myssa
2013-01-01, 19:06
Ibland blir man liksom sjuk av längtan till Grekland. Även mitt under julehögtiden. För att stilla i allafall suget efter den grekiska maten så gjorde vi en härlig middag på annandagen. Vi marinerade fläskfile i olivolja, lite vitvinsvinäger, soja, lite salt, peppar och örtkryddor inköpta på Kreta. Köttet fick ligga över natten och gotta sig :) Filén träddes upp på spett och grillades ute på grillen.(som står under tak på altanen) till den ungsbakade jag tunna skivor av morötter, blomkålsbuketter, broccoli, röd lök och vitkål. Både smör och olja hälldes över tillsammans med kryddblandning för potatis även dem inköpta på Kreta. Grönsakerna vändes med babyspenat och smulad feta ost när jag tog ut dem ur ungnen. Hemgjord tzatziki såklart och ett gott rött vin till. Gissa om pratet under middagen handlade om kommande semestrar ;)
Myssa
Myssa