handdator

Visa fullständig version : Lefkos på Karpathos


Tengros
2013-03-09, 11:51
Hej, Någon som varit där och kan berätta mer om platsen, restauranger, hotelltips mm?
TACK!flabb_flab

karinafp
2013-03-09, 12:15
Lefkos var en gång en liten fiskeby. Nu är det inte mycket av det kvar. Hotellen dominerar och fler tillkommer. Det finns inget att göra mer än sola, bada och äta. Stränderna är fina och några bra restauranger finns det.

Till Lefkos åker man över dagen för att bada. Man tillbringar hela semestern där om man inte vill göra mycket annat än ta det lugnt. ;)

Karin
som alltid längtar ner

Monica C
2013-03-09, 14:52
Första gången vi var på Karpathos bodde vi i Pigadia och åkte med lokalbussen till Lefkos flera ggr,så när vi återvände till ön efter ngt år så valde vi att bo i Lefkos på Sunset i 14 dagar,mkt trevligt och bra,En lugn och stillsamm by med många olika matställen,bra bad inne i byn och vandrar man iväg så kommer man till lite mer avskilda stränder där badkläder inte är nödvändiga,där finns inga solsängar eller tavernor utan livets förnödenheter får man bära med sig.Vi trivdes så bra och kan mycket väl tänka oss att återvända,men än finns många oupptäckta öar(trots att vi varit på ~35) samt tidigare favoriter som ropar på oss.Gillar man lugn och ro då är Lefkos toppen men vill man ha större utbud på matställen och möjlighet till shopping då väljer man Pigadia och tar sig till öns olika stränder med lokalbuss eller eget fordon.
Monica:)

Tengros
2013-03-09, 22:16
Hur många restauranger finns det i Lefkos, 5,10 eller fler?

Tengros
2013-03-09, 22:17
Hej, Du verkar ha koll på ön. Hur många matställen finns det på Lefkos?? 5,10 eller fler??

Monica C
2013-03-09, 23:35
Matställen finns det fler än 10 av,men hur många har jag inte koll på.Ligger ett helt gäng nere i byn vid vattnet och han som kör lokalbussen har en trevlig taverna med god mat där,sen ligger det flera stycken om man vandrar ut från byn efter "stora"vägen.Ja inte behöver man gå hungrig i Lefkos men är man intresserad av ngn form av shopping är det inte rätta stället,jo goda oliver och honung finns förstås.
Monica:)

Eva L
2013-03-10, 08:42
Jag har bara varit där en dag för ca 10 år sedan. Då var det en fin liten gammal fiskeby/badort där man kan göra allt som man gör på landet. Stämningen var väldigt trevlig och den bästa tavernan vi åt på under resan fanns här. Dramoundana heter den och låg vackert ute på piren.

Gillar ni att vandra utgår det vandringsleder från byn och det finns flera stränder att välja mellan. Ingen plats för den som vill shoppa eller föredrar att vandra runt i städer. Om jag åker till Karpahos igen kan jag mycket väl tänka mig att bo här igen men jag föredrar lantliga omgivningar och det lugn som finns i en mindre by. Det jag möjligtvis saknar är torg liknande de man finner i Chora på Folegandros men de är så speciella att jämförelsen blir ganska orättvis.

Eva

seaside
2013-03-10, 09:37
Vi har senaste åren åkt till Karpathos. Då har vi alltid åkt några dagar till Lefkos. Det är ett bra ställe att varva ner på.
Förra året var vi första veckan på Lefkos och andra veckan i Pigadia Det var en kombination som passade oss bra. En vecka på Lefoks är lagom.
Baden är fina, lugna vikar eller mera vågiga vatten.
Vad som gör mycket att vi åker dit är Dramoundana en upplevelse som är underbar. Det finns ingen meny utan du går ut i köket och där finns ett bord dukat med all mat för dagen. Maten är mycket, mycket god. Vi har åkt runt bland många öar men inte funnit något matställe som Dramoundana. Passar oss som bra. Nicki med sina stora händer kan trolla med maten. Giannis gör också underbar mat. Man är bara så välkommen när kommer dit.
Som du märker är vi lyriska om detta matställe.
Det finns andra matställen som också har mycket god mat men man hittar sin favorit.
Lefkos = avkoppling, bra bad och god mat.
I höst åker vi ner igen, igen, igen..............

anlekan
2013-03-10, 10:42
Som flera här har redan sagt, Lefkos är en fin liten turistby där man inte gör så mycket mer än att sola och bada. Vi har varit på Karpathos två gånger och då bott i Lefkos på fina Gliko Oniro. Vi hade bil hela vistelsen, vilket gjorde att vi ändå kunde ta oss runt ön. Pigadia var vi över dagen och det räckte för oss, men smaken är olika.

Lise-Lotte
2013-03-10, 12:48
Hej!

Håller helt med om vad som har skrivits om Lefkos som svar på din fråga. Vi älskar denna by och åker för 9:e gången i juni. Vi har växlat mellan att åka i september och i juni, vissa år både och. Vi upptäckte byn och Karpathos när vi valde att avstå att ö-luffa och tänkte oss att i stället åka runt på Karpathos med övernattningar på ett par tre ställen. Vi började med Lefkos och på den vägen är det.
Jag håller även med vad som skrivs om matställena och om Dramountana. Vill understryka att kvaliteten på maten på busschaufförens taverna har ökat väsentligt och där är mycket trevligt.
Dock - är man beroende av att semestern innebär shopping, så är Lefkos fel. Likaså om man vill roa sig sent på kvällen. Här är det skänt badliv, härliga promenader, god mat och avkoppling som gäller. Vi älskar byn och kommer att åka dit igen och igen...

