handdator

Visa fullständig version : Tilos. Dag 10. Agios Ioannis. Ghera. Vandra. Livadia. Fåglar.


Kalimera
2012-05-08, 16:59
Vi gick alltså till Armenon igår kväll. Men först tog vi en ouzo på det trevliga torget. Det är en liten tradition vi har. När vi kom till Armenon var vi glada att vi hade bokat både bord och mat. Det fanns några bord lediga, men inte längst ut mot vattnet. Lammrätten var slut, men vi hade ju bokat, så till oss fanns det. :p


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_37.jpg

Jag kan försäkra er att det var gott! Fyra timmar i ugn gör susen. :)

Idag gick jag till bagaren redan 06.30. Jag mötte några katter, Michalis från Omonia, och bagaren. I övrigt var det öde i Livadia. Framåt åttasnåret gav vi oss iväg på vår vandring.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_38.jpg

Första stoppet gjorde vi vid det meditativa kapellet Agios Ioannis.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_39.jpg

Vi stannade flera gånger längs vägen och njöt av de vackra vyerna.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_40.jpg

Vi valde att inte gå till den obebodda byn Ghera eftersom vi hade tubkikare med oss. Ska man gå till Ghera går man till höger i bild. Vi gick i stället upp i bäckravinen. Det är därifrån bilden är tagen.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_41.jpg

Vi träffade bland annat på denna ståtliga örnvråk.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_42.jpg

Efter fem timmar i bergen fick vi vår första belöning, och den belöningen bestod av denna vackra vy över Livadiabukten.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_43.jpg

Belöning nummer två fick vi en timme senare: grekisk sallad, lokal korv och – det bästa av allt – varsin iskall öl. På Taverna Armenon.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_44.jpg


Efter belöningen nummer två gick vi ner till stranden under Armenon. Här skulle man kunna tro att jag skulle skriva att vi fick ett dopp som belöning nummer tre. Men något sådant hände inte. Däremot kände vi på vattnet, och det var riktigt varmt. De säger här att det är länge sedan det var så varmt i vattnet så tidigt på året. I morgon vet vi, för då ska vi bada för första gången sedan vi kom hit. :cool:

Ikväll blir det torget igen, och sedan middag på Omonia. Har inte varit där på två dagar och vi har lite abstinens.

Alala
2012-05-08, 17:17
Allt ser så underbart ut att det till och med är enkelt att njuta med er, utan att vara avundsjuk alls. klapp_klap Vädret ser så fint ut, maten god och fina vandringar.

/ Anne bye_bye

Karin S
2012-05-08, 17:20
Vilka fantastiska bilder, den blå färgen på himmel och hav är helt underbar. Ja, matbilderna är inte så dumma de heller. Det är så härligt att läsa och inspireras i väntan på att vi själv ska trampa runt på Tilos. Önskar er en fortsatt underbar vistelse på ön!

elisabethk
2012-05-08, 17:25
Hej!
Frågade igår om det funkar att cykla på Tilos, nu ser jag att du Karin skriver Trampa runt, menar du gå eller cykla? Någon som har erfarenhet av att cykla på Tilos?
Med vänlig hälsning, Elisabeth

Kalimera
2012-05-08, 17:31
Jag har inte sett att det finns cyklar att hyra. Ön är bergig, men eftersom du gillar att cykla i berg är ju det inget problem. Tilos pyttelitet så det finns inte många vägar, och därför inte många platser att cykla till. Med moped ser man hela ön flera gånger om under en och samma dag, redan före lunch.

Karin S
2012-05-08, 17:41
Hej!
Frågade igår om det funkar att cykla på Tilos, nu ser jag att du Karin skriver Trampa runt, menar du gå eller cykla?


Jag menade trampa runt till fots. Har förstått att det finns många olika "vandringsleder" på ön. Finns det någon karta eller liknande som man kan ha till hjälp när man ska ut på vandring?

pollebosse
2012-05-08, 17:54
Man skall kanske vara försiktig i användningen av starka värdeord, men här tycker jag nog att FULLSTÄNDIGT MAGISKT är på sin plats.
Tror inte att vi längtat så mycket på bra länge att besöka en plats.
Tusen tack för bilderna och berättelserna.

Paul

Lissi
2012-05-08, 18:43
Här skulle man kunna tro att jag skulle skriva att vi fick ett dopp som belöning nummer tre. Men något sådant hände inte. Däremot kände vi på vattnet, och det var riktigt varmt. De säger här att det är länge sedan det var så varmt i vattnet så tidigt på året. I morgon vet vi, för då ska vi bada för första gången sedan vi kom hit. :cool:


Oj hur har ni kunnat låta bli?? Fast det är klart att det är ju en "fågelsemester" ni är på inte badsemester. Inga badankor har väl funnits i vattnet att spana på kan jag tro....;)

Allt ni skriver låter bara helt underbart och korven ser gudomlig ut. Den är säkert minst lika god som Tinoskorven som serveras på Drossia i Ktikados:p
Njut vidare.....vi ser fram emot rapporter...

Lissi

Masse
2012-05-08, 20:09
http://www.kalimera.se/bilder/tilos_42.jpg

/Oj så vackert! Många nyanser av blått. Den hade varit något för årets fototävling. / Masse


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_44.jpg


I morgon vet vi, för då ska vi bada för första gången sedan vi kom hit.

Ahhhhhhh ............., hur klarar man att vänta på något sådant tills imorgon? Där vill jag vara!

Ha det gott!
Masse

UGO
2012-05-08, 20:22
Hej.
Underbara bilder. Tack för att du/ni delar med dig. Kan förstå hur god korven var efter man varit ute och njutit av tillvaron i ett antal timmar.
Var rädda om Er när ni är ute och varndrar så att inte trampar snett på några stenar. Och ha det så väldigt gott under Er resa.
Hälsar Ulf

Tobbe S
2012-05-08, 20:53
Finns det någon karta eller liknande som man kan ha till hjälp när man ska ut på vandring?

Det finns kartor, den bästa heter Skai, och finns att köpa i flera butiker i Livadia. I kartan finns också förslag på vandringar.

Tobbe

Eva64
2012-05-08, 22:27
Tack för härliga bilder! Kul att följa era dagar. Känns nästan lite som om man är där:)! Nästa år MÅSTE det bli Tilos (om jag får bestämma, men det får jag:D!) Ha en fortsatt skön vistelse!bye_bye

Bluesea
2012-05-09, 08:08
Underbara bilder. Vi var där vid den här tiden i maj när jag fyllde 50 (för alldeles för många år sen) och det var helt magiskt. Vi har varit på Tilos minst sex gånger under åren men vi längtar alltid tillbaka.