handdator

Visa fullständig version : Tilos. Dag 8. Gorgona. Fullmåne.


Kalimera
2012-05-06, 17:46
Igår kväll åt vi meze på Gorgona. Vi har faktiskt de första gästerna för året. Inte så konstigt eftersom de öppnade igår, och vi var tidiga ute. Mycket god mat, och till det drack vi ouzo. Godast var den färska kalamarin, och Tilosräkorna.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_24.jpg

Utsikten var inte dum den heller. Fullmånen var på väg upp.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_25.jpg

När vi kom hem till balkongen satt vi länge och tittade på fullmånen, som på denna bild ser ut som något helt annat, och det beror på en fläck på kameralinsen. :)


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_26.jpg

Imorse tog ett sorgligt adjö till våra pensionatsgrannar. Tack för en trevlig vecka! Så här såg det ut när de lämnade paradiset i Sea Star.

Idag har vi hyrt bil och kört runt på denna vackra ö. Vi brukar inte hyra bil på Tilos, men en i vårt ressällskap har problem med ett knä och då fungerar det inte med moped. När man kör bil inser man verkligen hur liten den här ön är.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_27.jpg

Vi började med att köra till klostret. Det var faktiskt läskigare med bil än vad det är med moped. Fast det var lättare att fotografera.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_28.jpg

En underbar långlunch intogs i Megalo Chorio, tillsammans med två sommargyllingar.

Vi har nästan inte märkt någonting av valet. Det är lite babblande, och vi har inte sett några valaffischer. Det enda vi har märkt är att det var en liten kö till vallokalen i Megalo Chorio. Det kanske märks mer ikväll när valresultatet kommer. Bilden är tagen från tavernan i Megalo Chorio.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_29.jpg

Vi såg inte bara sommargyllingar, vi fick även träffa en liten kattunge, som tavernas ägare kom och visade oss. Så söt!


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_30.jpg

Rundturen avslutades i den obebodda byn Micro Chorio.

Det är fortsatt varmt. Trodde faktiskt inte att det skulle var så varmt så tidigt på året. Fast det går att leva med.

Ikväll blir det Omonia, sedan ska vi kolla valvakan.

pollebosse
2012-05-06, 18:03
Helt underbara bilder och helt underbart att läsa.

Vi längtar så det gör ont i ryggraden samtidigt glädjer vi oss så över att få följa med på denna er resa!

Skulle vara jättekul att få se lite matbilder från de olika serveringarna ni besöker, om det är möjligt?

Ha en jättefin kväll!

Paul

Kalimera
2012-05-06, 18:08
Skulle vara jättekul att få se lite matbilder från de olika serveringarna ni besöker, om det är möjligt?Har lite dåligt med tid just nu Paul, men en bild till hinner jag med.


http://www.kalimera.se/bilder/tilos_31.jpg

Tilosräkor är något jag älskar. Man äter allt, inget skalande här inte. Jag kan äta hur många fat som helst. :p

Riitta
2012-05-06, 18:15
Så härligt det ser ut:) Skulle nog gilla den ön (också:))

Ha det så gott, vi får vänta en vecka till:)

Riittabye_bye

pollebosse
2012-05-06, 18:34
Vad läckert!
Tack för bilden, den tar jag med mig i drömmarna!

Paul

KR
2012-05-06, 19:37
Underbart!!!!
//
KR

Berra
2012-05-06, 19:41
Tack bye_bye
//Berra

Tobbe S
2012-05-06, 20:04
En underbar långlunch intogs i Megalo Chorio, tillsammans med två sommargyllingar.


klapp_klapklapp_klapklapp_klap

Ruggero
2012-05-07, 09:56
Hej. Vi var på Tilos i juni förra året. Då besökte vi en nyöppnad? ouzeria nära hamnen. Serveringen var på andra våningen på en stor balkong/uteplats, vill jag minnas. Vi blev serverade av en äldre herre eftersom sonen var bortrest. Kan det möjligen vara Gorgona?

Jag sitter och letar båtförbindelse mellan Rodos och Tilos på en sida som heter Open Seas. Vi kommer till Rodos den 9 juni och den första möjliga överfarten tycks vara den 11 med Diagoras. Jag saknar uppgift om Sea Star? Är det ett annat bolag och var kan jag hitta tiderna för den?

