handdator

Visa fullständig version : Var bo på Cypern i lågsäsong


Västkustmaja
2013-08-16, 10:52
Hej
I november åker vi till Cypern. I lågsäsong hoppas vi att det kan vara trevligt. Nu är den stora frågan var vi ska bo. Vi gillar egentligen inte storstäder. Har titta på både Limassol och Larnaca, men vill gärna bo lite mysigt och kanske lite lyxigt och dessutom helst i lite lugnare omgivningar. Strandpromenad är nästan ett måste. Dessutom tillgång till bra restauranger förstås. Tips mottages tacksamt.

Lissi
2013-08-16, 11:37
Larnaca är inte alls så stort och det är en genuin stad även om det finns många turister. Hamnpromenaden är lång. Jag har varit på Cypern 4 ggr och de sista två i Larnaca. Där finns affärer restauranger och en fin Marina och även bad.
De sista två gångerna har vi bott där, både direkt vid hamnpromenaden och senaste gången ett kvarter in från den. Hotellen har oftast takterass med pool dessutom.
Åker vi fler gånger blir det absolut Larnaca igen!

Lissi

Västkustmaja
2013-08-16, 12:41
Tack Lissi. Har bara så svårt att hitta något riktigt bra boendelaternativ i Larnaca. Vill ju som sagt bo lite mysigt och lyxigt. Gärna med stor balkong mot havet i vackra omgivningar. Larnaca skulle kunna vara ett alternativ om bara vi kunde hitta det rätta boendet.

Pnyx
2013-08-16, 13:11
Paphos är både mindre och lugnare än Larnaca och Limassol. Hamnpromenaden är dock kortare och inte alls en bred boulevard, som i de båda andra städerna. Det framgår inte om ni ska stanna en kortare tid eller övervintra. I det senare fallet skulle jag, som är rastlös, välja att byta ort en eller flera gånger.

Västkustmaja
2013-08-16, 17:52
Vi blir borta en vecka. Vi kan mycket väl tänka oss, trots kort tid, att byta boende. Tips på något riktigt mysigt och lyxigt Paphos hotell ?

Pnyx
2013-08-17, 00:42
Jag brukar vara väldigt försiktig med att rekommendera hotell. Ett bra hotell kan bli ett mindre bra mycket snabbt. Dessutom har man så skilda förväntningar; det jag tycker är ett bra hotell kanske någon annan tycker är ett helt förfärligt. Titta noga på de stora bokningssajterna på nätet och du hittar säkert ett hotell som passar er perfekt. Lyxiga hotell finns det f ö gott om på Cypern. Kanske bör ni tänka på att inte bo alltför långt ifrån flygplatsen när ni är där en vecka, transporter är ju så mördande tråkiga och tar dyrbar tid i anspråk. Byta hotell och ort vid en veckas semester skulle t o m jag undvika ;) Det går också att på olika sätt kolla bilder på nätet och se vilken cypriotisk ort som verkar passa era önskemål bäst. Surfa lite och allt klarnar! :)

Lissi
2013-12-30, 10:28
Västkustmaja!
Hur blev resan? Var bodde ni? Blev ni nöjda?
Själva åkte vi till Cypern första veckan i december och bodde i Paphos där vi aldrig bott innan. Vi hade en väldigt trevlig vecka med bra svenskt sommarväder med blandat strålande sol, regn och lite åska på nätterna. Paphos var VÄLDIGT öde med massor av tomma hus som nog skulle blivit sålda innan krisen.
Ödsligheten passade oss jättebra då vi hade alla arkeologiska sevärdheter alldeles för oss själva;) På sommaren skulle där vara olidligt i hettan med alla turistbussar. Paphos har många arkeologiska världsarvsplatser , alla väldigt sevärda..
Hotellet var superbra men låg lite väl avsides kanske vad gällde öppna tavernor.

Det vore kul att höra från er hur resan blev.

Lissi . snart på väg till nästa världsarv, Krakow.

Västkustmaja
2014-01-17, 13:52
Hej Lissi,
Härligt att höra att ni hade en fin vistelse i Paphos. Det slutade med att vår vecka i november spenderades på Hotel Mediterranean i Limassol. Inte alls vad vi hade tänkt oss från början - men det blev fantastiskt bra. Väldigt lite turister och lugnt och skönt. Vädermässigt också riktigt bra, precis som ni "bra svensk sommar". Hotellet var riktigt toppen. Trots stort med många rum var det inte många gäster och det kändes ibland som vi hade solstolarna för oss själva. Fantastisk strandpromenad utanför hotellet där vi promenerade flitigt. Mysiga restauranger inne i Limassols gamla stad. Vi besökte Paphos på en dagstrip och kan tänka oss att åka dit och bo där om vi åker tillbaka, fast i lågsäsong förstås. Precis som du så uppskattar vi när det nästan känns lite öde. Ha en trevlig vistelse i Krakow !