handdator

Visa fullständig version : Förboka hotell i juni?


Solkatt
2013-05-15, 09:30
Hej!
Vi planerar att ta oss till Sifnos!
Efter att ha läst här på Kalimera så verkar det som om man inte behöver förboka.

Vad har ni för erfarenhet av att åka till Sifnos i slutet av Juni? Vi skulle gärna ha en lägenhet då vi är 5 personer, 2 vuxna 3 barn. Kan man ha is i magen o gå till turistbyrån när man kommer dit i slutet av Juni???

Kalimera
2013-05-15, 13:42
Jag tror inte att ni behöver förboka, men ni är fem personer så det kanske inte finns så mycket att välja på. Sedan beror det på var på ön ni ska bo. Ska ni bo Faros är utbudet begränsat. Ska ni bo i Kamares finns det större utbud.

Solkatt
2013-05-20, 19:00
Tack för ditt svar!
Nu har jag gjort några förfrågningar via en "agency" förstår jag.
Tycker att de erbjudanden vi fått om "apartments" på Platy Yialos ser fina ut!
Kanske det passar oss med våra barn i olika åldrar!?

Kalimera
2013-05-21, 09:28
Tycker att de erbjudanden vi fått om "apartments" på Platy Yialos ser fina ut! Kanske det passar oss med våra barn i olika åldrar!?Det tror jag absolut att det gör. Platy Yialos (http://www.kalimera.se/bilder/veckans/strand/sifnos_platys_gialos.html) är en liten turistort, men det är alla turistorter på Sifnos, det är liksom det som är grejen med Sifnos. :)

Det är ganska när till klostret Chrisopigi (http://www.kalimera.se/bilder/veckans/sifnos_chrisopigi.html) där det finns klippbad, och till stranden Apokofto (http://www.kalimera.se/bilder/veckans/strand/sifnos_apokofto.html), samt till Faros (http://www.kalimera.se/bilder/veckans/strand/sifnos_faros.html) där det finns tre stränder. Till Faros, som ligger längst bort, är det cirka 3 ½ km.

Solkatt
2013-05-21, 13:21
Ja, det låter bra!
Det är lite läskigt att förboka boende, tänk om det inte är så som det ser ut på bilderna, men det är väl inget boende i Platy Yialos som ni avråder i från? Detta ligger direkt vid stranden...ser jättefint ut på bilderna.

(Koufunissi är en ö som vi tagit till vårt hjärta så jag gissar att vi kommer gilla Sifnos...!)

Marianne
2013-05-21, 13:28
Efter att ha läst här på Kalimera så verkar det som om man inte behöver förboka. Vad har ni för erfarenhet av att åka till Sifnos i slutet av Juni? Vi skulle gärna ha en lägenhet då vi är 5 personer, 2 vuxna 3 barn. Kan man ha is i magen o gå till turistbyrån när man kommer dit i slutet av Juni???
Grattis till val av en härligt fin ö!
Tycker man bor bra var man än väljer att bo på Sifnos, många fina orter.
Kommer ni i förbindelse med pingsthelgen (tydligen 23-24 juni i år) kan det vara problem med att komma utan att ha förbokat!
Annars bör det inte vara några problem.

Kalimera
2013-05-21, 13:45
Det är lite läskigt att förboka boende, tänk om det inte är så som det ser ut på bilderna, men det är väl inget boende i Platy Yialos som ni avråder i från? Det är alltid svårt att gå efter bilderna, men det betyder ju inte att de inte stämmer med verkligheten. Jag brukar numer boka i förväg, och jag har än så länge alltid blivit belåten. Om ni blir missnöjda kan ni skriva om det här. :)

Solkatt
2013-05-21, 13:51
Ja det är sant, det är ju lite av äventyret också...det kanske inte alltid blir som man tänkt sig!
Men nu har jag skickat iväg en boking!!!

Längtar så!

Tomas N
2013-05-21, 19:16
Jag kan varmt rekommendera Platy Yialos för er, lugnt och skönt.

Solkatt
2013-05-25, 09:21
Tack!:)