handdator

Visa fullständig version : Från Rhodos flygplats på egen hand


turkos
2012-09-10, 16:15
Undrar om det är svårt att ta sig från Rhodos flygplats vidare till Tilos på egen hand om man bokar endast flygstol med charter? Hur bär man sig åt??:confused:

Aina
2012-09-10, 18:37
Svårt? Inte alls. Vi tog taxi till Mandrakihamnen, köpte biljett, lämnade resväskorna vid kajen, tog bara med värdesaker och det viktigaste för att kunna strosa, svettas floder, äta lunch, bada och fika i väntan på båtens avgång.

Taxipriserna är fasta. Tror det var 20 euro.

Annars går också bussar relativt ofta och det är inte långt till Mandrakihamnen från hållplatsen i centrum. Trevlig resa!

Aina

Annki
2012-09-10, 19:04
Ta bussen, den är smidig och mycket billigare än taxi. Den stannar vid utecaféet, alldeles utanför flygterminalen. Turlista finns vid hållplatsen, och biljetten kostar 2.30 euro in till Rhodos stad. Den tar ca. 30 minuter, och du stiger av vid busstationen, som är den sista hållplatsen.

Reser du på en söndag? I så fall kan du ta Sea Star som går från Mandrakihamnen 17.30, turlista hittar du här: http://tilos-travel.com/tilos_ferry_schedules.php Du går ned till kajen, och följer den till vänster. I slutet av kajen ser du ett bord där de säljer biljetter till dagsturer med Sea Star till bl.a. Tilos. Fråga där, så får du lämna väskan på kajen, ligger Sea Star inne kan du lämna väskan ombord. Biljett till Sea Star köper du sedan strax innan avgång vid ett annat bord alldeles bredvid där Sea Star lägger till.
Reser du en annan veckodag får du titta i turlistan vilken båt eller färja som passar. De större båtarna lägger till i en annan hamn, Emboriohamnen.

Det kommer säkert att gå hur bra som helst, och du kommer att få det så fint på Tilos!

Ann-Kristin bye_bye