handdator

Visa fullständig version : Undrar om hotell i Votsalakia+bokad resa/sammanslagen tråd


Maja06
2006-01-23, 15:59
Hej!
Tänkte jag skulle ansluta mej till detta superba forum. :cool:

Jag är en resvan person som efter varje resa i Europa ändå kommer fram till att Grekland ändå är bäst för mej. klapp_klap Har varit på Kreta, Lefkas, Zakynthos och Samos. Gillar såväl turistigt strandliv som "genuina" grekiska små byar och mycket där emellan.

Nu är det dags för Samos andra gången i sept-06 och första gången med barn (1 och 3 år) :D . Har därför valt att åka charter till Votsalakia. Hade nog valt annorlunda om jag inte haft barn, inte för att jag tänker att Votsalakia med charter är "sämre" ;) utan snarare för att jag (vi) har andra behov nu på våra resor.

Behoven är nu lugn och ro, nära till strand och resturanger, pool på stället vi bor på som helst ska vara ett lägenhetshotell. Resan dit ska också vara relativt smidig. Ekonomin spelar också roll så inte mer än 3 stjärnor.

Vi funderar på att antingen boka Alexandra eller Aspres och min undring är nu till alla er erfarna Greklandskännare om någon kan hjälpa mej med åsikter om dessa ställen eller andra som återfinns hos charterbolagen, så att det blir lättare att välja! Har sett en startad länk med fråga om Alexandra -05, där personen som postade inlägget dock ej fick någott svar.

Jag tackar så mycket på förhand och hoppas på svar! :)

På återseende,

Maja

martinifk
2006-01-24, 20:20
Vi far också till Samos i sept-06 och vi har en 4-åring med oss då så vi valde ett litet fint familjehotell i Votsalakia vid namn Mando och det är endast 10 rum där (ungefär) hör gärna av dig med mer frågor!!!


MVH Martinbye_bye

Maja06
2006-01-25, 11:09
Tackar för svar :) ! Vi ska verkligen fundera på Mando också, förstått att en del här på forumet har bott där. Ska kolla i katalogen igen!

Är det lika lugnt överallt i Votsalakia? Är det bättre att bo utanför huvudgatan ifall man vill ha lugn och ro eller spelar det ingen roll?

Hälsn, Maja

Lotta E
2006-01-25, 16:08
Hej Maja

Mando är ett bra hotell. Och billigt om man åker med Apollo.
Det är lugnt var man än bor. Bo en bit utanför är nog bra också.

Det är ingen störande huvudgata.

Lotta

martinifk
2006-01-26, 19:53
Låter perfekt inför resan!!!!!

Maja06
2006-01-28, 15:04
_B-anana Eller rättare sagt resorna...;) Kunde inte bestämma mej helt ännu, :cool: så jag har prel. bokat både Mando och Alexandra i Votsalakia, men det lutar ju åt Mando!
Tack för tipsen ni som svarade på mitt förra inlägg, och tack Lotta för bilderna!
Det ska bli så kul att komma tillbaka till Samos och upptäcka den sydvästra delen. Vi bodde i Kokkari förra gången där vi stormtrivdes, men där stränderna är lite för steniga för familjens nystillskott.

Har ni möjligen tips på tavernor för såväl frukost som övriga mål i Votsalakia? Hur långt är det till närmaste Psilli Ammos? Går det bussar dit?
Oj nu slängde jag ur mej frågor utan att kolla gamla inlägg först...;) , jag ska kolla...men jag frågar för säkerhets skull ändå!

Tack på förhand,

Maja

anna73
2006-02-11, 14:32
Hej Maja,

Det var nog jag som inte fick något svar angående Alexandra. Men vi var där med våra barn 5 och7 år i september förra året. Hotellet var jättebra, stora lägenheter och mycket fräscht. Poolen var helt ok men inte så stor. Liten avskild barndel fanns. Ligger precis utmed huvudgatan men det finns inget störande alls i Votsalakia. Byn ligger lite för öde och för lugnt för våran smak. Stranden är inte heller någon höjdare, mycket sten och vattnet blir djupt ganska fort. Men alla tycker ju olika.

Anna

anna73
2006-02-11, 14:40
Hej igen, och jag svarade utan att ha sett alla dina frågor först.
Det finns inga bussar i Votsalakia, det är det som är så trist. Man känner sig lite "fast" där om man inte hyr bil eller åker taxi. vi tog taxi till Psili Ammos en dag, det tog ca 10 minuter. Men den stranden är lite överreklamerad tycker jag. Sen tog vi taxi till Limnionas tror jag att det hette, det var en liten bit längre bort än Psili ammos. den var bara sten men kändes ändå mer grekiskt genuin.
Jag känner själv hur pessimistisk jag låter, men jag gillade inte Votsalakia. Jag vill ha det lite mera grekiska, med hamnpromenad och lite liv och rörelse. Sen vill jag gärna ha sandstrand när barnen är med...

