handdator

Visa fullständig version : Favoritplatser på fastlandet


Zanét
2006-02-15, 12:47
Just nu diskuteras det om favoritöar i annan tråd, men det vore intressant att få veta era favoritplatser även på fastlandet :)

Min favorit är Thessalonikiområdet i nordöstra Grekland, men även från Peloponnesos har jag fått positiva intryck.

//Zanét bye_bye

yvonne
2006-02-15, 15:03
Oj,oj det var en svår fråga, det finns massor med ställen. Men Halkidiki är väldigt vackert och sedan finns Parga med omnejd, Volos med Pilion och förståss Pindosbergen med sina vackra byar och skogar. Kan inte välja bara en.......:)

Yvonne

ford prefect
2006-02-15, 15:16
Vi har bara vari till Parga på fastlandet så valet blir lätt... :o

//Åke

Kikh
2006-02-15, 15:25
Jag har bara besökt Aten och Pireus så...Plaka och Acropolis då:)

Kikh

Janérik
2006-02-15, 17:59
Vilken initiativtagningsförmåga, starta en egen tråd för fastlandet.
Som jag skrev tidigare så är min favorit på fastlandet Plaka nära Leonidio men tråden till ära ska jag ta fram en annan favorit som jag inte riktigt förstår att jag kunde trivas i.
Nu handlar det om Kassandrahalvön, alltså den västra landtungan utanför Thessaloniki, här hittade vi en liten turisthåla utan någon som helst fast befolkning, byn heter Skala Fourkas och finns på västkusten sydväst om Kassandra. Här bodde vi bra vid stranden på Hotell Australia, maten var god och det fanns ett bra utbud av butiker i byn.
Det var till och med så jag kollade upp att man kan flyga till Thessaloniki och sedan åka buss till Skala Fourkas och bo där om man inte vill hyra bil under hela turen som vi gjorde.

Mvh Janérik

nilam
2006-02-15, 18:12
Har bara varit i Aten-området några gånger och det var länge sen. Men något ställe jag gillade då var Glyfada med alla "exklusiva butiker"... det var sånt som imponerade på en när man var i 20-års åldern:D

Malin

Lissi
2006-02-15, 20:15
Mina favoritplatser på fastlandet så här långt är området mellan Parga i väster med Zagoriaområdet, och trakten kring Metsovo mfl platser..... Peloponnessos är också väldigt vackert, ialla fall där jag varit på östra sidan.... Även Sithoniahalvön och upp mot Thessaloniki...Aten förstås....
Efter sommarens bussluffning tre veckor finns där säkert fler...Grekland är GRYMT vackert!!!
Jag är dock mer förtjust i fastlandet än i öar, DET har jag upptäckt genom åren!!!:)

Lissi - som längtar efter nya pärlor

Grek_ságapo
2006-02-15, 20:34
Preveza

Gita
2006-02-15, 20:40
Jag har undrar mycket varför man i allmänhet reser mest till öarna? Varför går alla (nästan) charterresor tex till öarna? (Det som jag har sett är Halkidiki)

Om ni (med flera) tycker att fastlandet är så bra, så fattar inte jag varför öarna ratas så... Vad kan vara orsaken...?

Jag har blivit väldigt nyfiken på fastlandet när jag läser resebrev och inlägg...

Gita

epiros
2006-02-15, 20:58
Kanske inte en favoritplats, men vackert var det när man kom med bussen på väg mot Athen från Parga; Bron över till Peloponessos från antirio till Rio. Mycket vackert finns det att se på platser som skiljer sig från ö-världen.

http://i32.photobucket.com/albums/d46/toy778/grekland/DSCN1678-2.jpg

bye_bye Tommy

Mixelite
2006-02-15, 22:26
Jag har undrar mycket varför man i allmänhet reser mest till öarna? Varför går alla (nästan) charterresor tex till öarna? (Det som jag har sett är Halkidiki)
Gita

Halkidiki har vi vært på, i Atytos, og det var veldig trivelig, men ikke helt som å være på Chios. Fra Norge går det iallfall charterreiser til Parga, Halkidiki og Peloppones.

kari
2006-02-15, 23:03
Peloponnessos om våren var en fantastisk opplevelse:)
Kardamili m/omegn er min fastlandsfavoritt :D

bye_bye Kari

Stina
2006-02-16, 01:46
Jag har ju tyvärr inte varit så mycket på greklands fastland, det är något med öar som jag gillar. På en lagom stor ö har jag kontroll, fastlandet känns så stort...
Men! Jag är nyfiken på Peleponnessos och Pilion.
Zagoria skulle också vara spännande och Pindosbergen plus Meteora.

