handdator

Visa fullständig version : Restauranter på Tilos


Aase
2011-05-02, 17:39
Hejsan
Jag har varit på Tilos två gånger och ätit god mat men jag kan för mitt liv inte komma ihåg var (förutom Tropicana vid Eristos). Jag har sett flera rekommendationer på nätet men lite här och var.
Så min fråga är vart går vi och äter på Tilos?
(obs god grekisk mat)

Åse

Stina
2011-05-02, 19:38
Vi tyckte allra bäst om Restaurant Armenon, som ligger längs med den lilla hamnpromenaden! Fantastiskt god mat och jättetrevliga ägare!
Blev ofta fullsatt på kvällarna.
Vi åt också väldigt god mat på Taverna Nautilus som låg strax intill.

Mvh. Stinabye_bye

Aase
2011-05-02, 19:47
Stina
Tack för dina tips, skall lägga dem på minet.
MVH//Åse

Lissi
2011-05-02, 20:23
Omonia finns ju också. En av Jannes favoriter, fast vi hade väl otur när vi var där för maten var sisådär tyckte vi. Säkert är det bra ändå;)

Lissi

mikaelp
2011-05-02, 20:26
Har inte blivit besviken någon gång på Tilos,
men en klar favvo är Dream/To Oneipo precis bortanför det allt som oftast fullsatta Armenon.

Aase
2011-05-02, 21:35
Hej
Omonia tror jag att vi åt på när vi var där men jag tror inte vi heller blev så förtjusta.
Jag skall lägga Dream på minnet.

kokla
2011-05-02, 21:49
Sofias restaurang som ligger längs strandpromenaden har tidigare haft mycket god traditionell mat . De flesta är bra jag tycker även om Nautilos som ligger längre bort bredvid Armenon restaurang. Jag tycker om att köpa de härliga grönsakerna och laga egen mat ibland. så jag har inte så stor erfarenhet av de olika tavernorna .
kokla

Bluesea
2011-05-03, 07:54
Och glöm inte Oasis på strandpromenaden. Gör ruskigt goda pizzor (om man nu vill ha lite omväxling) men även goda grilladae rätter.

Netwolf
2011-05-03, 08:32
Blev ofta fullsatt på kvällarna.

Haha, jag läste först - "fulla" flabb_flab

Men stället är säkert trevligt ändå :)

/Netwolf

Aase
2011-05-03, 08:48
hahahahah fulla kanske vi blir också!
Sofia tror jag att vi åt på, mycket människor. Vi åt någonstans mitt på strandgatan. Där jobbade en jättetrevlig kille som födde upp grisar som sedan helstektes en gång/vecka. Då var det fest. Det var den godaste gris vi ätit.

Åse

mikaelp
2011-05-05, 16:27
Alla verkar nöjda....jag också, till 98%...dålig mat i Grekland, ha! :)
Men är det någon som har varit med om upprepade bottennapp på en och samma restaurang/taverna? Betyg överkorsad Σουβλάκι, typ.
Får/bör man i inlägg skriva ut ö/ort och namn på sådan restaurang/taverna här på Kalimera? Vad säger Moderator om det?

Eva L
2011-05-05, 16:33
Svarar fast jag inte är moderator. Visst får du skriva ut namnet på ställen som serverade dålig mat. Se regler i forumet. Själv brukar jag sällan gå tillbaka till den taverna som serverat mat som jag inte gillar på gund av att den inte håller måttet. Så jag undrar om du blev serverad dålig mat gång på gång varför återkom du? Var det enda stället på platsen?

Eva

mikaelp
2011-05-05, 16:54
Det var inte enda stället, långt ifrån. Otur kan ju alla ha och man bör nog inte döma ut någon taverna efter bara ett endaste besök. Menyn såg bra ut, bra musik, trevlig inredning, bra läge, trevlig personal etc. Så de fick en chans till. Vilken de inte tog vara på. Inte alls.

Eva L
2011-05-05, 17:47
Det var inte enda stället, långt ifrån. Otur kan ju alla ha och man bör nog inte döma ut någon taverna efter bara ett endaste besök. Menyn såg bra ut, bra musik, trevlig inredning, bra läge, trevlig personal etc. Så de fick en chans till. Vilken de inte tog vara på. Inte alls.

