handdator

Visa fullständig version : Eleni, Big Blue eller Anna Studio's???


Elin A
2011-07-12, 17:29
Hej! Ny i forumet. Ska överraska min sambo med en vecka på Amorgos som 30-årspresent. Vi anländer med färja till Amorgos 30 juli och stannar en vecka. Trodde det skulle vara svårt att hitta boende i högsäsong och så pass nära inpå så jag mailade både till Eleni rooms och Big Blue. Kollade även in Anna Studio's hemsida (väldigt snygg f.ö). Det visade sig att alla hade rum för oss. Vad ska jag välja??? Det är dyrast på Eleni (65-70 euro/natt) och billigast på Big Blue (60 euro/natt).

Jag tänker som så att det ju kan vara skönt med AC denna tid på sommaren, sedan vill man ju gärna ha en riktig dubbelsäng (och inte en ihopsatt av två enkelsängar). Det är ju också trevligt med egen balkong och varmvatten. Havsutsikt är en självklarhet. Men naturligtvis är det det övergripande intrycket och bemötandet som är viktigast. (Vilket jag förstår är mycket positivt på samtliga ställen). Har läst att det ibland kan vara osäkert om man kan lita på att bokningen verkligen gäller i högsäsong och det känns ju lite läskigt. Naturligtvis kommer jag att dubbelbekräfta min bokning.

Det här blev ett långt och detaljerat inlägg, jag är inte särskilt kräsen i vanliga fall men nu gäller det ju en present och då vill jag gärna att det ska bli så bra som möjligt.

Tacksam för svar från den som har koll och orkar läsa detta inlägg!

Vad är mest prisvärt?

björnen
2011-07-13, 09:55
Hej!
Vi har bott på Elenie o Annas studio.Jag föredrar Anna då där finns Ac,fräscha rum o en härlig trädgård.Elenie har ingen Ac,dåligt utrustat kök men dock en vidunderlig utsikt.Har bara gott förbi Big Blue så det kan jag inte uttala mig om.

Aina
2011-07-13, 10:52
Jag kan bara svara om Big Blue. Enkla rum, inte dubbelsäng såvitt jag kan minnas, kylskåp och mycket begränsade kokmöjligheter - men vidunderlig utsikt och bra uteplatser som vi bodde. Men det beror lite på var man hamnar. Finns rum med uteplats som ligger intill gången där folk går förbi.
AC finns. Mejla Phanis och förklara att det är ett speciellt tillfälle, att uteplatsen/balkongen är viktig.

Njut av Amorgos!
Aina

Annwi
2011-07-14, 10:11
Vi har bott på alla tre ställena. I augusti skulle jag inte bo hos Eleni för där finns inte AC och det behöver i alla fall jag. Big Blue har nu nyrenoverade rum och har man tur får man ett rum med helt privat balkong. Flera rum har terrasser som "alla" går förbi. Alla rum har fin utsikt men som sagt, några rum är bättre än andra. Detsamma gäller Anna´s, vissa rum har bättre utsikt än andra, men det ligger väldigt fint i en stor trädgård. Vårt rum hade myggnät för fönstret och en väldigt liten, men privat balkong med utsikt över hamnen. Ganska litet rum men vi trivdes mycket bra där, bättre än på Big Blue, men där fick vi ett rum som ännu inte var renoverat och med uteplats som låg vid en trappa där alla som skulle till våningarna ovanför gick. Det blev ett väldigt spring. Vi flyttade efter en natt till Anna´s. Våra fyra tonåringar hade fått bättre rum så de bodde kvar på Big Blue.

Eleni är mitt favoritboende, det ligger så tyst och härligt och ändå bara någon minut till hamnen. Utsikten är fantastisk, men i augusti skulle jag inte vilja bo där.
Tror inte att det spelar någon roll vilket boende du än väljer, alla tre är väldigt bra boenden. Ägaren till Big Blue är, utan konkurrens, trevligast.

Lycka till, vilket boende det än blir.
Anne

ramses
2011-07-14, 10:20
Finns ju fler boende i Katapola. Kan rekommendera pension Titika.

Riitta
2011-07-14, 11:59
Precis, vi trivdes utmärkt på pension Katapola:)

Riittabye_bye

Lissi
2011-07-14, 16:31
Har inte flera skrivit just om Eleni att det nästan bara är svenskar/Kalimera-gäster där...?
Det har ju skrivits så mycket om just Elenis här på Kalimera. Det kanske man också ska ha i åtanke om man vill bo där. Fast det kanske var för flera år sedan....

Lissi

Aina
2011-07-14, 17:12
Om man vill undvika svenskar, ska man inte bo på Big Blue... ;)
aina

ENIAC
2011-07-14, 17:20
Hej och välkommen till Kalimera!
Jag kan tipsa om Pension Amorgos - ligger några meter ifrån där Skopan lägger till. Havsutsikt från hälften av balkongerna. Rummen är jättemysiga och alla är olika. Dock kan jag inte påminna mig om att det finns AC. Jag har aldrig behövt det under mina besök på Amorgos, då det brukar vara blåsigt och inte lika tryckande kokhett som på de andra öarna.

