handdator

Visa fullständig version : Förvirrad, förvånad, förtvivlad


LaRose
2013-08-12, 13:42
Hej!

Det här är min första egna tråd.

Jag har inte varit i Grekland sedan 1996 p g a sjukdom. Nu har jag och en väninna plötsligt och vidlyftigt bestämt, att nu är det dags... och det är absolut Amorgos vi vill till! Men inte förrän i början av oktober, för vi är inte så bra på att tåla värme längre. Vi vill vara borta i två veckor eller lite drygt. Min väninna har aldrig varit i Grekland. Hon är också lite skröplig, fast på ett annat sätt. Vi tror att vi kommer att komplettera varandra perfekt; hon är en stark packåsna och ska bära alla väskor och jag pratar grekiska och ska "sköta snacket". Jag har vistats mycket i Grekland, men egentligen inte båtluffat.

När jag nu penetrerar flyg- och båtmöjligheterna, så blir jag förvirrad och förtvivlad. Det verkar vara väldigt komplicerat (för oss, alltså) att ta sig till Amorgos i oktober! Jag trodde att det var bara att flyga till Santorini och sen ta båt till Amorgos, vilket kändes som en överkomlig strapats. Men det verkar som att vi måste byta flyg och dessutom övernatta i Aten, för att resan inte ska bli för slitsam. Sen får vi nog försöka sova på Santorini också (och då är det väl lika bra att stanna ett par dygn och se några "måsten"), sen får vi lov att ta båt till Naxos och därifrån till Amorgos... pust!

Vi skulle vilja åka "stor båt" mellan Naxos och Amorgos, inte Skopan. Hur brukar det vara där på havet i oktober, ni som har erfarenhet? Men vad jag kan se, så kan man inte stiga på Blue Star på Naxos vid den tiden på året.

Jag återkommer med frågor om boenden m m i Aten, på Santorini och Amorgos. Det här blir för långt annars. Ville bara höra först, om ni som kan och vet, har några spontana tankar om själva resandet? Bör vi ge upp Amorgos och börja titta på B- och C-planerna, Skopelos och Hydra? Behöver ha lite stöd, så vi blir innerligt tacksamma om ni vill dela med er.

Kalimera
2013-08-12, 15:01
Om ni kan tänka er att flyga till Aten så går det en stor färja (Blue Star) tre gånger i veckan till Amorgos. De går alla dagar utom lördagar kl 17.30 och är framme efter midnatt. Vissa turer går till Egiali och en del till Katapola. Tidtabell för Blue Star Ferries (http://www.bluestarferries.com/site/content.asp?loc=2).

Välj denna rutt:
Piraeus-Syros-Paros-Naxos-Santorini & Amorgos (Katapola & Aegiali)-Iraklia-Schinoussa-Koufonissi-Donoussa-Astypalaia

Välj sedan: 09/09/2013 - 31/10/2013

LaRose
2013-08-12, 15:41
Wow, menar du att man kommer fram såpass snabbt? Ska kolla detta omedelbart. Tack, snälla du! Jag återkommer med fler frågor...

Kalimera
2013-08-12, 15:45
Wow, menar du att man kommer fram såpass snabbt? Snabbt och snabbt, det tar mellan 8-10 timmar från Pireus (Aten). :)

LaRose
2013-08-12, 15:50
Det händer ingenting när jag klickar på "Search timetables"!

Malina
2013-08-12, 15:51
SJÄLVKLART ska ni till underbara Amorgos och självklart hjälper Hr.Kalimera och vi andra er!!!

LaRose
2013-08-12, 15:54
Jag trodde du menade sex, sju timmar med "efter midnatt". Men jag tycker 8 - 10 timmar är ok, om man kan ligga och vila.

LaRose
2013-08-12, 15:58
TACK MALINA!!

Kalimera
2013-08-12, 16:10
Det händer ingenting när jag klickar på "Search timetables"!Klicka på Domestic Lines, och gör sedan valen jag skrev längre upp.

LaRose
2013-08-12, 17:12
Nu har jag hittat! Det är bara en sak jag inte finner; vad betyder "business class" på de här båtarna (52.50 euro)? "Cabin A2" måste väl betyda hytt för 2 pers (89 euro)? "Economy class", då har man väl ingenstans att slå sig ner? Sen fanns "air seat type", som kostade mindre än "business", men det är väl bara en "sits typ på flygplan"? Det lär ju bli för jobbigt att inte kunna lägga sig ner...

Kalimera
2013-08-12, 17:16
Nu har jag hittat! Det är bara en sak jag inte finner; vad betyder "business class" på de här båtarna (52.50 euro)? "Cabin A2" måste väl betyda hytt för 2 pers (89 euro)? "Economy class", då har man väl ingenstans att slå sig ner? Sen fanns "air seat type", som kostade mindre än "business", men det är väl bara en "sits typ på flygplan"? Det lär ju bli för jobbigt att inte kunna lägga sig ner...När vi har åkt nattbåt till Amorgos har vi valt Economy class, air seat type. Då har man en typ flyplanstol att slagga i. Men vi brukar oftast lägga oss på golvet och sova.

Ann
2013-08-12, 17:44
I oktober kan man säkert få plats på sofforna som finns på flera ställen på Blue Star Ferries, och då kan vila bra! Vi har gjort det ett antal gånger då vi rest i september. Passagerarantalet minskar rejält i oktober.
/Ann

LaRose
2013-08-12, 20:36
Detta tål att tänka på! Jag som t o m är bekymrad över sängkomforten på hotellet på Amorgos... Men det känns i alla fall helt klart att vi tar Blue Star direkt. Det finns ju hytter i värsta fall.
Då tar vi nästa steg. Hur lång tid ska man beräkna mellan flygplatsen och Pireus? Är det krångligt att hitta bussarna? Och krångligt att hitta rätt i Pireus?
Vi vill bo i Katapola. Gärna på ett mindre familjedrivet ställe. Det ska vara så lugnt och fridfullt som möjligt, eftersom vi har problem med sömnen båda två. P g a det vill vi också ha varsitt rum (gärna med en fantastisk utsikt förstås). Finns det studios som är "tvårummare"? Jag tar gärna emot förslag på lämpliga boenden, ev med mailadresser, från er som har färska erfarenheter.
Nog med frågor för idag. Nu ska jag beställa e-guiden.

Malina
2013-08-12, 21:17
Om ni vill bo LUNGT,tycker jag ni ska prova Titika. Pension Titika söker du på nätet.De har hemsida.Det är ett sannerligen förtjusande ställe och ligger alldles vid bukten mot Xilokiratidi.
Vi har bott där många gånger och är SÅ nöjda! Titika har ganska små,förtjusande rum,som jag tror skulle passa er perfekt.Några rum har utsikt.
Det enda som "stör" kan vara ljudet från filmen "Le grand bleu",som spelas varje kväll på en bar i närheten och den lilla nattugglan.Ibland hörs också ljudet från ankartjättingen från någon färja.
Hos Titika kan man få frukost som serveras i hennes söta trädgård.

Kalimera
2013-08-13, 09:16
Hur lång tid ska man beräkna mellan flygplatsen och Pireus? Är det krångligt att hitta bussarna? Och krångligt att hitta rätt i Pireus?Resan tar 1-1½ timme beroende på trafiken. Bussarna står utanför ankomsthallen. Biljetter köper ni i en kur som finns där. Bussarna stannar nära Blue Star Ferries. Inte krånglig alls.

Vi vill bo i Katapola. Gärna på ett mindre familjedrivet ställe. Det ska vara så lugnt och fridfullt som möjligtJag tror att alla pensionat i Katapola är familjeägda, och lugn och ro är Katapolas signum, så något oväsen behöver ni inte oroa er, oavsett var ni bor.

PA
2013-08-13, 09:45
Hej LaRose bye_bye

X96-bussarna (mellan Flygplatsen/Pireus och vice versa) går varje kvart mellan kl 08:00 och 22:00, därefter varje halvtimma.

