finns det gott om plats.Men vill man ha klippor finns det ett stort utbud av andra öar i grekland.Vi har inte heller upplevt att det är en massa försäljare.Det brukar vara en som säljer tvättsvamp och en som säljer donuts.Men det är ju en smaksak som sagt.

Hellen
2007-08-22, 10:37
Vi älskar stränderna på Propokios vi åker i september och då finns det gott om plats.Men vill man ha klippor finns det ett stort utbud av andra öar i grekland.Vi har inte heller upplevt att det är en massa försäljare.Det brukar vara en som säljer tvättsvamp och en som säljer donuts.


Det var full ruljans även längst bort till höger på Prokipios, där gruset är som finastklapp_klap
Jag vet inte hur länge de tycker att det är lönsamt att sälja på stranden, men i år kunde vi köpt; Dounuts, klänningar, busaraonger, cd skivor, solglasögon, kikare, DVD filmer, ja you name it. Fast det här var i juli.
Favoriten är dock Dounuts mannen, han låter ju helt underbar. Fick tyvärr inte tillfälle att spela in honom, jag vill ha honom som ringsignal på mobilen "Dounuts, fresh donuts" naturligtvis skall det vara med hans nasala uttalflabb_flab
Undrar hur många mil han går en säsong?_B-anana
//Helén

lemon
2007-08-22, 10:42
Tror att det beror väldigt ;-) mycket på de subjektiva preferenserna.

Gillar man inte sandständer så är ju Naxos sydvästra kust ingen fullträff. Trivs man däremot på vidsträckta sandstränder så finns det inte mycket i Grekland som slår dessa stränder, vilket bl.a. syns på omröstningarna här på kalimera.

Ett mer objektivt konstaterande är dock att det blir allt trängre på Ag Prokopios m.fl., men visst finns det på behagligt promenadavstånd delar av stränderna där utrymmet mellan badlakanen ökar rejält.

Och det är ju skönt att ön är så stor att det finns olika typer av stränder för olika smaker.

/lemon

Hellen
2007-08-22, 10:49
Jag tycker inte om sandstrand, fy sjutton för att ha med sig halva stranden hem. Agi Anna är inget för mig, däremot den del av Prokipio som består av pyttesmå stenar_B-anana Att gräva sig en grop där är himmelriket, vaknade en natt i år och längtade mig bort från min greksäng till Prokopios stranden, för den är bekvämare att ligga påflabb_flab
// Helén

Lissi
2007-08-22, 21:25
i år kunde vi köpt; Dounuts, klänningar, busaraonger, cd skivor, solglasögon, kikare, DVD filmer, ja you name it. Fast det här var i juli.
//Helén

...då missade Du dessutom thaimmassage- erbjudandena från 4-5 pers och hennatatueringarna som flera ägnade sig åt..:D

Lissi

ofelia
2007-08-23, 20:14
Hjälp! När jag läser era inlägg om stranden i Prokopis blir jag rädd. Jag vill inte dela den med en massa försäljare. Då skulle jag åka till Mallorca el dyl i sådana fall. Jag har varit på Naxos ett par gånger och då har jag aldrig sett några försäljare. Men öns popularitet ökar väl stadigt och då är det säkert några som ser sin chans att tjäna pengar (inte så konstigt förstås). Jag har inte heller behövt trängas med folk på stranden, men jag har dock bara varit i maj och juni vilket inte är högsäsongsmånader.(var där senast maj/juni -05)
Hoppas inte att Naxos är på väg att bli överexploaterat.
/Ofelia

Eva L
2007-08-23, 20:20
Det måste vara ett nytt fenomen eller något som bara gäller ett par veckor i augusti. Dock tror jag att skivförsäljare, massageförsäljare har ökat allt mer i Grekland där det finns på större platser och speciellt där det är mycket massturism. Under min ö-luff i juni Santorini, Ios, Sikinos och Folegandros såg jag strandförsäljare bara på Santorini.

Eva

Hellen
2007-08-23, 20:56
Det är nytt för i år, eller förra året, jag var inte på Naxos förra året så jag är inte helt säker, men vi var där i juli även för två år sedan, då fanns möjligheten, om man nu väljer att se det som en sådan,flabb_flab att köpa Cd på stranden.
Ännu är de inte så påfrestande som de som finns på tex. Teneriffa, där jagade jag bort dem med mina kryckor när de valde att inte förstå ett nej.
De på Naxos gick bara vidare efter ett no eller en huvudskakning från oss, sova räv funkade också, så man kan ju inte kalla dem påflugna.
// Helén

Lissi
2007-08-23, 21:14
Ännu är de inte så påfrestande som de som finns på tex. Teneriffa, där jagade jag bort dem med mina kryckor när de valde att inte förstå ett nej.
De på Naxos gick bara vidare efter ett no eller en huvudskakning från oss, sova räv funkade också, så man kan ju inte kalla dem påflugna.
// Helén

Nej, de var inte påfrestande, utan gick vidare när man skakade på huvudet.
Jag tror att vi får lära oss att leva med detta fenomen. Det är så många
invandrare i alla europeiska länder nu och det spelar ingen roll om det är i Italen, Frankrike eller Grekland, varuutbudet på denna slags försäljning är det samma.
Jag måste säga att jag annars var förvånad att Naxos faktiskt inte alls verkar överexploaterat trots all turism.. Inte ens själva staden kändes för turistisk..Utanför Naxos stad med närmsta omgivningar är det ju väldigt orört ... Jag tycker Naxos klarat detta bra!

Lissi

Lena*
2007-08-28, 10:10
Har också varit på Naxos i augusti, och mött alla dessa försäljare. Tyckte inte ens det behövdes en huvudskakning eller ett nej, dom gick bara förbi om man inte visade intresse, så de var väldigt smidiga och inte ett dugg påflugna (tvärtom).

Dessutom var thaimassagen otroligt skön! :) *testade 2 ggr*

Lena*.