Det har du nog rätt i fast har man bara en vecka eller två på en plats så väljer jag nog att prova något annat. Beror också lite på hur maten var dålig.

Själv är jag väldigt förtjust i det traditionella grekiska köket där jag lätt hittar många favoriter. Tyvärr blir maten ibland utslätad och intetsägande på en del turistorter. Kanske de försöker anpassa sig till vad de tror gästerna vill ha eller så är de helt enkelt inte tillräckligt kunniga och intresserade i det de håller på med.

Eva

mikaelp
2011-05-05, 20:49
Första gången var den bara "sisådär", ungefär. Men alla, även den mest oambitiösa av kockar, förtjänar en andra chans + stället i sig fick dit oss igen. Andra gången såg det bra ut etc men 98% gick till katterna. Yak.
Numera är vi stamgäster rätt över gatan, meny jo - men kom in och titta i kastrullerna, Cocoretsi m.m., även hemlagad ouzo, hela familjen i köket, samtidigt!

Börjar inte detta luta åt off topic...det är ju i alla fall off Tilos! Både hungrig och ressugen blev jag också. Over and out

Pian
2011-05-05, 21:40
Oasis får man inte missa................speciellt om man är sugen på pizzza! Även Sofias har god mat, deras friterade fetaost Saganaki, mums!

På vägen ner mot Eristos på vänster sida finns ett ställe som heter Filoxenia det ägs av en jättegullig familj, där man även kan hyra rum. Det ligger i en fin trädgård med blommor och apelsinodlingar
Ibland på kvällarna har de musik, de är barnen i familjen som spelar.
De lagar undebart god mat, med fräscha råvaror deras fetaostfyllda squashblommor, zuccinipaj med mera. Vi har stannat till för lunch när vi åkt förbi, kanske inte så mycket att välja på men så gott! Kika gärna in, Mamma Stella sätter sig gärna ner och pratar och berättar.:)
Pia

Aase
2011-05-18, 11:07
Hej
Tack alla för alla tips. Vi skall beta av så många vi hinner. Fast vi kanske hittar en favorit som vi återvänder till gång på gång.

Åse med "bara" 33 dagar kvar

Monica P
2011-05-18, 12:07
Har bara varit i Tilos hamn på väg åt annat håll. Men jag vill gärna göra lite reklam för ön, som leder ligan bland skuldsatta grekiska kommuner! Åk dit och må gott ,kanske det bättrar på öns finanser en smula...

Aase
2011-05-19, 07:44
Hej Monica
Oj då! Är det så illa? Hur är det med Kalymnos då? Klarar de sig någorlunda?.
Jo det är klart att vi skall bättra på finanserna allt vad vi är värda när vi kommer ner. Problemet är bara att tre resor förra året har krympt till en i år p.g.a. VÅRA minskade finanser
( ihushållet). Åkte på en otäck restskatt som skall betalas, hualigen.
Nej Vi åker ner och försöker ta dagen som den kommer, äter och dricker gott men inget slöseri. Vi hyr moppe, åker buss, dricker vin och käkar på tavernorna. Det är härligt.

Åse

Monica P
2011-05-19, 09:25
Aase, jag skämtar förstås...ingen ska komma hit enkomt för att bättra på finanserna!

...men självklart är varenda turist en bit i den stora ekonomin.

Kalymnos ligger bättre till sett ur stort perspektiv. Men ska man bedöma ekonomi måste man se på det hela: vad gick pengarna till?
När vi på åttiotalet köpte hus hade vi ruskiga skulder, tyckte vi, i förhållande till våra inkomster. När vi sålde det och blev skuldfria kändes det som en lättnad (men då måste vi ju hyra...).
Jag vet inte vad de har gjort på Tilos, men här på Kalymnos har man förbättrat vägar och hamnar, byggt reningsverk, slakteri, avsaltningsanläggning och tusen andra saker som givetvis kostar pengar.