Bra boende i Pireus nära hamnen, Pireus Dream hotel 79-81 Filonis str och 70-80 Notara str, hotellet ligger i en gränd mellan gatorna. www.piraeusdream.gr (http://www.piraeusdream.gr/)

//PA _B-anana

LaRose
2013-08-13, 12:30
Hej PA och tack, jag skulle precis fråga om boende i Pireus! För det är ju ingen idé att vi förirrar oss in i Aten.
Tack till er andra också. Det här blir ju bara bättre och bättre! Jag hade glömt hur roligt förarbetet är. Förvirring och förtvivlan har flytt sin kos. Jag kände mig först så hjälplös, eftersom hela min resvana har försvunnit och jag egentligen är osäker på allt, främst för att min kropp inte håller för några påfrestningar. Tänk, så fantastiskt detta forum är och så förunderligt stärkande medmänniskors stöd kan vara... Kanske kan reserutinen återuppväckas i min märg? Jag fick också e-guiden idag och den är ju makalös. Vilken insats du gör för mänskligheten, Janne! Känner mig rörd.

yannis
2013-08-13, 13:36
LaRose, du kan vara helt lugn. Jag och Arne kommer att vara på Amorgos mellan 30 september och 7 oktober. :) :). Vi kommer att bo på Pension Titika.Vi kommer från Naxos till Amorgos. Vi syns nog.
Birgitta.

Malina
2013-08-13, 14:14
Bra! La Rose då är du i TRYGGT förvar!!!
Upprepar att jag tycker Arnes och Birgittas val av boende är BRA!!

LaRose
2013-08-13, 14:26
Tack för lugnande besked, Birgitta! Va' roligt, jag har ju följt er så länge (det är därför jag inte vågar åka Skopan, skratt skratt)! Jag kanske blir starstruck i all min weakness?
Allvarligt talat, kan man få mer resvana människor inom räckhåll? Just nu står det mellan Eleni Rooms och Titika för vår del. Har ni möjligen erfarenhet från båda?

LaRose
2013-08-13, 14:33
Javisst, Malina! Vem kunde ana detta? Det räcker ju att veta att de finns där. Nu bådar allting gott...

UllaC
2013-08-13, 14:44
Pension Titika är väldigt bra. Vi bodde där förra året. Rummen är rena och fräscha och Titika själv är underbart vänlig. När vi sedan skulle åka vidare till Egiali och bo där så rekommenderade Titika en släkting som hade ett fint pensionat där. :)
Ulla

Arne
2013-08-13, 14:57
Intet ont om Eleni Rooms. Nu var det ju sådär fem- sex år sedan vi senast tog oss härbärge därstädes. Havsutsikten är formidabel. Rummen nu. De var tämligen trånga och köksavdelningen består av ett kylskåp som väsnas något så rent okristligt. Ovanpå kylskåpet huserar en liten gasolbrännare samt ett par fat och koppar samt bestick. En kastrull att koka vatten i därtill.

Så är ju prisbilden på Eleni betydligt högre än standarden motiverar. Detta mera troligt beroende på ställets popularitet .

Arne

ramses
2013-08-13, 15:31
bodde på Titika för några år sedan. Jättebra, hon och hennes man är mycket fina. Vi bodde i den stora lägenheten i stora huset vid ingången. En läcker gammal våning med stor altan, farbror som bor på botten är gammmal sjökapten, nån släkt till Titika. ville gärna byta några ord när man gick förbi. Mycket god frukost. Åh, vilken längtan jag nu fick till Amorgos.

laero
2013-08-13, 15:35
Beroende på var man bor hos Eleni kan det också vara rätt rejäla trappor att bestiga om jag minns rätt.
Vid den tiden på året ni åker finns egentligen inget behov att förboka. Vill ni kan ni välja nått som passar er när ni kommer dit.

Malina
2013-08-13, 15:38
bodde på Titika för några år sedan. Jättebra, hon och hennes man är mycket fina. Vi bodde i den stora lägenheten i stora huset vid ingången. En läcker gammal våning med stor altan, farbror som bor på botten är gammmal sjökapten, nån släkt till Titika. ville gärna byta några ord när man gick förbi. Mycket god frukost. Åh, vilken längtan jag nu fick till Amorgos.

I den lägenheten har vi också bott flera gånger! Häftigt 30-talsstuk och en osannolikt underbar inredning!

Kalimera
2013-08-13, 20:20
Hej PA och tack, jag skulle precis fråga om boende i Pireus! För det är ju ingen idé att vi förirrar oss in i Aten.Om ni landar i tid behöver ni inte sov en natt i Pireus, båten går 17.30.

Jag fick också e-guiden idag och den är ju makalös. Vilken insats du gör för mänskligheten, Janne! Känner mig rörd.Tack snälla! klapp_klap

LaRose
2013-08-13, 23:34
Om vi tar ett tidigt morgonplan från Arlanda, får vi påbörja resan hemifrån vid 02.30-tiden, så då är den natten i stort sett utan sömn. Vi skulle då visserligen hinna med båten samma dag, men en sån natt till direkt efter blir för mycket.
Nu har vi pratat om att kanske ta oss in i Aten ändå och övernatta där. Då kan det bli ett plan från Arlanda vid 14.00-tiden med en god nattsömn innan och en lugn nerresa med middag i Aten, god sömn (i bästa fall) igen och Akropolis-besök dagen efter, för att sen i lugn och ro ta oss till Pireus. Hur låter det? Nån som känner till nåt prisvärt hotell nära Akropolis?
Angående Eleni Rooms vs Titika: Vi tycker båda mycket om att sitta och glo och kontemplera tillvaron vid fantastiska vyer. Att få göra det på sin egen balkong... där vinner ju Eleni. Men trånga rum och okristliga kylskåp - hmm. Å andra sidan verkar så många av er förtjusta över Titika, fast nån skrev att rummen var små där också... men en 30-talsinspirerad lägenhet... fast den är ju på nedre botten... Nu blev det svårt. Ska man verkligen avstå från den fantastiska utsikten när man är i Katapola? Men på Eleni är ju, som du säger laero, trapporna ett minus. Ramses; den gamle sjökaptenen på Titika verkar intressant! Nåt av det mest givande i Grekland tycker jag är att ge sig in i samtal med tanter och farbröder. De brukar ha så intressanta levnadshistorier, som de gärna förtäljer.
Jag har inte kollat priser på nåt av ställena än, inte heller mailat. Tycker det är bra att få lite input från er först, så jag vet lite vad vi kommunicerar om. Det är nog i alla fall bäst för oss att förboka, så vi vet var vi ska ta vägen när vi tumlar av båten där, mitt i natten.
Å, nu ska jag dyka ner i e-guiden igen! Gunatt och tack för idag.

ramses
2013-08-14, 08:06
Nej nej, den stora lägenheten är ovanvåningen. du har hela bukten under fötterna. Men, att vi fick den var en ren slump så här var det: första gången till amorgos, vid inloppet med båten såg jag ett hus o sa där skulle jag vilja bo. väl i land gjorde vi som många andra drog oss mot Elini, vilket vi inte hade något för...då möter vi en kvinna "looking for rooms?" --yes. Detta var Titika, o vart tar hon oss om inte till huset med den stora teassen där jag vill bo. När jag säger det blir hon förvånad och undrar hur jag kände till huset, säger att jag såg det på båten osv. Vi fick bo i den fantastiska våningen, nästan varje dag stod det något gott i lägenheten , en kaka, nån frukt etc. Motsvarande "uthyrarpar" mötte vi också i Naxos, men det är en annan historia...

Malina
2013-08-14, 09:55
Rummen hos Titika är GANSKA små,inte alla dock.De är mycket fina,rena och trivsamma.En trappa upp,finns det rum med balkong och utsikt.
Men,försök att få 30-talslägenheten.Den är oslagbar!
Det är Titikas morbror som är "farbrorn". han är från Kreta och som sagt gammal "marinero".Han och min Emilio(från Paraguay)brukar språka på Spanska.Hans hustru heter Eftechia och är alldeles förtjusande.

