handdator

Visa fullständig version : Hur tar mans sig lättast till Lesbos?


Pian
2011-02-22, 15:24
De senaste semestrar har varit mest till Tilos ett litet paradis. Men man vill ju gärna se mer. har läst en del om Lesbos och blir nyfiken. Men hur är det enklast att tasig dit?
Någon som har bra kolll?bye_bye
Pia

Eva L
2011-02-22, 16:12
Jag har besökt ön två gånger den första hade vi en 298 kr biljett one-way med Ving direkt till ön och hemresan skedde med grekiskt inrikesflyg till Aten och sen flög vi med SAS resten av sträckan. Andra gången åkte jag charter där även boendet ingick. Sen går det ju också att komma med färja från någon annan ö eller grekiska fastlandet.

Eva

Charleston
2011-02-22, 16:17
Det smidigaste är väl med något av charterbolagen (åtminstone Apollo flyger dit). Det billigaste är antagligen flyg till Athen och sen båt från Piraeus, men det är en låååååång båtresa (cirkus 9 timmar). Medelvägen är väl då flyg till Aten och sen inrikesflyg därifrån (en knapp timme tar det). Både Aegean och Olympic har två avgångar till och från Mytilini varje dag. Detta alternativ kan t.o.m. bli billigare än det med båt (beroende på avgång kan man komma undan med klart under tusenlappen t/r Athen-Mytilini).

Charleston
2011-02-22, 16:19
...skrev han utan att läsa Evas svar några minuter tidigare...

Mikael B
2011-02-22, 16:35
Hej,

Charterflyget är väl det bekvämaste, eftersom man då kommer direkt till Mytilini, utan mellanlandning. Men de tar väldigt bra betalt för sina flygstolar och flyger bara under turismens högsäsong. Paketresorna är kanske mer prisvärda, men har ju den nackdelen att man då blir ihopbuntad med en massa andra svenska i något turistghetto. All inclusive bör väl helt undvikas, då det är rena döden för destinationerna.

Vi brukar komma billigast undan med reguljärflyget, oftast SAS till Aten och vidare med Aegean eller Olympic. Använd Resia eller någon annan sökmotor och skriv Mytilini (alternativt Mytilene, det varierar) som slutdestination. Då får ni en genomgående biljett och slipper checka om bagaget i Aten.

Mvh Mikael

Mvh Mikael

Carina
2011-03-02, 16:33
Paketresorna är kanske mer prisvärda, men har ju den nackdelen att man då blir ihopbuntad med en massa andra svenska i något turistghetto.


Det går alldeles utmärkt att köpa en paketresa, man behöver inte alls hamna i något turistgetto. Vi har åkt och åker även i år med Apollo till Molivos och bor då i byn på litet ställe granne med molivosborna.
Lesvos är ju inget stort turistgettoställe, så risken är väldigt liten för det. Sedan kan man ju också röra på sig och åka t ex till Sigri eller hur

Carina

mrwalker
2011-03-02, 17:30
Man kan vel også kjøpe kun fly med Apollo. Så reiser man direkte og kan ellers gjøre som man vil.