handdator

Visa fullständig version : FlyScand till Tessaloniki.


Arne
2006-02-25, 11:50
I förra veckan hade Flygbolaget FlyScand en annons i gratistidningen Metros riksupplaga där man saluförde flygresor till Tessaloniki, Beirut och Tunisien till attraktiva priser.

En varning dock!!! FlyScand är egentligen samma bolag som det under förra året konkursade bolaget NTT-Travel group, som lyckades sälja ett stort antal flygstolar men aldrig förmådde lyfta med något flygplan!!!

På Luftfartsstyrelsens tillståndsenhet uppges att inget bolag med namnet FlyScand har ansökt om trafiktillstånd (s.k operativ licens)

Enligt ännu obekräftade uppgifter ligger FlyScand i förhandlingar med Postens flygbolag Falcon Air om att köpa bolaget. Falcon har inleasat trenne Boeing 737-300 vilka i begränsad omfattning används för postflyg.

Det är alltså möjligen på så vis att Falcon Air ska omvandlas till FlyScand???

Kännare i flygbranschen säger att de fruktar att en köpare av Falcon Air, i stället för att driva flygbolag, kan välja att slakta bolaget. Falcon har bland annat en hangar i Malmö värderad till 20 MKR samt övriga tillgångar värderade till ytterligare 20 MKR.

Varning för inköp av flygbiljetter med FlyScand til Tessaloniki är härmed utfärdad.

Arne

Källa: Flygtorget.se

Zanét
2006-02-25, 11:55
Tack för infot Arne :)

Just Thessaloniki är efterfrågat eftersom där inte gå så många flighter dit från Kastrup (hur det är i övriga landet känner jag inte till). Flyg kan man alltid få tag på men då får man ju också betala därefter jämte mellanlandningar.

Ska bli intressant att följa utvecklingen hos FlyScand och Falcon Air framöver.

//Zanét bye_bye