LaRose
2013-08-14, 10:23
Oj oj oj, nu stiger upphetsningen igen, ramses! Vi vill ju gärna ha en "lägenhet", alltså en "tvårummare". Varsitt rum måste vi helt enkelt ha, men gärna ett gemensamt kylskåp, dock ej ett okristligt brummande sådant. Det gör inget om det är tre rum heller, om inte lägenheten behövs av gäster som är fler. Jag gillar space. Sen beror ju alltihop på priset. Minns du möjligen, ramses, ungefär hur mycket ni betalade? Var det i högsäsong? Kanske kan man förhandla sig till ett pris för vår vistelse, så sent på säsongen? Vi ska ju bo där relativt länge.
Det var underbart det du berättade, om hur du hamnade på Titika. En sådan manifestation av en tanke/känsla brukar det finnas inbyggda kvalitéer i. Jag förstår att ni fick det bra där. Nu när jag vet att lägenheten inte ligger på bottenvåningen, går Titika med säkra steg om Eleni... Minns du priset, blir jag glad.

LaRose
2013-08-14, 10:40
Tack för mer info, Malina! Jag siktar in mig på den omtalade 30-talsvåningen. Minns du några priser? Den är förmodligen alldeles för dyr för oss, men jag måste få veta. Kan ju inte släppa denna bild nu!
Jaså, farbror är morbror. Hoppas han pratar grekiska också. Hans frus namn betyder lycka, ibland tur, men det kanske du visste? En del namn är så vackra och har en sådan innebörd.

Malina
2013-08-14, 11:06
Morbror Michailis pratar självklart grekiska-fast kanske med Kretensisk dialekt...
Om du berättar mer exakt när ni ska vara på Amorgos,skulle jag kunna ringa Titika och höra lite om priser och så.Skulle tro att en tvåveckorsvitelse drar ner priset en del.
Om du hör av dig SNABBT kan jag ringa henne på min lunch om ca en timme!

ramses
2013-08-14, 12:21
Låter som om du kan få snabb hjälp genom tråden. Kul..

LaRose
2013-08-14, 16:31
Men Malina, du är ju underbar! Jag såg inte din kommentar förrän nu, tyvärr. Det vore fantastiskt om du ville ringa. Kontakter betyder ju så mycket.
Och sååå roligt att morbror Michalis pratar kretensisk dialekt... jag håller just på med en språkhistorieuppgift, där jag analyserar den kretensiska dialekten i ett mastodontverk, Erotokritos, från början av 1600-talet. Nu pekar allt på Titika... Hoppas, hoppas att priset inte är för högt!
Inte är det så mirakulöst att det ligger ett bageri runt knuten?

LaRose
2013-08-14, 16:33
Glömde ju att säga nåt om tiden; det är inte riktigt klart än, men det blir förmodligen de två första veckorna i oktober, kan bli några dagar tidigare eller senare.

Malina
2013-08-14, 20:51
Hej La Rose!

Nu har jag pratat med Titika.Hon blev jätteglad att jag ringde.De satt i hamnen och hade trevligt och förberedde sig för den stora Mariafesten imorgon.
Eftechias och Michailis lägenhet ÄR ledig.Titika tyckte att det var väldigt bra att ni vill hyra i ca två veckor.Jag frågade om priset/natt för HELA lägenheten.Jag sa"tror du att det kan bli sådär 40-50euro/natt" och då sa hon att det nog var så.Titika skulle dubbelkolla med Eftechia imorgon,men det blir i alla fall inte mer än så - skulle förvåna mig.

Titika mail är:info@titika-pension.gr
Mobil: 0030 693 77 77 868

Ha en fin kväll!

Malina
2013-08-14, 20:54
Bageri ja! Förr fanns det ett bageri alldeles i närheten, i Xilokeratidi,men nu ligger det inne i Katapola.Man går längs bukten 5-10 minuter och det ligger alldeles i början av Katapola.

Lissi
2013-08-14, 21:02
Så är ju prisbilden på Eleni betydligt högre än standarden motiverar. Detta mera troligt beroende på ställets popularitet .

Arne

Detta kallas KALIMERAEFFEKT Arne!:D:D
Många ställen tjänar på denna och det är dem väl unt:)
Några exempel är väl Haris i Paleochora och Annas påTilos?

Men på Annas bor jag så gärna igen bara för soluppgångarna!flabb_flabklapp_klap

Lissi

ramses
2013-08-14, 21:36
Vad roligt att läsa detta. Ni kommer säkert att få det mycket bra.

Malina
2013-08-14, 22:01
Kul och fint också Ramses att läsa din berättelse!

LaRose
2013-08-14, 22:11
Malina, Malina... jag är mållös! Jag skriver till Titika på momangen. Och bageriet, tio minuter är ju ingenting längs en bukt på Amorgos!
Jag hjälpte en människa i en helt annan form av nöd idag och nu får jag själv den här hjälpen... det är vackert. Vi ger och vi får. Så viktigt att ha hjärtat öppet. Kanske kan jag göra något för dig en vacker dag? Titika-tack så länge!!

LaRose
2013-08-14, 22:33
Ja visst är det roligt, ramses? Och härligt att du är med och bidrar!

Malina
2013-08-14, 22:41
Underbart! Lycka till och vi hörs självklart!

LaRose
2013-08-15, 20:07
Hej igen!

Nu är det bokat i den magiska lägenheten på Titika, 1 - 16 oktober! Hemresan från Aten kommer att sig tilldraga lördagen den 19:e. Vi håller det öppet så länge med Titika, om vi ska vara kvar tills dess eller ta båten den 16:e och våga oss på turism i Aten de sista dagarna. Så jag återuppväcker frågan om "billigt men bra" boende i centrala Aten?

Jag hittade biljetter t o r ARN/Aten för 2.800:- exkl bagage och någon summa på 149:- som kom flygandes där på notan. För båda oss, alltså. Direktflyg! Det blev den där jobbiga resan 06.40 från Arlanda och båten från Pireus samma dag kl 17.30. Inget annat funkade bättre. Hem sedan den 19:e på lördagen, flyger vi kl 21.15, också direkt. Har ordnat skjuts till och från Arlanda båda nätterna, då det sig visade att inga tåg gingo. Har skrivit till Blue Star och frågat vad "business class" innebär, men har inte fått svar. Det är ju lite dyrare än flying seaten, så förmodligen något mer horisontellt? Frågade även om priset på "cabins for disabled", då jag befarar att jag kommer att vara tämligen just "disabled" redan vid tidpunkten för avgång. Ska bli spännande att höra. Att ta reda på saker är roligt, nu är jag igång! Nån som behöver hjälp? (Hittar inte smileysarna)

Ia
2013-08-15, 21:14
Tror business class på blue star bare et et avlukket område på fergen hvor det er færre folk og dermed stillere. Mener det er litt forskjell fra ferge til ferge... litt sofaer og stoler som man kan sitte i og ellers flygstoler... omtrent de samme som på økonomiclass... Tenker at det alikevel er så lite turister når dere reiser at det ikke er verd å betale noe ekstra for business class.
Tror forresten man kan oppgradere på båten om man ikke er tilfreds .
:)

Malina
2013-08-15, 21:43
O,så glad jag är att allt har fungerat!
Det vore SÅ roligt om du kunde berätta hur ni upplever Amorgos,Titika och allt annat.

LaRose
2013-08-15, 22:11
Hej Ia! Det låter troligt att det är som du säger. Det hade jag ingen tanke på. Jag betalar inte för business class då. Jag får nog det jag behöver eftersom det är i oktober, och precis som du säger, så går det säkert att uppgradera på plats. Härmed funderar jag inte mer över båtresan. Tack!

