handdator

Visa fullständig version : mattips


jan c
2012-08-29, 21:21
Hej vi brukar vandra promenera på Kreta ,där vi bor över vintern ,behöver hjälp med förslag på en lättare lunch att ta med sig .lite mer en mackor.Och hur man förvarar , bereder, den. Vi går med lättare packning ,inget stormkök el. dylikt.Där vi går finns i regel inga tavernor el så är de ej öppna vintertid.Hälsn Janne.

Kikh
2012-08-30, 00:40
Hej vi brukar vandra promenera på Kreta ,där vi bor över vintern ,behöver hjälp med förslag på en lättare lunch att ta med sig .lite mer en mackor.Och hur man förvarar , bereder, den. Vi går med lättare packning ,inget stormkök el. dylikt.Där vi går finns i regel inga tavernor el så är de ej öppna vintertid.Hälsn Janne.

Fåraherdarna tar kall siglina eller apaki, en bit feta eller graviera, torkade oliver och bröd. Köttet är rökt och behöver varken tillredas eller kylas. Skölj ner med vatten eller riktigt hemtrampat vin.

//Kikh

Kalimera
2012-08-30, 10:34
Ibland har vi med en liten kylväska på våra resor. Om vi ska vara borta länge i bergen tar vi med oss bland annat bröd, ost och grönsaker och gör en sallad. Självklart tar vi även med en lite flaska retsina. :)

jan c
2012-08-30, 22:15
Ok tack för tips. Betr.dricka retsina ,vatten Ok . Men byvinet får du gärna Kikh.