handdator

Visa fullständig version : Chalki ... Nissyros ... eller ...


sjöborren
2011-08-09, 10:56
Jag och min man reser till Grekland i början på september. Flyger till Rhodos där vi stannar en vecka - därefter en vecka på Tilos. Tredje veckan ligger som ett oskrivet blad … Vi kan stanna på Tilos eller åka tillbaka till Rhodos och därefter ta båten till Chalki - som vi aldrig besökt. Har även funderat på Nissyros? Jag vill gärna höra vad ni som varit på de sistnämnda öarna tycker … och ni som har andra tips/idéer om sista veckan.

Lilla sjöborren ... som hoppas på många svar. :D

Bluesea
2011-08-09, 11:41
Ge Nisyros en chans. Ön har många dagsturister, men när de har försvunnit blir allt lugnt. Stanna några dagar,och hyr en moppe och åk upp till den aktiva vulkanen och till den underbara byn Nikia som hänger som en sockerbit på berget. Väl tillbaka i Mandraki, ska ni leta upp Plateia Elikiomini, som är ett helt fantastkskt torg med många tavernor runt omkring. Sedan kan ni åka vidare och spendera nån dag på Kos eller åka tillbaka till Tilos.

Annki
2011-08-09, 20:52
På Nisyros finns fler byar och lite mer att upptäcka, men Chalki har sin charm och båda öarna är fina. Men skulle ni välja Chalki så behöver ni inte alls åka tillbaka till Rhodos först, Dodekanisos express går från Tilos till Chalki på torsdagar och söndagar.....och även till Nisyros.

Ann-Kristin bye_bye

sjöborren
2011-08-09, 22:49
Bluesea! Nisyros låter intressant när du berättar ...

Annki! Du har stenkoll på när båtar/färjor går.

Tack snälla! ...bye_bye

Suz
2011-08-10, 11:08
Vi var på lilla Chalki för första gången i somras. Vi blev helt förälskade - en riktig pärla. Nästan så man vill behålla det som sin hemlighet…

Själva byn är vacker och lugn med mycket god mat på restaurangerna. Allt är omgivet av ett helt underbart klart vatten som skimrar i turkost och grönt.

http://img810.imageshack.us/img810/6448/chalki.jpg

http://img841.imageshack.us/img841/8614/bynk.jpg

Fina stränder på lagom gångavstånd. Båda stränderna hade mysiga tavernor med god mat.
http://img189.imageshack.us/img189/6082/ftenagia.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/8936/pondamos.jpg

Enda aber på Chalki är nog boendet, då det bör bokas i förskott. Vi sökte på nätet och hittade ett fantastiskt boende precis vid vattenkanten. Lite dyrt, men värt varenda krona. Att sitta på balkongen och titta på båtarna för att sedan gå ner för den lilla trappan till en badstege för att slänga sig direkt i det alldeles turkosgröna kristallklara vattnet… Ja det är nog bland de bästa upplevelser vi haft i Grekland - och det har ju blivit rätt många genom åren.

http://img171.imageshack.us/img171/9858/balkong.jpg

http://img804.imageshack.us/img804/3339/nedrealtan.jpg

Till Chalki åker du inte för att hitta sevärdheter eller aktiviteter. Där finns inget att shoppa förutom några några små supermarkets. Livet har en stilla lunk, och det man gör är att sola, bada, äta och promenera till de små stränderna.

Nissyros missade vi i år då tidtabellerna inte passade in i vår planering. Det får bli ett annat år, liksom Tilos.

Ha en trevlig resa vart ni än hamnar...

Suz

sjöborren
2011-08-10, 13:19
Tack Suz! Jag har mött flera som gärna vill ha Chalki för sig själva och när jag ser dina fina bilder förstår jag det. I september åker jag till Rhodos för 20:e gången ... Lite pinsamt :eek: att behöva erkänna att jag/vi aldrig besökt Chalki - men tänkt många gånger. Om du inte vill hålla hotellets namn/rumspris hemligt får du gärna berätta ...

Lilla sjöborren. :D

Suz
2011-08-10, 18:42
Villa Amalia heter stället där vi bodde. De har 4 lägenheter och en studio. Studion är den som är längst ner och närmast vattnet. Fördelen är att det är en stor solterass med direktkontakt med havet. Nackdelen är att den är ganska liten och byggd på längden på ett lite konstigt vis. Dessutom går de andra gästerna över den terassen när man ska bada. Lägenheterna är stora och utrustade med kök. Jättefina balkonger och fördelen är att du kommer upp och får ett annat utsiktsläge. Det finns solstolar, men vi lade dem åt sidan för att få mer plats (vi är två vuxna och ett barn). För att komma till vattnet tar du en trappa vid sidan av huset. det tar max 30 sek. Vi betalade 90 euro för en lägenhet i slutet på juni. Jättebra människor att ha att göra med på Amalia. Helt klart vårt bästa boende någonsin. Det finns fler liknande boenden vid vattnet, bland annat Villa Praxithea som ligger brevid.

Lissi
2011-08-10, 19:44
Chalki..så fint det ser ut! Likt Symi där vi varit, men Symi är ju större.
Fast vi som gillar stora byar eller städer och avskyr att ligga och sola skulle inte stå ut mer än nån dag antagligen...;)

Tack för fina bilder!!

Lissi