MariaJ
2013-08-15, 22:12
LaRose - varför inte boka ett boende på Arlanda natten innan ni åker. Det kan ju vara värt det att få sova ordentligt i en säng i stället för att resa även den natten. Det finns både "cabiner" på Rest and Fly inne på flygplatsen, men också flera hotell i närheten som erbjuder gratis transfer till och från flygplatsen.

LaRose
2013-08-15, 22:20
Jag är glad och du är glad och Titika är glad och farbror morbror är glad... kan det bli bättre? Djup tacksamhet.
Jag kanske inte kommer att kunna avhålla mig från att berätta om resan sen, åtminstone någon fas, i någon form. Om inte annat i pm till dig!

LaRose
2013-08-15, 22:23
Hej Maria!
Jag hade faktiskt den tanken idag, men sen glömdes den bort när min väninna hade ordnat välvillig skjuts. Jag ska ta och kolla upp det. Tack för att du skrev ner idén!

Malina
2013-08-15, 22:43
Jag tror att Birgitta och Arne vet allt om "rest and fly".

emma
2013-08-16, 06:43
nämen LaRose... jag vill också höra om din resa nu när jag följt planeringen!! :rolleyes:
Det är så härligt att läsa om all hjälp och tips du fått! Kalimera är fantastiskt!klapp_klap Hoppas ni får en härlig semester!
/Emmabye_bye

Celbe
2013-08-16, 08:44
Har skrivit till Blue Star och frågat vad "business class" innebär, men har inte fått svar. Det är ju lite dyrare än flying seaten, så förmodligen något mer horisontellt?

Vi har åkt i business class med Blue Star Ferries en endaste gång från Naxos till Pireus för några år sedan. Hade inget annat val eftersom economy var helt fullbokad och det fanns inte heller plats på den High Speed som gick ungefär samtidigt. Man sitter i en stor salong med fåtöljer och soffor. Personal går runt och tar upp beställningar på dricka etc och du blir serverad vid bordet. Någon egen plats har man inte (som vid bokning av air seats) så det är till att sätta sig där det finns plats. Vi tyckte inte det var värt pengarna, det kändes faktiskt ganska obekvämt. Då lägger jag hellre pengarna på att ha hytt vid en längre resa (fördel, du har egen toa!) och kunna lägga sig på en säng och ostörd sova ett par timmar. Vill man sitta på däck en stund går det ju bra ändå. Hur mycket man än gillar att åka färja kan en tur på 8 - 9 timmar bli en aning seg på slutet, speciellt när det blir mörkt.

Celbe

Eva L
2013-08-16, 09:04
Rest and Fly har utmärkta sängar nackdelen är att det är våningssängar om ni har någon form av rörelsehinder samt att man inte har egen toalett. Finns gott om gemensamma fräscha duschar och toaletter. Jag har bott där många ggr och alltid sovit gott. Kan behöva bokas i god tid. Drivs som filial till Piteå havsbad efter initiativ från en ung norrlänning. Rummen finns i olika storlekar och pris. Man betalar vid bokningen och det går att betal extra för att få sängen bäddad. Om man inte gör det ligger sängkläderna på plats och vid avresan lägger man dom i en speciell säck/container. Perfekt att sova där när flyget går tidigt.

Eva

LaRose
2013-08-16, 17:29
Celbe och Eva L, tack för utförlig information. Ang Blue Star, så fick jag ett ingående svar från dem idag och det stämde som du Ia trodde, och som du Celbe förstås, beskriver här. Så business class verkar ju inte värt priset. Den där kabyssen för "disabled" är i första hand för rullstolsburna och allvarligt sjuka. Fick inget pris på den. Jag blev rådd att ta en vanlig hytt för två. Vi får fundera på saken igen. Ständigt detta dilemma med bekvämlighet och begränsad pengatillgång... Annat var det när man var ung och frisk! Då kunde man lifta (visserligen inte på havet) och sova stående. Som en häst.
Plötsligt minns jag, att jag FAKTISKT liftade från Marmaris till Rhodos en gång! Med en turkisk yngling, som hade en sån där fantastisk mahognyskuta... kära nån!

Nåväl, jag har varit inne och läst om Rest and Fly och det vore naturligtvis bekvämare. Det verkar ju vara toppen. Men tåg och övernattning både ut och hem skulle kosta oss ungefär 1.600:- per person, vilket vi tycker är jättemycket pengar och den snälle chauffören vill köra oss gratis... Dilemma. Så här långt i förväg, bedrar lätt "snålheten" visheten. Jag märker att jag vill gärna få mig själv att tro, att det inte blir så farligt med två sömnlösa nätter, fast jag vet så väl.

LaRose
2013-08-16, 17:35
Emma, hej! Roligt att du följer mina öden och äventyr. Nånting kommer du nog att få läsa även efter resan:)

LaRose
2013-08-16, 17:51
Oj oj oj... hör här; vi ska betala 50 euro per dygn på Titika. Jag hade skrivit även till Eleni Rooms och frågat om en lägenhet för två. Fick svar nu, att det finns en ledig "at the beach" den perioden, för 40 euro... Hej och hå! Vi ska förmodligen stanna i nästan 3 veckor, så det blir ju lite skillnad. Men inte har jag hjärta att ändra mig på Titika... Vågar inte berätta detta för min väninna, som har det ännu sämre ställt än jag!
Vad tror ni att Maria på Eleni's menar med "at the beach"? Att hela stället ligger vid vattnet eller menar hon den där mindre byggnaden till vänster på bilder av stället?
Vad jag önskar nu, är att så många som möjligt här utbrister att det säkert är därnere hon menar och att det är ett riktigt dåligt boende, för alla (på hela Amorgos) måste gå förbi utanför dörren och det är ett jäkla liv precis, just där.

Kalimera
2013-08-16, 18:58
Vad tror ni att Maria på Eleni's menar med "at the beach"? Att hela stället ligger vid vattnet eller menar hon den där mindre byggnaden till vänster på bilder av stället?Jag tror att det är det lilla huset nedanför pensionatet hon menar. Där finns två lägenheter. Vi har bott i den översta lägenheten. Där finns en balkong och en jättestor altan. I den nedre lägenheten finns en altan. Det tar mellan 10-20 sekunder till stranden. Huset är det sista så det är inget som stör.

http://www.kalimera.se/bilder/bilder/amorgos_eleni.jpg

Altanen som hör till den övre lägenheten.

Jan-Jan
2013-08-16, 20:00
Tänk på att Blue Star från Piraeus till Amorgos tre dagar i veckan går till Aegiali och tre dagar i veckan går till Katapola.

Måndag, Onsdag, Torsdag går de till Aegiali
Tisdag, Fredag, Söndag går de till Katapola.
Lördagar går ingen båt.

Men ni åker ju på en tisdag, så då blir det ju bra.

Så ni hamnar rätt. :-)

Trevlig resa!

LaRose
2013-08-16, 20:04
Nämen Janne, det var ju det där svaret jag inte ville ha! Men eftersom jag nu är en mänska som alltid propagerar för Sanningen hur ont den än gör, så får jag ändå tacka dig och ta det hela som en andlig prövning! (Jag har sett att Eleni Rooms ligger längst ut, men hade ändå hoppats att den där lägenhetens läge skulle vara så, att alla på Eleni Rooms passerar den - alltid något).
Fler sanningar, eller för all del, tyckanden?

LaRose
2013-08-16, 20:09
Tack för omtanken, Jan-Jan! Jag har uppmärksammat detta och vi åker, som sagt, en tisdag.

Ia
2013-08-17, 10:07
Kan det være så at det ene stedet har kveldsol/morgensol og det andre ikke ?? (innbiller meg at Eleni mister ettermiddag/kveldsolen tidlig) Kanskje det gjør det lettere å velge om dere har spesielle ønsker om det ene eller andre.... ;)
Har ikke bodd i Katapola men bodde i Egiali i sommer..., men var og tittet på Eleni da jeg var lit nyskjerrig. et ligger, som Janne sier, helt i ytterkanten av den lille byen så ingen ting som forstyrrer der...
50 euro var kanskje litt i overkant så sent i sesongen, spesielt når dere skal bo der i så lang tid??

