handdator

Visa fullständig version : hemkommen från parga


micke63
2012-07-24, 18:09
hej alla vi är nyss hemkomna efter kombi resa lefkas/parga .Vi trivdes toppen bra och bodde på byzantio hotell vid valtos stranden .De som kommer efter oss hoppas jag får lite svalare än veckorna vi varit,mysiga promenader bland oliv lundar och annat var bara att glömma då termotern var 40+ vissa dagarAng_elx.Kan verkligen rekomendera resturang sakis uppe på höjden i parga det var nog här uppe vi trivdes bäst.Det var otroligt mycket folk runt hamnen på kvällarna och barerna som försöker överösta varandra var ganska jobbigt tycker jag men det passar säkert andrabye_bye//micke 63

Krille74
2012-07-24, 20:09
lungt å skönt på sakis+bra priser

kari
2012-07-24, 21:10
- det er nesten bare såvidt jeg våger å si det.....:o ;)

...men v i fikk ikke spesielt god mat på SAKIS faktisk, ble skuffet fordi "alle" skryter av stedet :confused:
Deres husets vin er den dårligste jeg har smakt...så???
Men hyggelig service fikk vi :)

-det ble likevel med e t t besøk for oss, kveldens middag er jo viktig :)

Vi var ellers veldig godt fornøyd med maten vi spiste i Parga bye_bye

parga
2012-07-24, 22:01
Ja jag längtar till 10 september! 40 grader kan inte vara nådigt! Olivlundarna gav väl lite svalka ändå?
Sakis ligger så fint. Jag trivs också bäst där omkring. Servicen är i topp men vinet...nja...bättre har jag druckit. Vi beställde husets röda. Iskallt och med en pikant smak av kylskåp!:eek: Vi kanske bara hade otur? Solnedgången där uppe går däremot inte av för hackor!klapp_klap

Jenny- som längtar efter saganaki och Anthoussas goda fasolakia!

micke63
2012-07-24, 22:08
Vi testade bara det vita vinet som vi tyckte var helt ok.Testa gärna pork in earthen pot.En gryta med fläskkött potatis vittvin feta ost lök eller stifadon som också var kanon,//micke

Birgitta63
2012-07-25, 06:46
hej alla vi är nyss hemkomna efter kombi resa lefkas/parga .Vi trivdes toppen bra och bodde på byzantio hotell vid valtos stranden .De som kommer efter oss hoppas jag får lite svalare än veckorna vi varit,mysiga promenader bland oliv lundar och annat var bara att glömma då termotern var 40+ vissa dagarAng_elx.Kan verkligen rekomendera resturang sakis uppe på höjden i parga det var nog här uppe vi trivdes bäst.Det var otroligt mycket folk runt hamnen på kvällarna och barerna som försöker överösta varandra var ganska jobbigt tycker jag men det passar säkert andrabye_bye//micke 63
Oj de va mäktig värme !!
Stort omslag för kroppen men de blir skönt med värme . Blir de så varmt när vi är där så blir det en semester som " bara vara" . Blir säket bra de oxå efter ja jobbat 2 sommrar i rad utan semester .:)

Låg det någon Super Market i Valtos ? Vi ska ju bo i lgh 3 pers så nog behövs det handlas . Åh så mysigt få sitta ute och äta frukost med hela Valtos sköna vy ut mot havet.
På tal om havet så är säkert havet mkt uppvärmt nu samt många morgon tidiga simmturer blir det.
Hur många grader tror du det va i havet?
Nu står vår nedräknare på 19 dagar samt vilken skön känsla , snart ligger vi på en solig varm strand och slappar_B-anana
Birgitta

micke63
2012-07-25, 07:22
Hej birgitta har för mig att du sa att du skulle bo på ionian isåfall har du kanske 200 meter till 2st super markets på valtos samt nära till parga stad `bara`backen kvarAng_elx upp till gamla stan.Det var varmt ivattnet kanske 25grader så det svalkade lite än, fast det var betydligt svalare här än det var på lefkas så ha en trevlig resa ni som har den kvar att se fram emot.//micke