Av det jag hittills har sett av fastlandet så tycker jag att bergen man passerar mellan Patras och Korinth är vackra!
Får alltid lust att svänga av där och köra till Kalavrita.
Tyvärr har jag alltid haft någon färja att passa i Pireus så ännu har det inte blivit någon avstickare till Kalavrita, men kanske en vacker dag? :)

monica
2006-02-16, 08:28
Glömmer aldrig en resa med bil genom Pilion och övernattning på små byar, det var en naturupplevelse som heter duga.:eek: :eek:

Detsamma gäller småbyar uppåt Ioannina. Min svärmor har ett litet hus uppe i en by uppåt Ioannina, byn ligger högst upp på berget och man ser gränsen till Albanien långt ner i dalen , runt omkring ligger berg och dalar. Vi var där en väldigt solig och varm påsk för 3 eller 4 år sedan, att vakna på morgonen och gå ut på altanen och dricka kaffe när alla träden stod i blom och lätt dimma var omkring oss för vi var väldigt högt upp, det var nog så nära himmelriket man kan komma. Färgerna och lugnet går inte att beskriva.;)

Jag tycker mycket om öar också, men efter mycket resande i Grekland tycker jag att fastlandet har de bästa naturupplevelserna.bye_bye bye_bye

Monica

Agda
2006-02-16, 12:05
Peleponnessos Messinias som bjuder på det mesta höga berg och djupa dalar,underbara stränder,massor med mysiga små byar,lite större städer,kultur och historia,inte så mycket turister och hyfsade priser!
Agda

Outi
2006-02-16, 20:47
Jag är nog en lite annorlunda greklandsresenär jämfört med många här på Kalimera då jag känner till fastlandet bättre än övärlden. Jag har täckt i stort sett hela fastlandet (Peloponnesos exkuderat), och har många, många favoritplatser; Metsovo, byarna i bergen mot Bulgarien, området runt Prespa lakes (speciellt byan Ag. Germanios), och förstås Thessaloniki. Men...en plats som slår allt jag upplevt i Grekland hittills är METEORA. Vilket ställe! Att sitta på en klippa högt, högt upp och titta på solnedgången där är något av det finaste jag upplevt i Grekland.

Outi

Zissis
2006-02-18, 14:16
Nea Apollonia, Thessaloniki!

Zissis

eija
2006-02-18, 18:44
Nästan omöjligt att kunna välja, så många härliga platser på fastlandet har jag upplevt under femton år!

Plaka, Akrópoli sett nedifrån i månljuset
Delfi, Meteora, Metsovo, Nafplio, Mani
och jag tycker mycket också om Thessaloniki och Kavala... och om tiotals andra mindre ställen :D :D.

Eija

ramses
2006-02-18, 22:50
Har bara varit i Aten och i Kalamata, på Peleponessos. kommer ihåg att passagen över Korintkanalen med tåg var ruggig, OBS det var på 70-talet. Kanske har man gjort så att resan numera känns tryggare.

Ann
2006-02-20, 12:19
Ja det här var svårt!

Parga är ju jättefint med dess omnejd, Metsovo något verkligt vackert, en alpby i Grekland.
Naplion på Peloponessos och inte att förglömma Aeropoli på yttre Mani, en helt fantastisk by!

Hälsar Ann som ska fortsätta att utforska fastlandet i år

Kalimera
2006-02-23, 09:02
Nationalparken Zagori är min favorit. Har bara besökt två av byarna: Monodendri och Vitsa. Det gav verkligen mersmak. Har 44 byar kvar och hoppas se några av dem senare i livet.

Lissi
2006-02-23, 09:07
. Har 44 byar kvar och hoppas se några av dem senare i livet.