Hadde selv ville skrevet at du har fått et bedre tilbud et annet sted så du trenger et par dager på å bestemme deg... ( om du ikke alt har betalt et depositum)

Malina
2013-08-17, 11:53
Hej La Rose! Jag tycker att du ska prata med eller skriva till Titika och höra om priset går att sänka till 40-45 euro!! Hälsa från mig!

LaRose
2013-08-17, 13:49
Tack för ert stöd i detta, Ia och Malina! Jag har ett sånt motstånd mot att pressa människor som är i kris, usch och fy! Men jag får ta mig samman och skriva till Titika och säga som det är och sen se vad hon/morbror Michailis kommer fram till.
Jag skrev igår till Eleni's och frågade exakt var lägenheten låg. Ville luska om det var den som Janne hade bott i. Jag vill inte bo precis på marken där nere vid vattenbrynet. Kan tänka mig vind och fukt där i oktober. Men svaret underlättade inte valet. Det var nämligen övervåningen på det lilla huset mellan det stora och det lilla på stranden, högst troligt där som Janne bodde. Och jag anar att han var väldigt nöjd...
MEN, den aspekt du tog upp nu Ia, är ju oerhört viktig. Kvällssolen! Finns det nån som kan bekräfta Ia's solteori?

Malina
2013-08-17, 14:17
Men, La Rose,jag är övertygad om att Titika och hennes släkt inte är särskilt påverkade av krisen.Det är en stor släkt och på Amorgos har de odlingar,som Titikas man Georios sköter.Titika har alltid fullt med gäster och Eftechia också.Så, oroa dig inte för dem utan prata vänligt med Titika,så ordnar det sig nog!

LaRose
2013-08-17, 14:25
Åh, det var viktiga trösteord, Malina! Jag har nu skrivit till Titika.

LaRose
2013-08-17, 20:47
Titika ändrade priset till 40 euro! Hon hälsar så mycket till dig Malina, och tackar dig för din hjälp. Vet du nåt som skulle passa att ha med som present till henne?
Och så frågade jag och fick svaret att lägenheten ligger i kvällssol! Nu är allt i balans igen...

Malina
2013-08-17, 22:44
Titika och Georgios har en mycket efterlängtad son - Vangelis - som nu är 6 eller 7 år.
Vi brukar köpa kläder till honom som uppskattas mycket.
Alltså, jag vet inte.Jag tror att Titika är rätt trött på dalahästar och sånt.Kanske nån fin duk eller som sagt något till sonen.
Så underbart att det ordnade sig med priset!
Tack för hälsningen!

LaRose
2013-08-17, 23:12
Nej bevare mig väl, nån dalahäst skulle jag aldrig komma på tanken att belasta någon med!flabb_flab Det får bli något litet personligt till Titika själv. Vi ska nog hitta något lämpligt. På måndag måste vi ändå till storstan och fixa pass. Vi kom båda på att våra gamla var lite för gamla!
Ja, visst har vi ett gott flyt? Mycket beroende på dig!

Malina
2013-08-17, 23:54
Så fint att Titika slipper dalahäst! Men en Orreforsvas kanske... Nej, Gud bevare mig väl,som man sa i Värmland när jag var barn.Jag är säker på att du hittar på nåt bra!

Tobbe S
2013-08-18, 09:51
Hej

Under vårt besök på Leros, frågade vi om pris på en studio för en månad.
Vi fick pris EURO 200-250/ månad från oktober. Priset beroende på typ av studio. Den studio vi bodde i med en fantastik halvsutsikt skulle kosta 200, och den var mer än okay för en månadslång vistelse.

Men andra ord tycker jag att 40 Euro per natt låter extremt dyrt för en längre vistelse, så sent på hösten.

Tobbe

Ia
2013-08-18, 10:08
Grattis med valget...da blir det kveldsol som jeg kanskje tenkte Eleni manglet. Det med kveldsol er det som ofte får meg til å komme til en beslutning om jeg står med et vanskelig valg ;)

40 euro er mulig mye på et langt opphold så sent i sesongen..., men dette er en leilighet forstår jeg og ikke et studio. Dere vet hvor dere kommer, at dere får det dere ønsker, havtsikt, hyggelig vertskap, kveldsol osv. det er da verd sine 40 euro og er jo i bunn og grunn ikke mye Tobbe. ( og i alle fall ikke ekstemt dyrt)

Dere er jo også to forskjellige husholdninger, så å få kunne bo for 150.- pr. stk. for natta for det dere får kaller jeg billig..:)

God tur!

LaRose
2013-08-18, 13:40
Orrefors och Kosta Boda var det enda i presentväg som dög åt mina grekiska vänner på 70- och 80-talet!:D
Jag höll också på att skriva "nej, Gud bevare mig väl" - för att jag är värmlänning, alltså?flabb_flab.(Råkade bara hoppa över "Gud" den här gången.)
Jadå, vi ska nog hitta något. Det är inspirerande att leta presenter. Och saligt att giva!

LaRose
2013-08-18, 14:01
Hej Tobbe!
Trevligt att du vill berätta om ditt fynd på Leros. Ni åker väl dit? Hyr ut boendet hemma till samma pris, så blir det gratis! Skämt åsido, vi tycker att 40 euro känns som en perfekt summa att betala. Humant för båda parter.

LaRose
2013-08-18, 14:14
Tack Ia!
Vi tycker också att det är billigt för allt det vi vet att vi får. Till och med kvällssolen,ju. Att veta att flera här har varit så nöjda med Titika, är också värt mycket.bye-bye

LaRose
2013-08-23, 23:37
Nu har det kört ihop sig igen...
När jag skulle beställa biljetter på Blue Star för hemresan, så visade det sig att tabellerna inte stämde, så det går ingen båt från Katapola till Piraeus den 19 oktober. Endera får vi ta oss från Katapola till Aigiali den 17:e och åka därifrån den 18:e eller åka från Katapola den 16:e till... Paros och flyga därifrån den 19:e på em? Det skulle passa fint med flygtiden hem kl 21.15. Vi vill ju helst undvika Aten. Och tre dygn på Paros är väl ingen dum lösning? Om vi flyger därifrån, slipper vi ju också en natt i Piraeus och en hel dag ända till kvällen i ingenmansland. Man landar väl med inrikes på samma flygplats i Aten? Nån som har flugit med Olympic från Paros dit nyligen? Ska jag skriva detta på "Paros" , kanske?

Ia
2013-08-25, 22:03
Jeg tenker at at du bør avtale med Titika at antall overnattinger er litt diffust.. at det kan bli noen døgn fra eller til. Og så avvente med å bestille retur med båt til du er på plass da jeg selv har erfart at gtp sine båttider ikke alltid stemmer 100% og at de kan endres.
Synes ikke dere trenger å forhåndsbestille da det ikke er noen risk for fulle ferger.
Men når det er sagt så er ikke noen dager i Naoussa på Paros feil ! Etter så lang tid på stille Amorgos så kan kanskje et par dager i Naoussa være helt fantastisk ;)
(jeg skal dit i midten av september)

LaRose
2013-08-25, 22:43
Tack Ia!
Jodå, jag har en uppgörelse med Titika. Och jag har släppt det där med att beställa båtbiljetter i förväg till hemresan. Men idag har jag beställt flygbiljetter från Paros till Aten! Eftermiddagsplanet stämmer perfekt med flyget hem från Aten på kvällen. Vi vinner både tid och bekvämlighet på det sättet. Och det blir knappast dyrare heller. Och så får vi plötsligt en chans att se lite av Paros!
I morgon ska vi träffas och bestämma om vi ska stanna ett eller tre dygn. Det lutar åt tre. Helst skulle vi vilja bo i Naoussa, men kanske är det krångligt att ta sig dit för så kort tid? Jag har ingen uppfattning om hur långt det är mellan Parikia och Naoussa. Tänkte precis som du, att Naoussa kunde vara en lämplig, lite lagom kontrasterande plats som "upptrappning" efter Amorgos. Du får gärna komma med förslag på boende där, om du vill! Önskar dig en fin vistelse på Paros!