Så kom till Grekland för att få en välförtjänt semester, är gott, njut av lugn eller folkliv, strosa i gränder eller vandra i berg, bli bekant med folk eller håll dig för dig själv, gör av med pengar eller lev ekonomiskt! Det är så viktigt för Grekland att man inte bara ser de negativa sidorna och läser svarta rubriker, här behövs sympati också.

Peter
2011-05-20, 22:46
Åk dit och må gott ,kanske det bättrar på öns finanser en smula...

OK. Kliver av Sea Star där på Måndag förmiddag. Jag lovar att jag ska slösa så mycket jag kan inom rimlighetens gränser... ;) :D

Men att öns ekonomi är så dålig? Får se om jag kan få ett snack med öns Borgmästare/Läkare... Han brukade hänga på samma ställen som jag gjorde förr... :D

Den där Pizzerian låter intressant! Där kommer det nog att läggas en och annan Euro...

Tilos. MÅNDAG! Ahhhh... :D :D :D

Skåne Pia
2011-05-20, 22:52
Tilos lär nog klara sig! det känns som att alla ska åka dit_B-anana

Lissi
2011-05-20, 22:54
OK. Kliver av Sea Star där på Måndag förmiddag. Jag lovar att jag ska slösa så mycket jag kan inom rimlighetens gränser... ;) :D

Men att öns ekonomi är så dålig? Får se om jag kan få ett snack med öns Borgmästare/Läkare... Han brukade hänga på samma ställen som jag gjorde förr... :D

Den där Pizzerian låter intressant! Där kommer det nog att läggas en och annan Euro...

Tilos. MÅNDAG! Ahhhh... :D :D :D

Men åh så kul Peter, inte visste jag att du ska dit!!! Har Du vunnit på hästarna?? ..och är du säker på att det är rätt ö du åker till?? Lätt att stava fel menar jag:D:D Ha det bäst!!

Lissi

Peter
2011-05-20, 23:53
Men åh så kul Peter, inte visste jag att du ska dit!!

Det visste inte jag heller förrän igår eftermiddag... :eek: :D

Har Du vunnit på hästarna?? ..

Inget stort. Ett par tusen för några veckor sedan men inget som förändrar livet... snyft_drop

...och är du säker på att det är rätt ö du åker till??

Absolut. Tilos är min absoluta favorit efter Tinos. Det är lite roligt att det bara skiljer en bokstav... :D Och öarna är ju så olika!

Sedan känner jag att jag behöver lite "semester" från Tinos nu! Svårt att förklara, men det är så mycket "politik" där... Men nästa vecka ska jag sitta på Omonia, och andra ställen i Livadia, i skuggan och läsa en god bok ha en kall öl på bordet och bara njuta av lugnet... Kommer det sedan en Grekisk halvvild katt och kryper upp i knät är tillvaron perfekt! ;)

Hela historien bakom resan kommer i en annan tråd strax. ;)

Peter

Aase
2011-05-21, 08:22
Hej Peter
Då får jag önska dig en trevlig resa. Det låter fantastiskt spännande, detta med hur du blev med resa. Du måste berätta allt.
Monica I år "sviker" vi Kalymnos till förmån för Tilos. Klart att vi åker till Grekland med öppet sinne. vi vet att de har ekonomiska problem men vi älskar vårt Grekland. Det finns alltid negativa saker med alla platser men det positiva överväger.

Åse 30 dgr kvar

Lissi
2011-05-21, 09:09
Absolut. Tilos är min absoluta favorit efter Tinos. Det är lite roligt att det bara skiljer en bokstav... :D Och öarna är ju så olika!
Peter
Instämmer till fullo!
Vi hade en underbar resa till Tilos 2004 och säger ofta att vi borde resa tillbaks, men vi hittar aldrig billigt flyg till Rhodos. Men som pensionär ska jag dit igen...
Eftersom jag tog minst en kalla öl åt Dig på Tinos så förväntar jag mig att DU gör det åt mig nu! NJUUTT!!!

Lissi

Peter
2011-05-21, 19:51
Du måste berätta allt.