Birgitta63
2012-07-26, 09:07
Hej birgitta har för mig att du sa att du skulle bo på ionian isåfall har du kanske 200 meter till 2st super markets på valtos samt nära till parga stad `bara`backen kvarAng_elx upp till gamla stan.Det var varmt ivattnet kanske 25grader så det svalkade lite än, fast det var betydligt svalare här än det var på lefkas så ha en trevlig resa ni som har den kvar att se fram emot.//micke
Tack va bra , skickar min son till Super Market ( 20År ) , en rolig kick för honom se skillnad .Sen får min man samt sonen bjuda på frukost ute i de sköna .Med den fina utsikten från vår lgh kan man njuta länge.
Ett tidigt morgon dopp är ett måste , 25 gr är perfekt.
Birgitta med 18 dagar kvar_B-anana

karin.w.t
2012-07-26, 10:11
Hmmmm - att termometern slår i topp under runt slutet juli och början av augusti får man nog räkna med men visst är det jobbigt!! Speciellt om luftfuktigheten dessutom är riktigt hög. Föredrar själv att åka i början av september. Då har även alla italienare och grekerna själva slutat sin semester. Jag lovar dig att det är skillnad som natt och dag runt hamnområdet. Kul att du tyckte om Parga.
Åker snart tillbaka. Vi ska fira vår 1-åriga bröllopsdag där. Gifte oss hos borgmästaren i Parga förra året (efter 24 års funderande..)
:) Karin

karin.w.t
2012-07-26, 10:13
Kari! Äntligen en till! Jag har länge funderat på vad som är så speciellt med Sakis..!?!?
Personligen äter vi aldrig där. Har givit det två chanser under våra vistelser i Parga men har blivit lika besviken varje gång. Så visst vågar man säga vad man tycker!

Karin

Kalimera
2012-07-26, 10:34
Åker snart tillbaka. Vi ska fira vår 1-åriga bröllopsdag där. Gifte oss hos borgmästaren i Parga förra åretGrattis! klapp_klap

karin.w.t
2012-07-26, 10:39
Grattis! klapp_klap

Tusen tack:)

Eva L
2012-07-26, 11:04
Kari! Äntligen en till! Jag har länge funderat på vad som är så speciellt med Sakis..!?!?
Personligen äter vi aldrig där. Har givit det två chanser under våra vistelser i Parga men har blivit lika besviken varje gång. Så visst vågar man säga vad man tycker!

Karin

Jag har ätit där tre gånger men det är ju några år sen sist. Mitt livs godaste spetsofai har jag ätit där annars var maten helt ok även om jag inte minns att någon av de andra rätterna utmärkte sig särskilt. Vid den kalimeramiddag som vi var ett gäng som avnjöt tillsammans för några år sedan var alla rätterna vällagade och goda. Min favoritplats i Parga blev dock Meetings men det är ju en ouzeria och inte en taverna. Tilltuggen och familjens bergste var helt fantastiska. En gång fick jag en djuptallrik med en underbart god köttsoppa som tilltugg till retsinan. :)

Eva

karin.w.t
2012-07-26, 11:48
Jag har ätit där tre gånger men det är ju några år sen sist. Mitt livs godaste spetsofai har jag ätit där annars var maten helt ok även om jag inte minns att någon av de andra rätterna utmärkte sig särskilt. Vid den kalimeramiddag som vi var ett gäng som avnjöt tillsammans för några år sedan var alla rätterna vällagade och goda. Min favoritplats i Parga blev dock Meetings men det är ju en ouzeria och inte en taverna. Tilltuggen och familjens bergste var helt fantastiska. En gång fick jag en djuptallrik med en underbart god köttsoppa som tilltugg till retsinan. :)

Eva

Man kan ju naturligtvis ha otur. Annars så delar vi favoritplats. Meetings antar jag är densamma som Anáykio ouzeria. Det blir många besök under en Pargavistelse. Pröva också EDEN - de har bl a Pargas godaste Tirramisou.

