handdator

Visa fullständig version : fråga om färjor


hellokitty
2012-06-18, 23:14
Hej!
Kikade på en tidigare tråd om färjor och en länk till tidtabell för färjor från Skiathos till Skopelos. Undrar:
- är dessa alla som går eller finns även mindre och ännu snabbare båtar (den snabbaste gick på en halvtimme)?
- måste man boka i förväg för att vara säker på att få plats? (särskilt färjan för att hinna med flyget..?)
- ser att det går båtar både från Glossa och Skopelos. Om man bor i Skopelos är det väl lika bra att ta den färjan även om den tar längre tid?
Tack för tips :)

AndersK
2012-06-19, 00:20
Hej!
Med katamaran tar det lite drygt en timme mellan Skiathos och Skopelos "stad". Hoppar ni av vid Glossa blir det en timmes busstur (4 euro/per person) till Skopelos stad, men då ska det stämma dess tidtabell. Annars blir det taxi, vilket kommer att svida rejält i plånboken. Avstigning Glossa är alltså inte så värst vettigt, om man nu inte ska bo där eller i dess närhet.

Såg i lördags fm att enkelresandes från Skiathos till Skopelos/Alonissos fick följa med en av utflyktsbåtarna, men det föreföll vara en nödlösning.

Inget problem med att få plats på färjan (katamaran) från Alonissos till Skiathos i lördags morse, men då och nu har det verkliga turistsäsongen inte börjat. När den väl kommer igång är det nog klokt att köpa biljett i god tid.

Hoppas detta är tips nog.
Anders

ander
2012-06-21, 17:19
Det går två typer av färjor mellan Skiathos och Skopelos, en katamaran och en bilfärja. Bilfärjan tar förstås mer folk än katamaranen, men när vi åkte för några veckor sedan var det inga problem att köpa biljetter i sista minuten. Både tog ungefär en timme (bilfärjan stannade inte i Glossa).

Håller med föregående talare om att det är bäst att åka från Skopelos stad till Skiathos istället för till Glossa först.

hellokitty
2012-06-22, 09:25
Tack för tipsen!