handdator

Visa fullständig version : Grekiskt vardagsliv?


Rojo72
2013-07-09, 12:31
Hej!

Går det att finna något grekiskt vardagsliv i Kos stad och i så fall var? Tänker även på restauranger utanför turiststråken (eller i desamma) dit grekerna går för att äta...:D

Claes på Lesvos
2013-07-09, 13:35
Söndag eftermiddag eller kvällar (speciellt lördagskvällar) efter 22.00 kan du nog hitta greker på de flesta tavernor.

Kalimera
2013-07-09, 14:05
Går det att finna något grekiskt vardagsliv i Kos stad och i så fall var? Tänker även på restauranger utanför turiststråken (eller i desamma) dit grekerna går för att äta...:DI min gamla guide om Kos skrev jag så här:

Vill du uppleva en riktigt lantlig grekisk taverna ska du göra en visit på Taverna Frangoulis i Kako Prinari. Tavernan ligger på cirka 15 minuters promenad från Kos stad. För att hitta dit letar du dig fram till marinan, svänger höger på Odos Papatheofanis och fortsätt vägen fram tills du kommer ut på landet. Du märker på andningen när du är framme, du blir lugnare ju längre du går: mindre trafik, jordbrukslandskap, kor, getter, kattungar och kacklande höns är vad som möter dig. Här upplever man det totala lugnet och ändå är det bara ett stenkast från kakofonin i Kos stad.

Om det är likadant idag är jag dock osäker på, men det är värt att kolla. :)

Om du går du får du gärna berätta om det.

yannis
2013-07-09, 14:58
Ja, det stället gillade vi. Men det var några år sedan, men hoppas det finns kvar.
Birgitta.

Rojo72
2013-07-09, 16:08
Låter som ett spännande tips. Kanske tar och cyklar dit och kollar läget :).

Marouli
2013-07-09, 16:48
Hej!
Håller med om att Frangoulis var ett mycket bra och trevligt ställe. Tyvärr är det stängt i Kako Prinari sedan 2-3 år.
Restaurangen finns nu på Odos Xarmilou.Maten är lika god men stämningen är väl inte riktigt densamma som "ute på landet".

Taverna Lithino, på Arch.Gerasimou (samma gata som fängelset) i närheten av nya marinan,tyckte vi hade riktigt god grekisk mat.Har gått förbi där i många år,men först i år blev det av att prova.Så är det ibland,men nu återkommer vi gärna dit vid nästa Kosbesök.
Hälsningar Marouli

yannis
2013-07-10, 09:54
Va synd, att Frangoulis har flyttat! Man fick alltid en bra "matstämning" när man gick dit. Det var bara 10 minuters väg från vårt hotel och man kom direkt ut på landsbygden. Att gå dit och känna doften av alla kryddväxter, titta på grönskan, lyssna på fåglarna och titta på djuren var ett rent nöje. Och när man rundade den lilla skolan var man framme. Oftast var det bara greker där. Jo, dom hade en beo-stare som man kunde prata med.

Vårt andra bästa-ställe är Lithino. Här råder också lugnet. Och man har väldigt god mat, trevlig, personlig och rolig personal. klapp_klap

Vi har även tagit bussen till byn Kefalos och haft en trevlig dag där. Men det var för tio år sen, så den kan ha exploaterats. Hoppa dock inte av bussen före byn. Vi varnar för Paradise Beach! Här står parasollerna och solstolarna så tätt att man inte kan sätta sig i sanden för att gå ner och ta ett snabbbad. En solstol kostade för tio år sen 8 Euro och på den enda tavernan var priset för en 30-cl karaff vitt 5 Euro! snyft_drop
Birgitta

Kalimera
2013-07-10, 10:35
Håller med om att Frangoulis var ett mycket bra och trevligt ställe. Tyvärr är det stängt i Kako Prinari sedan 2-3 år.Synd att de har stängt. Det kanske låg lite för off. Tipset fick jag av dig för m å n g a år sedan. :)