Thira
2013-08-26, 07:59
Precis som Ia säger så är Amorgos säkert perfekt i kombination med Paros.
Amorgos är underbart, den bästa!
Men väldigt lugn.
Tycker det låter som ni kommer få en fantastisk resa.

bye_bye

ciakoohler
2013-08-26, 08:16
Naoussa är bara en bussresa bort ,minns inte 30-40 minuter kanske.Ska se om jag hittar namnet på stället jag bodde på.För övrigt finns det hur många boende som helst.Kan ha hetat Kristina ,med en underbar trädgård.Hela Naoussa är så vackert !

Hittade det på Google och tänk jag kom ihåg rätt,rätt bra efter 6 år.

LaRose
2013-08-26, 10:11
Tack Thira! Kul att du hörde av dig i tråden. Har ju förstått att du vet mycket om "mina kommande vatten". Ja, nu känns det som om den yttre formen börjar bli klar och kännas bra.

LaRose
2013-08-26, 10:19
Hej ciakoohler och välkommen till min tråd! Det låter ju toppen om det inte är en längre resa än så mellan Parikia och Naoussa. Kan man t o m ha sån tur, att hotellet hämtar vid hamnen? Men det är ju inte heller hela världen om vi får åka buss.
Bra gjort att du kom ihåg namnet, Kristina! Ska titta om jag hittar det på nätet. Tack för din ansträngning!

ciakoohler
2013-08-26, 11:11
Till Kristina går det bara att gå.10 minuter kanske.

ciakoohler
2013-08-26, 11:42
http://www.ktelparou.gr/?q=en/content/information
kanske kan du få ut nåt av denna sida.jag lusläste den inte.Annars går det ju att ta taxi:)

LaRose
2013-08-26, 16:52
Tack! Sidan verkar inte så uppdaterad, men jag fick ändå ut mycket av att se de olika rutterna och tidsavstånden.

Ia
2013-08-27, 00:28
For all del... bo i Naoussa!
Parikia tror jeg dere vil synes er altfor bråkete etter nesten 14 dager på Amorgos. En taxi koster bare 15 Euro og dere er jo to på å dele. Noen ganger kan man også få hotellet til å hente/bringe.


Hvor dere skal bo ? Kommer litt ann på om dere vil bo ved stranden eller nære sentrum...

Kalypso ligger jo aldeles nydelig til ved stranden, men har nok ikke kveldsol.. og er kanskje litt dyrt...ca. 8-10 min å gå inn til sentrum i tuslefart.
Mange fine steder litt nærmere sentrum...
Vi skal bo på Senia... men er ikke 100% fortrolig med valget da jeg synes det koster mer enn det egentlig er verd...

PS: Vær obs på at det er et hotell som heter Kristina og et som heter Christina..

ciakoohler
2013-08-27, 05:52
Det är det som heter Christina ,som jag skriver om.Tänkte inte på stavningen innan.Men som sagt det finns många andra ,jag har bara erfarenhet av detta.

Malina
2013-09-14, 23:16
Hej La Rose! Vi har just ikväll kommit hem från öarna.Hade underbara tre veckor,varav en dryg på Amorgos.Titika och i synnerhet Eftechia och Michailis ser mycket fram emot er ankomst!
Amorgos var alldeles underbart och med endast små mem bra förändringar!

LaRose
2013-09-15, 00:04
Men va roligt att hitta dig här nu, Malina! Du flög genom mitt huvud alldeles nyss! Och så fint att dom väntar på oss. Vi väntar också... Avresan närmar sig med stormsteg.
Idag har vi diskuterat kläder. Svårt! Ska man ta mest sommarkläder med sig, trots allt? Oktober är ju ganska oberäknelig, men nån kyla ska det väl ändå inte hinna bli?
Bodde ni i våran fina lägenhet, hihi?

yannis
2013-09-15, 05:17
Malina, hoppas dom väntar på oss också! (samtidigt)
Birgitta och Arne.

Malina
2013-09-15, 11:05
Hej La Rose och Arne och Birgitta!

Visst väntar Titika på er också - självklart!

Vi bodde i Titikas "lyxsvit",där jag hoppas att också Birgitta och Arne ska bo.
Badrummet är nyrenoverat och en smula utbyggt och jag måste säga att Georgios(Titikas man)är synnerligen innovativ vad gäller badrumsinredning.Golvet tex är gjort av vita runda stenar med bruk emellan. Vackert och inte en chans att halka! Be att få se de andra badrummen också!

Ha nu underbara semestrar!!

yannis
2013-09-15, 13:39
Jag blir överlycklig om badrummet är halkfritt. Jag har funderat om jag nu alltid ska ta min dusch-gummi-matta ut i ö-världen.
Nu längtar jag verkligen till Amorgos, men först havssköldpaddan på Agia Anna. Naxos.
Birgitta.

Eva L
2013-09-16, 09:32
Idag har vi diskuterat kläder. Svårt! Ska man ta mest sommarkläder med sig, trots allt? Oktober är ju ganska oberäknelig, men nån kyla ska det väl ändå inte hinna bli?


Varm tröja och långbyxor är nog bra att ha med om kvällarna blir svala och det blåser. Jag skulle nog också packa ner en bra vindjacka vid resor så sent på säsongen.

Eva

LaRose
2013-09-16, 10:11
Jo, så får det bli. Kanske övervägande "varma" kläder t o m?

Kalimera
2013-09-16, 11:03
Jo, så får det bli. Kanske övervägande "varma" kläder t o m?Det kan vara rejält kallt, så jag skulle ta med varma kläder. Självklart kan det vara varmt också, så en mix är bra. Jag har aldrig varit på Amorgos i oktober, men många gånger i september, och då har vädret pendlat från jättevarmt till jättekallt. Om en av dessa kalla dagar kan du läs här (http://www.kalimera.se/grekland/amorgos-langada.html).

LaRose
2013-09-16, 15:00
Tack Janne, det du skriver bekräftar min känsla. Det är svårt det där att tänka på två extremväder när man packar. Hoppas det är varmt inomhus i alla fall. Frysa utomhus är en sak, men inomhus... En höst/vinter på Rhodos var det absolut värsta jag varit med om. Enda gången i mitt liv jag begripit fenomenet nattmössa! Och dessutom använt en. Ett halvmetertjockt tyskt duntäcke togs ner från vinden för mitt vidkommande och mina vänner höll på att skratta ihjäl sig. Komma från iskalla Sverige och kvidande huttra på Rhodos!

Kalimera
2013-09-17, 08:53
En höst/vinter på Rhodos var det absolut värsta jag varit med om. Enda gången i mitt liv jag begripit fenomenet nattmössa! Och dessutom använt en. När vi var på Amorgos två veckor i april ett år så hade vi med varma underställ, vi använde dem varje dag. Men det var i april det. :)

LaRose
2013-09-17, 16:19
Har precis plockat fram ett underställ! Det tar ju hursomhelst inte stor plats, och kan samtidigt vara riktigt värdefullt att ha med.

Kalimera
2013-09-17, 16:28
Det tar ju hursomhelst inte stor plats, och kan samtidigt vara riktigt värdefullt att ha med.Exakt så tänkte vi, och de var värdefulla, visade det sig. :)

AnnikaLi
2013-09-21, 23:04
Hej, roligt att höra allt resonemang om Amorgos. Funderar på att åka dit första v i okt men har hört att det kan vara ganska dött vid den tiden så det har gjort mig tveksam. Trevligt att höra att det är några som ska dit då.
Jag har bott 2 gånger på Katapoliani som ligger alldeles nära hamnpiren i Katapola och har varit nöjd med det boendet men det var 13 år sen senast. Nån som vet hur det är nu?
En helt annan fråga: vad är det för skillnad på om jag klickar på lilla Svara-rutan med bläckhornet eller skriver i Snabbsvarsrutan?