Karin:)

Maggan1
2012-07-29, 22:14
Lekfas + Parga i kombination känns lyckat, 10 år seda vi var på Lefkas, men vill gärna åka dit igen :)
Nu är även jag hemkommen och positiv till Parga. Det var så mysigt där med alla gränder.
MEN även vi drabbades av högtrycksryggen som sveper över Medelhavet..det var varmt...det var bada, bada o bada som gällde hela tiden - mer orkade man inte...i fredags var det extremt hög luftfuktighet så på kvällen när vi var o åt middag, reste sig folk o gick en vända för att försöka få svalkat ner sig lite, men omöjligt. Vi åker alltid under juli el augusti då vi har skollov att rätta oss efter, men har inte haft så här varmt tidigare....men man ska inte klaga ;)

På badbåten till Lichnos pratade vi lite med "kaptenen" som berättade att antalet turister i Parga är ungefär detsamma som tidigare, till skillnad mot ute på öarna. Skandinaviska turister minskar medans antalet turister från bl a Serbien, Ukraina o Kosovo ökar...tyvärr är det inte en köpstark turistskara vilket medför minskade intänkter, o detta är ju inte bra för dem.

Sakis gillade vi och det klart mest prisvärda av de restauranger vi besökte under veckan. God mat och - som alltid - trevlig service o personal.

bye_bye

kari
2012-07-30, 00:47
Kari! Äntligen en till! Jag har länge funderat på vad som är så speciellt med Sakis..!?!?
Personligen äter vi aldrig där. Har givit det två chanser under våra vistelser i Parga men har blivit lika besviken varje gång. Så visst vågar man säga vad man tycker!
Karin

Bra vi er to, Karin :) - og kanskje blir vi flere og ?
- for det er faktisk sjelden vi har fått mat vi har blitt så skuffet over som vi ble den kvelden på Sakis og det skyldes ikke b a r e at forventningene var høye.
Det begynte bra med en velkomst ouzo, men...

Foruten udrikkelig husets hvitvin, fikk vi varmt hvitløksbrød som så fristende og godt ut, men... som viste seg å være så s e i g t at det nesten ikke kunne tygges :confused:
- om det var varmet opp igjen flere ggr, eller brødet var gammelt er vanskelig å si ?
På en PIKILIA for to
- fikk vi en gemista ( tomat) med smakløs og kladdete ris.
- fritert squash og grillet paprika som var god
- tzatsiki som var ok
- en liten tiropita, ganske ordinær
- noen båter poteter fra ovnen som var gode
- en mix grill hvor lamme"koteletten" var uspiselig ( det lille som var av kjøtt var s e i g t), et stykke kyllingfilet som var tørrere en vanlig, men ganske ok.
Pølse som ikke var i nærheten av de greske pølsene vi bruker å få og liker så godt, og en bifteki som var ganske ordinær.

Ingen kom og spurte om det smakte, men.. da vi gjorde tegn til å ville betale, kom en hyggelig servitør, jeg syntes han så litt beklemt ut, som om han visste at vi ikke hadde fått bra mat ( innbilning kanskje ;))

Han ville gjerne gi oss kaffe, eller mer ouzo "på huset", men vi sa nei takk til det, da skrev han bare "19 euro" på papirduken, det var regningen!

M y e for pengene dersom det hadde vært et så godt måltid som vi bruker å få bye_bye

Eva L
2012-07-30, 07:04
Låter jättetrist. Ibland blir det ju så med populära tavernor. Det här är ju en gammal taverna och kanske är det inte sammma kockar eller gummor som står vid grytorna längre. Är ju ett antal år sedan jag var där. Har också besökt tavernor som andra rekommenderat och blivit väldigt besviken.

