handdator

Visa fullständig version : Skidåkning i Grekland


Agda
2006-01-12, 14:40
Jag undrar om det är någon som kan tipsa om mysiga skidorter och boende i Grekland?Har planer på att plocka fram skidorna ur källaren nästa månad och åka lite.De har stått där länge nog nu.Kalavrita ligger närmast men kanske finns det någon som har andra förslag.

Agda

Elisabet
2006-01-12, 14:48
ÄNTLIGEN klapp_klap
nån som tar upp ett av mina favvoämnen!!

Eftersom jag ännu aldrig varit i Grekland den tid på året när skidåkning är möjlig - men länge haft tanken att så småningom göra det, har jag samlat på mig en del info om anläggningarna där - och det verkar finnas många bra ställen även för den kräsne ;)

Här är en länk med lite info om några ställen:

Mount Kaimaktsalan är det stället jag allra helst skulle vilja testa. Du hittar flera sidor om berget, byn och anläggningen om du letar på nätet.


Det finns förresten en skidanläggning på Kreta också!

Hasse
2006-01-12, 16:23
ÄNTLIGEN klapp_klap


Det finns förresten en skidanläggning på Kreta också!
Har för mig att information vi fick i Platanias i somras så är det en skidklubb som har flest medlemmar i hela landet.

Inte 100 % säker............
Hasse (inte skidåkare)

Eirini
2006-01-12, 17:50
Agda skrev: Jag undrar om det är någon som kan tipsa om mysiga skidorter och boende i Grekland?

Jag kan rekomendera Arachova! Det ar en underbar liten stad med narhet till skidanlaggning. Det ar kannt for att vara dyrt att hyra rum dar men vi hittade ett litet pensionat dar rummen kostade 40 evro/ natt. Bra standard, varma element och varmt vatten. Det finns flera butiker med uthyrning av skidor. Du kan rakna med att hitta bra tavernor med traditionell jattegod mat.

Admirala
2006-01-13, 08:41
Ski er definitivt ikke noe for meg, men en gresk venn som for tiden bor hjemme hos meg (og lengter etter snø...) sier også at Arachova er det beste stedet. Stappfult med athenere i helgene, men fredelig og fint i ukedagene. Det er forholdsvis enkelt å ta seg dit fra Athen, og har du ikke vært i Delfi har du sjansen nå - det ligger rett i nabolaget.

God tur!

Agda
2006-01-13, 14:17
Jag tackar för tipsen!Nu ska jag planer resa annars brukar jag läsa om hur ni planerar era resor hit.Hälften av resans charm är ju just planeringen!

sakis
2006-01-13, 20:00
finns i grevena