Kalimera
2013-09-23, 10:57
En helt annan fråga: vad är det för skillnad på om jag klickar på lilla Svara-rutan med bläckhornet eller skriver i Snabbsvarsrutan?Med svararutan kan du använda smilyes, med snabbsvar kan du inte gör det. Jag använder alltid "Svara med citat".

AnnikaLi
2013-09-23, 17:37
Tack, det var alltså inte svårare än så. bye_bye

Malina
2013-09-23, 21:06
Vi har vänner som har bott på Katapoliani 3 gånger de senast åren och är jättenöjda! Vi har sett deras rum och det är verkligen alldeles förtjusande!

AnnikaLi
2013-09-24, 20:51
Tack Malina för ditt svar. Roligt att höra att rummen är fina. Det finns ju tre olika ställen som Katapolani har (I, II och III) och som jag skrev bodde vi i det vid hamnen (I). Har bett om pris och tillgänglighet nu). Spännande. Blev faktiskt också lite sugen att höra om pris på det som du skrev om, Titika. Det ligger ju lite längre bort, kanske lite lugnare där mtp trafik?! Har du nån uppfattning om standarden är ungefär lika? Vill ha ett rum med kokplatta och kyl helst.
Såg att det skulle bli blåsigt och nordlig vind första v i okt och betydligt lägre temp. Så med tanke på det kanske jag bör ha ett rum som inte vetter mot nord. Om jag minns rätt så borde rummen mot vägen på Katapoliani ligga i söderläge ungefär. Hur ligger Titika till??
Oj nu fick jag svar från K. Hon nämner rum nr 5 med big veranda och möjlighet att göra frukost men nämner inget pris. Frågar om min budget?! Nu får jag tänka till.
Tack så länge,
Annika

Malina
2013-09-24, 21:21
Vi har bara varit på besök några gånger hos vänner som brukar hyra där - just i själva byn.
Det verkar väldigt lugnt och fint och rummen har som sagt en mycket personlig och fin inredning.Jag tror att ni skulle trivas alldeles utmärkt där!

Malina
2013-09-24, 21:23
Men nu måste jag vara helt otroligt trött!!! Har ju svarat nästan som förra gången.Ursäkta!!! Men, det ÄR fint där!!

AnnikaLi
2013-09-25, 21:46
Tack. Nu har jag fått erbjudande från både Titika och Katapoliani så nu är det bara att välja.:)

Malina
2013-09-28, 20:26
La Rose o co! Hoppas nu att ni får en underbar resa och att allt blir till er belåtenhet!
Kattflickan heter LITSA inte Litza,bara så ni vet...

LaRose
2013-09-28, 21:16
Tack Malina! Frågade Titika idag om det finns kaffebryggare i lägenheten (vill ju ha svenskt kaffe om det går). Hon nämnde i svaret, att det varit 30 grader idag... Hoppas på ett litet lätt omslag... Det lär väl komma förr eller senare.
Vi befinner oss nu i en tilltagande hysterisk fas, men ser ändå med relativ tillförsikt fram emot att fraktas Dit. När vi väl är där, kan det bara bli bra, eller hur?

Malina
2013-09-28, 22:08
Jag är övertygad om att Titika fixar allt tiller belåtenhet.Ni kommer att tycka om värmen och jag är säker på att det går ner nåra grader.Verkar ha varit osedvanligt varmt denna sommar och höst!
Försök att ta djupa andetag och bara njut nu! Allt kommer att bli så bra.Kramar!

LaRose
2013-09-29, 09:33
Hej igen Malina,
(Jag sitter och skrattar lite för mig själv angående "djupa andetag". Jag är andningspedagog.) "Hysterin" handlar mest om packningen och har ännu inte drabbat de livsviktiga fysiska/fysiologiska funktionerna. Det gör dock sömnbrist och värme. Därav mitt ältande om detta från början till slut i tråden. Så jag hoppas på 20 grader och en icke-grekisk madrass... Om inte, så får man fixa och dona och inrätta sig och gilla läget.
Jag har inga som helst tvivel om att boendet hos Titika eller vistelsen på Amorgos i övrigt kommer att vara av högsta kvalité, annars hade jag inte vågat ge mig iväg. De eventuella
problemen finns hos mig. Och i själva resedygnen. Kramar till dig också!

Eva L
2013-09-29, 12:22
Nog borde temperaturen vända ner nu sen brukar det ju kunna blåsa ganska bra på Amorgos så vinden ger säkert svalka. Ni får säkert en bra vistelse och verkar ju ha valt ett toppenboende.

Eva

Malina
2013-09-29, 12:23
"Tilltagande hysterrisk fas"!!! Ha ha ! I to like - som Grekerna säger...
Det kunde bli en bra titel på en bok.
Bra jobb du verkar ha.Själv gick jag på Hatha-yoga för några år sedan och tog till mig många bra andningsknep.
Jag minns inte riktigt hur sängarna hos Eftechia är,men jag TROR att de är mjukare än normalt.
Kalo taxidi!

LaRose
2013-09-29, 14:41
Annars kanske det ligger madrasser utefter vägarna, som man kan släpa till Titika och provligga (som Lissi skrev att det gjorde på Andros)?!
Den hysteriska fasen kulminerade sent igår kväll, då jag utschleten och halvblind skulle fålla upp en nyinköpt bouzoukiklubbsblåsa (för det finns väl en sådan, klubb alltså?) i den skumma höstkvällen. Sömmen bar iväg åt helt fel håll, stygnen var för små för att kunna sprättas upp i mörkret, jag fick "tunnelseende" och rev och sleeet upp allt som kom i min väg inklusive själva tyget, tills krasandet plötsligt upphörde och en skrämmande tystnad tog vid... Say no more. Söm(n)problem. Andnöd. Min salig mor, sömmerskan, lär ha vridit sig några varv i graven. Ska nu ta itu med lapptäcket.

LaRose
2013-09-30, 12:53
Det bidde ingen klänning, det bidde en blus...

Hej då, nu lägger jag mig snart och sover några timmar innan nattens avresa hemifrån till Arlanda. Hysterin har vikit och jag är heeelt cool. Dock drabbas jag stundom av gråtattacker, bara av att tangera känslan av att återse mitt älskade Grekland efter 17 år...
Vi ska inte medbringa så mycken apparatur, så det lär inte bli några direktrapporter från äventyret. Men jag återkommer.

Malina
2013-09-30, 16:04
Hej La Rose! På Amorgos, finns mig veterligen ingen bouzoukiklubb.Om det spelas musik, är det mest "Nisotika"=ö-musik.Spelas med lira,gitarr,luta osv.Påminner lite om Kretensisk musik.Ibland ges konserter på det fina torget i Choran.Kan också förekomma i hamnen.Men du! Fråga!!!!

Ha nu en alldeles underbar resa och krama Titika och co.!

