handdator

Visa fullständig version : Hemma från Skopelos


MariaJ
2012-10-03, 20:39
Har nyss kommit hem från två veckor på Skopelos och vi längtar redan tillbaka! Skopelos är en jättefin ö, otroligt vacker med alla gröna träd och det turkosa vattnet. Lugn trafik och i alla fall hyfsat bra vägar. Vi hade moped nästan hela tiden och körde runt ön, till flera olika stränder.

Vädret har varit både och, först när vi kom så var det mulet och lite regn, sedan blev det mera regn och åska. Efter några dar så klarnade det upp, men då började det blåsa ordentligt, ganska svalt på morgon och kväll också. Andra veckan däremot så var det otroligt varmt, mellan 30-35 grader på dagarna och runt 25 på kvällarna.

Det som också var skönt var att det inte var några besvärande inkastare på restaurangerna, alla bara hälsade välkommen.
Det som däremot var mindre bra var alla dessa getingar. Jag har aldrig varit med om nåt liknande. På vissa stränder fick vi packa ihop och åka därifrån för att det var så mycket getingar. I synnerhet när vi hade matsäck med oss och skulle äta, då blev vi och maten överfallna.

Ska försöka skriva ihop ett litet fotoresebrev så småningom, det blev väldigt många bilder tagna...

Nu har vi ytterligare en "favoritö". Hur ska detta sluta?Ang_elx

Maria

Eva L
2012-10-04, 10:46
Roligt att vi är fler som gillar ön säger jag som har flera favoritöar men visst var getingarna för besvärliga. Vi vågade aldrig ha med matsäck till stränderna utan höll oss till tavernorna som eldade kaffe för att hålla de små liven borta.

Eva