Det gjorde jag i Caféet... ;)

Det var både spännande och roligt att "sy ihop" resan med så kort varsel. Och den stora grejen med detta är att nu vet jag att det fungerar att sticka med väldigt kort framförhållning!

Mitt problem är att jag inte har bil längre. Dvs säga att jag är beroende av att vänner ställer upp och kör Pischarna till Panget. Till och från flyget kan jag alltid ta mig med buss, tåg och Taxi. Men jag kan ju inte köra Katterna till Panget på Hojen och Taxi blir för dyrt... Det kostar tillräckligt som det är... :eek: Så mina vänner är väldigt uppskattade just nu. :D

...men vi hittar aldrig billigt flyg till Rhodos....

Det är just det som är problemet! Det finns många intressanta öar i Doddarna som jag skulle vilja besöka! Och det är ju på ett sätt larvigt att vi i Sydsverige kan flyga till Athen för 1200 - 1400 med lågprisflyg, sorry ni som bor norrut men så är det, och det kostar 2 - 3 gånger så mycket till Rhodos med flygstol... Så jag hade ju verkligen flyt den här gången!

Fast har man tid, lust och ork så kan man ju faktiskt ta färja från Pireus till Rhodos. Och man kan kliva av på vägen...

Eftersom jag tog minst en kall öl åt Dig på Tinos så förväntar jag mig att DU gör det åt mig nu!

Jasså? Det fick jag ingen rapport om i Påskas! ;) Men det är klart jag gör! Och ni slipper nog inte undan lite track... :D

NJUUTT!!!

:D Dagens mest överflödiga uppmaning! ;) flabb_flab Tilos är ur-ön att njuta på... ;) :D Som du vet! :D

Peter

Aase
2011-06-25, 16:12
En liten uppdatering
Första kvällen åt vi på Omonoia, goda småräkor. Andra kvällen på en nyöppnad restaurang gorgona, underbar bläckfisk, den godaste jag ätit. tredje kvällen på Dream, jättegod kyckling.
I går kväll på Oasis, pizza mums.

Dock, en lunch har avnjutits på Tropicana vid Eristos beach. Han kom ut och sa att de bara hade vegetariskt om det var ok och vi fick inte välja på något. Vi sa ja och in kom de goda kikärtsplättarna och efter det en slags kokt potatis med gröna ärter. Det var jättegott. vi tog en öl till och kaffe efter.
Notan kom in och vi höll på att sätta i halsen. 33.60. Dyraste maten hittills. Det kändes lite som om vi hade blivit lurade.

Åse (som fortsätter att mumsa sig igenom Tilos restauranger)

coanma
2011-06-27, 09:03
Holder med deg, det samme opplevde vi siste år på Tropicana- og så godt var det ikke heller:o
Hvor ligger Gorgona forresten ?

Annki
2011-06-27, 10:08
Hvor ligger Gorgona forresten ?Gorgona öppnade i våras och är ett ouzeri med smårätter. Det ligger ovanpå Eleni minimarket där baren Baltazar tidigare låg.
Ann-Kristin bye_bye

coanma
2011-06-27, 12:39
Bra, det må vi prøve
bye_bye Connie

Aase
2011-06-27, 17:25
Hej igen
ikväll skall vi till Gorgona igen och äta meze. Annars har vi varit 2 ggr på Dream nu och det har varit lika gott varje gång och billigt.

Åse

Fredrik_N
2011-07-15, 11:49
Vad hungrig man blir av att läsa alla spännande förslagen.
Efter lång sökan kom jag och min Sambo (Båda strax under 30) fram till att Tilos verkar vara något för oss. Vi gillar att ha det lungt och skönt med massa böcker och gärna ett par glas då och då.
Om vi förstå det rätt (ungefär) så är Livadia lite som en miniator av Pythagorion. Man solar, badar och njuter på dagen för att sedan äta och dricka gott på kvällen medans man tittar ut över havet och spanar efter en och annan båt. Eller katt....
Kan ni rekomendera något annat speciellt trevligt i Livadia (förlåt om det är off topic). En speciel restaurang kanske, eller en bar (om det finns), eller något helt annat. Kanske en lokal båttur?