Då får Du inte missa byn Kilpi! Alldeles i närheten finns en av de fantastiska stenbroarna som är byggda som romarna gjorde..
Jag håller med om att där är otroligt vackert....Vi ska tillbaka till Zagori i sommar!
Lissi

Kalimera
2006-02-24, 09:44
Då får Du inte missa byn Kilpi! Alldeles i närheten finns en av de fantastiska stenbroarna som är byggda som romarna gjorde.. Dit vill jag verkligen, och till Papingo, och till... Ja, alla byarna. :D

Agapi
2006-02-24, 10:22
Preveza

Den ar ok;) . Sivota, Parga, Zagorochoria, "Popovo!!"-BY(Agia Paraskevi ovanfor Eleftrochori-Paramythia_B-anana )

Kratylos
2006-02-25, 12:25
Kanske inte en favoritplats, men vackert var det när man kom med bussen på väg mot Athen från Parga; Bron över till Peloponessos från antirio till Rio. Mycket vackert finns det att se på platser som skiljer sig från ö-världen.
bye_bye Tommy

Geia sou file Tommy! Next time you are in the region tell me! :) bye_bye

http://patras2006.gr/el/modules/xoopsgallery/cache/albums/album01/Cable_Bridge_of_Rion_Antirrion.jpg

Tom
2006-02-25, 20:31
Dit vill jag verkligen, och till Papingo, och till... Ja, alla byarna. :D


Så kul att det är fler än jag som gillar fastlandet.
Zagoria-omr. besökte vi mycket på den tiden vi åkte till Parga(91-99). Lätt att nå därifrån med hyrbil. I området finns hur mycket som helst. bl.a Papingo. Denna min pärla på fastlandet.

Ett område som gjort för vandring! Härifrån kan man nå vandringsleden in i "Farangari Vikou!"
Att dessutom att övernatta en-två nätter i Papingo är en höjdare. Det finns "rooms to rent" till normala priser där.



Glömmer aldrig en gång vi var där. Vid midnatt när vi gick hem för att kvarta in, blev vi sittandes på en bänk och beundrade en sagolik stjärhimmel.
Har inte sett dess like förr el. senare !

mvh Tom

Kalimera
2006-02-27, 13:19
Så kul att det är fler än jag som gillar fastlandet Zagoria-omr. Ett område som gjort för vandring! Härifrån kan man nå vandringsleden in i "Farangari Vikou! Att dessutom att övernatta en-två nätter i Papingo är en höjdare. Det finns "rooms to rent" till normala priser där.Att vandra mellan byarna i Zagoria är en av mina största drömmar. Och att bo några nätter i Papingo ser jag verkligen fram emot. Vandrade ni där?

Tom
2006-02-27, 17:29
Att vandra mellan byarna i Zagoria är en av mina största drömmar. Och att bo några nätter i Papingo ser jag verkligen fram emot. Vandrade ni där?


Hej !
Nja... vandra och vandra ? Vi gick från Megalo Papingo till Mikro Papingo,ca: 8km t.o.r ! En tillräcklig dagstur för oss.
En helt fantastisk natur,man vandrar på stensatta småvägar och korsar vattendrag med dessa underbara stenbroar. Hela tiden i skuggan av den väldig klippväggen mot berget Astraka ca:2400möh.
Jag kan ju rekomendera ett häftigt boende "Pension Astraka". Där har man hela tiden bergsväggen i blickpunkten.
Mvh Tom

http://www.epirus.com/astraka/photo/pict03l.gif

http://www.epirus.com/astraka/photo/pict01l.jpg

Eirini
2006-03-16, 17:18
Tom skrev:

Ett område som gjort för vandring! Härifrån kan man nå vandringsleden in i "Farangari Vikou!"


Kul att fler i forumet gillar att vandra! bye_bye

Alez
2006-03-16, 23:20
Att vandra mellan byarna i Zagoria är en av mina största drömmar. Och att bo några nätter i Papingo ser jag verkligen fram emot. Det är nog bland det underbaraste vi sett i Grekland ;) Att bo i Papingo är verkligen som att bo i en drömby. Missa det inte!! Utmärkt på vår, sommar och höst:) Dit ska jag abolut tillbaka för att vandra upp till sjön:cool:

lena ts
2006-03-17, 10:18
Hej!Det finns många pärlor på fastlandet i Grekland :Sydvästra Grekland är mycket vackert med bl.a Ioannina med sin droppstensgrotta , Paleros som ligger fantastiskt vackert nedanför bergen alldeles bakom, Lefkas/Pargaområdet! Porto Heli på Peloponnesos, bergsvägen med underbar utsikt mellan Pogonia/paleros och Lefkas (där liggen den övergivna byn Plagia ,som delvis finns kvar efter någon jordbävning).Åker man buss mellan Agrinion och Aten åker man igen enormt häftiga berg som finns mellan städerna Agrinion och Messolongi, de är höga och lutande och där finns små grottor som användes som skydd av partisaner långt tillbaka.De påminnes om de höga klipporna/bergen man brukar se i västernfilmer, men inte lika höga och långa.Grekiska fastlandet och även öarna naturligtvis, är underbart vackert med all vårblomning med bla vallmo, pascalia och alla buskar i många gul nyanser., en annan speciell plats är ett område utanför Porto Heli på Peloponnesos, där det finns 2 jättestora kratrar efter ett meteornedslag för,enligt uppgift nästan 1000 år sen! (reservation för tidsangivelsen) De syns på ångt håll när man kör dit!Tack för alla tips på fastlandet alla som skrivit.

