handdator

Visa fullständig version : Nybörjare


Lodbrok
2006-02-17, 21:15
Hej!
Vi ska gifta oss i slutet av april och hade tänkt åka till någon mysig ö i Grekland. Utresedatum är planerat till 29:e april och hemresa den 13:e maj. Vi läste om Faros på Sifnos och blev sugna på att åka dit. Men vi undrar hur är vädret vid denna tid på året. Är det för tidigt att åka? Vi vill också att det ska vara ganska så lätt att kommaa till vårt resmål. Vi föredrar vacker natur med bra bad framför uteliv, disco etc.
Vi vore tacksamma om vi kunde få lite råd på vägen när det gäller resmål, väder, badtemperatur, ressätt etc.
(Vi gillar även god mat:) )

Lars & Eva

Ruby
2006-02-17, 22:09
Men vi undrar hur är vädret vid denna tid på året. Är det för tidigt att åka?Det har nyligen varit flera diskussioner här på forumet om vädret i början av sommaren - titta t.ex. här:

Varmast i maj? (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=2906)

Grekland i början av juni (http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=2768)

Ruby bye_bye

Eva L
2006-02-18, 09:12
Faros är jättefint men jag tror att det kan vara lite väl kallt där vid den tiden för härliga bad. Nu tycker jag alltid att badvattnet är kallt i Grekland under maj månad. Faros är ingen plats för matälskare här finns nästan inget av bra klass tyvärr. Då får ni ta en tur in till Kamares för att äta gott. Goda möjligheter till fina vandringar och fin natur finns det däremot i Faros och ett underbart ljus.

Eva

Elisabet
2006-02-18, 09:33
Om jag skulle åka till Grekland i slutet av april och prioriterar bad - och då menar jag inte bara att ligga på stranden utan att vara i vattnet - så skulle jag tveklöst välja södra Kreta. Där finns det också många städer och byar som har det ni önskar och som det är ganska lätt att komma till om ni flyger direkt till Kreta.

Lodbrok
2006-02-18, 20:00
Tack för era svar.
Vi har börjat att undersöka Kreta is stället.

Lars & Eva