Vi åker om knappt 2veckor. Stannar i 2 veckor. Då borde man väl blivit tillräckligt utvilad?
Inge som sett dvärgelefanterna? Eller dem har verkligen dött ut? :(

Tack allt trevligt folk på detta forum

/ Fredrik & Hedvig

Aase
2011-08-09, 17:52
Hejsan
Har nu återvänt efter en andra tur till Tilos. Alla människor är såå trevliga och all mat så god. Det är bara ett ställe där vi blev oerhört illa behandlade. Vi reste oss och gick därifrån.
annars spelar det ingen roll var man äter eftersom man får så god mat överallt.

Åse

Enigma
2011-08-11, 22:56
Hejsan
Har nu återvänt efter en andra tur till Tilos. Alla människor är såå trevliga och all mat så god. Det är bara ett ställe där vi blev oerhört illa behandlade. Vi reste oss och gick därifrån.
annars spelar det ingen roll var man äter eftersom man får så god mat överallt.

Åse

Vi kom också nyss från Tilos, åt på flera tavernor och maten var god. Vad heter det ställe där ni blev illa behandlade?

//Enigma

coanma
2011-08-11, 23:19
Vi likte oss på Tilos, men syntes ikke maten var spesiell god i forhold til flere andre plasser vi har vært. Prøvde litt forskjellig:o

Aase
2011-08-21, 18:35
Hej
Får man skriva ut stället som man blev illa behandlad på? Jag vill ju inte prata skit om något ställe.
Vi var där vid två tillfällen under de två turerna till Tilos.
Första gången blev vi ok behandlade (men inte mer) och maten var god. Andra gången blev vi så otrevligt behandlade, något jag aldrig blivit under mina 20-tal resor till Grekland. Ägaren blev arrogant och otrevlig och dämde menyerna i bordet för att vi inte kunde bestämma vad vi skulle äta (vi fick knappt 5 minuter på oss)
Annars tyckte vi att vi åt väldigt gott på många ställen.

Åse

coanma
2011-08-24, 12:04
Hej igen
ikväll skall vi till Gorgona igen och äta meze. Annars har vi varit 2 ggr på Dream nu och det har varit lika gott varje gång och billigt.

Åse

Hvor ligger Dream? Den har vi ikke sett?

Annki
2011-08-24, 13:45
Hvor ligger Dream? Den har vi ikke sett?
Dream ligger mellan to Armenon och Nautilos.

Ann-Kristin bye_bye

coanma
2011-08-24, 14:09
Takk skal du ha Ann-Kristin. Utrolig at vi ikke har lagt merke til denne når vi har gått forbi så mange ganger:o Har du prøvd den? Vi var på Armenon, men syntes bre det var så som så. Nautilos var vi ikke på. Vi spiste mest på Omonia. Jeg så også inne på nettet at det var nevnt et annet spisested som het Trata. Jeg vet ikke helt om det var der vi var en kveld hvor de mest serverte fisk.
bye_bye hilsen

mikaelp
2011-08-24, 21:13
Hej
Får man skriva ut stället som man blev illa behandlad på? Jag vill ju inte prata skit om något ställe.
Vi var där vid två tillfällen under de två turerna till Tilos.
Första gången blev vi ok behandlade (men inte mer) och maten var god. Andra gången blev vi så otrevligt behandlade, något jag aldrig blivit under mina 20-tal resor till Grekland. Ägaren blev arrogant och otrevlig och dämde menyerna i bordet för att vi inte kunde bestämma vad vi skulle äta (vi fick knappt 5 minuter på oss)
Annars tyckte vi att vi åt väldigt gott på många ställen.