Anna

Maja06
2006-02-20, 16:41
Tack för svar!:)

Låter ju inte så bra med Votsalakia...:( , men tror nog att det passar oss bra ändå hoppas jag :confused: . Jag längtar just nu inte efter det genuina grekiska stadslivet med liv och rörelse (som jag iofs har gillat och säkert kommer gilla igen framöver väldigt mkt), utan vill mer ha lugn och ro som sagt, gärna med naturen runt knuten, vilket jag fått känslan av att Votsalakia har. Eftersom vi är rätt trötta småbarnsföräldrar, årets understatement ;) , blir vi snarare lättade över att man inte kan ta sig från stället så lätt, då får vi inte dåligt samvete för att vi är för "lata" om vi inte orkar ta oss ifrån Votsalakia...;)

Vad beträffar stranden ser jag ju på fotona att den inte verkar vara den finaste i Grekland...men de underbara stenstränderna i norr går bort pga barnen och så länge den inte är sumpig som Psili Ammos i östra hörnet så är jag nöjd! Antar att vi kommer tillbringa mkt tid i poolen...:cool: F ö blev det Alexandra vi valde till sist, mest för att vi hellre ville åka med just det bolaget som hade det hotellet. Låter bra att det var fräscht!

Hade jag läst mitt inlägg för några år sen hade jag nog inte trott att jag var sann... men det är spännande hur ens resvanor och preferenser förändras! När jag var 20 rös jag av bara tanken att åka charter och nu tycker jag att det är toppen! klapp_klap Kanske startar en ny tråd om detta ämne, det skulle vara spännande att höra hur andras resvanor förändrats eller om de inte gjort det.

Ha det gott!

Maja

LenaJo
2006-03-05, 02:15
Voutsalakia är toppen!! Vill ni äta riktig grekisk mat ska ni leta er till ANNAS
som lígger en bit utanför ( mot Psilli Ammos) Perfekt hemlagad mat och äkta känsla. Vi har bott två år på Villa Angela och det har varit toppenbra.
Stranden i byn är perfekt om man har strandskor med sig (ett måste) Byn är lugn och skön trots att det är en turistort. OBS besök gärna grannbyn ORMOS, det är en riktig by som försöker hamna på kartan :-) Besök den innan den gör det.

sahar
2006-06-25, 21:26
Nyss hemkommen från Samos och har bott i Votsalakia. Jag är i alla fall super nöjd. Stranden var stenig och det blev djupt fort men det passade oss bra eftersom det är bara jag som badar, barnen sitter vid vattenbrynet och leker så jag kunde simma och ändå vara nära barnen och hålla koll. Votsalakia borna var mycket vänliga och det var lugnt och trevligt. Minus var alla högljudda engelsmän som tjötade ute på sina balkonger sent på nätterna. Vi bodde på Aspres. Är man ute efter att ta det lugnt och bara bada och sola är Votsalakia ett bra val.

zorrogirl
2006-06-27, 13:43
Vi ska bo på Aspres v 31. Hur är hotellet? Låg det mycket avsides? Långt till stranden?

sahar
2006-07-02, 21:32
Hej!
Aspres låg lite avsides men det tog bara 5 minuter att promenera för att komma till alla affärer osv. Det var inte långt till stranden, alldeles utanför hotellet kunde man gå ner för några trappor och ta sig ner till stranden men där var vi aldrig. Vi höll oss vid restaurang Votsalakia, där fanns dusch, parasoller, toalett, cafe, taverna och supermarket+ en liten lekplats för barnen. Det låg kanske 10 minuters promenad från hotellet.
Besök gärna Heaven bar när ni är där, trevligt ställe med trevlig personal.
sahar

Hena
2006-07-06, 23:25
Hej Sahar!

Jag och min familj ska åka till Votsalakia i augusti och jag har med stort nöje läst det du och andra har skrivit om bl a Samos här på Kalimera ;) . Det jag tänkte fråga dig var vad du menade med att du/ni höll till vid restaurang V, låg inte det vid stranden? Var låg det här i förhållande till stranden och hotellet?

Hena - Samos i augusti klapp_klap

Hena
2006-07-07, 23:59
Hej igen...