Eva

Madpal
2012-08-09, 16:16
Intressant. Kom själv hem i måndags och noterade många tomma solstolar på Valtos. Enligt Apollo guiden är det fullt, svenskar föredrar Lefkas, och Svennar Parga. Det som framförallt minskat är den grekiska turismen. Positivit med Parga var annars att de skandinaviska turisterna inte var i majoritet.

Eva L
2012-08-09, 16:21
Intressant. Kom själv hem i måndags och noterade många tomma solstolar på Valtos. Enligt Apollo guiden är det fullt, svenskar föredrar Lefkas, och Svennar Parga. Det som framförallt minskat är den grekiska turismen. Positivit med Parga var annars att de skandinaviska turisterna inte var i majoritet.

Parga brukar ha en mycket stor andel italienska turister i augusti. Vad betyder svennar?

Eva

Madpal
2012-08-09, 16:51
Parga generellt utmärkte sig inte med den godaste maten jag ätit i Greklan (smaken är som baken och kan inte diskuteras). Däremot var det intressant att notera hur olika man hantera "klagomål". På Filomania, den italienska nära Sakis taverna, var vi tre personer som konstaterade att det var något fel på vissa feta-bitar i Xoriatiken. När vi påtalade detta för "hovmästarinnan" fick vi till svar att det var ur samma paket, att det inte var något fel. Och eftersom det inte var något fel enligt henne var det knappast någon mening att byta till en nya Xoriatikis.
Två kvällar senare beställd vi skordalia på Sodis, vid hamnen, jisses vilken sörja, som måste varit gjord på pulvermos = klister. Påkallade uppmärksamheten att det var något fel. Positiv respons - would you like something else instead, and of course no charge. Helt annan attityd, som gör att jag hellre går tillbaka till Sodis än Filimania.

Flera tavernor tog betalt för bröd vi avbeställt det och det hände flera gånger att vi blev debiterade saker vi inte hade beställt. Det var lite trist, det har jag inte tidigare varit med om så ofta.

Krille74
2012-08-09, 23:09
lite tråkigt när man blir påtvingad saker man inte vill ha,men dom får bara ett besök av mej iaf + man rekomenderar ju inte sådana ställen

ouzakia
2012-08-10, 09:28
Hej Karin. Har sendt dej en PM....

ouzakia
2012-08-10, 09:36
Tusen tack:)


Hej Karin. Har sendt deg en PM :)

karin.w.t
2012-08-10, 14:12
Hej Madpal!
Jag undrar precis som Eva hur uppdelningen svenskar och svennar ser ut!?
Jag skulle nog inte själv använda epitet "Svennar" om mig och min man. Jag har besökt Parga ett flertal ggr och har efter några missar hittat mina absoluta matställen. Eftersom det under augusti månad är mycket greker (många från Tessaloniki) och italienare i Parga så tycker jag att matställena har fått en bra blandning av olika smakinriktningar. Personligen avstår jag från att äta efter hamnpromenaden då det tyvärr blir lite för dyrt och lite turistfällor. Men det är inget som är speciellt för Parga - sådana stråk vet att ta betalt var du än är i Europa. Tyvärr verkar det som du helt missade ouzerian Meetings som fler av oss skrivit om. En annan favorit är Eden som ligger hur tokigt som helst.
Nåväl om drygt två veckor är det dags att återvända; för att träffa grekiska vänner, äta god mat, dricka billig öl hos Johnny, hoppa och skutta i havet och f fa fira våra 1-åriga bröllopsdag. Själva bröllopet skedde faktiskt i Parga hos herr Borgmästaren.
Ha en trevlig helg!

Karin W-T

Madpal
2012-08-10, 16:11
Svennar = svenne banan = svenskar

Madpal
2012-08-10, 16:17
Ouzerian missade vi annars brukar vi alltid gå på ouzeriera och ta dricka ouzo med meze tillsammans med "papusen".