Åse
Om du bara är saklig så kan det väl inte bli fel? Och det är väl info på gott och ont som detta forum är till för? ;)

Aase
2011-08-25, 22:23
Hej
Jo det var så här. Vi skulle åka från Tilos med Sea Star 19.15 till Rhodos. Vi hade ett flyg att passa 23.15. Saken var den att vi inte skulle kunna äta på Rhodos och behövde ha något i magen trorts att klockan bara var 18.00.
De flesta ställena var stängda då det fortfarande var ganska tidigt för att äta middag. Omonoia var öppet och vi gick dit och frågade om man kunde få något att äta. Ägaren sa att kocken inte var där men frågade lite otrevligt vad vi ville ha. Vi tittade igenom menyn någon minut och frågade vad de kunde fixa. Han sa återigen vad vill ni ha och vi ögnade hastigt igenom menyn (ca 1 minut) och undrade sedan om han kunde ge oss en minut. Då drämde han menyerna i bordet, väste turistas (eller något) och klampade iväg. Hela proceduren tog max 5 minuter.
Vi bara reste oss och gick och tänkte att vi hellre gick hungriga. Usch!!
Åse

Lissi
2011-08-26, 07:07
Jag har också bara ett besök på Omonia bakom mig:D och trots att många på Kalimera lovordat stället så tyckte vi att ägaren var väldigt nonchalant. Vi kom rätt tidigt på kvällen vid 20-tiden, och där var bara något mer par, men jag tror vi satt 20 min innan ägaren ens kom fram till bordet fast han såg oss från dörren där han stod. När maten väl kom var den god, men inte mer;)..Jag har hört att ägaren har dålig hörsel om det kan vara en orsak. Men vi ska ge stället en ny chans för alla som tycker att maten är toppen kan väl inte ha fel?? ....och alla kan ha en dålig dag på jobbet!

Lissi

Aase
2011-08-26, 16:12
Hej
Jo absolut skall man ge ett ställe en andra chans. Vi tyckte inte att de var så trevliga första gången vi var där men det var acceptabelt och de små räkorna vi åt var goda. Därför gick vi dit en andra gång fast vi egentligen inte tyckte att de var så trevliga där. Andra gången var han såååååå otrevlig så jag nästan rodnar av harm när jag tänker på det. Dålig dag på jobbet??? möjligt. Men sådana människor skall inte arbeta med människor. Jag kommer då aldrig att rekommendera stället till någon. Sedan vet jag att andra människor har en annan uppfattning.
Åse

Maly
2011-08-27, 09:50
Inressant läsning om Omonia. Vi gick tillbaka till Omonia flera gånger vid olika tider. Håller med om att han (den lite äldre mannen) var speciell. Otrevlig vet jag inte men möjligtvis lite nonchalant. Fast jag undrar om detmöjligtvis är hans sätt att skämta. Drämmer menyer i bordet med glimten i ögat? Ja jag vet inte. Vi kom dit en gång precis innan de skulle stänga. Självklart vet man att köket måste stänga kanske en halvtimme innan själva stället stänger, så pommes kanske man inte kan få då fritösen måste kallna etc, men de fixade toast (fast de hade stängt av den). Det skulle ta en stund sa de och det gjorde det, men inga problem, vi gosade med katterna under tiden. När toasten kom in var den inte riktigt varm. Jag sa till och de fixade till det, trots att de var på väg att stänga. Jag tyckte nog att de var tillmötesgående, trots en liten konstig nonchalans från den äldre. Den yngre mörkhåriga mannen var trevlig men stressad. Alltid fullsatt på kvällarna. De dagar vi var på ön satt samma familj i hörnan på serveringen. 2 vuxna och 1 barn. De åt, drack, spelade spel och hade det trevligt. klapp_klap

mikaelp
2011-08-31, 12:16
ja ha....Omonia. Nå, en sak är ju klar, man ska ju inte ta deras bemötande personligt. Oavsett vad som ligger bakom. Själv vill jag nog ha det på ett annat sätt ;)

Lissi
2011-08-31, 12:40
man ska ju inte ta deras bemötande personligt. ;)
Det är för mig självklart att man tar ett bemötande gäst-tavernaägare personligt:confused: Vad är det annars??

Lissi

mikaelp
2011-08-31, 20:31
...om en taverna-ägaren uppför sig som en buffel mot flera/alla gäster så upplever inte jag det som ett personligt påhopp på mig utan bara dåligt rakt av. Men det blir ju inte trevligare för det. :o

Lissi
2011-08-31, 20:38
OK, då förstår jag hur Du menar....och det är ju sant!;)

Lissi