lena ts
2006-03-17, 10:21
:) Det ska naturligtvis vara blommande buskar i olika nyanser, ochatt kratrarna utanför Porto Heli syns på långt håll.;)

Admirala
2006-03-17, 10:39
Peloponnes, saa klart!
Har vaert over hele fastlandet, unntatt Thrase, og er ikke i tvil. Peloponnes har jo alt, unntatt mange turister!

Sitter naa i Hellas` vakreste by, Nafplio paa Peloponnes, og skriver med gresk tastatur, derfor denne noe mangelfulle bokstaveringen. Vi har 17 grader og straalende sol.

Og frappeen er akkkurat saa kald som den skal vaere...

Tom
2006-03-17, 14:56
Sitter naa i Hellas` vakreste by, Nafplio paa Peloponnes, og skriver med gresk tastatur, derfor denne noe mangelfulle bokstaveringen. Vi har 17 grader og straalende sol.

Og frappeen er akkkurat saa kald som den skal vaere...[/QUOTE]

Hej !
Det är inte utan att man blir lite avundsjuk på dig.
Att sitta nere vid vattnet eller inne i en av gränderna, i denna vackra och mysiga stad, går utanpå det mesta.
Dessutom i Mars månad som har varit så kall i Sverige i år.

/Tom ( som skickat en förfrågan till dig via E-mail )

anneli56
2006-03-21, 16:44
http://www.luftgrop.com/se/pictures.cgi?view=2377

Kanske inte just favoritplatsen,men väldigt vackert är det i
Nafplion området.
Det finns oerhört många vackra platser på Peloponnesos.

Susie
2006-03-22, 10:45
Mistras, byzantinsk ruinby, på Peloponnes. For at få en ekstra oplevelse kan jeg meget anbefale at gå de ca. 5 km til Mistras fra Sparta langs floden, hvis man er i nogenlunde form. Det sidste stykke vej er ret stejlt og gå helst først på dagen, inden det bliver for varmt.

casblanc
2006-07-31, 11:40
Jag var i Thessaloniki 1979 och blev förälskad i staden och människorna vi träffade. Det var ju inte så vanligt med "ryggsäckaturister" där då så vi upplevdes nog som ganska exotiska. Min dåvarande pojkvän och jag blev utbjudna av flera personer som ville visa upp staden och lära oss "äta på grekiska" bye_bye Givetvis är det helt annorlunda nu och därför är jag lite rädd för att förstöra ett av mina bästa semesterminnen om jag återvändersnyft_drop Nu har jag en dröm som ska förverkligas och det är att åka runt i norra Grekland med bil. Jag tar gärna emot tips på trevliga ställen i inlandet. Jag tycker nog att havet ser ungefär likadant ut vart man än reser, så jag vill uppleva ställen där turismen är närmast obefintlig.

muffins
2006-07-31, 21:40
Min hemstad... Drama, ligger i norra Grekland i närheten av Kavala. Väldig fin stad.
Kavala är vacker med, samt Halkidiki. Nafplio gillar jag jätte mycket. Aten älskar jag på många sätt och viss... favortoråde är Kifisia. Pireaus är mysig med

Soleil
2006-08-01, 16:34
Jag gillar Halkidiki och Naflion.
Soleil

Kalimera
2007-02-06, 09:24
Alldeles i närheten finns en av de fantastiska stenbroarna som är byggda som romarna gjorde.. Har du några bilder därifrån Lissi?

Lissi
2007-02-06, 09:56
Jag har pappersbilder därifrån i ett album som min dotter fått...så just nu kan jag inte scanna över dem heller eftersom vi inte bor i samma stad... Ett elände med att man blivit så bortskämd med digitala foton.. I guideboken jag har över Greklands fastland finns bilder.
En fantastisk byggteknik som gick i arv från far till son genom århundraden och som nu inte finns kvar. I Zagoriadistriktet finns MÅNGA sådana broar. Jag tror säkert att de Kalimerianer som bor i området kan ha bilder!

