handdator

Visa fullständig version : Var skall man bo med småbarn på Tilos?


miss piggy
2013-05-09, 20:05
I sista stund har vi bestämt oss för en Greklandssemester även i år. Det blir Tilos. Vi undrar då var vi skall bo. Vi har tre små barn (2, 5,7) och undrar om vi för första gång skall boka allt via apollo. Funderar på eristos beach, någon som har varit där? Har läst här på forumet att det inte finns s många tavernor i gångavstånd, vad innebär det? Vi går och vandrar gärna, men lilltjejen kommer att sitta i vagn ev. bärsele och på kvällen orkar inte de andra heller att gå hur långt som helst.. Bör vi i stället hitta något i Livadia (om jag har förstått ligger inte Eristos Beach i Livadia?). Barnen vill gärna ha pool... Men det är inte ett 100% krav..

Ser framemot svar:)

Sunny12
2013-05-09, 23:48
Hej, Tilos är en underbar ö dit många reser för att vandra och njuta av lugnet.
Jag var där i 3 veckor hösten 2012, bodde då i byn Livadia där det finns ett 20-tal tavernor och de flesta ligger längs strandpromenaden, stranden i Livadia består av klappersten och det är inte långgrundt, inte särskilt barnvänligt.
Såg inga småbarnsfamiljer under den tiden jag var där.
Hotell med pool såg jag inga, möjligt att det finns men inget som jag la märke till iaf.

Eristos ligger cirka 10 km från Livadia det går buss om ni inte ska hyra bil.
Stranden i Eristos består av grovkornig sand uppblandad med småsten.
Här finns endast ett par tavernor, en minimarket och några pensionat.

Trevlig resa!..bye_bye

Smultron
2013-05-10, 06:06
Med barn i er ålder hade jag nog valt en annan ö än Tilos. Eristos beach ligger ganska långt från tavernor, affärer mm och i Livadia där de flesta tavernor finns är stranden inte lämplig för småbarn.

Tritogeneia
2013-05-10, 08:43
Ved Eristos er det veldig øde, jeg ville aldri bodd der verken med eller uten barn. Det er heller ikke verdens mest barnevennlige strand. Vi bodde i Livadia med sjuåring og niåring i fjor, og var godt fornøyd – det var også noen venner som reiste med mye mindre barn.

KarinR
2013-05-10, 11:02
Har själv inga småbarn men har sett mängder med barn trivas som fisken i vattnet vid stranden i Livadia. Skaffar man badskor/foppatofflor till barnen kan de röra sig obehindrat på botten trots klappersten. Eristos är öde och stranden är allt annat än långgrund, tycker det är trevligt att åka dit någon gång under vistelsen men skulle aldrig bo där.

Bodde förra sommaren på Livadia Beach aparments. Samtidigt bodde en norsk familj med två barn, 4 och 2 år gamla där och de var oerhört nöjda med läget (10 meter till stranden utan att behöva korsa någon väg, utom strandpromenaden som är bilfri), lägenheten och med den service som hotellet kunde erbjuda ex enklare mat och dagens rätt nästan när som helst då barnmagar kurrar.

Har bott på flera ställen i Livadia men tror att det är Livadia beach eller eventuellt Dream Island som lämpar sig bäst om man har småbarn. Eleni har också bra läge men har endast dubbelrum, alltså inga lägenheter där det finns möjlighet till mattillredning ens av enklare karaktär.

Pool finns endast på hotell Irini, ligger lite avsides i Livadia. Har inte bott där så kan inte uttala mig om hur det är där.

Skulle helt klart välja Livadia Beach i Livadia om jag reste med småbarn i dagsläget. Ägarinnan är också oerhört barnkär och jag har svårt att tro att man kan bli bättre omhändertagen som barnfamilj på något annat av Apollos hotell. Hoppas att ni väljer Tilos!

Jag längtar, åker 23 Juni och blir där i tre veckor. Det blir mitt femte år i rad.