Madpal
2012-08-10, 16:22
Oj nu skrev jag visst i nattmössan, norrmänen föredrar Parga ska det vara, å svenskar Lefkas.

Jason
2012-08-11, 02:06
Halloj!
Nyfiken på var Eden ligger samt var denne Johnny finns där man kan få billig öl. Iofs vet jag ju inte heller var Meetings ligger, man ska kanske skaffa en karta :-)
Första gången i Parga
Mvh Jason

Eva L
2012-08-11, 12:08
Meetings ligger ca 50 m upp i en gränd från strandpromenaden. Nås även från vägen ovanför. Jag har lagt ut ett par foton, de enda jag lagt ut, bara för att de som går förbi inte ska missa den. Ni måste absolut prova deras bergste. Trevlig familj som driver stället. Tilltuggen till dryckerna var alltid suveränt goda.

Jag gillade också en bar nere på strandpromenaden där prästen ofta satt och ägaren Christos kör motorcykel men den minns jag inte namnet på. Nu är det några år sedan jag var där så jag vet inte om den är kvar. Meetings lär däremot vara igång och lika bra som alltid enligt alla rapporter.

Eva

karin.w.t
2012-08-14, 16:11
Hej Jason!
Ska försöka hjälpa dig lite på traven. Eva L har ju redan beskrivit hur du hittar till "Meetings". Första gången vi skulle dit så försökte jag fråga grekerna efter "Meetings" det förstod de inte. Skulle du villa bort dig prova då med det grekiska namnet Anaykio.
Till Johnnys Place går du enligt följande: Ryggen mot hamnpromenaden - gå till taxistationen. Den ligger i en fyrvägskorsning. Tag vänster - du har då kyrkan på din högra sida. Strax bredvid kyrkan ligger skolan. Johnnys ligger mittemot infarten till skolan. Inhemsk öl på flaska (50 cl) kostade förra året 2 euro. En Amstel lite mer men inte över 3 euro. Tål att jämföras med priserna vid hamnen.
Eden ligger mitt i smeten. Restaurangen är belägen i ett hörnhus. Finns ingång från två sidor. Du kommer att se att folk sitter ute runt hela hörnet. Mycket greker äter där också. Har du en karta så ligger den på 26 Vassila st. Där har jag ätit de godaste lammkotletterna någonsin, pröva även deras pastarätter. Suveräna!! Till efterrätt ska du prova pappan i husets Tiramisou. Mmmmm.
Hoppas nu du hittar rätt och blir nöjd med vad du finner.

Hälsningar Karin

Jason
2012-08-17, 16:09
Tack Karin!
Samlar på mig alla tips och sparar i ett dokument för utskrift och medtagande :-)
Hälsningar Jason

karin.w.t
2012-08-20, 09:36
Hej Jason!
Det låter klokt - själv har jag en massa lösa lappar i en organiserad oordning. Ska faktiskt försöka göra som du..........

Karin

greta1987
2013-11-16, 22:45
Hmmmm - att termometern slår i topp under runt slutet juli och början av augusti får man nog räkna med men visst är det jobbigt!! Speciellt om luftfuktigheten dessutom är riktigt hög. Föredrar själv att åka i början av september. Då har även alla italienare och grekerna själva slutat sin semester. Jag lovar dig att det är skillnad som natt och dag runt hamnområdet. Kul att du tyckte om Parga.
Åker snart tillbaka. Vi ska fira vår 1-åriga bröllopsdag där. Gifte oss hos borgmästaren i Parga förra året (efter 24 års funderande..)
:) Karin

Hej! Planerar vigsel i Parga till sommaren. Får man fråga hur ni gick tillväga för att få tag i borgmästaren samt hur man ordnar allt annat praktiskt?
/Greta

Tranis
2013-11-30, 11:24
Alltså, jag älskar detta forum. Har läst varje svar här och slukar all info om den här orten......Vår familj landar där första September nästa år(de är inte informerade om detta än), och det känns bra att ha lite koll när man anländer.bye_bye