Kalimera
2013-09-30, 16:22
Vi ska inte medbringa så mycken apparatur, så det lär inte bli några direktrapporter från äventyret. Men jag återkommer.Ser verkligen fram emot att höra om resan när ni kommer tillbaka. Trevlig resa! bye_bye

Hej La Rose! På Amorgos, finns mig veterligen ingen bouzoukiklubb.Om det spelas musik, är det mest "Nisotika"=ö-musik.Har inte heller sett till någon sådan, och hade det funnits borde man ju gjort det efter alla besök på ön. :) Jag tycker nog att Amorgos är en av de "tystaste" öar jag har varit på. Det är sällan man hör någon musik över huvud taget. Jag kan faktiskt sakna det när jag är på Amorgos.

våga
2013-09-30, 18:10
"Hysterin" handlar mest om packningen och har ännu inte drabbat de livsviktiga fysiska/fysiologiska funktionerna. Det gör dock sömnbrist och värme. Därav mitt ältande om detta från början till slut i tråden. Så jag hoppas på 20 grader och en icke-grekisk madrass...
Ett tips från en Greklandsresenär med ömtålig rygg:
Jag har alltid med mig ett liggunderlag som jag använder som bäddmadrass i de hårda grekiska sängarna. Just nu använder jag ett ganska dyrt uppblåsbart liggunderlag, men till nöds kan man köpa en badmadrass och använda den. Troligen kan ni hitta iggunderlag för camping i Katapola.
Lycka till med resan!
Våga

kari
2013-09-30, 19:36
Jeg ønsker deg et fantastisk gjensyn med Hellas:)
Amorgos/Katapola klapp_klap og Naoussa klapp_klap
- det kommer til å bli s å HERLIG :D

yannis
2013-10-23, 10:01
LaRose,
hur gick fortsättningen av resan sedan vi lämnade er?
Jag/vi vill även passa på att tacka för förmiddagskaffet på er fantastiska altan på Titika, den dagen vi åkte vidare till Eigiali. Det var nog mer än sju sorters kakor. flabb_flab
Vi är nu hemmavid och det snöade inatt. snyft_drop Vill tillbaka!
Birgitta.

Malina
2013-10-23, 10:51
Jag vill naturligtvis också veta!!!!

Kalimera
2013-10-23, 20:57
Jag vill naturligtvis också veta!!!!Å jag också. :)

Eva L
2013-10-24, 09:42
Här är en till som vill veta. Berätta gärna lite om vardagslivet på ön och hur det var i Chora och i klostret som jag antar att ni besökte.

Eva

LaRose
2013-10-24, 16:05
Kära ni!

Jag är här, i en svårartad återanpassning... Kom hem i söndags morse efter en 24 timmars hemresa, sov till kl 20.30, packade upp lite och föll i säng vid midnatt igen och vaknade på måndagen vid 12-tiden. Då vidtog vardagen med ett ryck och sedan körrepetitioner för full hals. Jag ska vara med och sjunga Faurés requiem nästa helg och har aldrig hört den. De andra hade börjat repa precis när jag åkte till Amorgos. Hilfe!

Tack för tack, Birgitta. Jojomen, där kan man prata om att "sitta balkong"! Hoppas även Arne var nöjd med benutrymmet. Och ja, det blev nog mer än sju sorter. Grekiskt kaffebröd är ju ett eldorado för gottegrisar! Och kakor av högsta kvalité fanns det gott om, precis som det gjorde av allt annat på Amorgos.

Jag skissar på ett resebrev i huvve't förstås, men ni får ge er till tåls lite. Vi blev i alla fall så kära i Amorgos, att vi inte kunde lämna ön när vi skulle. Paros och Naoussa väntade ju på onsdagen, men separationsångesten blev för stor, vi bröt ihop och Titika fick ringa och avbeställa boendet därstädes. Vi hade ju ändå bara betalat för en natt... På lördagen var vi dock så illa tvungna att ta oss samman och äntra Blue Star i arla morgonstund, tillika sätta fötterna på Paros' jord. Vilken chock! Sju timmar senare flög vi lillplan till Aten, tre timmar senare vidare till Arlanda, där vi fick vänta på bagaget i 1,5 timme utan någon information om orsaken. Trött- och surhetsgraden var vid det laget något förhöjd. Till slut vidtog sista etappen med bil och så var vi alltså hemma på söndag morgon.
I Parikia, när chocken hade lagt sig, hann vi med kyrkan, det fantastiska byzantinska muséet och kyrkans affär med alla de fina och billiga sakerna, strosa i Gamla Stan, ett svindyrt fika och en fullständigt smaklös lunch.

Malina, jag bringar naturligtvis massor av hälsningar till dig/er från både Titika, Michalis och Eutichia. Samt åsnor och andra animaler! Och tack, tack, tack än en gång till dig från mig och Gunilla.

Det känns nästan som att jag har lite trivsamt internskvaller/"vardagsrapporter" att bidra
med från Katapola, men som sagt, jag måste ägna tiden åt lite annat först, för att sedan tona in mig och fatta pennan.

Nyförälskade hälsningar så länge!

Lissi
2013-10-24, 16:35
Så härligt att resan blev så underbar!!!! Precis som den ska bli efter allt planerande.

Faurés Requiem är SÅ vackert. Det har jag sjungit flera gånger med Kalmar Domkyrkokör. Jag älskar detta verk. Måste nog sätta på min CD för lyssning ;)
det ska bli gott att vänta på resebrevet.

Lissi

Malina
2013-10-24, 21:02
Underbart la Rose!
Faures R. är vackert! Lycka till!

Jag blir väldigt varm i hjärtat när du skriver om älskade Amorgos!
SÅ roligt att ni trivdes och tack för hälsningarna!

Hade gärna varit med på balkongfikat! Ni handlade väl på bageriet? De har underbara bakverk! Så roligt att ni bjöd veteranerna Birgitta och Arne också! Benutrymme ha ha!

Ta det lugnt nu och sjung och kom tillbaks till den inte så förfärliga hösten här hemma.

LaRose
2013-10-24, 22:48
Tack Lissi, för deltagande i både det ena och det andra och tack till dig också Malin, för sångstöd! Och TACK för all respons Arne fick på nödropet om våra icke-fungerande I-phones! Jag har ju läst nu i efterhand. Tyvärr kan jag inte redogöra för vari felet bestod (det där är mycket värre än "rena grekiskan" för mig), men det var nåt vi skulle stänga av och sätta på och så var det nåt mer... Säkert var det mycket i era svar som var riktigt och rätt!
Tänk, så mycket man har att vara tacksam för!

yannis
2013-10-25, 05:51
Ja, man såg ju redan direkt efter att ni "landat" i Katapola och hos Titika att här kommer ni att trivas.
Amorgos är Amorgos! Man blir berörd.
Birgitta.

Kalimera
2013-10-25, 10:17
Underbart att höra att ni hade det så bra och att ni blev förälskade i Amorgos! klapp_klap

Ser fram emot ett resebrev när ni har landat mentalt.

Malina
2013-11-11, 20:56
I´m waiting and waiting...

LaRose
2013-11-12, 00:26
Håll ut, Malina! Sista Fauré-konserten var igår...

LaRose
2013-12-21, 00:19
Hej!
Känner att jag måste tala om att min tystnad beror på inflammerade fingerleder. Jag har ju min kroniska smärta, men händer och fingrar har jag inte haft problem med tidigare. Har inte kunnat skriva ett ord om Amorgos eller något som helst annat. Men jag hoppas komma igen. Mina anteckningar och mina minnen finns ju väl bevarade. Det ska bara göra mindre ont att skriva.
God Jul till alla så länge!

Kalimera
2013-12-21, 15:36
Men jag hoppas komma igen. Mina anteckningar och mina minnen finns ju väl bevarade. Det ska bara göra mindre ont att skriva.
God Jul till alla så länge!Att det tar tid gör inget, att du kryar på dig är viktigast. God Jul till dig också! bye_bye

Malina
2013-12-21, 17:19
Hoppas du får en underbar Jul malgr´es tout!

LaRose
2013-12-21, 21:22
Tack Janne och tack Malina!

yannis
2013-12-22, 13:14
Ja, dina minnen finns.
Du ska ha en skön julhelg. Vi tänker på dig här i Paleochora.
Birgitta.

Lissi
2013-12-22, 15:47
God Jul själv!!
Överansträng dig inte med att skriva.....vi får nog läsa tids nog när du är bättre!
Hälsan går först.

Lissi

LaRose
2013-12-26, 01:19
Tack Birgitta och Lissi och God Fortsättning från ett varmt, grönt, blåsigt och blött mellansverige! Hälsa Arne också. Längtar snö och kyla.