Men seriöst - 60euro/natt?! :eek:

/ENIAC _B-anana

Riitta
2011-07-14, 17:24
Det var pension Amorgos jag menade också:o:D Vi bodde där förra sommaren och vad jag kommer ihåg så hade vi AC:)
Skopan parkerade nästan i sovrummet:D

Riittabye_bye

Deia
2011-07-14, 19:32
Vi bodde på Eleni i en vecka i juli 2008. Här kommer några funderingar kring det.....

Bemötandet: Vilket bemötande kan man fråga sig? Dottern mötte oss vid färjan och småsprang 20 meter framför oss hela vägen. För övrigt så var vi som luft för värdinnan. (Vilken skillnad mot Pension Sofie på Naxos som vi precis lämnat.).

Rummen: Väldigt enkla med två sängar, i princip obefintlig köksutrustning. Kylskåpet fick vi stänga på natten p.g.a. ljudet. Duschen var ett skämt, så igenkalkad att bara duchdraperiet (ja det fanns det ;)) blev vått. Själv stod man där torr i mitten :D. Ingen AC, vilket vi inte saknade trots att vi var där i juli. Kunde sova med öppen balkongdörr hela veckan. Mycket svalare än andra grekiska öar vi besökt. Inga mygg!
Och, ja - bara svenskar och norrmän på hela hotellet, men det gällde flera tavernor i hamnen också.

Trapporna: Måste man vara medveten om.......jättejobbiga!

Utsikten: Helt underbar!!! Vi hade rum på översta våningen.

Skulle vi där igen?
Ja, troligtvis men bara p.g.a det vackra läget.

Aina
2011-07-14, 22:58
Trappor på Eleni? Det ligger ju alldeles vid stranden...?

Big Blue - ordentligt med trappor för att komma dit, men fantastisk utsikt över bukten som sagt.

Aina

Elin A
2011-07-25, 12:59
Tusen tack för alla svar och tips! Det blev Big Blue till slut.

Nu återstår bara frågan om hur vi tar oss från Santorini till Katapola på lördagen 30 juli när vi kommer. Jag blev plötsligt osäker på om färjor går varje dag? Det har jag dumt nog räknat med men så är det kanske inte? Vilka bolag trafikerar den sträckan och hur ofta??

Måste jag kanske räkna med att stanna på Santorini ett tag innan vi kommer iväg? (Hoppas inte det...)

Janérik
2011-07-25, 19:29
Färja från Santorini till Amorgos går kl 12, framme kl 15.25.
Färja från Santorini till Naxos går kl 16, framme kl 18.05, därfirån kan ni ta färja till Amorgos nästa dag kl 10.10, framme 13.45 eller 15.20, framme 16.45 eller 23.55, framme 02.50 natten till måndag.
Förmodligen blir det billigast att åka via Naxos och ta båten 10.10 då de övriga båtarna är snabbare båtar.
Jag ser nu att Skopelitis Express som går mellan Naxos och Amorgos inte är med i tidtabellen på http://www.gtp.gr/RoutesForm.asp , den båten är troligen billigast och ger en fin reseupplevelse om det är bra väder, bör dock kanske undvikas vid hårt väder om ni har anlag för sjösjuka.

Mvh Janérik

Deia
2011-07-25, 21:55
Trappor på Eleni? Det ligger ju alldeles vid stranden...?

Big Blue - ordentligt med trappor för att komma dit, men fantastisk utsikt över bukten som sagt.

Aina

Ja, jag tror det är ca 75-80 trappsteg upp till översta våningen. Ganska branta. Rätta mig om jag har fel antal ;).

Det låg en film från detta på Kalimera förut (tror jag). Annars kan du Googla och se på Youtube.

Deia
2011-07-26, 12:11
Trapporna på Eleni (del av dom):

http://i755.photobucket.com/albums/xx199/deia2010_photo/AmorgosSantoriniNaxos147-2.jpg

Utsikten när man kommer upp _B-anana:

http://i755.photobucket.com/albums/xx199/deia2010_photo/AmorgosSantoriniNaxos102-1.jpg

Bluesea
2011-07-26, 15:12
När vi var på Amorgos (och Eleni) förra sommaren i juli, var det extremt många svenska barnfamiljer på ön - och på hotellet. Tyvärr tyckte vi att det drog ner intrycket av ön, plus att vi hade en del otur med vädret som till stora delar var rejält mulet och blåsigt. Men alla andra verkar älska Amorgos, så ni får säkert en skön semester.

Deia
2011-07-26, 18:18
När vi var på Amorgos (och Eleni) förra sommaren i juli, var det extremt många svenska barnfamiljer på ön - och på hotellet.

Precis så - hela hotellet - bara svenska och norska gäster :rolleyes:
Har aldrig upplevt något liknande - inte ens på Mallorca.