handdator

Visa fullständig version : Tips på öar


carl04
2013-07-07, 23:45
Hej!
Vi flyger till Kos i slutet av augusti och har sedan 12 dagar på oss för en kortare ö-luff. Räknar med att lämna Kos fortast möjligt för att styra kosan mot lite lugnare ställen. Vi är två vuxna och två barn (3 och 6 år). Har tidigare båtluffat i Kykladerna många gånger, men debuterar nu i Dodekaneserna. Vilka 2-3 öar ska man välja? Får gärna vara lugn och ro och med hyfsade stränder för barnen. Tips mottages tacksamt!

/Carl

Kalimera
2013-07-08, 11:53
Vilka 2-3 öar ska man välja? Får gärna vara lugn och ro och med hyfsade stränder för barnen. Tips mottages tacksamt!Antingen åker ni norrut från Kos, eller söderut. Åker ni norrut har ni Kalymnos, Telendos, Leros, Patmos och Lipsi på nära avstånd.Om lugn och ro är viktigt skull jag ha valt Telendos (http://www.kalimera.se/oar/dodekan/telendos.html), Leros (http://www.kalimera.se/oar/dodekan/leros.html) (bo i Panteli) och Lipsi (http://www.kalimera.se/oar/dodekan/lipsi.html). Åker ni söderöver ligger Nisyros (http://www.kalimera.se/oar/dodekan/nissyros.html), Tilos (http://www.kalimera.se/oar/dodekan/tilos.html) och Chalki (http://www.kalimera.se/oar/dodekan/chalki.html) bra till. Tyvärr är stränderna på Nisyros inte speciellt bra.

Jag skulle välja den norra rutten och jag vore er. Om ni åker till Lipsi får ni inte missa den underbara båtutflykten. :)

carl04
2013-07-11, 22:39
Hej!
Tack för bra tips! Satt och funderade på Kos-Tilos-Symi, men den norra rutten kanske är bättre, om inte annat verkar det betydligt lättare ur en logistisk synvinkel. Hur är Kalymnos? Är rädd att det är för "turistigt" för vår smak, men det kanske är fel känsla? Har varit på Patmos 2 dygn i slutet av båtluffen 2006 (Rhodos-Milos-Naxos-Schinoussa-Koufonissi och slutligen Patmos). Hur är Kalymnos, Lipsi, Leros, Telendos i jämförelse med Patmos?
/Carl

Kalimera
2013-07-12, 10:24
Hur är Kalymnos? Är rädd att det är för "turistigt" för vår smak, men det kanske är fel känsla? Har varit på Patmos 2 dygn i slutet av båtluffen 2006 (Rhodos-Milos-Naxos-Schinoussa-Koufonissi och slutligen Patmos). Hur är Kalymnos, Lipsi, Leros, Telendos i jämförelse med Patmos? Kalymnos är allt annat än turistiskt. Visst är det mycket turister i Myrties, men upplevs inte som turistiskt. I alla fall gör inte jag det. Det bor cirka 17000 personer på Kalymnos, så det grekiska vardagslivet dominerar Kalymnos. Det finns massor att se och göra på ön. Extra plus för närheten till underbara Telendos. Jag tycker att Kalymnos, Lipsi, Leros och Telendos är bra mycket bättre än Patmos. Dock är jag inget fan av Patmos.