Tacksam för svar.

Kalimera
2012-05-07, 10:12
Kan det möjligen vara Gorgona?Det är Gorgona.

Jag saknar uppgift om Sea Star? Är det ett annat bolag och var kan jag hitta tiderna för den? På denna sida (http://www.tilos-travel.com/tilos_ferry_schedules.php) finna aktuella båttider för Tilos. Där finns även Sea Star med. Sidan går att lita på och uppdateras varje vecka. Som det ser ut just nu går det inga båtar på lördagar. Sea Star går dock alltid på söndagar klockan 17.30. Då byts charterresenärerna ut.

Lissi
2012-05-07, 13:08
Sea Star går dock alltid på söndagar klockan 17.30. Då byts charterresenärerna ut.

Då blir det en heldag på Rhodos då för oss som flyger redan 05.40 från Sturup...Tur man bara har en lite rygga med sig:D:D
....och så får vi hoppas att rum nr 8 är ledigt;)

Lissi

Alala
2012-05-07, 15:09
Vi började med att köra till klostret. Det var faktiskt läskigare med bil än vad det är med moped. Fast det var lättare att fotografera.

Jag tror det är vad jag brukar kalla en skrikväg! :eek:

[/quote]
En underbar långlunch intogs i Megalo Chorio, tillsammans med två sommargyllingar.
[/quote]

Sommargyllingen är nog min älsklingsfågel här i Finland. Den ser man så sällan i alla fall. Vi brukar ha den som gäst vid vår stuga på landet. men inte varje sommar och oftast bara några få dagar. Den brukar sjunga när det är varmt och lite tryckande väder, åska har det ofta varit på kommande. Man får en riktigt tropisk känsla av att lyssna på den! Vacker är den också, men svår att få syn på eftersom den håller sig gömd i björkarna. :)

/ Anne

Aase
2012-05-07, 16:50
Hej Janne och alla andra
Tilosräkorna är fantastiskt goda och man kan, som du säger, äta hur många som helst. På Symi kallas de för Symipopcorn. De är väldigt beskyddande angående dessa räkor. På Tilos säger de att de fiskar dem vid Chalki men på Symi säger de att de endast finns där.
Hahahaha Goda är de i alla fall och gärna med en liten karaff ouzo.
Gorgona åt vi på flera gånger och då ofta "meze för två". Jag tror vi betalade 14 € och då fick vi en karaff ouzo, is, bröd och en underbar tallrik med en massa godsaker på bl.a tilosräkorna, kalamari, inlagd bläckfisk osv
Obs prova även country sausage som kommer in stekt med en stark senap vid sidan. Den godaste korv jag ätit.

Åse

Kalimera
2012-05-07, 17:35
Man får en riktigt tropisk känsla av att lyssna på den! Vacker är den också, men svår att få syn på eftersom den håller sig gömd i björkarna.Jag håller helt med dig. Det är en fantastiskt vacker fågel. Jag har aldrig sett den i Sverige. Det var första gången jag såg den överhuvudtaget igår. Hjärtat slog en frivolt av lycka. :)

Obs prova även country sausage som kommer in stekt med en stark senap vid sidan. Den godaste korv jag ätit.Vi beställer in "lokal korv" till nio luncher av tio. Älskar det. Här på Tilos är de goda överallt! :p

Malina
2012-05-08, 10:44
Det verkar vara en underbar ö,lilla Tilos! Ska försöka resa dit nångång.

Netwolf
2012-05-08, 12:22
Det är en fantastiskt vacker fågel. Jag har aldrig sett den i Sverige. Det var första gången jag såg den överhuvudtaget igår. Hjärtat slog en frivolt av lycka. :)
Fattar inte riktigt detta med fågelskådningen, men det är väl som när man samlar på nåt. Att hitta nåt som man inte har i sin samling, kan framkalla lyckokänslor.

Vad samlar jag själv på då, tänker jag? Dåliga idéer kanske? :) Min fru säger iofs att jag samlar på ALLT, men det vet jag inte om det stämmer...:o

/Netwolf