Gick tillbaka och läste några gamla inlägg och fick delvis svar på en fråga jag hade till Sahar, det om Restaurang Votsalakia ligger vid stranden eller ej. Jag förstod det som att (rätta mig gärna om jag har uppfattat det galet :o ) från Aspres gick det att gå en väg till stranden som tog ca 5 min genom att ta trapporna, men Sahar valde en annan väg som tog ca 10 min. Min fråga är då.... Är stranden bättre där du, Sahar var (t ex mindre stenig)? Eller var det bättre att vara där för alla bekvämligheter med dusch, lekplats osv. Min tanke är att du valde bort trapporna för barnens skull. Det jag mest undrar över är om det är nån skillnad på stranden var man befinner sig i Votsalakia.

Tacksam för svar :) så man slipper ligga sömnlös....... :o
Hena _B-anana

inkfish
2006-07-08, 22:22
Den del av tråden som handlade om adaptrar är flyttad hit: http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=5318

inkfish/moderator

sahar
2006-07-11, 16:14
Stranden ligger längst med huvudgatan som är tre kilometer lång. Hotell Aspres ligger nästan vid slutet av huvudgatan . Lite svårt att förklara men det är upp till dig om du vill bara gå trapporna ner mitt emot hotellet för att komma ner till stranden eller om du vill välja nåt annat ställe. Restaurang Votsalakia låg så klart vid stranden och vi valde att hålla oss där eftersom man hade tillgång till toaletter, dusch, mat, supermarket osv där. Nedanför trapporna däremot såg lite öde ut. Frånsett "bekvämligheterna" tror jag att stranden ser likadan ut längst med huvudgatan. För att komma till en sandstrand får du åka eller gå ca 3-4 kilometer till Psili amos. Det är sandstrand där men det fanns inga fungerande parasoller där. Det fanns ett par tavernor i närheten har jag för mig och närmast stranden låg en snackbar med egen pool och fin utsikt. Ägaren hjälpte gärna till om man ville beställa taxi:) Hoppas jag inte rörde till det ännu mer för dig, skicka gärna ett PM om du undrar över något.
Mvh: sahar

Hena
2006-07-12, 11:23
Hej hej!

Nejdå, du rörde inte alls till det, tvärtom så klarnade det :)

Vi kommer säkert att prova olika stränder, men det är alltid bra med några tips. Det låter som en bra idé att hålla till vid Restaurang Votsalakia.

Hena :)

Mindi
2006-07-16, 18:29
Vi var till Samos i september i fjol och vi bodde på hotell Mando. :)
Det var perfekt att bo där med våra barn. Lugnt och skönt och ingen trängsel varken vid poolen eller stranden. Restauranger efter hela vägen som ligger precis utanför hotellet.

Ha en underbar resa!

M i n d i

Hena
2006-07-18, 16:47
Vad glad jag blir när jag läser att det inte är nån trängsel vid stranden, för det är bland det värsta jag vet!

Har du nåt tips på t ex en bra Taverna, eller en vi absolut bör undvika?

Längtar som bara den.... flabb_flab

Hena _B-anana

Maja06
2006-07-30, 21:59
Hej!

Ville bara tacka för alla svar, har inte varit inte på JÄTTElänge och hade nästan glömt bort min tråd, men blev glatt överaskad att tråden levt vidare ändå! :D
Nu är det nästan dags för oss att åka, mindre än en månad, och jag ser verkligen fram emot vår vecka i Votsalakia! :D Är det någon som vill att jag ska ta reda på ngt så ställ gärna en fråga så ska jag försöka göra mitt bästa för att hitta ett svar på plats!

Ha det bra, Maja bye_bye

Hena
2006-07-30, 23:36
Hallå Maja!

När åker du ner? Vi åker den 11:e, så det kanske blir jag som får "reka"... Ang_elx Och det gör jag sååå gärna flabb_flab

Tiden går sakta nu....

Hena - som än så länge har packningslistan i huvudet :p

Maja06
2006-07-31, 11:15
Hej!

Ja det blir ju du som åker först! Vi åker den 26/8. Hm då ska jag fundera ut ngt för dej då istället;), får se om jag kommer på ngt, tycker jag har fått många bra svar redan! :D
Jo, jag har läst nånstans om att det finns en gullig fiskegubbe som kan ta ut en till nån ö med sin båt, tror det var på någons hemsida jag läste om honom. Turerna utgår från stranden tydligen, du får gärna skriva och berätta om du ser honom eller nån liknande!

