handdator

Visa fullständig version : Blåsigt


mamma mu
2013-09-03, 07:25
Hej på er Amorgos fantaster. Precis vaknat min tredje dag på Amorgos och äntligen verkar vinden ha lagt sej något. Det har varit riktigt blåsigt och därmed lite kyligt. Tjocktröjan har varit på utom när vi var på läsidan av ön, vid klostret. Av mannen som har restaurangen To Xyma i Chora så blåser det i tre månader på ön, lugnar ner sig först i mitten av september, stämmer det? By the way, han blev väldigt stolt när jag visade och förklarade att hans restaurang står med i eguiden. När han fick se kortet på dej Janne så sa sa han: I know this man, he is here every year, med ett stort leende på läpparna.

Kalimera
2013-09-03, 09:26
Hej på er Amorgos fantaster. Precis vaknat min tredje dag på Amorgos och äntligen verkar vinden ha lagt sej något. Det har varit riktigt blåsigt och därmed lite kyligt. Tjocktröjan har varit på utom när vi var på läsidan av ön, vid klostret. Av mannen som har restaurangen To Xyma i Chora så blåser det i tre månader på ön, lugnar ner sig först i mitten av september, stämmer det?Min erfarenhet av Amorgos är att det antingen är blåsigt, eller så är det vindstilla. Jag har varit där då det har blåst i flera veckor, och jag har varit där när det varit vindstilla i flera veckor.

http://www.kalimera.se/bilder/bilder/grekland_53.jpg

Ibland blåser det så att man kan vila sig i vinden.

http://www.kalimera.se/bilder/bilder/grekland_54.jpg

Ibland är det bleke på havet. :)

Jag kan trösta dig med att vinden kan försvinna helt plötsligt. Man lägger sig och det viner i fönsterluckorna, och när man vaknar på morgonen är det stilla och lugnt ute.

När han fick se kortet på dej Janne så sa sa han: I know this man, he is here every year, med ett stort leende på läpparna.Jag är inte där varje år, men nästan. :) Hälsa honom om du träffar honom igen.

PS: Här (http://www.kalimera.se/grekland/amorgos-langada.html) kan du läsa om en blåsig dag på Amorgos.