Tengros
2013-03-10, 18:39
Tack för alla svar! Vilket hotell brukar ni bo på? Åker ni charter, eller bokar flygstol själva? Om ni bokar själva, hur tar ni er från flygplatsen, vad är bäst? TACK för alla svar!

seaside
2013-03-10, 19:24
Brukar att åka med Apollo. Krinos ingen höjdare men fint läge. Lefkos Village bra.

Ia
2013-03-10, 20:47
vil du ikke reise charter så ta en billig flygstol til Rhodos og derifra fly... evt. ferge. taxi fra flyplassen til Lefkos er det som gjelder om man ikke vil leie bil. Tror taxi koster ca. 40 Euro.
Jeg også koste meg på Lefkos... stille og rolig + deilige strender.
Ikke en eneste butikk bortsett fra et lite supermarked et lite bakeri og en kiosk da jeg var der for 6 år siden.

LottaB
2013-03-10, 21:09
I juni åker jag för fjärde året i rad till Lefkos med min dotter. Vi köper flygstol genom Apollo och bokar hotellet själva. Vi åker med Apollos transfer som kan bokas genom telefon men många föredrar att ta taxi från flygplatsen för att undvika väntetider. Förra året bodde vi på Hotell Neraida som har fantastisk utsikt över stranden och den lilla hamnen och där bor vi även i år. Har även bott på Sunset och Sofia & Georgina tidigare och båda är bra. Lise-Lotte kan nog ha flera tips på boende som är prisvärda.

Lotta

Monica C
2013-03-11, 00:14
Vi åkte charter med Apollo och bodde på Sunset,solnedgången var verkligen vacker att skåda därifrån.Att vi valde charter denna gången och inte flygstol berodde på att vi skulle vara borta två veckor och visste att det var just i Lefkos vi ville bo.Irina vår värdinna var mkt trevlig och det var möjligt att inhandla dricksvatten ja även Mythos uppe i frukostmatsalen där hon var varje morgon.Skönt att slippa bära från affären då det är backe upp till Sunset:DVi lagade vår frukost själv,tycker det är mysigt.Irina och hennes familj har oxå en taverna Small Paradise som ligger en bra bit bort efter "stora"vägen.Skön promenad dit god mat och hem fick vi skjuts av Irinas man i en gammal skruttig liten"lastbil".
Vi var i Lefkos sept-11 och då fanns den lilla affären nere i"centrum"och dit kom brödbilen på morgonen med bröd som bakades i byn Menetes.Det fanns en nyare affär efter vägen ut från byn och ytterligare en till lite längre bort efter vägen.Fortsätter man ännu längre så kommer man så småningom till Small Paradise.Busschaufförens ställe heter Ammos.
Monica:)

evajanini1
2013-03-12, 14:52
Är det någon som vet vad taxin kostar mellan flygplats -lefkos åker med airtours och då kan man inte åka med apollos transfer , airtours har inga hotell i Lefkos fick nobben när jag mailade och frågadesnyft_drop

anlekan
2013-03-12, 18:49
Vi har haft flygstol med Ryan Air till Rhodos och sedan inrikesflyg till Karpathos flygplats. Där har vi sedan förbokat en bil som väntar på oss (www.lefkosrentacar.com/) Mycket trevliga biluthyrare! Tror taxi mellan flygplatsen och Lefkos kostar ca 35-40 euro. Liksom flyget, bokar vi alltid boendet själva. Gliko Oniro, där vi bott, är ett enkelt boende som ligger en bit upp i "byn". Härlig balkong där man mer än gärna sitter och tittar på solnedgången... De som hyr ut har också en trevlig restaurang nere vid den lilla hamnen. Vi betalade 30 euro/natt i juni 2012.

evajanini1
2013-03-12, 21:45
Tack för tipset!

Tengros
2013-03-13, 08:35
Vi har haft flygstol med Ryan Air till Rhodos och sedan inrikesflyg till Karpathos flygplats. Där har vi sedan förbokat en bil som väntar på oss (www.lefkosrentacar (http://www.<b>lefkosrentacar</b>).com/) Mycket trevliga biluthyrare! Tror taxi mellan flygplatsen och Lefkos kostar ca 35-40 euro. Liksom flyget, bokar vi alltid boendet själva. Gliko Oniro, där vi bott, är ett enkelt boende som ligger en bit upp i "byn". Härlig balkong där man mer än gärna sitter och tittar på solnedgången... De som hyr ut har också en trevlig restaurang nere vid den lilla hamnen. Vi betalade 30 euro/natt i juni 2012.

***************
Tack för tipsen!
Kan man åka båt från Rhodos till Karpathos? Vad kostar i så fall det? Och vad kostar det att flyga mellan Rhodos och Karpathos? Det här skapar ju "nya" möjligheter :-)

Niaas
2013-03-13, 09:49
Det koster EUR 47 en vei med fly fra Rhodos til Karpathos. Det går ett eller to fly daglig. http://www.olympicair.com/549-en-gb.cmt

Det går også båt, tar vel 5-6 timer, men båten går bare tre ganger i uken. Det koster ca EUR 20. Rutene for sommeren er ikke lagt ut enda, men nå går den tirsdag, torsdag og søndag. www.anek.gr