Lissi

Malina
2007-02-06, 11:51
Jag har tyvärr inte sett så mycket av fastlandet.Vill gärna göra det.
Något som dock sitter som en glimrande pärla i mitt sinne är Nafplion.Vi var ju där i januari och det är verkligen en alldeles förtjusande stad!Omgivningarna är också vackra med sina apelsinodlingar.
Epirus är ett annat önskemål.

reslust
2007-02-18, 11:17
Om ni reser på fastlandet och gillar natur, vandring och små byar utanför tuiststråken så åk till Pindosbergen. Hittade två små orter, Mega och Micro Papingo där tiden tycks ha stannat. Byarna är renoverade med hjälp av kulturpengar och där har tidigare inte funnits några turistresor. Såg dock temaresor där för några år sedan. Det finns otroliga små hotell i stenhus i byarna (i micro papingo kan man inte köra bil här går bara folk och åsnor i de små gränderna). Man använder byarna som utgångspunkt för vandringar, endera ner i ravinen eller upp på flera toppar där det finns hyttor att besöka (bo över i). Micro Papingo är nog det häftigaste ställe jag varit på i Grekland. Bara vägen dit är en upplevelse... På vägen dit kan man passa på att besöka klostren vid meteora. Vänta tills alla turistbussar gett sig av på em och ta en promenad mellan de olika klostren till ljudet av getpinglor...
Eva

yvonne
2007-02-18, 19:19
Javisst är det härlig natur.

Yvonne (som bor 16 mil från Zagoria, och 6 mil från Meteora):)

bob-kåre
2007-02-18, 19:37
Jag har bara besökt thessaloniki och halkidiki, så då får jag säga halkidiki då jag inte är någon stadsmänniska :) var i phefkohori (stavas?) 1996 och där trivdes jag utmärkt, mycket grönska och som vanligt mycket trevligt folk.

lejdy_di
2007-03-08, 03:40
Ja, jag har mest bara varit på öarna runt östra delen av Grekland, som många andra också väljer. Men nu har jag bott i Parga i 7 månader, och jag måste säga att det var över mina förväntningar. Bättre än många andra större orter eller platser i Grekland. Nära till öarna Korfu och Lefkas, Oaxos och Anti-Paxos. Nära till större städer, som tex Ioannina, som också är väldigt fint, och Preveza samt den fina hamnstaden Igoumenitsa som har väldigt fina kafeér och barer nära hamnen.
Aten var inte riktigt som jag tänkt mig. Nog tappade jag hakan när jag såg Akropolis IRL, men det är för stort och rörigt för min del. Som ni många andra vet, så kör ju invånarna lite hur som helst i trafiken, och så även i Aten.
Men nu ska jag även försöka mig på Thessaloniki, som min karl gillar bättre än Aten. Och mina föräldrar gillar Halkidiki, så det kanske blir en tripp dit när man ändå är i närheten? Finns många ställen! Någon som har fler ställen i fastlandet?
/Diana

svenska i grekland
2007-03-17, 21:56
Bor sedan snart 6 år i en liten by i norra Grekland. En av Greklands mest kända byar, av grekerna själva, Proti Serron. Karamanlis by! Hur som helst, måste säga att här uppe finns så många underbara platser. Området Serres, Drama, Kavalla har så mycket att upptäcka om man vill komma i från en semester med bara sol och bad. Har själv ännu inte hunnit besöka eller göra allt jag vill se och göra!
//Alexandra

JohnS
2007-03-19, 17:08
Jeg oppdaget denne tråden litt for sent, har nettopp vært inne på tråden med de populære øyene for å fortelle at hjertet i Hellas kanskje ikke befinner seg på noen øy i det hele tatt, selv om det virker som om det bare er øyer som har status her.

Mine favoritter på fastlandet (og mulignes i Hellas), er Mani og Argolis. Jeg så Kardamili, Mani nevnt litt lengre oppe i tråden. Jeg tenkte å unnlate å fortelle at dette også er min absolutte favoritt, man vil jo helst ikke trekker for mange turister til sånne steder, men når kari har ødelagt strategien min likevel, kan jeg slutte meg til.

Nafplio er også et fantastisk sted, som kommer høyt på min liste.