Ha en jättehärlig semester ifall vi inte hörs innan!bye_bye

Maja

Tengil
2006-08-19, 15:44
Hejsan!
Kom precis hem ifrån att ha varit en vecka i Votsalakia/Kampos. Bodde gjorde vi på hotell Apsres. Det var ett mycket enkelt lägenhetshotell, men ändå mysigt. Det ligger precis i utkanten av Kampos längst till väster i byn, ca 5min gångväg ifrån närmaste supermarket, Proton, som vi förövrigt upplevde som den bästa affären i byn, med undantag för avsakndaden av frukt. Dessutom ligger byns ena bankomat precis utanför butiken. Servicen på hotellet är inte den bästa och bemötandet från personalen upplevde vi ibland som nonchalant. Men gör man som vi och inte spenderar mycket tid på hotellet är det ingen större fara. En annan sak vi reagerade på var att vårt rum bara städades en gång under vår vistelse.

Tavernor finns det en hel del av med varierande mysighetsgrad och folkmängd. Vi testade Taverna Votsalakia första kvällen och tyckte inget vidare om det stället. Alldeles för mycket folk och otroligt stressig personal med dålig serviceanda. Restaurang Annas var en trevligt bekantskap med en härligt familjär stämning. Dock framgår det ingenstans att de inte använder sig av pappersmeny, utan man går fram och tittar på maten vid stenungnen. Det fick vi reda på efter först 10 min väntande.
Vår favorittaverna blev helt klart Nostos. Deras specialitet är egentligen pizzerior, som såg ut & smakade juvligt, men övrig mat (pasta, grill, fisk & skaldjur) var också mycket god. Rekommenderar starkt deras vitlöksbröd som förrät. Tänk dock på att det mesta är väl tilltagna portioner och det är lätt att ögat vill mer än magen :)

Vår favoritbadplats blev klapperstensstranden nedanför Proton supermarket. Där fanns gott om solstolar men ändå behagligt mycket/lite folk. Dessutom var mängder sjöborrar där betydligt mindre än den vid stranden utanför Taverna Votsalakia. Det finns dock en ännu mysigare strand om man följer stranden längst till höger(väster) och går runt udden. Den heter Fournaki beach och är även den en klapperstansstrand, men av betydligt mindre skala och med mer avskildhet. Dock fick vi aldrig chansen att bada där eftersom man måste vara där tidigt om man vill ha en solstol o parasoll. Sista dagen upptäckte vi dessutom att det går bussar från Votsalakia direkt till både Psilli Ammos 2 och Limnionas Beach, tidtabell för dessa finns uppsatt vid entrén till Proton supermarket.

Som slutord kan vi säga att för att riktigt njuta av Samos tror vi man behöver ta sig runt och hitta sina egna smultronställen och kunna få lite omväxling från Votsalakias litenhet.

Ha en underbar vistelse!

Hena
2006-08-24, 20:17
Jag vill gärna kommentera Tengils inlägg med att säga att vi håller med i mångt och mycket, men åsikterna skiljer sig även åt i vissa fall... Den berömda "smaken är som baken" kommer väl till pass...

Supermarkete Proton var bra, men eftersom frukt- och grönsaksaffären låg vägg i vägg så var det inga problem, dessutom med väldigt fräsch frukt och grönsaker. Mamman och sonen (?) som jobbade där var dessutom mycket trevliga :) (glöm bara att inte ta en korg när ni handlar ;) )

Personalen på Aspres upplevde vi inte som nonchalanta, däremot kanske lite osäkra på att prata engelska, vilket ibland kan ge "fel" intryck. Det var ett enkelt hotell, men mycket bättre och fräschare än jag hade förväntat mig. I katalogen stod det att var städning 2 ggr/vecka, och det var inkl ankomstdagen, vilket jag å andra sidan tycker borde ha framgått i katalogen. Man får det man betalar för Ang_elx

Restaurang Annas och Loukoullos blev våra favoriter, just för att de var mer personliga, utan färdigtryckta menyer, och med personal som var urtrevliga, och tog sig tid... Bl a för att prata fotboll flabb_flab . På Annas åt vi vår billigaste middag under hela veckan, jag var tvungen att dubbelkolla så att det blev rätt, men ja... Och hon (Anna) skrev ner notan på bordsduken :)

Restaurang Votsalakia hade väldigt god mat, personalen var inte stressad utan hade full koll och var väldigt serviceminded.

Lokalbussarna åkte inte så ofta, ca 1 gg/dag och att hyra bil var dyrt. Om jag åker till Samos någon mer gång ska jag åka till Pythagorion. Votsalakia passar bra om man bara vill sola och bada och inte har en fet reskassa :rolleyes:

Ja, det var bara några tankar ifrån mig och min familj, som för övrigt hade en urhärlig vecka med mycket sol och bad.

Frågor emottages gärna.

Hena bye_bye