Men jeg har også en forkjærlighet for byer som ligger litt inne fra havet, som ikke er turistpreget i det hele tatt, men hvor det ekte greske livet utfolder seg. Tripoli på Peloponnes, Arta ved Preveza og Poligyros i Halkidiki er denne typen byer. Så får man heller unnvære badingen og fiskebåtene med blå ripe som man ikke greier å la være å fotografere noen dager.:rolleyes:

Lissi
2007-03-25, 13:55
Har du några bilder därifrån Lissi?

NU har jag scannat in en av stenbroarna i närheten av byn Kípoi i Zagoria.. (Jag har tidigare gett byn fel namn!:o ) De är unika för området..Detta är en av de bäst bevarade... Jag finns med på bilden för att man ska se proportionerna..Är det inte en fantastisk bro?? Vi var där i juli så det fanns inget vatten under bron... I "Första klass reseguider Athen och fastlandet" s 207 kan man läsa mer om traktens historia och om broarna.
Här kommer bilden.

http://i104.photobucket.com/albums/m170/Lissi_04/Stenbro.jpg

JohnS
2007-03-25, 15:06
Jeg har aldri vært i Zagoria, men har et bilde av en bro i Loussios-dalen sentralt på Peloponnes. Den er bygget i nesten den samme teknikken, men det ser ut til et buen er litt spissere.

Hvis broen virker kjent for noen som aldri har vært på de kanter, er jeg blitt fortalt at den var avbildet på de gamle 5000-drachme-sedlene.

http://i117.photobucket.com/albums/o77/John1946/17062004184901cib1Gl97GCkC.jpg

Kalimera
2007-03-26, 11:16
NU har jag scannat in en av stenbroarna i närheten av byn Kípoi i Zagoria..

Jeg har aldri vært i Zagoria, men har et bilde av en bro i Loussios-dalen sentralt på Peloponnes.

Vilka fantastiskt vackra broar! Zagoria har jag varit i, men missade tyvärr den bron. Peloponnes hoppas jag komma till i sommar, då ska jag se bron i Loussios-dalen!

Tack för härliga bilder Lissi och JohnS!

Monica P
2007-04-13, 18:55
En gång, på den tiden då vi körde via Jugoslavien, besökte vi vänner i Aridea norr om Pella. Där finns varma källor , hett vatten kommer ur berget och blandas med kallt från en annan ström. Jätteskönt bad, finns en kurort där-

Stranden Lagouvardos på Västra Peleponnesos var vårt stamställe i många år. Här dånar hela västerhavet in mot stranden i mäktiga dyningar. Man behövde inte titta ut ur tältet för att veta hur vädret var, det hördes.

Jag kan få häftiga längtansattacker tillbaka till den tiden. Sand i maten, tusenfotingar i tältet, en liten gasollåga att steka fisk på- , men det var så fina kvällar med hela himlen full med stjärnor, och massor av goda vänner. Lugn och äventyr i blandning.

LasseB
2007-05-09, 11:19
En favoritplats är alltid individuell mycket beroende på ålder och intressen men min plats är


På verandan hos svärmor lite utanför Serres

God mat, skönt umgänge, svågrarna lyckas alltid hitta på något jobb att göra, i år (d.v.s. om 4 dagar) ska vi binda upp vinrankorna som vi satte för ett år sedan samt plocka första skörden bönor.

Lissi
2007-05-09, 13:12
På verandan hos svärmor lite utanför Serres


Var ligger Serres?? Låter som fastlandet...

Lissi

Zanét
2007-05-09, 15:40
Var ligger Serres??
Serres ligger i de nordöstra delarna av det grekiska fastlandet.

//Zanét bye_bye

Perniki
2007-08-13, 21:02
Jag gillar definitivt Glyfada och Patra. Kan i och för sig bero på sällskapet :)
Men Patras tycker jag liknar Uppsala rätt mycket, universitetsstad med mycket studenter. Riktigt kul när man själv befinner sig i den åldern.
Dessutom har jag sagt det att om jag gifter mig men en grek så SKALL jag gifta mig i Ag. Andreas. Har aldrig skådat en liknande byggnad. Blev tårögd då mitt ex tog med mig dit.

I norra grekland är Thessaloniki riktigt trevligt, men jag tycker också om Kavala... Var där med en grekisk kompis på båtsemester och bodde i hans båt. Riktigt trevlig.

Homeros
2007-08-14, 07:52
Parga tillsammans med Naxos stad är mina favoritbyar/städer.
När man är i Parga känns det som om man är på en ö !